Γεια σας και από μένα!

ΝΩΕ

Active Member
2 Απριλίου 2012
41
0
43
Αργοστολι, Κεφαλονια
Καλησπέρα στο αγαπητό forum!
Είμαι ο Νίκος και πριν λίγες μέρες απέκτησα το πρώτο μου σκύλο!
Ο Νώε είναι ένα αρσενικό Λαμπραντόρ κουτάβι που σήμερα έκλεισε 2 μηνών!
Αν και ξεκινήσαμε λίγο άσχημα με κατάπτωση από διάρροιες λόγο σκουληκιών, προσαρμοστικότητα τροφής και περιβάλλοντος τώρα είμαστε πολύ καλά και γεμάτοι ζωντάνια!
Ελπίζω να μοιραστώ μαζί σας κάθε μου απορία αλλά και εμπειρία στο μέλλον!

Louna mou

Well-Known Member
3 Δεκεμβρίου 2010
1.966
5
Πειραιάς
Καλησπέρα και καλώς ήρθες !!
Αν θες πες μας λίγα πράγματα παραπάνω για το σκυλάκι σου :)
Να σου ζήσει και να περάσετε μαζί πολλά ευτυχισμένα χρόνια !!

ΝΩΕ

Active Member
2 Απριλίου 2012
41
0
43
Αργοστολι, Κεφαλονια
Σε ευχαριστώ louna!
Καλώς σας βρήκα!
Τι να σας πω για των Νώε? Είναι απαιχτως! Είναι ένα κουτάβι μπεζ 2 μηνών και φαίνετε πολύ ήσυχος και πολύ συνεργάσιμος!
Ζει μαζί μας στο σπίτι και περιμένουμε να κάνει και το επόμενο εμβόλιο την άλλη εβδομάδα για να αρχίσουμε και της βόλτες μας! Είναι ήδη μέλος της οικογένειας και έτσι τον βλέπουμε και εμείς!
Μας ταλαιπώρησαν λίγο τα σκουλήκια γιατί πιθανών να μην τον έπιασε η πρώτη αποπαρασιτοση η να μην του την είχαν κάνει καθόλου αλλά κάναμε μια ακόμα και καθαρίσαμε!
Τώρα όλα είναι καλά!

ΝΩΕ

Active Member
2 Απριλίου 2012
41
0
43
Αργοστολι, Κεφαλονια
Σου τον έδωσε ο εκτροφέας χωρίς να κάνει αποπαρασίτωση και απαραίτητα εμβόλια ?
Στο βιβλιάριο είναι γραμμένα και το εμβόλιο και η αποπαρασιτοση! Λέμε με τον κτηνίατρο μήπως και δεν είχε κάνει την αποπαρασιτοση που γράφει η η δόση ήταν πολύ μικρή και είχε σκουλήκια το σκυλί!

Του κάναμε εμείς μια ακόμα και τώρα είναι εντάξει!

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Από ότι φαίνεται δεν έκανες καλή επιλογή στην πηγή απόκτησης του σκυλάκου σου.
Με τον καιρό στο φόρουμ, θα διαβάσεις γιατί πρέπει να παίρνουμε σκύλους από σοβαρούς εκτροφείς, και ποτέ από ιδιώτες (byb=back yard breeders,θα το δεις συνήθως γραμμένο) αγγελίες ή pet shop.

Εύχομαι να σου ζήσει ο σκυλάκος σου πολλά & ευτυχισμένα χρόνια, και να είναι υγιής!
Βάλε μας φωτογραφίες να τον καμαρώσουμε & καλώς ήρθες στο φόρουμ.

ΝΩΕ

Active Member
2 Απριλίου 2012
41
0
43
Αργοστολι, Κεφαλονια
Από ότι φαίνεται δεν έκανες καλή επιλογή στην πηγή απόκτησης του σκυλάκου σου.
Με τον καιρό στο φόρουμ, θα διαβάσεις γιατί πρέπει να παίρνουμε σκύλους από σοβαρούς εκτροφείς, και ποτέ από ιδιώτες (byb=back yard breeders,θα το δεις συνήθως γραμμένο) αγγελίες ή pet shop.

