Γεια σας και απο μενα. (presa κουτάβι)

hercules123

Member
31 Μαρτίου 2011
5
0
Κατ'αρχην γεια σας.Μια κτηνιατρος φιλη μου συνεστησε το forum και αποφασισα να γραφτω.Ειμαι κατοχος δυο σκυλιων,ενος rot 4 ετων και προσφατα και ενος presa 2 μηνων(αρσενικα και τα δυο).Τα εχω σε χωρο αποθηκης με οικοπεδο, αλλα προς το παρον τα εχω ξεχωριστα καθως δεν ειμαι εκει παρα μονο καποιες στιγμες της ημερας και για αρχη φοβαμαι να μην τσακωθουν.Επειδη δεν ειχα ξανα presa και βλεποντας τον πατερα του εχω αγχωθει με το θεμα εκπαιδευσης θελω να ρωτησω τα εξης:
1/Ποτε και πως μπορω να ενημερωθω με την εκπαιδευση του?Σκοπος μου ειναι πρωτα η βασικη υπακοη και επειτα να φυλαει το χωρο .Δεν θελω να γινει ιδιαιτερα επιθετικο προς τον κοσμο γαι ευνοητους λογους.Ποτε και πως μπορω να τον εκεπαιδευσω?Αν υπαρχει καποιο Post γιατι στην αναζητηση δεν βρηκα κατι.
Ευχαριστω εκ των προτερων.

Attachments

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.795
20.110
Καλημέρα και καλώς ήρθες στο φόρουμ :)
Σε προετοιμάζω, στο ότι γενικά θα βρεις αντίδραση, στο ότι βλέπεις τα σκυλιά σου, μόνο κάποιες στιγμές της ημέρας.
Εμείς τα σκυλιά μας, τα θεωρούμε μέρος της οικογένειας και της ζωής μας. Οι περισσότεροι τους φερόμαστε σαν να ήταν παιδιά μας. Με όσα καλά και κακά απορρέουν της συμπεριφοράς αυτής. Επίσης, προσωπικά φαντάζομαι ότι αν αμφότερα τα σκυλιά σου, ήταν από εκτροφείς όπως θα έπρεπε, δεν θα έκανες τώρα αυτές τις ερωτήσεις. Εννοώ, δεν θα είχες τέτοιους προβληματισμούς. Δύο αρσενικά, κυριαρχικά, στον ίδιο χώρο;...Και τέλος, κανονικά για τις ερωτήσεις εκπαίδευσης, θα πρέπει πρώτα να βρεις έναν καλό εκπαιδευτή και μετά να σε καθοδηγήσει αυτός, για το τι, πότε και πως, πρέπει να κάνεις.
Καλή συνέχεια στις συζητήσεις σου.

