Γεια σας!!!(ήρθε ή ώρα να αποκτήσω κ εγώ ένα φίλο)

Makis77

Well-Known Member
12 Μαρτίου 2009
146
0
47
www.speedtest.me
Αν κ είμαι μέλος από το 2009 μόλις πριν λίγες εβδομάδες ένιωσα έτοιμος να πάρω ένα σκυλάκι για αυτό κ ζητώ τη βοήθειά σας "επίσημα".

Η φυλή του σκύλου δεν υπήρξε ποτέ ιδιαίτερης σημασίας για μένα, αυτό όμως άλλαξε καθώς πρόσφατα βρήκα το ταίρι μου κ θα ήθελα να έχω κάποιον να την προστατεύει όταν εγώ λείπω από το σπίτι ή όταν κάνει τη βόλτα της.

Από τα εφηβικά μου χρόνια(πια είμαι στα 34) ταυτιζόμουν με τα σκυλιά κ ακόμα πιο πολύ με τα Bullmastiff. Μου άρεσε βλέπετε η αυτοπεποίθηση κ η ήρεμη δύναμη που εκπέμπουν σε όσους τα έχουν δίπλα τους ή απέναντί τους.

Έτσι από τότε κ όποτε είχα την ευκαιρία διάβαζα σχετικά με τη συγκεκριμένη φυλή με αποκορύφωμα τους τελευταίους μήνες όπου και κατάλαβα ότι δεν μπορώ άλλο να ρουφώ στιγμές αγάπης από άλλους σκύλους(αδέσποτους ή φίλων) αλλά θα ήθελα τον δικό μου σκύλο/φύλακα/σύντροφο. Αυτός θα μου δώσει την ευκαιρία να περάσω τη ζωή μου πιο όμορφα κ εγώ θα γίνω ένα χαλί να με πατήσει.

Για να μη σας κουράζω άλλο θα μπω στο ψητό σχετικά με τις απορίες μου οι οποίες είναι ποικίλλες:

- Που μπορώ να δώ από κοντά Bullmastiff ώστε να αυξήσω τις επαφές που έχω μαζί τους οι οποίες είχαν περιοριστεί στο βενζινά(ήταν κ ακριβός...) κ μετέπειτα στο φυτώριο της περιοχής μου όπου κ είχαν τα BullMastiff τους
- Υπάρχουν εκτροφείς στην Αττική κ αν ναι ξέρετε που είναι η έδρα τους?
- Τα BullMastiff μπορούν να αντέξουν έναν ιδιοκτήτη ο οποίος έχει σύντροφο, του αρέσει η φύση, η θαλασσα(άραγε θα έρχεται μαζί μου για kitesurf?), το χουζούρεμα στο σπίτι κ τα πολλά χάδια? Είμαι λίγο αυστηρός σαν άνθρωπος αλλά πολύ πιστός(σε όλα τα επίπεδα:)).
- Άραγε έχουν μεγάλη απώλεια στο τρίχωμα τους(έω διαβάσει 2-3 φορές σε post για μοκέτες στο σπίτι κ δεν έχω καταλάβει γιατί)?
- Χρειάζονται εκπαίδευση πέραν της βασική υπακοής κ με την προϋπόθεση ότι δεν πρόκειται να τον/την αφήσω στη τύχη του καθώς θα ασχολούμαι πολύ μαζί τους.
- Πάνω κάτω ποιά είναι κατά μέσο όρο τα μηνιαία έξοδα για ένα BullMastiff, τουλάχιστον μέχρι να πάνε 2 χρονών.
- Είναι μειονέκτημα ότι ζω στον 1ο όροφο διπλοκατοικίας με καμιά 30ριά σκαλιά?(κ τεράστια βεράντα)
- Μπορεί να δεχθεί τους υπόλοιπους ενοίκους της διπλοκατοικίας αν τους γνωρίσει από μικρή ηλικία(φοβούνται τα σκυλιά όμως δέχθηκαν να πάρω ένα με την προϋπόθεση να είναι μικρού μεγέθους:eek:)?

Αυτά για τώρα!
Θα έκανα τη συγκεκριμένη δημοσίευση κ στο subforum για τα BullMastiff αλλά δεν έχω τα απαραίτητα δικαιώματα.

