Γεια σας παιδιά!!! Έχω ένα μπιγκλ

jorxe101

Member
28 Φεβρουαρίου 2011
7
0
ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΠΑΙΔΙΑ!!!ΕΧΩ ΕΝΑ ΜΠΙΓΚΛ 11 ΜΗΝΩΝ ΘΥΛΗΚΟ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΕΝΟΣ ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΩ....ΚΑΤ'ΑΡΧΑΣ ΜΕΝΩ ΑΘΗΝΑ ΣΕ ΠΡΟΑΣΤΙΟ ΜΕ ΜΕΓΑΛΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΑΥΛΗ...ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΠΗΡΑ ΠΡΙΝ ΑΠΟ 10 ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΚΑΠΩΣ ΖΟΙΡΟ,ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΩΡΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΑΙΜΟΝΑΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ....ΕΧΕΙ ΜΑΘΕΙ ΤΙΣ ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΙΣ ΑΚΟΥΕΙ ΠΑΝΤΑ.ΤΟ ΒΓΑΖΩ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΒΟΛΤΕΣ 1 ΩΡΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΗ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΠΗΓΑ ΣΕ ΒΟΥΝΟ ΞΕΤΡΕΛΑΘΗΚΕ,ΤΟ ΞΕΡΩ ΕΙΝΑΙ ΚΥΝΗΓΟΣΚΥΛΟ ΑΛΛΑ ΕΒΛΕΠΑ ΤΟΣΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΠΗΡΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΔΕΝ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ ΟΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΤΣΙ,ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΦΗΣΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΟΡΘΙΟ ΕΧΕΙ ΦΑΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΠΟΛ ΤΗΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ....ΒΡΗΚΑ ΚΑΤΙ ΚΥΝΗΓΟΥΣ ΜΕ ΜΠΙΓΚΛ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΒΟΛΤΑ ΜΕ ΛΟΥΡΙ ΚΤΛ ΑΛΛΑ ΒΟΥΝΟ ΝΑ ΤΡΕΧΟΥΝ...ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΟ ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΥ ΤΟ ΕΧΩ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΦΗΛΑΚΙΣΜΕΝΟ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΤΕΡΩ ΤΗΝ ΦΥΣΗ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΔΩΣΩ ΚΑΘΑΡΑ ΑΠΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ....ΕΣΕΙΣ ΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΜΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ,ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΝΑ ΤΟ ΔΩΣΩ????????

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Παρακαλώ μην γράφεις με κεφαλαία είναι σαν φωνάζεις.

Επειδή είχα κυνηγόσκυλα παλαιότερα και ξέρω πως είναι,
με πολύ μεγαλύτερες ανάγκες εκτόνωσης τα δικά μου,
ένα πράγμα θα σου πω.

1 ώρα βόλτα ΔΕΝ φτάνει για κυνηγόσκυλα (από μπιγκλ δεν ξέρω γενικά).
Και είναι και ανάλογα την βόλτα.

Άλλο βόλτα γύρω στο τετράγωνο και στο παρκάκι της γειτονιάς,
και άλλο βόλτα,με τρέξιμο, παιχνίδι κλπ.

Εγώ ένα ντρατχααρ που είχα,και είχα αναλάβει τις βόλτες του,
ήθελα 2-3 ώρες καθημερινά, με γρήγορο περπάτημα τρέξιμο και μπαλάκι.

*Να προσθέσω πως οι ζημιές οφείλονται στο ότι βαριέται προφανώς.
Περιέγραψε μας το καθημερινό σας πρόγραμμα.

Last edited:

jorxe101

Member
28 Φεβρουαρίου 2011
7
0
κοιτα το προγραμμα ειναι:
το πρωι φευγουμε ολοι απο το σπιτι εγο γυρναω πρωτος απο τη σχολη μετα απο 5 ωρες,παιζω μαζι του το παω βολτα στο παρκο της γειτονιας οπως ειπες αλλα παιζουμε και εκει πολλες φορες,γυρναμε το εχω διπλα μου δεν σταματει να γυρναει δεξια αριστερα,το βραδυ το ταιζω και κοιμομαστε.....
κακα τα ψεματα δεν ειναι σκυλι για σπιτι καλυτερα θα περνουσε με εναν στην επαρχια η με εναν κυνηγο
δεν εχω την πολυτελεια να το πηγαινω στο βουνο για τρεξιμο,εγω ηθελα ενα σκυλο σπιτιου να εχει ενεργεια αλλα απο οτι φαινεται εκανα λαθος επιλογη........

