Γεια σας και απο εμένα!

Status
Κλειδωμένο θέμα

Τζάμπα

Banned
Banned
20 Μαϊου 2013
14
0
Καλησπέρα παιδιά,

Κατ'αρχήν να πώ οτι σας διαβάζω χρόνια!

Ακόμα θυμάμαι τότε που ο Στέλιος περίμενε να γεννηθεί ο Αδαμ του, όπωως τώρα ο Σιρκος περιμένει τον Νικολάκι-Ουθερ-Κλάους του.
Επίσης θυμάμαι και την παρουσίασει της μαρέκο με το μαυρόσκυλό της!

Λοιπον χρόνια τώρα ασχολούμε αποκλειστικά με την αναζήτη πληροφοριών για τα λαμπραντορ, καθώς με ενδιαφέρει η απόκτηση ενός κουταβιού! Εχω μιλήσει με εκτροφείς, έχω κατέβει σε εκθέσεις και όπου να ναι περιμένω και εγώ την γέννα μου!

Ενα σημερινό περιστατικό με έκανε σοβαρό να σκεφτώ κάποια πράγματα...

Στο σπίτι μου εγώ μένω με τους γονείς μου και την γιαγιά μου, η οποία είναι μεγάλης ηλικίας.

Σήμερα λοιπόν είχα βγεί βόλτα με έναν φίλο και γυρνόντας σπίτι κατάλαβα οτι ξέχασα τα κλειδιά μου, αλλά δεν ανησύχησα, γιατί η γιαγιά είναι πάντα στο σπίτι και μου ανοίγει. Χτυπούσα επίμονα επι 10' κουδούνια και πόρτες αλλά τίποτα. Πήγα στο σπίτι μιας φίλης και πήρα τηλέφωνο απο εκεί, πάλι τίποτα. Στο τέλος ξαναπήγα σπίτι και μου άνοιξαν( ο πατέρας μου εχει ενα κακό συνήθειο και δεν σηκώνει τηλέφωνα που δεν ξέρει ούτε ανοίγει πόρτες σε όσους τον ζητάνε, βέβαια θα μου πείτε μπορούσα να κοιτάξει απο τα ματάκι, αυτό του είπα και εγώ αλλά πού μυαλό!)

Τέλος πάντων εγώ φοβήθικα πάρα πολύ μήπως είχε πάθει κάτι η γιαγιά.

Ετσι σκέφτικα μιας που θα πάρουμε σκύλο, θα του μάθουμε να προειδηποιεί ίσως με γαύγισμα εαν πάθει κάτι.

Είναι τα λαμπραντορ κατάλληλα για μια τέτοιε διαδικασία; Ξέρω οτι είναι γενικά χκυλιάς που χρησιμοποιούνται για α βοηθάνε αλλά μήπως υπάρχει κάποια φυλή που αποδίδει καλύτερα;

Δεν θέλω να διακυνδηνέψω την υγεία της γιαγιάς μου για κανένα λόγο...
Μεγάλωσα απο μιρκός μαζί της και την αγαπώ όσο τίποτα άλλο στον κόσμο.
Δεν ξέρω τί θα κάνω εαν πάθει κάτι και δεν μπορώ ούε να σκέφτομαι αυτό το ενδεχόμενο!

Ευχαριστώ παιδιά, ξέρω οτι σας κούρασα....

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.767
7.926
Δεν είμαι ακριβώς σίγουρη τι θέλεις να κάνει ο σκύλος. Κανένας σκύλος δεν μπορεί έτσι γενικά και αόριστα να ειδοποιήσει αν η γιαγιά π.χ. πάθει μια καρδιακή αρρυθμία, είναι συγκεκριμένα τα πράγματα που μπορεί να "μυρίσει" όπως μια υπογλυκαιμική κρίση ή μια κρίση επιληψίας λίγα λεπτά πριν συμβεί.
Να του το μάθετε εσείς, λίγο δύσκολο.

silver

Well-Known Member
20 Ιουνίου 2012
813
1
Αθήνα
Όχι ότι υπονοώ κάτι, αλλά αυτό το "μιρκός", αντί για "μικρός" το χω δει σε πολλά καινούρια μέλη τώρα τελευταία κ μου κάνει εντύπωση...

Τζάμπα

Banned
Banned
20 Μαϊου 2013
14
0
Όχι ότι υπονοώ κάτι, αλλά αυτό το "μιρκός", αντί για "μικρός" το χω δει σε πολλά καινούρια μέλη τώρα τελευταία κ μου κάνει εντύπωση...
Γράφω γρήγορα και μου ξεφέυγουν οι τόνοι και τα γραμματα
Καμιά φορά δεν τους βάζω καν.