hercules123

Member
31 Μαρτίου 2011
5
0
Φιλε μου mareco,αγαπαω πολυ τα σκυλια και ειχα απο μικρος παρα πολλα στην κατοχη μου ,απο ελληνικο ποιμενικο,ρωσσικο,ντοπερμαν κ.α,ομως περισσοτερο απ'ολα αγαπαω τα παιδια μου.Επιλογη μου ηταν να μην εχω και καθολου σκυλια, μιας και ζω σε διαμερισμα και δυστυχως δεν μπορω εκ των πραγματων να τα εχω εκει.Σιγουρα δεν μπορω να αφιερωνω πολυ χρονο μαζι τους και αυτο ειναι που με προβληματιζει πιο πολυ.Το μικρο presa εχω αρχισει και το παιρνω σχεδον καθε μερα μαζι μου στο γραφειο για να γινει κοινωνικο και να παιζουν και τα παιδια μου μαζι του.Δεν επελεξα τη ρατσα ,ουτε το φυλλο γιατι μου το χαρισε ενας φιλος και οσο για τη γνησιοτητα του ειμαι σιγουρος.Απο εκει και περα το να το παω σε εκπαιδευτη δεν ειναι ευκολο γιατι δεν εχω στην πολη μου και θα προσπαθησω να το εκπαιδευσω στις βασικες εντολες μονος μου.Απλα επειδη το θεωρω επικινδυνο ζωο ,αν δεν τα καταφερω θα το στειλω για εκπαιδευση-δεν εχω αλλη επιλογη.Αν νομιζετε οτι μπορω και πρεπει να επικοινωνησω απο τωρα που ειναι 2 μηνων ,με καποιον εκπαιδευτη ,εστω τηλεφωνικα και φυσικα εναντι αμοιβης, ενημερωστε με.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.795
20.110
Δεν αμφισβητώ την αγάπη σου προς τα σκυλιά. Δεν σε ξέρω άλλωστε. Πες ότι σου κάνω ζέσταμα, για την συνέχεια της συζήτησης...;)
Σκύλος και διαμέρισμα....χιλιοσυζητημένη στο φόρουμ κατάσταση...-----> ασφαλώς και μπορείς να έχεις σκύλο/σκυλιά στο διαμέρισμα.
Σκύλος και χρόνος ενασχόλησης μαζί του -----> επίσης συνηθισμένη συζήτηση...αν δεν έχεις καθόλου χρόνο, δεν αποκτάς σκύλο.
Σκύλος και καθαροαιμία -----> έχεις το pedigree του;
Επιλογή ράτσας -----> δεν επιλέγεις, μόνο το αδέσποτο που θα βρεις ταλαίπωρο στον δρόμο σου, θα το λυπηθείς και θα το μαζέψεις. Οτιδήποτε άλλο, πόσο μάλλον, μια ίσως δύσκολη [σε καμμία περίπτωση επικίνδυνη] ράτσα και μάλιστα που θα πρέπει να συμβιώσει με μια άλλη δύσκολη ράτσα, πρέπει να το ψάξεις πάρα πολύ καλά και να ξέρεις γιατί το βάζεις στην ζωή σου. Αλλιώς, η συμβίωση μπορεί να μην είναι καθόλου ρόδινη.
Σκύλος και εκπαίδευση -----> Αν έχεις τόσο μεγάλη εμπειρία από σκύλους και νομίζεις ότι μπορείς να ανταπεξέλθεις, τι να σου πω; Εσύ ξέρεις. Αν έχεις έστω και την παραμικρή αμφιβολία ότι θα τα καταφέρεις, γνώμη μου είναι να μην πειραματιστείς. Οχι γιατί τα πρέσα είναι επικίνδυνα σκυλιά. Είναι σαν όλα τα άλλα. Απλά, πρέπει να ξέρεις τι να κάνεις. Μπορείς έστω, να κάνεις από τώρα, μια έρευνα αναζήτησης αξιόπιστου εκπαιδευτή. Ακόμη και εκ τηλεφώνου, μια γνώμη θα στην πει. Να ξέρεις τουλάχιστον πως θα πορευτείς όταν έρθει η ώρα και να μην τρέχεις, ψάχνοντας στο και ένα...:)

hercules123

Member
31 Μαρτίου 2011
5
0
Ευχαριστω για το ενδιαφερον αλλα σκυλος-διαμερισμα και γυναικα δεν πανε(υπαρχουν και αλλοι εξωγενεις παραγοντες βλεπεις περαν των ενοικων που δεν με απασχολουν).
Για το pedigree δεν το ζητησα γιατι ''αν μου χαριζαν ενα γαιδαρο δεν θα τον κοιταζα στα δοντια'' ,νομιζω ολοι το ιδιο θα κανανε.Πως να ζητησω το βιβλιο service απο καποιον που θα μου χαριζε την porche του ?Δεν θελω να ειμαι αχαριστος προς Θεου.
Γαι τη συμβιωση τους,εχω ενα θεμα τουλαχιστον οταν θα αρχισει να ενηλικιωνεται το presa ,αλλα τα εχω σε ξεχωριστο χωρο περιφραγμενο και εκτος απο το να μυριζει ο ενας τον αλλον δεν εχουν αλλη σωματικη επαφη.
Ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες και δεν ξερω αν αντικειται στους κανονες του forum, αλλα με ποιον εκπαιδευτη θα μπορουσα να μιλησω εστω τηλ/κα?
Υπαρχει καποιο σχετικο Post για να μη σας κουραζω?Ευχαριστω.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.795
20.110
Επειδή είναι σκ έκθεσης...μπορεί να υπάρχει μια χρονοκαθυστέρηση στις απαντήσεις και από άλλα μέλη, που μπορούν να σε συμβουλεύσουν.
Πες μας όμως σε ποιά πόλη είσαι, μήπως κάποιος ξέρει κάτι να σου προτείνει.

