Γεια σας και από μένα!!!!!

Snoopy99

Member
4 Απριλίου 2013
8
0
Με λένε Μαρία και μαζί με τν αρραβωνιαστικό μου έχουμε έναν γέρο κοκκεράκο τον Τόμμυ και δύο γάτες την Ροζαλία και τον Ορφέα!!!
Ο λόγος που έψαξα και βρήκα το φόρουμ δεν είναι και πολύ ευχάριστος και θα έλεγα ότι θα εκτιμούσα την όποια βοήθεια, εχθές ανακαλύψαμε ότι ο Τόμμυ μας πάσχει από Νεφρική ανεπάρκεια ευτυχώς στο πρώτο στάδιο...αλλά όσο να΄ναι ένα μικρό σοκ το πήραμε...πρέπει να αναφέρω ότι είναι και 14 χρόνων και έχει και ένα ελαφρύ φύσημα στην καρδούλα του το οποίο όμως δεν πρέπει να μας ανησυχεί μας είπε η γιατρός...το βασικότερο πρόβλημα όλων είναι ότι δεν έχουμε αρκετά χρήματα να του πάρουμε την ειδική τροφή της Royal και ψάχνουμε να βρούμε κάποια ειδική διατροφή που θα μπορούσαμε να του φτιάχνουμε...

Αν μπορεί κάποιος να μας δώσει τα φώτα του θα μας βοηθούσε πολύ!!!!

takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.038
Αθήνα
Καλησπέρα Μαρία, καλώς ορίσατε και εύχομαι να πάνε όλα καλά με τον Τόμμυ σας. :)

Θα γράψω κάποια πράγματα, σχετικά με την διατροφή ενός σκύλου με νεφρική ανεπάρκεια που βασίζονται αποκλειστικά στην δική μου έρευνα που έκανα πριν από μερικούς μήνες, διαβάζοντας στο διαδίκτυο και συνομιλώντας με φίλους που γνωρίζουν αρκετά καλά το θέμα της διατροφής.

Στην δική μου την περίπτωση, μιλάμε για μια νεαρή σκυλίτσα που εκδήλωσε το πρόβλημα λόγω λεισμανίωσης και που οι τιμές των εξετάσεων της έχουν επανέλθει σε φυσιολογικά επίπεδα.

Άρα, ότι γράψω θα σε παρακαλούσα να το εκλάβεις σαν απλή παράθεση προσωπικής πληροφόρησης και όχι σαν συμβουλές ενός ειδικού.

Για τα παρακάτω που θα σου πω λάβε υπόψη σου ότι μιλάω είτε για ωμή διατροφή είτε για ελαφρώς μαγειρεμένο φαγητό.

Οι βασικοί άξονες είναι οι εξής :

1. Μείωση του φωσφόρου από τη διατροφή
2. Μέτρια έως υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά
3. Υψηλής βιολογικής αξίας πρωτεΐνη
4. Υδατάνθρακες χαμηλού φωσφόρου για να παρέχουν θερμίδες

Επίσης...

• Ποσότητα τροφής σε gr, (% ανά κιλό βάρους ΗΜΕΡΗΣΙΩΣ), 2-3
  • Mg Φωσφόρου ανά κιλό βάρους (ΗΜΕΡΗΣΙΩΣ), 15-60
Για σκυλιά σε αρχικό στάδιο με φυσιολογικές τιμές ουρίας, κρεατινίνης και πρωτεινοουρίας οι τιμή μπορεί να είναι μέχρι 60, αλλιώς η διακύμανση της είναι από 15-40
  • ΗΜΕΡΗΣΙΑ ποσότητα κρέατος (40% της ποσότητας τροφής)
Το ελάχιστο της πρωτείνης που χρειάζονται είναι 2.2%. Παραπάνω από αυτή την τιμή, αν είναι οι τιμές του αίματος κανονικές είναι αποδεκτό. Σε περίπτωση που υπάρχει επιδείνωση, μειώνουμε την πρωτείνη

• ΗΜΕΡΗΣΙΑ ποσότητα υδατανθράκων (40% της ποσότητας τροφής)
Σε συνδυασμό με το παραπάνω, γίνεται αυξομείωση των υδατανθράκων, με στόχο να καλύπτουν μαζί με τα κρέατα το 80% της διατροφής
  • ΗΜΕΡΗΣΙΑ ποσότητα αυγού (10% της ποσότητας τροφής)
  • ΗΜΕΡΗΣΙΑ ποσότητα εντοσθίων (5% της ποσότητας τροφής)
  • ΗΜΕΡΗΣΙΑ ποσότητα προσθέτων (5% της ποσότητας τροφής)