υγ1: φανταζομαι οι ιστορίες για τα σάλια του BullMastiff δεν ισχύουν, έτσι?:D
υγ2: η ιδέα ενός αδέσποτου δεν έχει εγκαταλειφθεί τελείως:
Χαριζεται ο μικρος Βουδας (4 μηνων)
κ'
pitbullina σε αναγκη

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.806
20.129
Καλώς ήρθες λοιπόν στο φόρουμ και "επίσημα" :)

Να σου απαντήσω σε όσα ξέρω:

1. Εκτροφείς υπάρχουν. Παίρνεις τηλέφωνο στον ΚΟΕ και σου δίνει λίστα.
2. Στέλνεις mail στον admin, να σου δώσει πρόσβαση στο υποφόρουμ.
3. Οι μοκέττες που διαβάζεις, δεν είναι για τις τρίχες, είναι για να μην γλιστράνε τα κουτάβια στα πατώματα, κάτι που κάνει κακό στις αρθρώσεις τους.
4. Για τον ίδιο λόγο, απαγορεύονται τα σκαλιά στα κουτάβια. Θα έχεις πρόβλημα σε αυτό.
5. Μαδάνε ναι. Οπως όλα τα σκυλιά. Νομίζω όχι υπερβολικά.
6. Για τα μηνιαία έξοδα, δεν μπορώ να σε κατατοπίσω.
7. Εκπαίδευση πέραν της βασικής υπακοής, θα εξαρτηθεί, από το τι ζητάς εσύ από τον σκύλο.
8. Φαντάζομαι δεν χρειάζεται να σου πω, μακριά από pet shops και αγγελίες ιδιωτών, έτσι;

Κάνε λίγη υπομονή...οι bullmastifaδες του φόρουμ, είναι διακοπές και ετοιμάζονται να επιστρέψουν δριμύτεροι. Μόλις σκάσουν μύτη, εκμεταλλεύσου τους ;)

Υγ 1: τρελλός μύθος, αυτό με τα σάλια...όπως επίσης, ότι γίνονται μεγάλα αυτά τα σκυλιά...σιγά μωρέ...τι είναι 50-60 κιλά...πολλά είναι; :D

Makis77

Well-Known Member
12 Μαρτίου 2009
146
0
47
www.speedtest.me
@mareco Ναι το έχω καταλάβει αυτό, όπως φυσικά κ για τα puppy mills.
Τον σκύλο τον θέλω να γουστάρει την παρέα μου κ να προστατεύει τα μέλη της.
Ποιός είναι ο admin?
Πρέπει δλδ για 2 χρόνια να τον παίρνω αγκαλιά 2 φορές την ημέρα, τουλάχιστον? Μάλλον πρέπει να βάλω κιλά γιατί στα 77 που είμαι τώρα θα έχω θέμα!

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.806
20.129
Ο admin είναι ένα απλό και ταπεινό μέλος του φόρουμ, που το έχουμε για κάτι τέτοιες διεκπεραιώσεις.
Πως λέμε mareco; Καμμία σχέση. Πολλά γαλόνια πιο χαμηλά :D
Αντί λοιπόν να στείλεις πμ σε mareco πχ, στέλνεις στον admin, ζητώντας του να σου δώσει πρόσβαση στο molosser subforum ;)

Homer

Well-Known Member
12 Νοεμβρίου 2010
325
0
ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ
Πρέπει δλδ για 2 χρόνια να τον παίρνω αγκαλιά 2 φορές την ημέρα, τουλάχιστον?
Οσο και να σου φαινεται αστειο μετα τον πεμπτο μηνα οσοι ειχαμε το ιδιο προβλημα δεν αντεχαμε αλλη αγκαλια:D:D
Στο θεμα μας τωρα και στις αποριες....
Υπαρχουν 2 εκτροφεια απο οσο γνωριζω στην Ελλαδα...
Για το τριχωμα τους υπαρχουν περιοδοι που οι μοκετες που ακουσες η διαβασες πραγματι ισχυουν.
Τα σαλια συνηθιζονται;)
Τα σκαλοπατια ειναι πολυ σοβαρο προβλημα...να φανταστεις αλλαξα τρια σπιτια μεσα σε ενα χρονο μεχρι να βρω καποιο με ασανσερ.
Τα μηνιαια εξοδα ειναι πολλα ειδικα στην αρχη...ενδεικτικα σου αναφερα:30-35€ κτηνιατρος,60-70€τροφη το τσουβαλι και σιγουρα ενα το μηνα δεν θα αρκει ,και δεν υπολογιζω παιχνιδια crate και διαφορα μικρα που παντα προκυοτουν!
Με την φιλη σου θα τα παει υπεροχα αν το αγαπαει και αυτη(βεβαια αδυναμια θα εχει παντα σε εσενα:-D)
Με τους γειτονες επισης θα τα παει καλα εαν κοινωνικοποιηθει καταλληλα απο κουταβι.
Αυτα για αρχη...μολις επιστρεψουν και οι παλαιοτεροι θα λαβεις αφθονη ΓΝΩΣΗ!!!!
Σημασια εχει η σωστη επιλογη και αποκτηση κουταβιου...ολα τα αλλα περνουν τον δρομο τους!

