Γεια σας παιδιά.Είμαι ο Χρήστος από Σέρρες και έχω ένα καναδέζικο λυκόσκυλο ενός έτους τον Μπιλ...Βασικά θέλω να μάθω ορισμένα πράγματα για τα σκυλιά γενικά και αναμένω τη βοήθεια σας...
Τον παρακολουθεί κτηνίατρος αλλά θα ήθελα να μάθω τα γενικά χαρακτηριστικά της φυλής, τι να προσέχω τι να τρώει, είχα μαζί του την αδερφή του και πάιζανε όλη μέρα, αλλά την πήρε ο κουνιάδος μου και τον βλέπω σαν μελαγχολικό.Δεν τρώει όσο παλιά, ενώ μερικές φορές τρώει χόρτα και τα ξαναβγάζει...
μια καλη ξηρα τροφη,λογικο γιατι ειχε παρεα και παιζανε και τωρα του λειπει.μαλλον κατι τον πειραζει στο στομαχακιτου και τροει χορτα για να κανει μετο και να ηρεμησει.βολτα τον βγαζεις; τι τον ταιζεις;
Λες γι αυτό να είναι μελαγχολικός???Βόλτα πολύ συχνά δεν πάμε αλλά είναι ελεύθερος να γυρίζει μέσα στην αυλή (1 στρέμμα είναι περίπου)...Οπότε έχει αρκετό χώρο.Να φανταστείς πως ούτε καν τον δένω...Τώρα μου έδωσε μια τροφή ο κτηνίατρος μου αλλά μου είπε πως είναι οικονομική αλλά αρκετά καλή.Dalmata τη λένε ενώ του δινα Josera ως τώρα...Πάντως τρώει και φαγητο του σπιτιού (δεν ξέρω αν είναι καλό ή κακό πρώτη φορά έχω σκύλο αδερφέ)
Κάποια βασικά που μου έρχονται στο μυαλό βλέποντας τα παραπάνω.
Η βόλτα χρειάζεται ακόμα και όταν έχεις 12 στρέμματα. Βελτιώνει τη σχέση σου με τον σκύλο ενώ παράλληλα του μαθαίνει τον έξω κόσμο.
Αν η περίφραξη του σπιτιού είναι αυτή που φαίνεται στη φωτογραφία, είναι θέμα τύχης το ότι δεν το έχει σκάσει ως τώρα. Θα το κάνει αργά η γρήγορα, ειδικά αν μυρίσει θηλυκιά σε οίστρο.
Σπιτικό φαγητό μπορεί να φάει μόνο αν είναι μαγειρεμένο έτσι ώστε να μην έχει συστατικά που τον βλάπτουν. Όπως πολύ αλάτι, κρεμμύδια και άλλα. Αν θέλεις δες εδώ ένα άρθρο σχετικά με το μαγειρευτό φαγητό για τον σκύλο http://www.dogforum.gr/v3/άρθρα-45/μαγειρευτό.φαγητό.για.το.σκύλο.βασικοί.κανόνες-3961/
Του έχεις κάνει εξετάσεις αίματος; Πρέπει να κάνεις έλεγχο για ερλιχίωση και καλαζάρ τουλάχιστον μια φορά το χρόνο. Για τον δικό σου που αν κατάλαβα σωστά ζει και κοιμάται έξω, σίγουρα δύο φορές το χρόνο. Θέλει επίσης να είσαι πολύ επιμελής στην προστασία του, κυρίως από τη σκνίπα.
Σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες.Οχι αυτή είναι η μπροστά αυλή κι εκεί έρχεται για να παίξουμε κυνηγητό με τα παιδιά...Θα προσπαθήσω να κάνω πιο πολλές βόλτες.Αιματολογικές δεν του έχω κάνει (δεν θα μου το προτείνει ο κτηνίατρος??) απλά σκέφτομαι να τον εμβολιάσω για λεισμανίαση.
Πω πω ρε τι όμορφο σκυλί είναι αυτό???Βέλγικο Γκρενενταλ είναι???Και μην φανταστείς οτι γνωρίζω πολλά από σκυλιά...Σαν πραγματικός Λύκος μοιάζει που είδα τις φωτό...
Και είχες δίκιο Black πως του λείπει η αδερφή του...Την έφερα πίσω και έγινε άλλος...σκύλος.Όλη μέρα παίζουνε και άρχισε να τρωει τον αγλέωρα πάλι...Μου φαίνεται θα τη στειρώσω και θα την κρατήσω.Άσε που κάνει και γυμναστική με το παιχνίδι...Μπράβο σου και σ΄ευχαριστώ
Κάποιος βούτηξε Καναδέζικο Θηλυκό Λυκόσκυλο (του κουνιάδου μου) από το σπίτι τους στο Νεο Σούλι Σερρών...Είναι ολολευκο και τη λένε Φρίντα...Δυστυχώς ήταν πολύ φιλική με τους ανθρώπους (σε αντίθεση με τον δικό μου) και πήγαινε για παιχνίδι σε όλους...
Βασικο κομματι στην ζωη του σκυλου ειναι η βολτα και η επαφη με τον εξω κοσμο..Χρειαζεται εστω 2 φορες την μερα και αν δεν μπορεις εσυ ας το κανει καποιο αλλο μερος της οικογενειας..Ειδες με την σκυλα πως μπορει να αλλαξει η ψυχολογεια του σκυλου;;Παντως προσοχη που τον εχεις ετσι.ειδες τι επαθε ο κουνιαδος..Στο λεω να μην αντιμετωπισεις δυσαρεστες καταστασεις..Κατα τα αλλα πολυ ομορφος ο σκυλος σου..