ΚΡΕΑΤΑ

Μοσχαρίσιος κιμάς
Χοιρινός κιμάς
Αρνίσιος κιμάς
Κοτόπουλο, σκούρο κρέας με πέτσα

ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ (ΒΡΑΣΜΕΝΟΙ)

Γλυκοπατάτες
Πατάτες
Ασπρο ρύζι
Μακαρόνια
Κους κους

ΑΥΓΑ (ΒΡΑΣΜΕΝΑ)

Κρόκος με διπλάσια ασπράδια

ΕΝΤΟΣΘΙΑ

Μοσχαρίσιο συκώτι
Συκωτάκια κοτόπουλου
Μοσχαρίσιο νεφρό

ΠΡΟΣΘΕΤΑ

Βούτυρο
Cottage cheeae
Γιαούρτι πλήρες
Cream cheese

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ

Σολωμέλαιο
Έξτρα ασβέστιο - τσόφλι ωμό
Βιταμίνη Ε

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.795
20.112
Μαρία καλώς ήρθατε.

Εύχομαι να πάνε όλα καλά με τον γεράκο σας :)

takisft.... δεν έχω λόγια !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Snoopy99

Member
4 Απριλίου 2013
8
0
Αχ παιδιά σας ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σας, όσο για σένα Takisift δεν έχω λόγια, πάρα πολύ κατατοπιστικές οι συμβουλές σου!!! Κατάφερα τελικά να βρω κάποια χρήματα και θα του πάρω την εφτάκιλη, και θα βγάλει ένα μήνα πιστεύω, μέχρι τότε θα ξαναγυρίσουμε Χανιά (μένουμε Γαύδο βλέπετε) και θα καταφέρω να του ξαναπάρω πιστεύω, θα του φτιάχνω όμως και κάτι έξτρα πότε πότε από αυτά που επιτρέπονται να τον καλοπιάνω!!!

Να σας το δείξω κιόλας το καμάρι μου!!!
tommy kanape.jpg

Snoopy99

Member
4 Απριλίου 2013
8
0
Ναι τον προσέχουμε και τον αγαπάμε πολύ, μακάρι να πάνε όλα καλά....
Να ρωτήσω εδώ θέματα ο καθένας σας για τα ζωάκια του έχετε? Θέλω να σας βάλω και άλλες φωτογραφίες από τα μωρά μου και να δω και τα δικά σας!!!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.795
20.112
Φωτογραφίες μπορείς να βάλεις εδώ, αλλά και σε album στο προφίλ σου.
Το αυτό ισχύει και για τα σκυλιά των άλλων που θα θέλεις να δεις. Φωτό στα album του καθενός, αλλά και στα εισαγωγικά ποστ [όπως αυτό εδώ, το δικό σου] που περιέχουν και διάφορες πληροφορίες.

ilektra_ilie

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2012
1.834
61
Hollywood
pawpix.wix.com
Να χαιρεσαι τον κουκλο σου και πραγματικα ευχομαι να πανε ολα καλα. Φαινεται οτι τον αγαπατε πολυ και οτι μεγαλωσε ομορφα και καλομαθημενα. Ευχομαι το επομενο ποστς σου να ειναι με ευχαριστα νεα :D

Snoopy99

Member
4 Απριλίου 2013
8
0
Καλημέρα σε όλους!!!
Τα νέα μας ναι είναι καλά καταφέραμε εκ θαύματος να βρούμε τροφή για τον Τόμμυ μας και τώρα το μόνο που μας μένει είναι οι εξετάσεις σε δύο μήνες πάλι...

Να σας βάλω και άλλες φωτό να μας καμαρώσετε!!!

tommy3.jpgtommy majilari.jpgtommy koyberta.jpg

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.767
7.926
Όμορφος και ευτυχισμένος ο Τόμμυ σας, να είναι καλά και να σας συντροφεύσει πολλά χρόνια ακόμη!

giannis21r

Well-Known Member
7 Ιανουαρίου 2013
234
2
Χαϊδαρι
Καλησπέρα Μαρία, καλώς ορίσατε και εύχομαι να πάνε όλα καλά με τον Τόμμυ σας. :)

Θα γράψω κάποια πράγματα, σχετικά με την διατροφή ενός σκύλου με νεφρική ανεπάρκεια που βασίζονται αποκλειστικά στην δική μου έρευνα που έκανα πριν από μερικούς μήνες, διαβάζοντας στο διαδίκτυο και συνομιλώντας με φίλους που γνωρίζουν αρκετά καλά το θέμα της διατροφής.