ΑΓΓΕΛΟΣ2

Well-Known Member
7 Μαρτίου 2010
465
1
βολος
.
Περιέγραψε μας το καθημερινό σας πρόγραμμα.
θα βοηθισει ωστε να προτινει οποιος θελει κατι...

...

απο την ελαχιστη εμπειρια μου τη ρατσα και απ οσο διαβαζω ειναι σκυλια που αν μπορουσαν ολη μερα να γυριζουν με την μυτη κατω δεν θα ειχαν προβλημα....οσο περισσοτερο κραταει η βολτα τοσο το καλητερο...

jorxe101

Member
28 Φεβρουαρίου 2011
7
0
με λουρι και πιασμενο απο το σωμα και οχι απο το κολαρο γιατι τραβαει και πνηγεται.....

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
jorxe101
Αυτά τα σκέφτονται νωρίτερα!'Ολα τα σκυλιά θέλουν 2-3 βόλτες την ημέρα, και όχι μια, πόσο μάλλον σκυλιά με ενέργεια.

Λοιπόν..
Πιστεύεις πως μπορείς να αναδιοργανώσεις το πρόγραμμα ως εξής:
Ξυπνάς βγάζεις τον σκυλάκο για μισή ώρα με χαλαρό τρεξιματακι.
Πας στην σχολή σου, γυρνάς βγαίνεται για 1 με 2 ώρες, όπου θα παίζεται κιόλας με μπαλάκι ή ότι άλλο του αρέσει, θα τρέχετε κλπ.
Κατά τις 10 το βράδυ βγαίνεις για μισή με μια ώρα πάλι.

Η μεγάλη βολτά μπορεί να μπει σε όποια από τις 3 θέλεις,
εγώ προτιμώ την μεσσημεριανή λόγω κρύου.

Να ταίζεις μετά την βόλτα νομίζω πως είναι καλύτερα γενικά.

Δοκίμασε το για 1 βδομάδα και δες αποτελέσματα.

Crate χρησιμοποιείς;

ΑΓΓΕΛΟΣ2

Well-Known Member
7 Μαρτίου 2010
465
1
βολος
ισως μπορεις να δωκιμασεις το εξης...

με τον κανονικο οδηγο τον πας μεχρι το παρκο σας...του φορας το φλεξι αφου φτασετε για περισσοτερη ελευθερια και μεγαλητερη ακτινα να κυνηγαει μυρωδιες...

αφου κανετε την γυρα σας στο παρκο...

του φορας το κοντο οδηγο και τον κανεις 1-2 γυρους το παρκο με το ποδιλατο(αναλογα το σκυλο,να κουραστει λιγο,να ξεδωσει..οχι να σωριαστει) ...
το ποδιλατο ελπιζω πως θα το μαθει...για να μην σε τραβαει στο ποδιλατο υπαρχουν στηθολουρα που το λουρι ομως δενει στο στηθος(μπροστα δηλαδη) και δεν τα βολευει να τραβανε γιατι αν τραβιξουν αλλαζουν κατευθυνση...

και η sofouli μια χαρα τα λεει...οτι ταιριαζει σε εσενα και στο σκυλο σου...εγω ειπα για ποδιλατο γιατι ο μπιγκλακος που υπαρχει στην οικογενεια δεν πολυνιαζετε για μπαλακια...

επισης να αναναιωνεις τα παιχνιδια του για να μην βαριαιτε...
ποτε παρατιρεις να κανει τις περισσοτερες ζημιες?
(οταν εισαι στη σχολη,το βραδυ?)

Last edited:

jorxe101

Member
28 Φεβρουαρίου 2011
7
0
φιλε μου το εχω κανει αυτο που λες.....χαχαχαχαχαχαχα....αλλα δεν εγινε τποτα τα ιδια αυτο το σκυλι που εχω δεν κουραζεται απλα ΠΟΤΕ!!!!!

να τρεχει στην βολτα δεν μπορει γιατι λογο ρατσας δεν κανει να την εχω ελευθερη γιατι ακολουθανε μυρωδιες(ολα τα μπιγκλ) και χανονται,φευγουν και υπαρχει και ο κυνδινος να τηα πατησει κανενα αμαξι

επισης μεσα στο σπιτι τα εχει καταστρεψει ολα.....την πηγα στο βουνο συστηματικα 2 βδομαδες απο τρεις φορες την καθε βδομαδα αλλα δεν ησυχαζει με τποτα....

ειδα και κατι ανθρωπους στο βουνο με μπιγκλ και μου ειπαν οτι το βασανιζω το σκυλι στην Αθηνα(πιστευω πως εχει δικαιο γιατι θελει φυση)......