fronto

Member
23 Μαρτίου 2011
10
0
Για σου φιλε άκου 2 αρσενικά μαζί δεν υπάρχει περίπτωση να τα πάνε καλά είχα τσοπανόσκυλο στο σπίτι 8 ετών και πήρα και ένα ροτ 2 μηνών με το που εφτασε 6 μηνών το ροτ έγινε η πρώτη μάχη είχα τεράστιο πρόβλημα μέχρι που χώρισα τον κήπο στην μέση για εμένα έπρεπε να πάρεις ένα θηλυκό ροτ να έχει παρέα το αρσενικό και μια συμβολή από την στιγμή που δεν είσαι παρέα μετά σκυλιά τι να σου κάνει η βασική εκπαίδευση εκεί που είναι κανε κάτι για αποφυγή φόλας έχει γίνει τι μόδας τώρα τελευταία και πετάνε φόλες και μέσα σε κλειστούς χώρους

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
hercules καλως ήρθες!

Να σε ρωτήσω κάτι? εφόσον δε μπορείς να διαθέσεις ούτε χρόνο, ούτε χώρο για τα σκυλιά σου (σύνφωνα με τα λεγομενα σου) για ποιο λόγο απέκτησες σκύλο?

Κατά τη γνώμη μου, η ΒΥ δεν θα σε βοηθήσεθ καθόλου στο να μην τσακώνονται τα 2 σκυλιά, το μόνο που θα βοηθούσε θα ήταν οι τεράστιες προσπάθειες κοινωνικοποίησης απο την πλευρά σου, αλλα απ`ότι λες δεν έχεις το χρόνο για κάτι τέτοιο. Ακόμα και να στείλεις το σκύλο σου κάπου να του μάθει κάποιος "κάτσε" "μείνε" κλπ ποια θα είναι η χρησιμότητα?

Η γνώμη μου είναι πως 2 μόνο πράγματα μπορείς να κάνεις:
1) οργάνωσε το χρόνο σου καλύτερα ώστε να μπορείς να ασχολείσαι με τα σκυλιά σου όσο χρειάζεται και όσο οφείλεις να κάνεις αφού επέλεξες να τα έχεις κοντά σου.
2)βάλε αγγελίες και χάρισε τα σκυλιά σου σε ανθρώπους που μπορούν να κάνουν αυτά που πρέπει και εσύ δεν προλαβαίνεις να κάνεις.

Όλα αυτά στα γράφω με σκοπό την καλύτερη δυνατή λύση για τα σκυλιά σου και εντελώς φιλικα

dimitris73

Well-Known Member
15 Μαρτίου 2010
419
0
Eιμαι απο το Νομο Θεσπρωτιας,ευχαριστω.
Γειά σου Hercules123, πίστεψέ με ότι όποιος αφιερώσει χρόνο να σου γράψει κάτι από την εμπειρία του ακόμα και εάν σε βγάζει "λάθος" θα είναι για να βοηθήσει εσένα και τα ζωντανά σου. Είμαι κάτοχος ενός θηλυκού presa 20 μηνών, έχουν ιδιαιτερότητες, όχι κάτι που με ενασχόληση δε κοντρολάρεται. Εάν μπορείς να έρχεσαι Ιωάννινα μπορώ να σου προτείνω εκπαιδευτή εδώ. Εάν σε ενδιαφέρει ή εάν πιστεύεις ότι μπορώ να σε βοηθήσω σε κάτι στείλε μου π.μ.

hercules123

Member
31 Μαρτίου 2011
5
0
Κατάρχην σας ευχαριστω πολυ για το ενδιαφερον σας να ασχοληθειτε.Την βασικη υπακοη την χρειαζομαι γιατι θελω να κανω το Presa κοινωνικο και φιλικο με τον κοσμο χωρις να εχω το αγχος της επιθετικοτητας .Ηδη τις πρωινες ωρες μεχρι το μεσημερι το παιρνω μαζι μου στο γραφειο και το απογευμα πηγαινω τα παιδια μου και παιζουν μαζι του στην αποθηκη που το εχω.Το να δωρισω ενα ζωο, επειδη μπορει να μην εχω το χρονο καποια στιγμη να ασχοληθω μαζι του οπως πρεπει ,δεν θα το εκανα ποτε γιατι ουτε και αυτος που θα το παρει ξερω αν θα του συμπεριφερθει αναλογα.Αν πιστευετε οτι λογω ρατσας μπορω(εχω καποιες γνωσεις)να τον εκπαιδευσω χωρις τη βοηθεια ειδικου ο.κ,αλλιως να επικοινωνησω με καποιον θα ηταν σιγουρα καλυτερη λυση.

