Γειά σας απο την Λέρο

himaira

Well-Known Member
1 Αυγούστου 2008
70
0
Leros
www.himaira.gr
Γεια σας απο την όμορφη Λέρο.
Με λένε Χριστιάνα και είμαι φαν των ζώων γενικότερα.
αυτή την στιγμή δεν έχω σκυλάκι στο σπίτι... μιας και συγκατοικώ με 2 γάτους, αλλά ελπίζω στο μέλλον να καταφέρω να φέρω και κανένα σκυλάκο.

ασχολούμαι με τα ζώα τα τελευταία χρόνια και ειδικότερα με τα απωλεσθέντα και τα αδέσποτα.

ο αγαπημένος μου σκύλος ήταν ο ρούντυ, ενα μποξεράκι που είχα για αρκετά χρόνια και μετά απο αυτόν είχα λυκάκι, κόλευ και κανισάκι.

για το μέλλον σίγουρα θα είναι αδέσποτο..

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Καλώς ήρθες στο forum Χριστιάνα! Γράψε μας λίγα λόγια για τον Himaira. Ποιοι συμμετέχετε και τι σας ώθησε να δραστηριοποιηθείτε? Τον σύλλογο τον ιδρύσατε?

Και κάτι άλλο που ανέκαθεν το είχα απορία: Γιατί, εκτός από ελάχιστες εξαιρέσεις, δεν αναφέρονται τα ονοματεπώνυμα των ανθρώπων που συμμετέχουν σε τέτοιου είδους κινήσεις? Συνήθως βλέπω blogs, emails, τραπεζικούς λογαριασμούς και κινητά τηλεφωνά χωρίς συγκεκριμένη έδρα ή νομικά υπεύθυνους. Γιατί συμβαίνει αυτό?
Η ανωνυμία δεν είναι λογικό να αποτρέπει τον κόσμο να συνδράμει στο έργο σας και να είναι επιφυλακτικός?

Τελευταία βλέπω να ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια δήθεν φιλοζωικα blogs και να ζητούν λεφτά χωρίς να ανήκουν σε κανένα σύλλογο ή φιλοζωικό σωματείο. Ποια είναι η θέση σου?
Πως πιστεύεις πως πρέπει να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο? Στην ιστοσελίδα σας αναφέρεται νομικά υπεύθυνος και τα ονοματεπώνυμα των μελών του συλλόγου σας?

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Να προτείνω κάτι? Είδα ότι στο site σας κάποιος ρωτάει πότε πρέπει να ζευγαρώσει η σκύλα του. Φυσικά η κτηνίατρος απάντησε επαγγελματικά / τυπικά. Καλό θα είναι όμως, με αφορμή τέτοιες ερωτήσεις να ενημερώνεται ο κόσμος ότι δεν πρέπει να ζευγαρώνει τα σκυλιά ανεύθυνα. Είδα ότι στην ενότητα ενημέρωσης αναφέρετε είστε κατά των ζευγαρωμάτων, αλλά τέτοιες ερωτήσεις, κατά τη γνώμη μου, χρίζουν και ανάλογης αντιμετώπισης. Μπορείτε να έχετε ένα standard κείμενο το οποίο θα προτείνετε σε όσους εκφράζουν τέτοιες απορίες.
Έχω τις ίδιες απορίες με Ρότυ και Μάκη.
Κατά τα άλλα, καλώς όρισες :)

himaira

Well-Known Member
1 Αυγούστου 2008
70
0
Leros
www.himaira.gr
Παιδιά συγνώμη για την καθυστερημένη μου απάντηση... αλλά γέμισα ιούς....

Λοιπόν σχετικά με τα ζευγαρώματα.. μιας και εχω γάτες θα σας πω ότι τους δικούς μου τους εχω στειρώσει χωρίς να ζευγαρώσουν. Αν ήθελα γατάκια (εκτός απο τα 25 που ήδη εχω), ίσως να τους άφηνα να ζευγάρωναν μια φορά, αλλά και πάλι με την προυπόθεση ότι θα είχα να τα δώσω για υιοθεσία.
είμαι εναντίον στο να ζευγαρώνουμε τα ζώα και μετά τι????
ψάχνουμε τότε?
εχω δει σκυλιά, γατιά που δεν έχουν ζευγαρώσει και είναι μια χαρά!
άρα μπορούν και έτσι.

Για την Χίμαιρα.
η Χίμαιρα ξεκίνησε πριν 2 χρόνια σαν απλή ιστοσελίδα για απώλειες και ευρέσεις. στην αρχή απλά καταχωρούσα τις αγγελίες, όπως τόσα και τόσα άλλα site, blog κλπ. ήταν το χόμπι μου αν θέλετε.
Εδώ που ήρθα δραστηριοποιήθηκα πιο εντατικά στο θέμα των ζώων και αυτό γιατί "μαζεύτηκαν" αδέσποτα στην αυλή μου...
τι να τα κάνω? να τα αφήσω ατάιστα?, αφρόντιστα?
σκεφτόμουν λοιπόν πως να συνδιάσω την γραφιστική και την φιλοζωία...
έτσι λοιπόν είπα να ξεκινήσω να φτιάξω εναν σύλλογο πλέον για τις απώλειες μιας και όπως είδα μετά απο αρκετό ψάξιμο δεν υπήρχε κάτι παρόμοιο σε όλη την Ελλάδα.

Βέβαια τώρα πια δεν καταχωρώ απλά τις αγγελίες, αλλά στέλνω αφίσες, μιλάω με φιλοζωικούς, με κτηνιάτρους, με καταστήματα και γενικά με πολύ κόσμο που με βοηθάει για να βρούμε το ζώο που χάθηκε.
Παρόλο που είμαι εδώ, μπορώ να πω ότι γίνεται δουλειά με τις αφίσες και με τους κτηνιάτρους.