Εύχομαι να σου ζήσει ο σκυλάκος σου πολλά & ευτυχισμένα χρόνια, και να είναι υγιής!
Βάλε μας φωτογραφίες να τον καμαρώσουμε & καλώς ήρθες στο φόρουμ.
Το κουτάβι το πείρα από γνωστό εισαγωγέα- εκτροφέα των Αθηνών που θεωρείτε επαγγελματίας!
Έτσι τουλάχιστον πιστεύω!
Δεν νομίζω ότι σημαίνει κάτι το γεγονός ότι το κουτάβι είχε σκουλήκια αλλά τέλος πάντων η αλήθεια είναι ότι ο κακομοίρης ταλεπορήθηκε 4-5 μέρες αρκετά και εχασε και 600γρ από όλη αυτή την ταλαιπωρία αλλά τώρα είμαστε πλήρως καλά!
Κάναμε και εξετάσεις αίματος και όλα οκ!

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Δυστυχώς φίλε ΝΩΕ, κάνεις λάθος :(

Η εκτροφή σκύλου, η σωστή εκτροφή σκύλου τουλάχιστον είναι μεγάλη υπόθεση.
Για να γίνει σωστά απατούνται πολλά πράγματα που δεν θα σου τα αναλύσω διότι είναι αρχή ακόμα και θα σε κουράσω, θα τα ανακαλύψεις στην πορεία.

Για καθαρόαιμο σκύλο ΥΓΙΗ, ΣΩΣΤΟ ΜΟΡΦΟΛΟΓΙΚΑ & ΑΠΟ ΑΠΟΨΗ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ απευθυνόμαστε σε σοβαρούς εκτροφείς.
Η εισαγωγή σκύλων είναι ένα πολύ βρώμικο και στενάχωρο κομμάτι.

Οι εισαγωγείς σκύλων όπως και τα pet shops, εισάγουν κουτάβια σε εξευτελιστικές τιμές από διάφορες χώρες, κυρίως Ουγγαρία, από τα λεγόμενα puppy mills.Γράψε σε παρακάλω στο google puppy mills, και δες τις εικόνες ώστε να διαπιστώσεις και μόνος σου περί τίνος πρόκειτε.

Η μάνα του κουταβίου σου,πιθανώς είναι σε ένα κλουβί 1χ1 μαζί με πόσα άλλα σκυλιά, χωρίς ιατρική περίθαλψη, χωρίς να βγαίνει ποτέ, πάνω στα περιττώματα της, χωρίς ιατρική περίθαλψη, αποστεωμένη και γεννά σε κάθε οίστρο, "καθαρόαιμα" κουτάβια κλπ.
Δυστυχώς αυτές είναι οι συνθήκες.

Δεν ξέρω από που το πήρες, αλλά πίστεψε με κανένας σοβαρός εκτροφέας δεν δίνει κουτάβια σε εισαγωγείς χωρίς να ξέρει που πάνε.

Εγώ θα σου πω ότι είσαι τυχερός που είχε μόνο σκουληκάκια, μόνο αν ήξερες πόσα σκυλάκια πέθαναν τις πρώτες 3 μέρες από διάφορες ασθένεις..
Για του λόγου το αληθές, διάβασε αν θέλεις εδώ: http://www.dogforum.gr/v3/εκτροφή.αναπαραγωγή.επιλογή-15/εμπειρίες.από.pet.shops.bybs-4953/

To σκυλάκι σου έχει pedigree?
Το χαρτί αυτό είναι η μόνη απόδειξη καθαρόαιμιας, και αν το έχεις το χαρτί θα αναγράφει πάνω το εκτροφείο από όπου προήλθε. (αν δεν είναι πλαστό)

Ξέρω σου έκανα την καρδιά περβόλι, αλλά αυτή είναι η αλήθεια.. :(

ΝΩΕ

Active Member
2 Απριλίου 2012
41
0
43
Αργοστολι, Κεφαλονια
Δυστυχώς φίλε ΝΩΕ, κάνεις λάθος :(

Η εκτροφή σκύλου, η σωστή εκτροφή σκύλου τουλάχιστον είναι μεγάλη υπόθεση.
Για να γίνει σωστά απατούνται πολλά πράγματα που δεν θα σου τα αναλύσω διότι είναι αρχή ακόμα και θα σε κουράσω, θα τα ανακαλύψεις στην πορεία.

Για καθαρόαιμο σκύλο ΥΓΙΗ, ΣΩΣΤΟ ΜΟΡΦΟΛΟΓΙΚΑ & ΑΠΟ ΑΠΟΨΗ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ απευθυνόμαστε σε σοβαρούς εκτροφείς.
Η εισαγωγή σκύλων είναι ένα πολύ βρώμικο και στενάχωρο κομμάτι.

