Γεια σε ολους.ανησυχω

pankos

Member
4 Νοεμβρίου 2010
10
0
γεια σε ολους.Χαιρομαι που ειμαι εδω. Διαβασα αρκετα αυτες τις μερες τα φορουμ και οτι πληροφορια μπορουσα να αντλησω για ασιατικα ποιμενικα.Την παρασκευη τον περιμενω.Δεν τον αγορασα καθως ενας μεγαλογιατρος θα τον κανει δωρο στον θειο μου.Μας ειπε να περιμενουμε 1.5 μηνα.Ανησυχω μηπως η συμβιωση του με καινουργιους..φιλοξενουμενους, γατες,κουνελια και κοτες..δεν ειναι η καλυτερη..:eek:.

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Καλώς Ήρθες!

Πες μας λίγα περισσότερα.
Ένας μεγαλογιατρός κάνει δώρο στον θείο σου σκύλο.
Ηλικία, εκτροφείο, γονείς ;;;

Ομολογώ πως μπερδεύτηκα!

pankos

Member
4 Νοεμβρίου 2010
10
0
Αχ.Καλα θα ηταν να ειχε ταυτοτητα.. Αυτο που ξερω σιγουρα ειναι οτι μαμα και μπαμπας με χαρτια καθαρα ασιατικα.Απο βδομαδα θα ανεβασω φοτογραφια. Ο γιατρος τωρα εχει ενα κτημα στα δερβενοχωρια και απο οτι καταλαβα εκει μενει.Εχει υποχρεωση απεναντι στον θειο μου γιατι του εκανε μια δουλεια.Το κουταβι θα το παμε στο χτημα μας,10 στρεμματα,οπου το σπιτι μου και το σπιτι του θειου μου ειναι μεσα σε αυτα τα 10 στρεμματα,και τριγυρω...ελαιοκαμπος..Το κουταβι θα μας το φερει 1.5μηνων ισως και κατι μερες..

Απο οτι διαβαζω σε παλιοτερα φορουμ,βλεπω μια κινδυνολογια,οτι δεν ειναι σκυλι πληρης υποταγης,Αν γεια παραδειγμα περασει ενας μελαμψος,που βλεπει πρωτη φορα στην ζωη του,θα τον φαει.?Αφου εχει φαει τις κοτες για πλακα.Και αυτες ζωακια ειναι,.. και ολα αυτα γιατι θα κρινει οτι ειναι κινδυνος,οποτε παιρνει μπρος η μηχανη?το χτυπημα αστραπη? και δεν θα ακουει τιποτα? Η εκπαιδευση του σκυλιου θα γινει κυριως απο εμενα,αλλα ειμαι οπως ειπα προβληματισμενος σχετικα με τον χαρακτηρα του σκυλιου

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Καλώς ήρθες!
Πριν σκεφτείς την συμβίωση με τα άλλα ζώα..μήπως θα έπρεπε να σκεφτείς ότι ένα σκυλί απομονωμένο και εξορισμένο σε δέκα στρέμματα δεν είναι και ότι καλύτερο?
Επίσης τι εμπειρία έχεις και με τι γνώσεις θα το εκπαιδεύσεις?

Ο "μεγαλο ιατρος" τώρα τι είναι?
"μεγαλο ιατρός" και "μεγαλο εκτροφέας"?

pankos

Member
4 Νοεμβρίου 2010
10
0
Berna διαβασα αυτο που εστειλες ,και νομιζω οτι ολα αυτα τα προιποθετει.Ισα ισα δεν το εχει επαγγελμα και τα σκυλια του ειναι σε παρα πολυ καλες συνθηκες. Το σκυλι, δεν ειναι εξορισμενο..αν ηταν πως θα ζουσαν τα αλλα ζωα με αερα..? Εκει μενει μονιμα ο θειος μου,αλλα δεν ειναι ο ανθρωπος που θα αφιερωσει και πολυ χρονο.Ζει με την οικογενεια του και το γουσταρει αυτο το σκυλι. Εγω, τα παρ/σαβ/κυριακα ειμαι εκει,και θα μπορω να αφιερωνω χρονο.Ο μεγαλοιατρος δεν ειναι εκτροφεας.πλαστικος χειρουργος,μεγαλολεφτας.Καλυτερα.Η γνωση μου πηγαζει απο αλλα σκυλια που ειχα στο παρελθον

