Γεια σας! Καλως σας βρήκα!

maryli2506

Member
15 Νοεμβρίου 2010
18
4
Καλησπέρα...Ονομαζομαι Μαίρη, είμαι και γω νεο μέλος και ευτυχής που γνωρισα το φορουμ σας καθως συνεχώς μαθαίνω νέα πραγματα και βλέπω οτι πολλα ατομα μοιράζονται τις ιδιες ανησυχιες μαζι μου! Οποιος μπορει θα ηθελα να με κατατοπισει στο εξής διλλημα... Μένουμε σε διαμερισμα μαζι με το φιλο μου, ενα δυαρακι με ενα μικρο μπαλκονακι πισω και ενα μετριο προς μικρο χωρο μπροστα, και ενδιαφερομστε για την αποκτηση ενος σκύλου συντροφιας. Μετα απο πολυ μελετη και ψαξιμο προβληματιζομαστε μεταξυ κοκκερ σπανιελ και καβαλιερ κινγκ τσαρλς σπανιελ. Η αληθεια είναι οτι εχω βρει μια πολυ καλη εκτροφεα για το κοκκερ μεσα απο τον ομιλο κοκκερ ελλαδος και εχει ένα κοκκερακι θηλυκο.Αλλωστε και μεις θηλυκό ψαχνουμε, εχουμε ακουσει οτι για πρωτο σκυλακι καλυτερα θηλυκο γιατι ειναι πιο πιστο και πιο ησυχο. 6 μηνων περιπου, με διακρισεις το ιδιο ως puppy οπως και οι γονεις του πρωταθλητες. Είναι απαλλαγμενο από τις γενετικες ασθένειες που ταλαιπωρουν τα κοκκερ.. όμως οπως ειδαμε και σε καποιο βιντεο του "παρατριχα" λενε οτι τα κοκκερ ειναι ουσιαστικα κυνηγετικα σκυλια και οχι συντροφιας. Ενω τα καβαλιερ ανηκουν στην κατηγορια της συντροφιας. Θα ηθελα να ρωτησω τη γνωμη σας, ποιες είναι οι διαφορες τους συμπεριφορικα αν ξερετε, ποια θα ηταν η καταλληλη επιλογη, επισης γνωριζετε αν τα κοκερ γαβγιζουν πολυ? γιατι δεν σας ειπα οτι διπλα μας ακριβως και στο απο πανω διαμερισμα μενουν αρσενικα σκυλακια, και μαλιστα αυτο που μενει πανω, το κλεινουν στη βεραντα τα βραδυα το καημενο και γαυγιζει πολυ, ισως απο μοναξια ή απο φοβο πιστευω.. Θα το εκτιμουσαμε ιδιαιτερα αν μας διαφωτιζατε σε καποιο ή καποια απο τα παραπανω ερωτηματα...

Angelos

Well-Known Member
26 Οκτωβρίου 2010
847
0
Αθήνα
Καλησπέρα marily,

Νομίζω πως δεν είμαι και ο πιο κατάλληλος άνθρωπος να σου απαντήσει όλα αυτα τα ερωτήματα ωστόσο θα σου πώ την γνώμη μου για τα κόκερ καθώς τυχαίνει να έχουμε ένα στη γειτονιά!!
Το συγκεκριμένο λοιπόν σκυλί ειναι αρσενικο και αρκετα υπάκουο μπορώ να πω,φιλικό σχετικά πάντα με τα υπόλοιπα σκυλιά και αρκετά υπερκινητικό :p Ζεί μέσα στο σπίτι μαζί με την υπόλοιπη οικογένεια και όχι στο μπαλκόνι!Επειδή όμως είναι αρσενικό όπως και προανέφερα είναι πιο "πεισματάρικο" σε σχέση με ένα θηλυκό,όπως αυτό που θέλετε εσείς!!
Τώρα όσον αφορά το γάβγισμα ενός σκύλου πιστεύω πως κάτι τέτοιο πρέπει να σε απασχολήσει σε ένα άλλο επίπεδο και τι εννοώ με αυτό;Το γάβγισμα δεν "πάει πακέτο" με τα χαρακτηριστικά μίας συγκεκριμένης φυλής σκύλου,είναι θέμα εκπαίδευσης πάνω από όλα,αν του μάθεις να γαβγίζει τότε θα γαβγίζει,αν το σταματήσεις απο νωρίς,δηλαδή σε μικρή κιόλας ηλικία τότε απλά δεν θα σου γαβγίζει!!
Κοίταξε,πάντως το συγκεκριμένο κόκερ που έχουμε στη γειτονιά μας δεν γαβγίζει :)

Φιλικά Angelos

nacho_DL

Well-Known Member
11 Φεβρουαρίου 2010
615
3
Αθηνα - Moσχατο
Και οι δυο φυλες που αναφερεις , οπως αλλωστε και οι περισσοτερες, μπορουν ανετα να ζησουν ακομα και σε γκαρσονιερες , αρκει να εχουν την καταλληλη εκτονωση.;)

Το κοκερακι , λογω κυνηγετικων γονιδιων , οπως σωστα ανεφερες, εχει και υψηλοτερα επιπεδα ενεργειας. Αρα και αναγκη για περισσοτερη εκτονωση.
Αν λοιπον σας αρεσουν οι μεγαλες βολτες , τα βουνα , τα παρκα , οι παραλιες και γενικα οι δραστηριοτητες τοτε δεν θα εχετε θεμα με το κοκερακι.

