Γειά χαρά!!

panos chow

Well-Known Member
21 Φεβρουαρίου 2011
575
27
καλησπερα και απο εμας
πριν απο περιπου 2 μηνες η οικογενεια μας μεγαλωσε κατα ενα μελος ακομα αφου αποκτησαμε απο γνωστο petshop ενα τσοου τσοου για παρεα σε εμας αλλα κυριως για τον γιο μου, που ειναι 4 χρονων και θα ηθελα να μεγαλωσει με αγαπη προς τα ζωα και γενικα πιστευω οτι θα τον βοηθησει να γινει καλυτερος ανθρωπος υπευθυνος και με ευαισθησιες. αν και μεχρι τωρα δεν τα πανε ιδιαιτερα καλα οι δυο τους,λιγο η ζηλια του μικρου προς το νεο μελος λιγο ο παραξενος χαρακτηρας του τσοου το εχουν κανει λιγο δυσκολο.αλλα θα τα φτιαξουμε ολα ,ημαστε ηδη σε καλο δρομο και πιστευω να περασουμε υπεροχα οι 4ρεις μας!!

Last edited:

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.794
20.107
Καλώς ήρθες στο φόρουμ :)

Σου εύχομαι να μείνεις και να μάθεις πράγματα, όπως ας πούμε, ότι δεν "ψωνίζουμε" ποτέ σκυλάκι από pet shop. Ούτε από αγγελία. Πόσο μάλλον, όταν στο σπίτι υπάρχει και μικρό παιδί. Κάποιες ράτσες, μπορεί να φαίνονται χαριτωμένες και "εύκολες" για κάποιον που δεν ξέρει και να βρεθεί προ μεγάλης εκπλήξεως. Οπως, ίσως εσύ.

Αφιέρωσε λίγο χρόνο στα θέματά μας, όπως:
Εμπειρίες από pet shops / bybs
PET- SHOPS - PUPPY MILLS

Και δώσε τεράστια προσοχή στο κομμάτι της εκπαίδευσης, το συντομότερο δυνατόν.

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Καλώς ήρθες :). Το γνωστό pet shop δεν σου εξασφαλίζει τίποτα. Δεν ξέρω κατά πόσο είναι καλή επιλογή το τσοου για οικογένεια με παιδί 4 ετών. Πρόλαβε κάποιες καταστάσεις για να μην σε προλάβουν αυτές ;) Εύχομαι να περάσετε όμορφα.

panos chow

Well-Known Member
21 Φεβρουαρίου 2011
575
27
ειχα διαβασει αρκετα πριν το παρω ,ηξερα οτι γενικα ειναι ενα δυσκολο σκυλι με αποτομο χαρακτηρα.αυτο που δεν ηξερα ειναι οτι δεν πολυσυμπαθει τα παιδια.τωρα ειναι 4 μηνων ,εχω ξεκινησει να του μαθαινω βασικη υπακοη απο την πρωτη μερα που το πηρα και μπορω να πω οτι εχουμε φτασει σε ενα κολο επιπεδο.

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Δεν είναι οτι δεν πολυσυμπαθεί τα παιδιά, είναι νομίζω οτι έχει όριο ανεκτικότητας με τα παιδιά. Τώρα βέβαια με ενα παιδί 4 ετών δεν ξέρω πόσο εύκολο είναι να συνενοηθείς για να μάθει κάποια πράγματα ως προς την σχέση του με τον σκύλο γιατί δεν παύει να είναι ενα παιδάκι 4 ετών και κάποια στιγμή θα κάνει κάτι <άτσαλο> με το σκυλί. Γνώμη μου είναι η επαγγελματική βοήθεια απο κάποιο εκπαιδευτή. Δεν θες να τρέχεις με τίποτα δαγκώματα....έχω δει δάγκωμα απο τσοου σε αφεντικό και έπαθα..

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Καλως ηρθες..

Θα συμφωνήσω με τη Σταματια... το πρωτο που πρεπει να κανετε ειναι να βρειτε εναν καλο εκπαιδευτη.... Τσοου τσοου απο πετ σοπ και παιδακι 4 ετων δεν ειναι και ο καλυτερος συνδυασμος ...:)

panos chow

Well-Known Member
21 Φεβρουαρίου 2011
575
27
μολις διαβασα το θεμα με τα petshop και πραγματικα ειχα πληρη αγνοια,δεν πιστευα οτι μπορει να συμβουν τετοια πραγματα.ενταξει ειχα μια μικρη εμπειρια απο την αδερφη μου που ειχε παρει ενα σαμογεντ απο petshop που ηταν το κλουβακι του σε αθλια κατασταση γεματο κοπρανα και ουρα αλλα μεχρι εκει.τωρα για τον μικρο οντως εχει ορια και δεν ανεχεται πολλα πολλα αλλα μονο οταν τον προκαλεσεις και τον ενοχλησεις.ειναι με τις ωρες του και θελει οποσδηποτε τον χρονο του και τον χωρο του.εχω παρει καποιες συμβουλες απο ενα φιλο εκπαιδευτη και εχουμε στο προγραμμα σιγα σιγα να τον αναλαβει.οσο για το petshop που το πηρα, πηγα το ειδα 5-6 φορες πριν το παρω ,δεν μου φανηκε καμια στιγμη για σκυλι που να εχει καποιο προβλημα ηταν παντα χαρουμενο παιχνιδιαρικο και καλοταισμενο και ηρθε ελλαδα 9 εβδομαδων.πιστευω παντως οτι δεν ειναι ολα απολυτα και παντα υπαρχουν και οι εξαιρεσεις οπως και επαγγελματιες που κανουν καλα την δουλεια τους