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Ένα σκυλί (το οποίο είναι αγελαίο ζώο), δεν ευημερεί με το να είναι ανάμεσα σε 10 στρέμματα .., δεν φτάνει να έχει φαγητό και νερό αλλά να είναι κοντά στην αγέλη του που στην προκειμένη φάση θα είσαι εσύ.
Ο πλαστικός που θα το βρει το σκυλί από γέννα δική του ή απλά θα το αγοράσει από αλλού?

pankos

Member
4 Νοεμβρίου 2010
10
0
Απο γεννα δικη του. Ευημερει..Οπως και τα αλογα που τρεχουν στο χολιγουντ και στους ιπποδρομους.Η ριζα της ελληνικης λεξης σκυλος.κτηνος.Ολα τα σκυλια ειναι ευτυχησμενα με την αγγελη τους,καθως και σε χωρο που ειναι κοντα στη φυση,και οχι στο τσιμεντο.,Καθε παρ/σαβ/κυριακο ειμαι εκει.Ο θειος μου μενει μονιμα με την οικογενεια του στο χτημα.Τον εχω ενημερωσει περιπου τι σημαινει η ιεραρχια ειδικα για αυτο το σκυλι και δειχνει προθυμος να κανει καποια πραγματα γιατι του αρεσει παρα πολυ.,καποια ωρα ασχολιας δηλαδη,οχι πολυ ομως.Και εδω ειναι που αναλαμβανω,γιατι γουσταρω που ειναι 24ωρος φυλακας και για δυο σπιτια,2 οικογενειες,.το σκυλι θα ειναι κοινοβειο,χριζει προσοχης, αντιστοιχως αναλογη με τον χαρακτηρα που θα αναπτυξει.Τι χαρακτηρα ομως?

twipsy

Well-Known Member
25 Δεκεμβρίου 2009
329
1
Αργος
Απο γεννα δικη του. Ευημερει..Οπως και τα αλογα που τρεχουν στο χολιγουντ και στους ιπποδρομους.Η ριζα της ελληνικης λεξης σκυλος.κτηνος.Ολα τα σκυλια ειναι ευτυχησμενα με την αγγελη τους,καθως και σε χωρο που ειναι κοντα στη φυση,και οχι στο τσιμεντο.,Καθε παρ/σαβ/κυριακο ειμαι εκει.Ο θειος μου μενει μονιμα με την οικογενεια του στο χτημα.Τον εχω ενημερωσει περιπου τι σημαινει η ιεραρχια ειδικα για αυτο το σκυλι και δειχνει προθυμος να κανει καποια πραγματα γιατι του αρεσει παρα πολυ.,καποια ωρα ασχολιας δηλαδη,οχι πολυ ομως.Και εδω ειναι που αναλαμβανω,γιατι γουσταρω που ειναι 24ωρος φυλακας και για δυο σπιτια,2 οικογενειες,.το σκυλι θα ειναι κοινοβειο,χριζει προσοχης, αντιστοιχως αναλογη με τον χαρακτηρα που θα αναπτυξει.Τι χαρακτηρα ομως?
Αρα ο σκυλος ειναι για τον θειου σου/...?

pankos

Member
4 Νοεμβρίου 2010
10
0
Γεια ολους θελω να ειναι. Να σκεφτεται πριν ενεργησει και να φυλαει 2 σπιτια.30μετρα αποσταση..ο μπαρμπας ειναι μεγαλος για τρελλες.αλλα επιμενει κ αυτος για αυτο! το σκυλι.εγω θα το εκπαιδευσω με αρκετο χρονο που θα αφιερωσω

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Kανένα σκυλί δεν μπορεί να είναι ευτυχισμένο αν δεν είναι κοντά στην αγέλη του..
και αγέλη δεν είναι ούτε το χώμα.. ούτε τα δέντρα.

Το σκυλί θα το κοινωνικοποιησείς?
Έχεις σκεφτεί ότι μπορεί να μην είναι τόσο αποτελεσματική η φύλαξη των σπιτιών με μια φόλα υπόθεση?

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
ο θείος έχει πρόβατα/κατσίκια στο κτήμα?

ο σκύλος που θές να πάρεις είναι της κατηγορίας των σκύλων που οι βοσκοί ανέπτυξαν για να φυλάει τα κοπάδια τους απο επιθέσεις λύκων/αρκούδων κλπ
έχει έντονο αγελαίο ένστικτο και προστατευει την αγέλη του με αυτοθυσία
δεν είναι ότι πιο ευκολο να τον κάνεις έναν ελεγχόμενο φύλακα και μικρά λάθη στην κουταβίσια περίοδο μπορούν άνετα να τον κάνουν υπερβολικά ανεξέλγκτο

εγώ διστάζω να συμβουλέυσω οτιδήποτε καθότι η φυλή δύστροπη κι εγώ όχι ειδικός
αλλά
εγώ θα σε συμβούλευα κατι άλλο να αγοράσεις ,που λέει και το τραγούδι.....

