Γεια σας!!

pencil

Well-Known Member
28 Αυγούστου 2011
51
0
μολις αγορασα ενα πινσερακι και μου ειπαν οτι ειναι 3,5 μηνων. εμενα μου φαινεται πολυ μεγαλυτερο (1 χρονου) πως μπορω να το καταλαβω? δεν του εχουν μαθει να τα κανει εξω και μου λερωνει πως μπορω να το μα8ω να τα κανει εξω?? επισης κανει πολλες ζαβολιες στο σπιτι. να το μαλωνω η 8α γινει νευρικο? :confused::confused:

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Καλώς ήρθες :)

Από τα λεγόμενα σου καταλαβαίνω πως έκανες το λάθος να αγοράσεις καθαρόαιμο σκύλο από λάθος πήγη, και όχι από σωστό εκτροφέα.Όπως και να έχει να σου ζήσει και να περνάτε υπέροχα μαζί (βάλε μας και καμία φώτο για την ηλικία του και για να το θαυμάσουμε)

Τα δόντια του τα έχει αλλάξει, ή έχει ακόμα τα παιδικά?

Για την τουαλέτα θα βρεις χρήσιμες πληροφορίες ΕΔΩ
Για το τι είναι εκτροφέας και πως τον αναγνωρίζουμε ΕΔΩ

Διάβασε το υποφόρουμ Εκπαίδευση και συμπεριφορά για πληροφορίες σε ότι ψάχνεις.
Να μην το μαλώνεις, αρκεί ένα κοφτό "ΜΗ" για να καταλάβει ότι δεν είναι επιθυμητή συμπεριφορά.
Δώστου όμως χρόνο να σας γνωρίσει και να προσαρμοστεί πρώτα.

Από που τον πήρες;

pencil

Well-Known Member
28 Αυγούστου 2011
51
0
σας ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας! τον βρηκα σε αγγελια στο ιντερνετ! απο εναν ιδιωτη που ειχε τη μαμα και τον μπαμπα του

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Για τους ιδιώτες, ή όπως θα τους διαβάσεις συχνά στο φόρουμ ΒΥΒ (back yard breeders), διάβασε αυτά:
Εμπειρίες από pet shops/ΒΥΒ
Αγαπητέ εκτροφέα της πίσω αυλής
Γιατί δεν ζευγαρώνουμε τα σκυλιά μας

Δυστυχώς δεν έπρεπε να πάρεις σκύλο από εκεί, αλλά τώρα είναι μαζί σου και να τον αγαπάς και να περάσετε πολλά όμορφα χρόνια μαζί.
Αν και από ότι έγραψες έχεις καταλάβει ήδη πως οι αγγελίες του ίντερνετ για πώληση ζωων δεν είναι αξιόπιστη πηγή.

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Καλώς ήρθες :)

Από τα λεγόμενα σου καταλαβαίνω πως έκανες το λάθος να αγοράσεις ΦΑΙΝΟΤΥΠΙΚΑ καθαρόαιμο σκύλο από λάθος πήγη, και όχι από σωστό εκτροφέα.Όπως και να έχει να σου ζήσει και να περνάτε υπέροχα μαζί (βάλε μας και καμία φώτο για την ηλικία του και για να το θαυμάσουμε)

Τα δόντια του τα έχει αλλάξει, ή έχει ακόμα τα παιδικά?

Για την τουαλέτα θα βρεις χρήσιμες πληροφορίες ΕΔΩ
Για το τι είναι εκτροφέας και πως τον αναγνωρίζουμε ΕΔΩ

Διάβασε το υποφόρουμ Εκπαίδευση και συμπεριφορά για πληροφορίες σε ότι ψάχνεις.
Να μην το μαλώνεις, αρκεί ένα κοφτό "ΜΗ" για να καταλάβει ότι δεν είναι επιθυμητή συμπεριφορά.
Δώστου όμως χρόνο να σας γνωρίσει και να προσαρμοστεί πρώτα.

Από που τον πήρες;
Συμφωνώ με το Σοφούλι πέρα απ' αυτή τη μικρή προσθήκη.