gerry

Well-Known Member
22 Οκτωβρίου 2010
284
1
Πάτρα
Όσες γνώσεις και να έχεις και μιλάω για την εκπαίδευση δεν χρειάζεται να τις αντιπαραθέσεις σε σχέση με την εμπειρία ενός εκπαιδευτή.Σίγουρα ο εκπαιδευτής(να είναι καλός εννοείτε) θα μπορούσε και να συμπεριφερθεί ποιο σωστά και να επιτελέσει πιο αποτελεσματικά την διαδικασία της εκπαίδευσης και θα είχες την δυνατότητα να εκπαιδευτείς και εσύ μαζί με τον σκύλο σου γιατί όσες γνώσεις και να έχεις πιστεύω ότι πάντα υπάρχει περιθώριο εμπλουτισμού.:)

Για το θέμα του pedigree που αναφέρθηκε αν υπάρχει δεν είναι πρόβλημα να στο δώσει ο γνωστός σου,άλλωστε και porse να σου χαρίζανε αν υπήρχε βιβλίο service θα ήταν κακό να στο έδινε?Εγώ συμπεραίνω ότι μάλλον δεν υπάρχει, αυτό βέβαια δεν είναι κάτι που αφορά εμένα αλλά εσένα.:-|

Όσο για αυτό που σου πρότεινε η lara kouklara θα συμφωνήσω μαζί της αν και κατά την γνώμη μου μπορείς να χαρήσεις για υιοθεσία μόνο το ένα σκυλί και όχι και τα δύο.Θα συμφωνήσω όμως στις έννοιες άλλο "χώρος" άλλο "χρόνος" είναι δεδομένο ότι έχουν ανάγκη και από τα δυο.Σίγουρα είναι πολύ δύσκολο να αποχωριστείς κάποιο από τα δύο αλλά ίσως σου είναι πιο δύσκολο κάποια στιγμή να τα δεις να τσακώνονται ή να τα δεις αφού θα έχουν ήδη τσακωθεί.:(

Και θα μιλήσω πολύ φιλικά ίσως έπρεπε να το σκευτείς λίγο παραπάνω για να πάρεις το δεύτερο αρσενικό.

Eammon

Well-Known Member
8 Ιουλίου 2010
516
0
Αθηνα
hercules123 λοιπον.....αλλο κοινωνικο και φιλικο.....και αλλο πραγμα η Β.Υ.
Αν θες την γνωμη μου εντονη κοινωνικοποιηση απο τωρα που εινα νωρις και χωρις διαλειμματα φοβουμενος πως ο σκυλος σου θα γινει "φλωρος".....θα τον δεις και στην πορεια και σιγουρα μετα τους 20 μηνες θα καταλαβεις ουσιαστικα τι ειναι και τι οχι!Φοβερη προσοχη στο χειρισμο και στα μαλωματα.....σε καμια περιπτωση δε χρειαζεται ποτε να ερθεις σε face2face αντιπαραθεση μαζι του!Και προς Θεου δεν το λεω εννοωντας πως θα σε φαει!!!Και εννοειται πως την βασικη μην την κανεις με τη βοηθεια κανενος απο τα DVD που κυκλοροφορουν στα περιπτερα,αλλα με επαγγελματια εκπαιδευτη!!

Οσο για τη φυλαξη που λες για αργοτερα.....με μια μικρη επιφυλαξη μονο διοτι δεν ξερω απο που τον πηρες....νομιζω πως δεν θα τη χρειαστεις!Ελπιζω οτι θα με θυμηθεις καποτε!

Και τελος και σημαντικοτερο ολων.......κατ'εμε κακως επελεξες να βαλεις αλλο ενα αρσενικο παρομοιας δυναμικης στον ιδιο χωρο εστω και χωριστα.....τωρα ειναι αρκετα νωρις αλλα αργοτερα θα'χεις προβληματα 10000000%....ελπιζω να προνοησεις και να κανεις κατι για την ασφαλεια ολων!