Last edited:

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Πρέπει να προσέξεις πολύ, για να μην αναγκαστείς κάποια στιγμή να χαρίσεις το σκυλί. Ζω από κοντά οικογένεια με δύο παιδιά και θηλυκό chow chow, που παρ' ότι στειρωμένο και πολύ-πολύ γλυκό και ανεκτικό μέχρι τα 2 του χρόνια άρχισε να μην ανέχεται πολλά-πολλά από την ηλικία αυτή και μετά.
Απ' όσα θεωρητικά γνωρίζω για τη φυλή και απ' τη μικρή μου αυτή εμπειρία, πρόκειται για σκύλο του "ενός" αφεντικού κι όχι της οικογένειας. Επίσης είναι πολύ ανεξάρτητα και πεισματάρικα και "γατοφέρνουν" ως χαρακτήρες. Γι' αυτό μην επαναπαυτείς στο ότι ο εκπαιδευτής θα σε καθοδηγήσει στη βασική υπακοή. Διάβαζε όσο περισσότερο μπορείς για την εκπαίδευση και την ψυχολογία του σκύλου.

Με όλα αυτά μπορεί να σε τρομάξαμε.
Η άλλη όψη του νομίσματος είναι ότι όπως όλοι οι σκύλοι, έτσι και το chow, αν πειστεί 100% ότι ιεραρχικά βρίσκεται τελευταίο στην αγέλη σας (και σε κάθε μεταβατικό του στάδιο δίνεται η απαιτούμενη προσοχή στις αλλαγές - εφηβεία, ενηλικίωση) όσο "παράξενο" χαρακτήρα κι αν έχει δε θα είναι τίποτα λιγότερο από το καλό, ήσυχο, χνουδωτό ζωάκι σας. Λίγο πιο σοβαρό και ανεξάρτητο...

Κοινωνικοποίηση με πολλά παιδιά (όχι μόνο με το δικό σου)!

Edit: Όσον αφορά στα pet shops, και βέβαια υπάρχουν επαγγελματίες που κάνουν καλά τη δουλειά τους! Αυτό σημαίνει ότι πωλούν ζώα υπό τις συνθήκες που ορίζει ο νόμος και ως εκεί. Η αναπαραγωγή των σκύλων ΔΕΝ είναι η δουλειά τους, και δυστυχώς οι σκύλοι που καταλήγουν είτε στις άθλιες είτε στις φροντισμένες βιτρίνες των pet-shops προέρχονται είτε από puppy mills -συνήθως- (ελπίζω να είδες περί τίνος πρόκειται, κι αν το ανέχεσαι πάσο!) , είτε από άλλες πηγές που ουδεμία σχέση έχουν με την επιλεκτική εκτροφή.

Last edited:

panos chow

Well-Known Member
21 Φεβρουαρίου 2011
575
27
οντως αγχωθηκα λιγακι με ολα αυτα
ηξερα οτι ειναι δυσκολο σκυλι αλλα ομολογω οτι δεν το περιμενα τοσο
παντως θα κανω οτι μπορω και οτι χρειαστει για να το φερω στα μετρα της οικογενειας

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Είναι απίστευτη φάτσα...σαν ψεύτικο είναι:) Εντάξει μην αγχώνεσαι τόσο, κάνε οτι πρέπει να κάνεις και έχε την προσοχή σου λίγο αυξημένη σε σχέση με το παιδί.

fani

Well-Known Member
30 Οκτωβρίου 2010
2.468
408
Αθήνα
Καλως ηρθατε,εγω δε ξερω να σου πω για τα παιδια,γιατι οι φιλοι μου δε εχουν παιδια, που εχουν θηλικο chow-chow!!!Αν και αυτοι το εχουν παρει απο πετ σε θεμα συμπεριφορας ειναι πολυ ησυχη και καλη...αλλα οπως ειπαν και τα παιδια δε ειναι και πολυ ανεκτικη!!!Απλα να εχεις την προσοχη σου...π.χ αλλα chow(οχι μονο βεβαια) ακομα και στο γιατρο αγριευουν ή στο κουρεμα, και οταν την πηγαιναν πρωτη φορα ολοι φοβοντουσαν αλλα εκεινη δε εκανε τιποτα και ποτε!!!Οποτε διαβασε και ενημερωσου...και μην ανχωνεσε δε εχεις και κανα τερας:D,απλα παντα οταν υπαχουν παιδια πρεπει παντα να ειμαστε προσεκτικοι!!!:)

panos chow

Well-Known Member
21 Φεβρουαρίου 2011
575
27
κοιτα για να μην υπερβαλω σε γενικες γραμμες ο μικρος ειναι ησυχος απλα δεν θελει πολλα πολλα και υπερβολες και περισοτερο απο ξενους.μονο σε εμενα ειναι λιγο πιο ανεκτηκος.ενα προβληματακι ειχαμε με τον σκυλο και τον γιο μου αλλα το θεωρω οτι ηταν 08012011161..jpgπιο πολυ θεμα προσαρμογης και απο τις δυο μεριες.οσο μπορω τον φερνω σε επαφη με ανθρωπους και αλλα σκυλια ,οπως ειπα και08012011162..jpg πιο πανω εχει και η αδερφη μου ενα σαμογεντ οποτε κανουν καλη παρεα.ολα πιστευω οτι θα πανε καλα γιατι τον πρωτο λογο στ09012011169..jpgον χαρακτηρα του σκυλου τον εχει ο ιδιοκτητης του και εγω ασχολουμε παρα πολυ με αυτον.να και καποιες φωτο του μικρου μας13012011178..jpg