Γεια σας,λίγη βοήθεια;

Puppy27

New Member
1 Σεπτεμβρίου 2012
4
0
Γεια σας παρακολουθώ εδώ και πολύ καιρό το forum και πραγματικά με έχει βοηθήσει πολύ να μάθω πολλά πράγματα για τα σκυλιά.

Εδώ και ένα χρόνο έχουμε αποφασίσει με την οικογένεια μου υοθετήσουμε ένα από τα υπέροχα τετράποδα που ονομάζονται σκύλοι.Αποφασίσαμε λοιπόν ότι θέλουμε ένα σκύλο μεγάλου μεγέθους,με μεσαία ενεργητικότητα,να είναι φύλακας-όχι με την ένοια του watch dog γιατί θέλω να ασχοληθώ με σωματοφυλακή-,να έιναι καλός με τα παιδιά αλλά επιφυλακτικός με τους ξένους,δε θεωρώ απαραίτητο να τα πηγαίνει καλά με άλλα κατοικιδια(πχ γάτες).
Επίσης θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι είναι ο πρώτος μας σκύλος.

Θα μπορούσατε να μου προτείνετε μια ράτσα που να καλύπτει όλα τα παραπάνω;ή όσο το δυνατό περισσότερα;

ΥΓ:εγώ τείνω προς κάτι σε μπουλμαστιφ και κάνε κόρσο αλλα έχω ακούσει ότι δεν εγκρίνονται για πρώτα σκυλιά.

nfeel

Well-Known Member
7 Οκτωβρίου 2011
1.491
514
UK
Το bullmastiff μου ήρθε κ εμένα στο μυαλό διαβάζοντας τις απαιτήσεις σου αλλά αν ήμουν στη θέση σου κ με ενδιέφερε η σωματοφυλακή,θα πήγαινα σε bandog σε αυτή τη φάση,κάνοντας κάποιες υποχωρήσεις.

Έχει αρκετές φυλές που μπορούν να ανταποκριθούν στα κριτήρια αυτά αλλά έχω αγαπήσει τα bandog τελευταία οπότε μάλλον εκεί θα κατέληγα :)

Puppy27

New Member
1 Σεπτεμβρίου 2012
4
0
Υπέροχα έιναι όντως τα bandog αλλά δεν έιναι δύσκολα για πρώτα σκυλιά λόγω του ότι ειναι κυριαρχικά ή κάνω λάθος;

nfeel

Well-Known Member
7 Οκτωβρίου 2011
1.491
514
UK
Το αντίθετο,είναι λιγότερο κυριαρχικά από άλλες φυλές και δεν επιδιώκουν την ανέλιξη στην ιεραρχία.
Αυτό ήταν ένα από τα ζητούμενα χαρακτηριστικά των εκτροφέων που ασχολήθηκαν στην αρχή με τη δημιουργία της φυλής.Χαρακτηριστικό που πήρε από το Mastino Napoletano.

Αυτά σύμφωνα πάντα με τους εκτροφείς.Στην Ελλάδα έχουμε κ εκτροφέα που κάνει εξαιρετική δουλειά στον τομέα αυτό.Υπάρχουν μέλη που θα μπορούσαν να σου πουν περισσότερα για τα bandog,καθότι και ιδιοκτήτες,αλλά μπορείς να βρεις κ μόνος σου λεπτομέρεις ψάχνοντας.

Όσο για το πρώτο σκύλο,άποψη μου είναι ότι δεν πρέπει να σε απασχολεί.Αν είσαι συνειδητοποιημένος για την απόφαση και τους λόγους που θες σκύλο,προχώρα άφοβα.Κανείς δεν είχε επίκτητες γνώσεις!

Puppy27

New Member
1 Σεπτεμβρίου 2012
4
0
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις.nfeel μήπως μπορείς να μου στείλεις με πμ τη σελίδα του εκτροφέα(αν έχει)ή τα στοιχεία του.Τα bandog είναι αναγνωρισμένα από το fci;

nfeel

Well-Known Member
7 Οκτωβρίου 2011
1.491
514
UK
Googlare on off bandog,είναι το εκτροφείο του Στέλιου Σδρόλια.Τα bandog δεν θεωρούνται καν φυλή ξεχωριστή βασικά ακόμα,η FCI δεν τα αναγνωρίζει.

Puppy27

New Member
1 Σεπτεμβρίου 2012
4
0
Α,δηλαδή εαν αποφασίσουμε bandog, δεν θα μπορούμε να κατεβαίνουμε σε εκθέσεις;

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.254
Μέλη
20.032
Νεότερο μέλος