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Σαφώς :)
Δικιά μου παράλειψη, έπρεπε να διατυπωθεί "να απευθυνθείς για καθαρόαιμο σκύλο σε λάθος πηγή, και όχι σωστό εκτροφέα"

Τώρα για την καθαροαιμία του σκύλου, προβλέπω πως φυσικά και δεν υπάρχει pedigree, δεν ξέρω καν αν έστω φαινοτυπικά υπάρχει μεγάλη ομοιότητα, δυστυχώς αυτό βλέπουμε συνήθως.

pencil

Well-Known Member
28 Αυγούστου 2011
51
0
το ηξερα οτι δεν ειναι αξιοπιστη πηγη απλα ειμαι φοιτητρια και δεν διε8ετα πολλα χρηματα για την αγορα του. στα πετ σοπ και στους εκτροφεις οι τιμες ειναι πολυ ηψηλες!! ξερω οτι γινονται πολλα και διαφορα με τους ιδιωτες που πολλοι απ αυτους βασανιζουν τα καακομοιρα τα σκυλακια αλλα δεν ειχα αλλη επιλογη(μενω σε πολυκατοικια και ο χωρος ειναι περιορισμενος για καποιο αδεσποτο-μεγαλοσωμο σκυλακι) ελπιζω να περασουμε καλα μαζι γιατι ηδη εχω δε8ει μαζι του αν και τον εχω λιγες μερες!!!

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Καταρχήν τα pet shops είναι ακόμα χειρότερη πηγή,γράψε στη google "Puppy Mills" και δες από που προέρχονται τα σκυλιά των pet shops.

Στα καταφύγεια υπάρχουν πολλά μικρόσωμα σκυλάκια που χαρίζονται, προφανώς δεν το ήξερες.
Η δικιά μου (που δεν είναι από καταφύγειο ,αλλά ήταν παρατημένη κάπου) είναι 4,7 κιλά ;)
Και έχω δει πολλά τόσο μικρόσωμα σε πολλά καταφύγεια.

Βάλε και καμία φώτο να το δούμε βρε :D

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
το ηξερα οτι δεν ειναι αξιοπιστη πηγη απλα ειμαι φοιτητρια και δεν διε8ετα πολλα χρηματα για την αγορα του. στα πετ σοπ και στους εκτροφεις οι τιμες ειναι πολυ ηψηλες!! ξερω οτι γινονται πολλα και διαφορα με τους ιδιωτες που πολλοι απ αυτους βασανιζουν τα καακομοιρα τα σκυλακια αλλα δεν ειχα αλλη επιλογη(μενω σε πολυκατοικια και ο χωρος ειναι περιορισμενος για καποιο αδεσποτο-μεγαλοσωμο σκυλακι) ελπιζω να περασουμε καλα μαζι γιατι ηδη εχω δε8ει μαζι του αν και τον εχω λιγες μερες!!!
Να περάσετε πολύ όμορφα κορίτσι μου. Και τώρα που το πήρες, το μόνο που μπορείς να κάνεις-κάνουμε είναι να διασφαλίσουμε πως θα είναι καλά, θα τύχει της κάλυψης των αναγκών του που πρέπει, θα εκπαιδευτεί όπως πρέπει. Οπότε καλώς ήρθες στο φόρουμ, ανέβασε μερικές φωτό να δούμε το τερατάκι σου και ρώτα ό,τι θες.
Χωρίς να θέλω να σε στενοχωρήσω πάντως μένω μόνος μου σε 55 τετραγωνικά με δυο λύκους. Κανένας δε μπορεί να σου απαγορέψει να έχεις σκύλο ούτε ένοικος, ούτε σπιτονοικοκύρης. Του τρίβεις στη μούρη την εφημερίδα της κυβέρνησης που υπερβαίνει οποιοδήποτε παράνομο καταστατικό πολυκατοικίας και τελειώνει το θέμα ;)
Καλώς ήρθες στο dogforum :) Να ζήσετε για πολλά χρόνια μαζί ευτυχισμένοι..

pencil

Well-Known Member
28 Αυγούστου 2011
51
0
ευχαριστω πολυ για τα καλα σου λογια ''grifo'' ελπιζω να ειμαστε καλα μαζι αν και ανησυχω λιγο για την εκπαιδευση του!! δεν ηξερα οτι μπορουσα να βρω μικροσωμο σκυλακι σε καταφυγειο ''sofouli'' μακαρι να το μα8αινα νωριτερα!!

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
ευχαριστω πολυ για τα καλα σου λογια ''grifo'' ελπιζω να ειμαστε καλα μαζι αν και ανησυχω λιγο για την εκπαιδευση του!! δεν ηξερα οτι μπορουσα να βρω μικροσωμο σκυλακι σε καταφυγειο ''sofouli'' μακαρι να το μα8αινα νωριτερα!!
Ευκαιρία να κάτσεις να διαβάσεις την ενότητα "Εκπαίδευση & Συμπεριφορά"!
Υπάρχουν πολλά θέματα!

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις και την αναζήτηση εκεί για να δεις κάτι που σε ενδιαφέρει!