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Kαλως ηρθες!
Εχεις καταλάβει οτι εάν επισκεπτεσαι το κτήμα καθε πσκ ο σκύλος δε θα σε αναγνωρίσει ποτε σαν μέλος της "οικογένειας" - "αγέλης" του?

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Καλώς ήρθες. Παιδιά η απόφαση έχει παρθεί, όπως καταλάβατε. Ο σκύλος θα πάει στο κτήμα, θα κάνει οτι θέλει και όταν αρπάξει κάποιο απο τα άλλα ζώα θα αρχίσουν τα προβλήματα, θα δεθεί κ.ο.κ. Pancos ξανασκεφτείτετο ή αφιερώστε χρόνο για αυτόν.

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
Εντάξει-ο σκύλος θα είναι του θείου και ο φίλος μας θα είναι επισκέπτης.
κι αν ασχολείται με το κουταβάκι (όσο θα είναι κουταβάκι) πολύ ίσως να αποκτήσουν μιά καλή σχέση(με πολλά εισαγωγικά βέβαια το καλή σχέση ;) )

αλλά και πάλι.....
τόσα σκυλιά υπάρχουν....
ας πούμε για την περίπτωση που περιγράφεται εμένα μου φαίνεται μιά χαρά δύο αρσενικά κοκόνια αδερφάκια. και τις κοτούλες και τα κουνελάκια θα φυλάνε μιά χαρά- κι αν πάει κανας περίεργος στο κτήμα θα ενημερώνουν και τα πάρα δίπλα σπίτια και δύσκολα οι γείτονες θα τα φωλιάσουν καθότι αντί να τα φοβούνται μάλλον θα τα συμπαθούν....

Ορεινός ποιμενικός - με χίλια χρόνια εκτροφή για να προστατευει τεράστια κοπαδια απο λύκους και αρκούδες και στα χέρια άνθρωπου που δεν έχει τον χρόνο ,την γνώση και την εμπειρία είναι κάπως...........

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Δηλαδή θα έχεις ένα ποιμενικό σκύλο που κάθε σ/κ θα πηγαίνεις να βλέπεις και να εκπαιδεύεις με την όποια εμπειρία έχεις και περιμένεις να είναι φύλακας;;

Εγώ θα έλεγα ότι πρώτα το σκυλί αυτό πρέπει να κοινωνικοποιηθεί παρα πολύ καλά και να του αφιερωθεί χρόνος για βασική εκπαίδευση, πολύ χρόνος μιας και θα τον εκπαιδεύσεις μόνος σου.
Ύστερα από όλα αυτά, και αφού δεις καλά σημάδια από τον σκύλο μπορείς να τον πας σε κάποιον εκπαιδευτή για εκπαίδευση φύλαξης.

Αλλά εγώ δεν κατάλαβα τι ακριβώς θέλεις να κάνεις;
Θέλεις έναν σκύλο που να γαυγίζει και να προειδοποιεί απλά όταν κάποιος ξένος περνάει έξω από το κτήμα;;
Γιατί αυτό το κάνει και το δικό μου σκυλί που δεν είναι φύλακας.
Η θέλεις έναν σκύλο που θα εκπαιδευτεί για φύλαξη;

Darkness

Well-Known Member
8 Απριλίου 2010
792
4
Η ριζα της ελληνικης λεξης σκυλος.κτηνος.
Επειδή καλό θα είναι να λέμε μονάχα ό,τι γνωρίζουμε μετά βεβαιότητος και να μην παραπληροφορούμε (διότι ως γνωστόν η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας) προκειμένου να δικαιολογήσουμε μία δική μας άποψη/θέση, ας διευκρίνίσω τα εξής:
Κύων είναι η λέξη την οποία χρησιμοποιούσαν οι αρχαίοι Έλληνες για τον σκύλο.
Κι επίσης σκύλαξ είναι το κουτάβι.

Αυτά εν συντομία, για περισσότερα στην πολύ καλή ανάλυση της Σάρας εδώ http://www.dogforum.gr/v3/showthread.php?10227-Οι-σκύλοι-στην-αρχαία-Ελλάδα/page3

Οι αρχαίοι μια χαρά σέβονταν τον σκύλο, είχαν μάλιστα δώσει το όνομά του σε αστερισμό για να τον τιμήσουν ως πιστό σύντροφο (αστερισμός του Κυνός).
Στη σύγχρονη Ελλάδα βέβαια ας μην περιμένουμε και πολλά. Τα παραδείγματα είναι πολλά και σχεδόν καθημερινα.