Αν ειστε περισσοτερο του καναπε , μαλλον το καβαλιερακι ταιριαζει καλυτερα. Αλλα και αυτο εχει αναγκη για εκτονωση οπως ολα τα σκυλια , απλα κουραζεται ευκολοτερα... μαλλον...:)

Για το γαυγισμα , σκυλια ειναι και θα γαυγισουν , αλλα αν το εχεις μεσα μαζι σου μπορεις να το ελεγξεις και καλυτερα , και να καταφερεις να γαυγιζει και να σωπαινει οταν θελεις .

fani

Well-Known Member
30 Οκτωβρίου 2010
2.468
408
Αθήνα
Καλώς ήρθες Μαίρη....το μόνο που ξέρω να σου είναι για το κοκερακι που έχει μία φίλη μου,που ζει αποκλειστικά μέσα σε διαμέρισμα!!!Οπώς και γράφτηκε έχουν πολύ ενέργεια μέσα τους και θέλουν εκτόνωση ,σαν κουτάβι(όπως τα περισσότερα)ήταν πολύ δραστήριο και μασούλαγε τα πάντα αλλά αυτό το ξεπέρασε!!!Είναι πολύ φιλικό με όλους και με άλλα σκυλία πολύ κοινωνικό...γενικά από αυτό που βλέπω είναι μία φοβερή σκυλίτσα και πολύ αγαπησιάρα!!!Όσο για το γαυγισμα σχετικό είναι αυτό....αν και της φίλης δε γαυγίζει σχεδόν ποτέ και είναι πολύ ήσυχη!!!Η επιλογή είναι δική σου.....;):)

maryli2506

Member
15 Νοεμβρίου 2010
18
4
Σας ευχαριστούμε πολυ όλους! Σίγουρα πάντως μέσα στο σπίτι θα μένει... Βολτούλες εξασφαλισμένες και καμμια εκδρούλα όποτε υπάρχει ευκαιρία!

ευθυμης

Active Member
18 Αυγούστου 2010
37
0
αττικη
Καλησπερα και απο μενα..ειμαι και γω κοκεροοπαδος και φετος θα αποκτησω και γω την δικια μου κουταβουλα σε λιγους μηνες αν ολα πανε καλα..αυτο που εχω εγω να σου πω ειναι οτι λιγα πραγματα ειναι αυτα που θα παιξουν το σημαντικοτερο ρολο στο θεμα ωστε να καταληξεις..πρωτον η σωστη εκτροφη,απο την στιγμη δηλαδη που εσυ θα βρεις ενα σωστο εκτροφεα θα ξερεις πως το κουταβι σου θα εχει πολυ περισσοτερες πιθανοτητες να εχει ισορροποιμενο χαρακτηρα(τουλαχιστον λογο γονιδιων).

Αλλα για να γινει αυτο (δευτερον δηλαδη) πρεπει και εσυ να εχεις ενα σταθερο προγραμμα απεναντι στο μικρο.Δηλαδη να εχει τις βολτες του καθε μερα ωστε να εκτονωνεται και η μια βολτα πρεπει να ειναι(για μενα) μεγαλυτερη σε διαρκεια απο τις αλλες δυο(20'-30' αναλογα το χρονο που εχεις εσυ να διαθεσεις και σιγουρα το αγγλικο κοκερ θελει περισσοτερη εκτονωση).

Επισης χρειαζεται να αντιληφθει απο νωρις ποια ειναι τα ορια που εσυ εχεις θεσει ωστε να μαθει να μην τα ξεπερνα.Οποτε η σταθεροτητα της συμπεριφορας σου απεναντι του παιζει και εδω πολυ σημαντικο ρολο.Απο την αρχη φροντισε να ισχυσει αυτο που λεμε ¨οι καλοι λογαριασμοι κανουν τους καλους φιλους¨ και αν το κανεις ειτε κοκερ παρεις ειτε καβαλιερ δεν θα εχεις κανενα προβλημα.

Αυτα τα λιγα και απο εμενα,ελπιζω να βοηθησα και καλη επιλογη!!! :)