Γεια σας!!!!!

vanoula

Member
26 Οκτωβρίου 2008
8
0
35
Με λένε Βάνα και είναι καινούργιο μέλος στο Forum...Πολύ καλή δουλειά με πολύ ενδιαφέρον άρθρα...

Σκέφτομαι να αγοράσω ένα σκυλάκι και θα ήθελα την γνώμη σας ανάμεσα στις δυο ράστες...

-Chow Chow

ή

-Pomeranian

(Είναι και τα δυο υπέροχα :()

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Καλώς ήρθες
Ποια είναι τα κριτήριά σου?
Σε κάθε περίπτωση ο σωστός τρόπος αγοράς καθαρόαιμου σκύλου είναι μέσω εκτροφέα.
Προσωπικά δε θα αγόραζα ποτέ chow-chow καθώς είναι σκύλος πολύ ανεξάρτητος, δεν αρέσκεται στα πολλά χάδια και τις αγκαλιές, δεν εκπαιδεύεται εύκολα από αρχάριο και έχει την τάση να δένεται με ένα μόνο άτομο.

vanoula

Member
26 Οκτωβρίου 2008
8
0
35
Help me!!!

Αρχικά γεια σε όλους....Διάβασα τόσα για την αγορά των σκύλων που με βάλατε σε σκέψεις!!!Ζω σε επαρχία και θέλω να αγοράσω ένα κουτάβι...Με αποτέλεσμα να μην έχω πολλές επιλογές και αφού μου αποκλείετε το pet shop,θα ηταν μια καλή επιλογή να το παραγγείλω από κτηνίατρο?Ποιές ειναι οι βασίκες ερωτήσεις που πρέπει να του κάνω??(όσο αναφορά τα χαρτιά του κτλ)
:(

solco

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2008
807
0
Syros Greece
www.caneguardiano.com
Και τι ειναι ο κτηνιατρος? Φωτεινος παντογνωστης? κριτης μορφολογιας? εκτροφεας? Ο κτηνιατρος θα εξετασει το κουταβι να δει αν ειναι υγιες. Ασε που δεν νομιζω ο κτηνιατρος να δεχθει να κανει την ερευνα αγορας που πρεπει να κανεις εσυ η ιδια. Γιατι ουτε εκεινος ειναι πωλητης να σηκωσει το τηλ και να παραγγειλει κουταβι. Δυστυχως για σενα αλλα ετσι πρεπει να γινει, πρεπει να επσκευτεις εκτροφεια, να μιλησεις, να ερθεις σε επαφη με ανθρωπους και σκυλια, γονεις κλπ... Σορρυ αν ημουν λιγο αποτομος :lol:

Last edited:

vanoula

Member
26 Οκτωβρίου 2008
8
0
35
Τα κτιτήρια μου για το pomeranian ειναι πως ειναι μικρουλη με αποτελεσμα να μπορεις να το εχεις ακετα μεσα στο σπιτι...επισης κατα την γνωμη μου ειναι μια σκετη γλυκα!!

Τωρα οσο αναφορα το chow chow απλα λατρευω την φατσα του και αυτη την ταση "βαρεμαρα" που εχει :D

Παντως οποιο και απο τα 2 να επιλεξω...Θα υπαρχει πολυ τριχα παντου χι χι :p

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Καλησπέρα και καλωσόρισες στο φόρουμ.:)

Να μην ψωνίσεις σκύλο από σκυλεμπορο κτηνίατρο.
Επικοινώνησε με τον ΚΟΕ (Κυνολογικος Όμιλος Ελλάδος) http://www.koe.gr/indexmy.htm σχετικά με εκτροφείς της φυλής που σε ενδιαφέρει.

FAINOMENON

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2008
879
3
Ireland
καλωσορισες! :) καλο θα ηταν να επισκευτεις καποια εκθεση σκυλων να δεις πολλες φυλες και να ενημερωθεις απο εκθετες και εκτροφεις...

vanoula

Member
26 Οκτωβρίου 2008
8
0
35
χμμμ...οπως και να εχει ευχαριστω...απλα εχω ακουσει πως αυτος ο κτηνιατρος μπορει να κανει παραγγελεια καποιου σκυλου και πως θα εχει και τα καταλληλα χαρτια!!!

Γνωριζετε κανενα εκτροφεα για pomeranian ή chow chow?

solco

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2008
807
0
Syros Greece
www.caneguardiano.com
χμμμ...οπως και να εχει ευχαριστω...απλα εχω ακουσει πως αυτος ο κτηνιατρος μπορει να κανει παραγγελεια καποιου σκυλου και πως θα εχει και τα καταλληλα χαρτια!!!

Μακρια απο τετοιους. Ειναι σαν να παιρνεις απο πετσοπ ή byb.:eek:

Last edited by a moderator:

solco

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2008
807
0
Syros Greece
www.caneguardiano.com
Κανε μια επισκεψη σε μια εκθεση μορφολογιας ενα σ-κ. Ειναι ο καλυτερος τροπος να δεις σκυλια και εκτροφεις μαζεμενους σε εναν χωρο, να μιλησεις μαζι τους και να αποφασισεις ποιον θα επισκεφθεις για να δεις τα σκυλια του

FAINOMENON

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2008
879
3
Ireland
ναι εχω διαβασει αρκετα πραγματα....
εχεις διαβασει για το χαρακτηρα και την υγεια τους?
ειναι πολυ διαφορετικα μεταξυ τους...τι σε τραβηξε στο καθενα και γιατι νομιζεις οτι σου ταιριαζουν?

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Δεν ήθελα να το πω... για να μη με πείτε "ξινή" αλλά πραγματικά πιστεύω ότι αυτά που ανέφερες δεν είναι σωστά κριτήρια επιλογής φυλής.
Απ' την άλλη καταλαβαίνω ότι μπορεί κάποιος να θέλει ένα σκύλο "γιατί έτσι"!
Δε συμφωνώ όμως...

sir-elric

Well-Known Member
17 Νοεμβρίου 2006
2.589
3
marathon beach
Δεν ήθελα να το πω... για να μη με πείτε "ξινή" αλλά πραγματικά πιστεύω ότι αυτά που ανέφερες δεν είναι σωστά κριτήρια επιλογής φυλής.
Απ' την άλλη καταλαβαίνω ότι μπορεί κάποιος να θέλει ένα σκύλο "γιατί έτσι"!
Δε συμφωνώ όμως...
θα συμφωνησω αλλα συναμα θα διαφωνησω μαζι σου. διαλεγουμε εναν σκυλο που μας αρεσει εμφανησιακα αλλα και εναν σκυλο που μπορουμε να ζησουμε μαζι.

οσον αφορα την φιλη μας που ανοιξε το τοπικ τουτο. θα ειναι καλο να ενημερωσεις και για το τι χρειαζεται ενας σκυλος αλλα και για το τι απαιτησεις και ιδιαιτεροτητες εχουν αυτες οι ρατσες που σαρεσουν. τα τσοου τσοου εχουν την φημη δυστροπων σκυλων (μην αφηνεις να σε ξεγελα η φατσα τους) ενω τα πομερινιαν εχουν αυξημενες απαιτησεις περιποιησης ( ο γαια θα μας τα πει ποιο ειδικα).