Επί του συγκεκριμένου θέματος, με ανησυχεί η διατύπωσή σου "Αν γεια παραδειγμα περασει ενας μελαμψος,που βλεπει πρωτη φορα στην ζωη του,θα τον φαει.?Αφου εχει φαει τις κοτες για πλακα.Και αυτες ζωακια ειναι,.. και ολα αυτα γιατι θα κρινει οτι ειναι κινδυνος,οποτε παιρνει μπρος η μηχανη?"
Αναφορικά με το μέλλον του σκύλου.. Τα λόγια περιττεύουν.

grekos

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2010
468
4
Μικροοργανισμός
Εντάξει-ο σκύλος θα είναι του θείου και ο φίλος μας θα είναι επισκέπτης.
κι αν ασχολείται με το κουταβάκι (όσο θα είναι κουταβάκι) πολύ ίσως να αποκτήσουν μιά καλή σχέση(με πολλά εισαγωγικά βέβαια το καλή σχέση ;) )

αλλά και πάλι.....
τόσα σκυλιά υπάρχουν....
ας πούμε για την περίπτωση που περιγράφεται εμένα μου φαίνεται μιά χαρά δύο αρσενικά κοκόνια αδερφάκια. και τις κοτούλες και τα κουνελάκια θα φυλάνε μιά χαρά- κι αν πάει κανας περίεργος στο κτήμα θα ενημερώνουν και τα πάρα δίπλα σπίτια και δύσκολα οι γείτονες θα τα φωλιάσουν καθότι αντί να τα φοβούνται μάλλον θα τα συμπαθούν....

Ορεινός ποιμενικός - με χίλια χρόνια εκτροφή για να προστατευει τεράστια κοπαδια απο λύκους και αρκούδες και στα χέρια άνθρωπου που δεν έχει τον χρόνο ,την γνώση και την εμπειρία είναι κάπως...........
Το μόνο σωστό πόστ που έχω διαβάσει μέχρι τώρα!
Περιμένω να δω τι άλλο θα γραφτεί που κατά πάσα πιθανότητα απευθυνόμαστε σε ένα παιδί 13 ετών. Φίλε μου Πρέπει να πείσεις τον θείο σου να κοιμίζει το σκυλί το βράδυ μέσα…

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
1) Εντάξει-ο σκύλος θα είναι του θείου και ο φίλος μας θα είναι επισκέπτης.

2) Ορεινός ποιμενικός - με χίλια χρόνια εκτροφή για να προστατευει τεράστια κοπαδια απο λύκους και αρκούδες και στα χέρια άνθρωπου που δεν έχει τον χρόνο ,την γνώση και την εμπειρία είναι κάπως...........
1) Οχι, Βαγγέλη, ο σκύλος δεν θα θεωρήσει τον φίλο μας σαν μέλος της αγέλης, σε οποιαδήποτε περίπτωση σαν αυτή που μας περιγράφει. Ο κάθε σκύλος (είτε ανήκει σε κάποια φυλή, είτε είναι ημίαιμος) ξέρει πολύ καλά να διαχωρζει την "οικογένεια - αγέλη", τους "θερμούς - αγαπημένους" φίλους, τους ανθρώπους που περιοδικά επισκέπτονται το κτήμα για κάποιες δουλειές και τους "ξένους". Ο φίλος μας θα είναι "αγαπημένος" φίλος και, κατά συνέπεια, εφόσον είναι παρόν κάποιο μέλος της οικογένειας, ο σκύλος θα τον υποδέχεται σαν long lost friend! Παράδειγμα: Αυτό συμβαίνει και σε μένα, όταν επισκέπτομαι το σπίτι του μέλους ptf. Η Θέτις με υποδέχεται με τέτοιο ενθουσιασμό, σαν να έχει να με δει χρόνια! Ομως, με υποδέχεται έτσι παρουσία του "μπαμπά" της, της "μαμάς" της κλπ. Δεν είμαι σίγουρος ότι θα είχα την ίδια αντιμετώπιση, αν άνοιγα την πόρτα στο σπίτι που θα ήταν μόνο εκείνη μέσα...
Και, από εκεί και πέρα, τι σημαίνει "οικογένεια" για το συγκεκριμένο σκύλο? Τι σημαίνει "περιουσία"? Τι σημαίνει "ζωτικός χώρος"? Στην περίπτωση της Θέτιδας, που ανέφερα, οικογένεια σημαίνει κυριολεκτικά τα μέλη της συγκεκριμένης οικογένειας και περιουσία σημαίνει το σπίτι τους που είναι και σπίτι της, φωλιά της. Εκεί θα πεθάνει για να προστατέψει τα "ιερά και τα όσια". Αν ο συγκεκριμένος σκύλος μείνει μόνο στα 10 στρέματα, θα συνδεθεί μόνο με αυτό τον ζωτικό χώρο (ελιές, κότες κλπ.) και, ίσως, με τον φύλακα (αν υπάρχει τέτοιος και ταϊζει το σκύλο). Αυτά τα πράγματα θα προστατέψει. Και, μάλιστα, κάποιες φορές θα προσπαθήσει να τα προστατέψει και από τα ...μέλη της οικογενείας, εφόσον δεν υπάρχει μεγάλη επαφή.