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Εφόσον έχεις μεγάλη αυλή χρησιμοποίησέ τη. Επίσης <χρησιμοποίησε> την μύτη της και την όσφρησή της. Κρύβε διάφορα στο κήπο και άστην να ψάχνει ...αυτό τα κουράζει επίσης ...

jorxe101

Member
28 Φεβρουαρίου 2011
7
0
παιδια ακουστε τα εχω κανει ολα....ολα οσα λετε εκτος αυτο με το ποδηλατο δεν εχω.....οταν την πηγα στο βουνο ετρεχε εκει και μυριζε επι 2 ωρες οταν πηγαμε σπιτι νομιζα οτι θα κοιμηθει αλλα τιποτα ολο σκανταλιες.....οσους ειδικους εχω ρωτησει μου ειπαν απλα οτι αυτα τα σκυλια δεν ειναι για σπιτι!!!!!!!

αγγελε να απαντησω σε εσενα γενικα με τις ζημιες,δεν εχει ωρα αλλα γενικα καθε μερα ολο και κατι κανει πρωι-βραδυ....

DOG.CRIME

Well-Known Member
5 Ιουλίου 2010
1.289
7
Μια χαρά είναι για σπίτι,απλά θέλει τους κατάλληλους χειρισμούς.

Από αυτά που αναφέρεις θεωρώ πως περισσότερο θέμα εκπαίδευσης έχεις παρά εκτόνωσης.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.795
20.107
Αυτός που σου το έδωσε, δεν σε προειδοποίησε για όλα αυτά;
Τώρα θα μου πεις, τι να σε προειδοποιήσει; Εδώ το ξεφορτώθηκε ενός μηνός άρον-άρον.
Εσύ πάλι, που δεν ήξερες από beagle, γιατί δεν φρόντισες να ενημερωθείς για τις ανάγκες του, πριν το αποκτήσεις;
Δεν φταίει που ζει σε σπίτι. Πρέπει να ασχοληθείς πάρα πολύ μαζί του, μπας τυχόν και σταθείς τυχερός να εξαλείψεις τις συνέπειες, της κακής αρχής που έχεις κάνει. Σκέψου να μιλήσεις και με εκπαιδευτή, όσο το δυνατόν συντομότερα.

jorxe101

Member
28 Φεβρουαρίου 2011
7
0
εχω μιλησει με εκπαιδευτη ακι μου ειπε οτι δεν ειναι απο τα σκυλια τα οποια εκπαιδευονται ευκολα και οτι δεν ειναι σκυλος που θα του πεις κατσε εκει και θα κατσει....τα βασικα τα ξερει αλλα δεν τα ακουει παντα
εχω ασχοληθει μαζι της στο θεμα εκπαιδευσης παιδια γιαυτο εχω απελπιστει και εγραψα εδω.....
κοιταχτε εχω ενα γνωστο στην επαρχια που εχει μπιγκλς και παει για λαγο καθε μερα,μολις του το ειπα μου ειπε οτι το θελει για κυνηγι και οτι το "καταστρεφω" στην Αθηνα λογο της φυσης του....ειμαι σχεδον ετοιμος να την δωσω εκει που τον ξερω κιολας αλλα υπαρχουν οπως γνωριζεται και οι συναισθηματικοι λογοι

δεν θελω με πουν ανευθυνο.... γιατι νοιαζομαι για το σκυλι και θελω το καλο του!!!!!!

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Να το εκτονώνεις περισσότερο τότε.
Γιατί να πληρώσει το σκυλάκι την δική σου ανευθυνότητα (επέτρεψε μου την λέξη, φιλικά στο λέω) που δεν έψαξες πριν το πάρεις;;

Γιατί και το σκυλί έχει δεθεί συναισθηματικά μαζί σου, όχι μόνο εσύ με αυτό ;)

Τουλάχιστον κάνε μια προσπάθεια πριν αποφασίσεις.

jorxe101

Member
28 Φεβρουαρίου 2011
7
0
εχεις διαβασει καθολου τι λεω?
εχω κανει παραπολλα πραγματα για τον σκυλο...ποσες ωρες πια τη μερα θελει εκτονωση??????
εχω δωσει πολλες ωρες εκτονωσης και εκπαιδευσεις προσπαθεια εχω κανει και με το παραπανω.....

οσο για το σκυλι δεν θα την πληρωσει γιατι θα κυνηγαει θα κανει αυτο για το οποιο φτιαχτηκε!!!!!!!!