Στην δική μου την περίπτωση, μιλάμε για μια νεαρή σκυλίτσα που εκδήλωσε το πρόβλημα λόγω λεισμανίωσης και που οι τιμές των εξετάσεων της έχουν επανέλθει σε φυσιολογικά επίπεδα.

Άρα, ότι γράψω θα σε παρακαλούσα να το εκλάβεις σαν απλή παράθεση προσωπικής πληροφόρησης και όχι σαν συμβουλές ενός ειδικού.

Για τα παρακάτω που θα σου πω λάβε υπόψη σου ότι μιλάω είτε για ωμή διατροφή είτε για ελαφρώς μαγειρεμένο φαγητό.

Οι βασικοί άξονες είναι οι εξής :

1. Μείωση του φωσφόρου από τη διατροφή
2. Μέτρια έως υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά
3. Υψηλής βιολογικής αξίας πρωτεΐνη
4. Υδατάνθρακες χαμηλού φωσφόρου για να παρέχουν θερμίδες

Επίσης...

• Ποσότητα τροφής σε gr, (% ανά κιλό βάρους ΗΜΕΡΗΣΙΩΣ), 2-3
  • Mg Φωσφόρου ανά κιλό βάρους (ΗΜΕΡΗΣΙΩΣ), 15-60
Για σκυλιά σε αρχικό στάδιο με φυσιολογικές τιμές ουρίας, κρεατινίνης και πρωτεινοουρίας οι τιμή μπορεί να είναι μέχρι 60, αλλιώς η διακύμανση της είναι από 15-40
  • ΗΜΕΡΗΣΙΑ ποσότητα κρέατος (40% της ποσότητας τροφής)
Το ελάχιστο της πρωτείνης που χρειάζονται είναι 2.2%. Παραπάνω από αυτή την τιμή, αν είναι οι τιμές του αίματος κανονικές είναι αποδεκτό. Σε περίπτωση που υπάρχει επιδείνωση, μειώνουμε την πρωτείνη

• ΗΜΕΡΗΣΙΑ ποσότητα υδατανθράκων (40% της ποσότητας τροφής)
Σε συνδυασμό με το παραπάνω, γίνεται αυξομείωση των υδατανθράκων, με στόχο να καλύπτουν μαζί με τα κρέατα το 80% της διατροφής
  • ΗΜΕΡΗΣΙΑ ποσότητα αυγού (10% της ποσότητας τροφής)
  • ΗΜΕΡΗΣΙΑ ποσότητα εντοσθίων (5% της ποσότητας τροφής)
  • ΗΜΕΡΗΣΙΑ ποσότητα προσθέτων (5% της ποσότητας τροφής)

ΚΡΕΑΤΑ

Μοσχαρίσιος κιμάς
Χοιρινός κιμάς
Αρνίσιος κιμάς
Κοτόπουλο, σκούρο κρέας με πέτσα

ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ (ΒΡΑΣΜΕΝΟΙ)

Γλυκοπατάτες
Πατάτες
Ασπρο ρύζι
Μακαρόνια
Κους κους

ΑΥΓΑ (ΒΡΑΣΜΕΝΑ)

Κρόκος με διπλάσια ασπράδια

ΕΝΤΟΣΘΙΑ

Μοσχαρίσιο συκώτι
Συκωτάκια κοτόπουλου
Μοσχαρίσιο νεφρό

ΠΡΟΣΘΕΤΑ

Βούτυρο
Cottage cheeae
Γιαούρτι πλήρες
Cream cheese

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ

Σολωμέλαιο
Έξτρα ασβέστιο - τσόφλι ωμό
Βιταμίνη Ε

Μπορει καποιος να βαλει το συγκεκριμενο ποστ του takisft ως υπομνημα στην κατηγορια Διατροφή & Άσκηση για να εχουμε γρηγορη προσβαση οταν και αν μας ζητησει καποιος συμβουλες;