Καλησπέρα...Ονομαζομαι Μαίρη, είμαι και γω νεο μέλος και ευτυχής που γνωρισα το φορουμ σας καθως συνεχώς μαθαίνω νέα πραγματα και βλέπω οτι πολλα ατομα μοιράζονται τις ιδιες ανησυχιες μαζι μου! Οποιος μπορει θα ηθελα να με κατατοπισει στο εξής διλλημα... Μένουμε σε διαμερισμα μαζι με το φιλο μου, ενα δυαρακι με ενα μικρο μπαλκονακι πισω και ενα μετριο προς μικρο χωρο μπροστα, και ενδιαφερομστε για την αποκτηση ενος σκύλου συντροφιας. Μετα απο πολυ μελετη και ψαξιμο προβληματιζομαστε μεταξυ κοκκερ σπανιελ και καβαλιερ κινγκ τσαρλς σπανιελ. Η αληθεια είναι οτι εχω βρει μια πολυ καλη εκτροφεα για το κοκκερ μεσα απο τον ομιλο κοκκερ ελλαδος και εχει ένα κοκκερακι θηλυκο.Αλλωστε και μεις θηλυκό ψαχνουμε, εχουμε ακουσει οτι για πρωτο σκυλακι καλυτερα θηλυκο γιατι ειναι πιο πιστο και πιο ησυχο. 6 μηνων περιπου, με διακρισεις το ιδιο ως puppy οπως και οι γονεις του πρωταθλητες. Είναι απαλλαγμενο από τις γενετικες ασθένειες που ταλαιπωρουν τα κοκκερ.. όμως οπως ειδαμε και σε καποιο βιντεο του "παρατριχα" λενε οτι τα κοκκερ ειναι ουσιαστικα κυνηγετικα σκυλια και οχι συντροφιας. Ενω τα καβαλιερ ανηκουν στην κατηγορια της συντροφιας. Θα ηθελα να ρωτησω τη γνωμη σας, ποιες είναι οι διαφορες τους συμπεριφορικα αν ξερετε, ποια θα ηταν η καταλληλη επιλογη, επισης γνωριζετε αν τα κοκερ γαβγιζουν πολυ? γιατι δεν σας ειπα οτι διπλα μας ακριβως και στο απο πανω διαμερισμα μενουν αρσενικα σκυλακια, και μαλιστα αυτο που μενει πανω, το κλεινουν στη βεραντα τα βραδυα το καημενο και γαυγιζει πολυ, ισως απο μοναξια ή απο φοβο πιστευω.. Θα το εκτιμουσαμε ιδιαιτερα αν μας διαφωτιζατε σε καποιο ή καποια απο τα παραπανω ερωτηματα...