2) Μία ...επαύξηση: Θα μπορούσες καλύτερα να πεις 3-4 χιλιάδες χρόνια στο να προστατεύει τα κοπάδια, τους ανθρώπους του και την περιουσία. Η έννοια, βέβαια, "Ασιατικός Ποιμενικός" (όπως θα έλεγε και ο φίλος foibos) προσδιορίζει πάρα πολλές φυλές, αρχίζοντας από το Μαστίφ του Θιβέτ, το Κάνγκαλ, το Akbash κλπ. και τελειώνοντας στα Ποιμενικά Κεντρικής Ασίας και στα Ποιμενικά του Καυκάσου. Το λέω, γιατί η κάθε φυλή έχει εκτραφεί και "ωριμάσει" με κάποιες διαφορές σε σχέση με τα "επαγγελματικά καθήκοντά" της. Υποψιάζομαι, όμως, ότι μάλλον μιλάμε για Π.Κ.Α., το οποίο:
Είναι φύλακας κοπαδιών, περιουσίας και οικογένειας. Συνδέεται τόσο πολύ με τον ανθρώπινο σύντροφό (το "σύντροφος" το τονίζω, μιάς και είναι πολύ ανεξάρτητος και αμφισβητεί την έννοια "αφεντικό") του, ώστε μπορεί να τον ακολουθήσει μέχρι την άκρη του κόσμου... Πως μεταφράζεται αυτό? Ενας άνθρωπος (εντάξει, αγαπημένος φίλος) που έρχεται κάθε Π/Σ/Κ στο κτήμα δεν θα μπορέσει να τον εκπαιδεύσει. Και, στο βαθμό που δεν θα ασχοληθεί κανείς άλλος συστηματικά μαζί του, κανείς δεν θα μπορεί να τον εκπαιδεύσει.
Ο συγκεκριμένος σκύλος είναι συνήθως ήρεμος, έως ληθαργικός. Ξαπλώνει σε κάποιο σημείο του χώρου του και λαγοκοιμάται... Οταν, όμως, θεωρήσει αναγκαίο, ξεπετάγεται σα σφαίρα. Και κρίνει ο ίδιος πότε θα το κάνει αυτό. Γι' αυτό, πολλοί τον αποκαλούν "γάτα ντυμένη με στολή σκύλου". Κάτι ξέρουν όσοι έχουν προσπαθήσει να εκπαιδεύσουν ...γάτες. Αυτό τον καθιστά απρόβλεπτο και απαιτεί ήρεμο ιδιοκτήτη, με μεγάλη εμπειρία (και δέσμευση προσωπικού χρόνου), καθώς και σημαντική σωματική και ψυχική δύναμη.
Και τεράστια κοινωνικοποίηση, με ότι μπορεί να φανταστεί κανείς. Υπάρχουν θέματα μέσα στο forum, για το τι σημαίνει κοινωνικοποίηση. Η κοινωνικοποίηση δεν γίνεται μέσα στο κτήμα. Αλλιώς, οι ιδιοκτήτες θα αναγκαστούν να τον δέσουν στη γνωστή αλυσίδα, όπου τα πράγματα μόνο να χειροτερέψουν μπορούν...

Υ.Γ. Ισως έχει δίκιο και ο φίλος grekos, σε σχέση με την ηλικία του φίλου μας. Παρόλα αυτά, κάτι μπορεί να μείνει... Και ίσως διαβαστούν και από άλλους ανθρώπους που αναζητούν και "ψάχνονται" για ένα ορεινό ποιμενικό σε ημιαστικό χώρο...

Last edited: