Γεια σας! Laika, ημίαιμο Μαλινουά

Orbit

New Member
28 Απριλίου 2010
1
0
Athens
Χαιρετώ το φόρουμ,πόσταρα τα ίδια και στο φόρουμ 'νεα μελη' αλλα μάλλον κολλάει εδω! Η σκυλίτσα μου ονομάζεται Λάϊκα και την πήρα απο ένα φιλοζωικό σύλλογο όταν ήταν περίπου 2 μηνών. Τότε έμοιαζε σαν οποιοδήποτε αδέσποτο μιξ και ο σύλλογος δεν ήξερε τους γονείς της. Όσο μεγάλωνε όμως (είναι τώρα σχεδόν 2 ετών) φαινόταν να έχει πολλά ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που δεν είχαν σχέση με την ανατροφή της, και επίσης ιδιαίτερη φυσιολογία. Είναι πολύ αδύνατη και εξαιρετικά μυώδης στα πόδια, τρομερά γρήγορη, έχει απίστευτη ενέργεια , πολύ αλέρτ, της αρέσει να κυνηγάει και να παίζει συνέχεια και μαθαίνει γρήγορα. Καθώς είμαστε πάντα μαζί έχει γίνει πολύ προστατευτική και γίνεται επιθετική προς οποιονδήποτε συμπεριφέρεται απειλητικά σε εμένα. Την εχω μάθει να είναι κοινωνική με όλους και όλα τα σκυλιά. Πριν μερικούς μήνες ένας φίλος μου κτηνίατρος την είδε και μου είπε πως είναι σίγουρα ημίαιμο μαλινουά. Όταν διάβασα για τη ράτσα είδα ότι ταιριάζει και στην εμφάνιση (ημίαιμο βέβαια) αλλα κυρίως στο ταμπεραμέντο.
Η ερώτησεις μου: ο σκύλος γυμνάζεται πολύ καθημερινά γιατί με ακολουθεί σε όλα (τρέξιμο στο βουνό, ποδήλατο κ.α.) αλλά δεν ξέρω πως να ικανοποιήσω την ανάγκη του για μάθηση. δεν εχω χρήματα για εκπαιδευτή, θα ήθελα να ασχοληθώ εγώ. τί πράγματα θα ήταν χρήσιμο και εύκολο να του μάθαινω? Επίσης έχω μεγάλο πρόβλημα με τα μικρά παιδιά, καθώς ο σκύλος τα κυνηγάει σα θήραμα για κανένα λόγο (χωρις να δαγκωνει) και τα τρομάζει. ευχαριστώ!

Attachments