Last edited:

Τζάμπα

Banned
Banned
20 Μαϊου 2013
14
0
Δεν είμαι ακριβώς σίγουρη τι θέλεις να κάνει ο σκύλος. Κανένας σκύλος δεν μπορεί έτσι γενικά και αόριστα να ειδοποιήσει αν η γιαγιά π.χ. πάθει μια καρδιακή αρρυθμία, είναι συγκεκριμένα τα πράγματα που μπορεί να "μυρίσει" όπως μια υπογλυκαιμική κρίση ή μια κρίση επιληψίας λίγα λεπτά πριν συμβεί.
Να του το μάθετε εσείς, λίγο δύσκολο.
Εννοώ σε περίπτωση που χτυπα ξύλο πάθει κάτι και πέσει στο πάτωμα ή λιποθμήσει μπορεί να ειδοποιήσει ο σκύλος;
Πάντα με την βοήθεια εκπαιδευτή εννούσα να του το "μάθουμε"

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.767
7.926
Eκτός από κουτάβι ξεκίνα να ψάχνεις και εκπαιδευτή που να κάνει τέτοιου είδους εκπαίδευση, δεν είμαι σίγουρη ότι υπάρχει στην Ελλάδα.
Silver, έχεις απόλυτο δίκιο..

Τζάμπα

Banned
Banned
20 Μαϊου 2013
14
0
Eκτός από κουτάβι ξεκίνα να ψάχνεις και εκπαιδευτή που να κάνει τέτοιου είδους εκπαίδευση, δεν είμαι σίγουρη ότι υπάρχει στην Ελλάδα.
Silver, έχεις απόλυτο δίκιο...
Αλήθεια;;; Πω πω...
Αν ξέρει κάποιος ας με ενημερώσει, θα ψάξω και εγώ!

Αν έχετε αμφιβολία εαν είμαι κάποιο άλλο μέλος και έχω κάνει διπλή εγγραφή, υπάρχει πάντα η λύση να ελένξετε την ιπ μου για να βεβαιωθείτε! :)

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
Καλησπέρα παιδιά,

Κατ'αρχήν να πώ οτι σας διαβάζω χρόνια!

Ακόμα θυμάμαι τότε που ο Στέλιος περίμενε να γεννηθεί ο Αδαμ του, όπωως τώρα ο Σιρκος περιμένει τον Νικολάκι-Ουθερ-Κλάους του.
Επίσης θυμάμαι και την παρουσίασει της μαρέκο με το μαυρόσκυλό της!

Λοιπον χρόνια τώρα ασχολούμε αποκλειστικά με την αναζήτη πληροφοριών για τα λαμπραντορ, καθώς με ενδιαφέρει η απόκτηση ενός κουταβιού! Εχω μιλήσει με εκτροφείς, έχω κατέβει σε εκθέσεις και όπου να ναι περιμένω και εγώ την γέννα μου!

Ενα σημερινό περιστατικό με έκανε σοβαρό να σκεφτώ κάποια πράγματα...

Στο σπίτι μου εγώ μένω με τους γονείς μου και την γιαγιά μου, η οποία είναι μεγάλης ηλικίας.

Σήμερα λοιπόν είχα βγεί βόλτα με έναν φίλο και γυρνόντας σπίτι κατάλαβα οτι ξέχασα τα κλειδιά μου, αλλά δεν ανησύχησα, γιατί η γιαγιά είναι πάντα στο σπίτι και μου ανοίγει. Χτυπούσα επίμονα επι 10' κουδούνια και πόρτες αλλά τίποτα. Πήγα στο σπίτι μιας φίλης και πήρα τηλέφωνο απο εκεί, πάλι τίποτα. Στο τέλος ξαναπήγα σπίτι και μου άνοιξαν( ο πατέρας μου εχει ενα κακό συνήθειο και δεν σηκώνει τηλέφωνα που δεν ξέρει ούτε ανοίγει πόρτες σε όσους τον ζητάνε, βέβαια θα μου πείτε μπορούσα να κοιτάξει απο τα ματάκι, αυτό του είπα και εγώ αλλά πού μυαλό!)

Τέλος πάντων εγώ φοβήθικα πάρα πολύ μήπως είχε πάθει κάτι η γιαγιά.

Ετσι σκέφτικα μιας που θα πάρουμε σκύλο, θα του μάθουμε να προειδηποιεί ίσως με γαύγισμα εαν πάθει κάτι.

Είναι τα λαμπραντορ κατάλληλα για μια τέτοιε διαδικασία; Ξέρω οτι είναι γενικά χκυλιάς που χρησιμοποιούνται για α βοηθάνε αλλά μήπως υπάρχει κάποια φυλή που αποδίδει καλύτερα;

Δεν θέλω να διακυνδηνέψω την υγεία της γιαγιάς μου για κανένα λόγο...
Μεγάλωσα απο μιρκός μαζί της και την αγαπώ όσο τίποτα άλλο στον κόσμο.
Δεν ξέρω τί θα κάνω εαν πάθει κάτι και δεν μπορώ ούε να σκέφτομαι αυτό το ενδεχόμενο!

Ευχαριστώ παιδιά, ξέρω οτι σας κούρασα....
,,,
πρεπει να στραφεις σε λυσεις τεχνολογιας για τη γιαγια,,, υπαρχουν ειδικες συσκευες που σε ειδοποιουν αν πεσει σφυγμος η κατι αλλο,,, οπως επισης και παρακολουθηση ανα πασα στιγμη απο εσας μεσω υπολογιστη η κινητου για την κατασταση της υγειας της,,, ο σκυλος με το συγκεκριμενο θεμα δεν εχει καμια απολυτως σχεση,,, και ειμαι σιγουρος οτι το ξερεις,,,, καλυτερα απο εμας...

Τζάμπα

Banned
Banned
20 Μαϊου 2013
14
0
,,,
πρεπει να στραφεις σε λυσεις τεχνολογιας για τη γιαγια,,, υπαρχουν ειδικες συσκευες που σε ειδοποιουν αν πεσει σφυγμος η κατι αλλο,,, οπως επισης και παρακολουθηση ανα πασα στιγμη απο εσας μεσω υπολογιστη η κινητου για την κατασταση της υγειας της,,, ο σκυλος με το συγκεκριμενο θεμα δεν εχει καμια απολυτως σχεση,,, και ειμαι σιγουρος οτι το ξερεις,,,, καλυτερα απο εμας...
Δεν ξέρω σκεφτόμουν κάτι σε στύλ, αν εχω κλειδωθεί απ' έξω και εχει πέσει κάτω η γιαγιά να γαυγίσει 4 φορές και να με ειδοποιήσει οτι η γιαγιά έχει πρόβλημα.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.795
20.112
Δεν το θεωρείς ευκολότερο [και λογικότερο και γρηγορότερο], να έχεις κάπου καβάτζα, αντικλείδια;
Ακόμη και να βρεις σχετικό εκπαιδευτή, θα χρειαστεί πάνω-κάτω μια 2ετία, για να δεις αποτέλεσμα.

Τζάμπα

Banned
Banned
20 Μαϊου 2013
14
0
Δεν το θεωρείς ευκολότερο [και λογικότερο και γρηγορότερο], να έχεις κάπου καβάτζα, αντικλείδια;
Ακόμη και να βρεις σχετικό εκπαιδευτή, θα χρειαστεί πάνω-κάτω μια 2ετία, για να δεις αποτέλεσμα.
Εχω σε κάθε σακίδιο αλλά τα βγάζω να ανοίξω και τα ξεχνάω έξω...
Δεν ξέρω απλά φοβάμαι πολύ για την γιαγιά.
Σήμερα τρόμαξα οσο ποτέ στην ζώη μου...

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
΄΄΄΄
αν υπαρχει εκπαιδευτης να μαθει σκυλο να προειδοποιει πριν παθει κατι η γιαγια του τοτε θα υπαρχει και εκπαιδευτης να εκπαιδευει σκυλο να μας προειδοποιει για το γκανιαν του ιπποδρομου ,, αν υπαρχει θα στειλω τη ζηνα για εκπαιδευση και σε δυο χρονια θα γινω πλουσιος ==))==))

Τζάμπα

Banned
Banned
20 Μαϊου 2013
14
0
΄΄΄΄
αν υπαρχει εκπαιδευτης να μαθει σκυλο να προειδοποιει πριν παθει κατι η γιαγια του τοτε θα υπαρχει και εκπαιδευτης να εκπαιδευει σκυλο να μας προειδοποιει για το γκανιαν του ιπποδρομου ,, αν υπαρχει θα στειλω τη ζηνα για εκπαιδευση και σε δυο χρονια θα γινω πλουσιος ==))==))
Ξαναλέω οτι δεν με ενδιαφέρει να προειδοποιεί εαν θα πάθει κάτι αλλα αφου και όταν εγώ θα είμαι απ'έξω, ωστε να μπορέσω να φέρω γρήγορα βοήθεια.

Felicine

Well-Known Member
29 Ιανουαρίου 2013
53
0
Νομίζω πως σε σκυλιά που εκπαιδεύονται να ειδοποιούν για κάτι τέτοια (κρίσεις επιληψίας κλπ), συνήθως ο άρρωστος είναι και ο χειριστής του σκύλου και εκπαιδεύεται μαζί με το σκύλο.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.795
20.112
Εχω σε κάθε σακίδιο αλλά τα βγάζω να ανοίξω και τα ξεχνάω έξω...
Δεν ξέρω απλά φοβάμαι πολύ για την γιαγιά.
Σήμερα τρόμαξα οσο ποτέ στην ζώη μου...
Νομίζω, ότι πρωταρχικό σου θέμα, θα έπρεπε να είναι, πως θα γίνεις εσύ πιο υπεύθυνος και δεν θα ξεχνάς συνεχώς και παντού τα κλειδιά σου. Στην ανάγκη...κρεμάσέ τα στον λαιμό σου. Η άφησε ένα σετ, σε ένα κοντινό σπίτι, συγγενικό ή φιλικό.

Από κει και πέρα...εντάξει ο πατέρας σου είναι κάπως...δυσκοίλιος σε κάποιες καταστάσεις. Ok....λες όμως ότι παρόλο που δεν άνοιγε σε σένα, ήταν μέσα στο σπίτι. Αρα...μαζί με την γιαγιά. Αρα...αν είχε συμβεί κάτι, θα το είχε πάρει πρέφα φαντάζομαι. Επίσης..δεν μας λες, αν η μαμά σου [αφού πιάσαμε τα της οικογένειας], ήταν επίσης στο σπίτι. Γενικώς...δεν μπορώ να εξηγήσω την τόση τρομάρα.

Στο διά ταύτα, τον σκύλο από που τον περιμένεις; Από ποιό εκτροφείο;

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
Ξαναλέω οτι δεν με ενδιαφέρει να προειδοποιεί εαν θα πάθει κάτι αλλα αφου και όταν εγώ θα είμαι απ'έξω, ωστε να μπορέσω να φέρω γρήγορα βοήθεια.
...
δηλαδη η ολη καθυστερηση ειναι στο ανοιξε κλεισε της πορτας,,?? γιατι,,??? μηπως θελουν λαδωμα οι μεντεσεδες,,?? για κοιταξε το...... παρε και ριξε λιγο w40 και θα ανοιγουν σε χρονο dt //!!!+++--==))

Τζάμπα

Banned
Banned
20 Μαϊου 2013
14
0
Νομίζω, ότι πρωταρχικό σου θέμα, θα έπρεπε να είναι, πως θα γίνεις εσύ πιο υπεύθυνος και δεν θα ξεχνάς συνεχώς και παντού τα κλειδιά σου. Στην ανάγκη...κρεμάσέ τα στον λαιμό σου. Η άφησε ένα σετ, σε ένα κοντινό σπίτι, συγγενικό ή φιλικό.

Από κει και πέρα...εντάξει ο πατέρας σου είναι κάπως...δυσκοίλιος σε κάποιες καταστάσεις. Ok....λες όμως ότι παρόλο που δεν άνοιγε σε σένα, ήταν μέσα στο σπίτι. Αρα...μαζί με την γιαγιά. Αρα...αν είχε συμβεί κάτι, θα το είχε πάρει πρέφα φαντάζομαι. Επίσης..δεν μας λες, αν η μαμά σου [αφού πιάσαμε τα της οικογένειας], ήταν επίσης στο σπίτι. Γενικώς...δεν μπορώ να εξηγήσω την τόση τρομάρα.

Στο διά ταύτα, τον σκύλο από που τον περιμένεις; Από ποιό εκτροφείο;
Ο Πατέρας μου έτυχε να είναι μέσα, αν δεν ήταν;
Η μητέρα μου είναι στην δουλειά

Τον σκύλο τον περιμένω απο το Amalthea Labrador Retrivers

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Κουτάβι και ευπαθής γιαγιά μαζί? Εγώ πιο πολύ θα ανησυχούσα για τον περιορισμό κινδύνου από μια τέτοια συμβίωση, παρά για την προοπτική ειδικής εκπαίδευσης.

Status
Κλειδωμένο θέμα