την ΑΓΑΠΑΩ παρα πολυ πραγματικα θα κλαψω αν την δωσω αλλα θα ειναι για το ΚΑΛΟ της δεν την ξεφορτωνομαι....
πραγματικα παιδια δεν θελω να προκαλεσω με αυτο το θεμα αλλα λυπαμε να βλεπω ενα λυνηγοσκυλο στην Αθηνα να μαραζει......

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Έχω διαβάσει πολύ καλά τι λες.
Και σου λέω πως δεν είναι αρκετό.
Τόσο απλά.

Είναι λίγο αυτό που κάνεις.

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
...δεν θελω να με πουν ανευθυνο.... γιατι νοιαζομαι για το σκυλι και θελω το καλο του!!!!!!
Καλώς ήλθες!:)

Μία σκέψη και, αν δε σου αρέσει, την "πετάς":
Ακεραιότητα του χαρακτήρα μας δεν είναι το να μη μας αποκαλέσουν ανεύθυνους οι άλλοι...
Ακεραιότητα του χαρακτήρα μας είναι, να κοιμόμαστε κάθε βράδυ και να μην έρχεται ο εαυτός μας να λέει ανεύθυνους...

io maria

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2010
1.322
28
Γέρακας
Ποσο σιγουρος εισαι οτι αν την δωσεις στον φιλο σου τον κυνηγο δεν θα την παρατησει σε κανα βουνο?
Αν το σκυλακι σου ειναι κροτοφοβικο καταρχην δεν θα του κανει για την δουλεια που το θελει και δευτερον υπαρχει πολυ μα πολυ μεγαλη πιθανοτητα με το πρωτο μπαμ να παρει δρομο να φυγει και αντε βρες το μετα. Αλλωστε ποσο σιγουρος εισαι εσυ ή αυτος οτι στην ηλικια που ειναι μπορει να εκπαιδευτει για κυνηγι λαγου?
Τα κυνηγοσκυλα ειναι ιδιαιτερα σκυλια. Αναλογα με την φυλη τους θελουν και τον αντιστοιχο τροπο εκτονωσης.
Φαντασου οτι η δικια μου (ημιαιμη γκεκας 7 ετων περιπου) αν και δεν κανει ζημιες στο σπιτι πηγαινει τουλαχιστον 3 βολτες την ημερα συνολικης διαρκειας 2-3 ωρων.
Φροντιζω σε καθε βολτα να ακολουθω διαφορετικο δρομολογιο ετσι ωστε να εχει διαφορετικα πραγματα να μυριζει.
Καθε μερα! Το να την παω 1-2 φορες την εβδομαδα στο βουνο να τρεξει δεν λεει κατι. Δεν θα καλυψει τις αναγκες της ουτε στο ελαχιστο.
Περα απο την σωματικη ασκηση θελουν και νοητικη ασκηση.
Παρε ενα kong, γεμισε το με ζαμπον γαλοπουλα και παιξτε κρυφτο.
Το οτι σου ειπε ο εκπαιδευτης οτι δεν εκπαιδευονται ευκολα δεν παει να πει οτι δεν εκπαιδευεται καθολου. Κανε ενα βημα πισω και δες τι λαθη μπορει να εχεις κανει στην εκπαιδευση της.

rigo

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2011
292
0
φιλε-η δεν ειναι λογικη αυτη...το κυνηγοσκυλο δεν ειναι στην αθηνα γιατι θελει να τρεχει τα εργασιακα δεν (γ.π βελγοι,ροτ,μποξερ, αγ βερναρδου κλπ κλπ κλπ κλπ κλπ) ποια περισεβουν..τα καναπεδιαρικα..λοιπον τα τσιουαουα γαυγιζουν πολυ ενοχλουν την κυρια απο πανω τα κανις μαδανε κλπ κλπ οποτε δεν εχουμε σκυλο στην αθηνα??δεν το βλεπω ετσι..ολα κανουν σχεδον για παντου..απλα θελει λιγο καλους χειρισμους..σου ειπε ο εκπαιδευτης ετσι...οκ πες του συμφωνω..αν ειμαι κυνηγος και εχω δυο σκυλια χρυσοπληρωμενα στο βουνο..και παρει αυτο τουσ λογκους μυριζοντας δεν θα μου ερθει οταν το φωναζω?και δεν θα κατσει?να βγαλουμε μιας χρησης σκυλια τοτε να μην τα ψαχνουμε στα βουνα....αλλαξε εκπαιδευτη και σκεψου ψυχραιμα και θα βρεις την ακρη!!μη ξεχνας οτι εχεις εναν εφειβο σκυλο...μες στην ενεργεια!!