Οι εισαγωγείς σκύλων όπως και τα pet shops, εισάγουν κουτάβια σε εξευτελιστικές τιμές από διάφορες χώρες, κυρίως Ουγγαρία, από τα λεγόμενα puppy mills.Γράψε σε παρακάλω στο google puppy mills, και δες τις εικόνες ώστε να διαπιστώσεις και μόνος σου περί τίνος πρόκειτε.

Η μάνα του κουταβίου σου,πιθανώς είναι σε ένα κλουβί 1χ1 μαζί με πόσα άλλα σκυλιά, χωρίς ιατρική περίθαλψη, χωρίς να βγαίνει ποτέ, πάνω στα περιττώματα της, χωρίς ιατρική περίθαλψη, αποστεωμένη και γεννά σε κάθε οίστρο, "καθαρόαιμα" κουτάβια κλπ.
Δυστυχώς αυτές είναι οι συνθήκες.

Δεν ξέρω από που το πήρες, αλλά πίστεψε με κανένας σοβαρός εκτροφέας δεν δίνει κουτάβια σε εισαγωγείς χωρίς να ξέρει που πάνε.

Εγώ θα σου πω ότι είσαι τυχερός που είχε μόνο σκουληκάκια, μόνο αν ήξερες πόσα σκυλάκια πέθαναν τις πρώτες 3 μέρες από διάφορες ασθένεις..
Για του λόγου το αληθές, διάβασε αν θέλεις εδώ: http://www.dogforum.gr/v3/εκτροφή.αναπαραγωγή.επιλογή-15/εμπειρίες.από.pet.shops.bybs-4953/

To σκυλάκι σου έχει pedigree?
Το χαρτί αυτό είναι η μόνη απόδειξη καθαρόαιμιας, και αν το έχεις το χαρτί θα αναγράφει πάνω το εκτροφείο από όπου προήλθε. (αν δεν είναι πλαστό)

Ξέρω σου έκανα την καρδιά περβόλι, αλλά αυτή είναι η αλήθεια.. :(
Αγαπητέ/η sofouli
Σε ευχαριστώ για το καλωσόρισμα και εσένα και όλα τα παιδιά και δεν με κουράζεις καθόλου! Όλα αυτά που μου είπες είναι πολύ σημαντικά και εν μέρη τα γνώριζα αλλά επέτρεψε μου και έμενα να σου πω δυο λόγια!

Όντος το κουτάβι μου είναι από την Ουγγαρία και δεν έχει pedigree! Προσπάθησα να αγοράσω ένα κουτάβι από κάποιον Έλληνα εκτροφέα και δυστυχώς το οικονομικό κόστος των 1000-1200€ ήταν δυσβάστακτο για έμενα, έτσι λοιπόν προσπάθησα να βρω τον (καλύτερο) τουλάχιστον σαν εικόνα εισαγωγέα που να πληροί κάποιες προδιαγραφές για έμενα, όπως έδρα, σωστές εγκαταστάσεις κτλ και όχι τον γνωστό της θειας, της ξαδέλφης του Βεγγάλη και έτσι λοιπόν προχώρησα στην αγορά του σκύλου μου σχεδόν με το ένα τρίτο της τιμής!

Όσο για τα puppy mills που αναφέρεις γνωρίζω ότι υπάρχουν και λειτουργούν κάτω από αυτές της άθλιες συνθήκες αλλά δεν νομίζω ότι όλα τα σκυλιά που εισάγονται προέρχονται από τέτοια εκτροφεία, πόσο μάλλον τα σκυλιά που θα εισάγει κάποιος που (υποτίθεται) ότι είναι επαγγελματίας!

Δεν αντιλέγω ότι το κουτάβι μου μπορεί και να προέρχεται από κάποιο τέτοιο εκτροφείο της Ουγγαρίας αλλά εγώ τουλάχιστον δεν θέλω να το πιστέψω και πιστεύω ότι έκανα ότι καλύτερο μπορούσα να κάνω!

Όπως και να έχει εγώ έψαχνα ένα σκύλο συντροφιάς και όχι ένα σκύλο για αγώνες και διαγωνισμούς και πιστεύω ότι την ίδια αγάπη θα πάρω και θα δώσω σε ένα κουτάβι που δεν θα έχει pedigree!

Επίσης θα ήθελα να σου πω πως δεν θα με πείραζε να έχω και ένα αδέσποτο κουτάβι στο σπίτι μου απλά ο μόνος λόγος που προτίμησα να αγοράσω ήταν γιατί ήθελα την συγκεκριμένη ράτσα και μονό!

Σε ευχαριστώ και πραγματικά εκτιμώ το ενδιαφέρων σου!