Last edited by a moderator:

giorgos kriti

Well-Known Member
24 Σεπτεμβρίου 2008
584
0
η θαλασσα(άραγε θα έρχεται μαζί μου για kitesurf?),
χαχαχα δικε μου χαχαχαχα

οχι δεν θα ερχεται γιατι οταν εσυεισαι μεσα αυτος τι θα κανει?
εκτος και αν ειναι πια τοσο καλα εκπαιδευμενο ωστε να καθεται να σε περιμενει 1+ ωρα να βγεις
αλλα παλι δεν ειναι σωστο να μενει μονο του στην παραλια πολλα μπορουν να συμβουν ειδικα αν ειναι κυριαρχικο
εκτος και αν η συντροφος σου ειναι μαζι του? ισως?

επισεις μπορει να παει να παιξει με κανενα αετο οπως καποιες φορες η δικια μου πηγε να κανει
η να περασει καμια ματσα για μασουλητιρι να την παρει να τρεχει και να δεις τον αετο να κανει τα δικα του :D

η απλα να περασει μεσα απο τις αρτανες τρεχοντας (δεν θα δωσει σημασια στανταρ τοσο λεπτες που ειναι)

γενικα βολτα χωρις να εισαι κοντα του δεν λεει

Makis77

Well-Known Member
12 Μαρτίου 2009
146
0
47
www.speedtest.me
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.
Δευτέρα θα μιλήσω με τον Κ.Ο. για τα εκτροφεία.
@giorgos kriti
εσύ είσαι δικός μας απ'ότι φαίνεται :D
Θα υπάρχει πάντα παρέα μαζί του κ το κυριαρχικό που λες θα προσπαθήσω να το γυρίσω σε απλή φύλαξη του χώρου γύρω από το αμάξι αν κ ξέρω ότι λόγω παρουσιαστικού κ μόνο η δουλειά θα γίνει.
Μέσα στη θάλασσα μπαίνουν?????? Αν δλδ από μικρό τον έχω μαζί μου παντού άρα κ στη θάλασσα θα κάνει το πλατς να με ακολουθήσει όταν μπαίνω μέσα?

Αυτό με τα σκαλιά με έχει προβληματίσει μιας κ δε θέλω να αλλάξω σπίτι καθώς έχω βρει την ηρεμία μου εκεί, δε θέλω να μπλέξω πάλι με πολυκατοικίες, κοινόχρηστα, φασαρίες, συνελεύσεις κτλ.

giorgos kriti

Well-Known Member
24 Σεπτεμβρίου 2008
584
0
αυτο ειναι ενα θεμα
το πλατσ αυτο
ναι μπορει να το κανει και μπορει και να πνηγει αν το παρακανει μεχρι μεσα βαθεια

για μενα εχεις 2 θεματα
1ον να μην ειναι μονο του στην παραλια (και να θυμασαι πως αν ειναι μεσημερι νταλα ο ηλιος θα θελει να δροσιζεται συχνα)
2ον. τα σκαλια δεν γινεται με τοσα πολλα.... ειδικα τους πρωτους μηνες που θα πρεπει να τον βγαζεις συχνα δεν λεει θα του κανεις κακο
ουτε λεει να τον κουβαλας 2 χρονια στην πλατη πανω κατω τις σκαλες :D
χαχαχαχα

αναγκαστικες θες αλλο σπιτι :/

Υ.Γ ναι ναι απο αυτους ειμαι και εγω τους δικους σας χαχα

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.254
Μέλη
20.032
Νεότερο μέλος
Nina_Κ