φυσικά ο σύλλογος δεν είναι μόνο γι αυτό. υπάρχουν άλλα 9 πράγματα που θέλω να γίνουν.

Ανώνυμα δεν είναι τίποτα. Προς το παρόν ο σύλλογος είναι στην διαδικασία της ίδρυσης (ακόμα μαζευόμαστε μέλη για να καλυφτούν τα έξοδα ιδρύσεως), οπότε δεν μπορώ να δώσω στην δημοσιότητα τίποτα περισσότερο απο το όνομα μου και τα στοιχεία μου.
όταν γίνει το καταστατικό θα δημοσιευθεί και στο himaira.gr και φυσικά θα μπορεί να το δεί ο καθένας.
Πάλι σε περίπτωση που δεν καταφέρω να γίνει ο σύλλογος, η προσπάθεια να παραμείνει ατομική, σαν Χριστιάνα.

Οποιοσδήποτε θέλει να μάθει περισσότερα είμαι στην διάθεση του για κάθε απάντηση σε οποιαδήποτε απορία.
στην αφίσα που υπάρχει στo http://www.himaira.gr, υπάρχει το τηλέφωνο μου.

Ελπίζω να σας κάλυψα
Χριστιάνα Μπέργκ
Λέρος

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Η προσωπική μου άποψη είναι πως πρώτα πρέπει να ιδρύονται οι σύλλογοι, τα σωματεία κτλ, να ανακοινώνεται η απόφαση του πρωτοδικείου (πιστοποιητικό τελεσιδικίας της αποφάσεως μετά την πάροδο είκοσι ημερών από την δημοσίευσή της), να δημοσιεύεται το καταστατικό λειτουργίας τους υπογεγραμμένο από τα μέλη, να υπάρχει πλήρη διαφάνεια στα οικονομικά του συλλόγου και μετά να ζητούνται συνδρομές ή να δημοσιεύονται τραπεζικοί λογαριασμοί που κανείς δεν γνωρίζει σε ποιον ανήκουν.

Χριστιάνα σε ρώτησα και κάτι άλλο και θα ήθελα, αν επιθυμείς να απαντήσεις. Τελευταία βλέπω να ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια φιλοζωικα blogs και να ζητούν λεφτά χωρίς να ανήκουν σε κανένα σύλλογο ή φιλοζωικό σωματείο.

Πως εξασφαλίζεται κάποιος που θέλει να συνεισφέρει σε κάποιες φιλοζωικες δραστηριότητες χωρίς να κινδυνεύει να πέσει θύμα απατεώνων?
Με την ανεξέλεγκτη κατάσταση που επικρατεί, ο καθένας μπορεί να δηλώσει ότι θέλει και να εξαπατήσει τον κόσμο εκμεταλλευόμενος την ευαισθησία του.
Ποια είναι η θέση σου? Πως πιστεύεις πως πρέπει να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο?

Last edited:

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Χριστιάνα σε ρώτησα και κάτι άλλο και θα ήθελα, αν επιθυμείς να απαντήσεις. Τελευταία βλέπω να ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια φιλοζωικα blogs και να ζητούν λεφτά χωρίς να ανήκουν σε κανένα σύλλογο ή φιλοζωικό σωματείο.
Κι όχι μόνο φιλοζωικά! Και φιλανθρωπικά και για την προστασία του περιβάλλοντος και απ' όλα. Θεωρητικά δεν μπορεί ο καθένας λοιπόν να κάνει ένα μπλογκ, να το στήσει και ωραία, να δηλώνει ότι δρα υπέρ ενός ευγενούς σκοπού και να τσεπώνει φράγκα συνδρομών?
Πώς ξεχωρίζουμε τα ξερά απ' τα χλωρά?

himaira

Well-Known Member
1 Αυγούστου 2008
70
0
Leros
www.himaira.gr
Η προσωπική μου άποψη είναι πως πρώτα πρέπει να ιδρύονται οι σύλλογοι, τα σωματεία κτλ, να ανακοινώνεται η απόφαση του πρωτοδικείου (πιστοποιητικό τελεσιδικίας της αποφάσεως μετά την πάροδο είκοσι ημερών από την δημοσίευσή της), να δημοσιεύεται το καταστατικό λειτουργίας τους υπογεγραμμένο από τα μέλη, να υπάρχει πλήρη διαφάνεια στα οικονομικά του συλλόγου και μετά να ζητούνται συνδρομές ή να δημοσιεύονται τραπεζικοί λογαριασμοί που κανείς δεν γνωρίζει σε ποιον ανήκουν.

Πως εξασφαλίζεται κάποιος που θέλει να συνεισφέρει σε κάποιες φιλοζωικες δραστηριότητες χωρίς να κινδυνεύει να πέσει θύμα απατεώνων?
Με την ανεξέλεγκτη κατάσταση που επικρατεί, ο καθένας μπορεί να δηλώσει ότι θέλει και να εξαπατήσει τον κόσμο εκμεταλλευόμενος την ευαισθησία του.
Ποια είναι η θέση σου? Πως πιστεύεις πως πρέπει να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο?
Σωστό έτσι πρέπει να είναι.
Δεν ξέρω τι κάνουν σε άλλα blog ή site. Για να πω την αλήθεια δεν έχω στείλει ποτέ χρήματα, παρά μόνο στη wwf και εκεί μου έρχεται απόδειξη, κάρτα μέλους κλπ.
ειδικά σε ανρθωπιστικές οργανώσεις δεν δίνω και αυτό γιατί τόσα έχουν ακουστεί και στο τέλος δεν ξέρω τι γίνονται τα λεφτουδάκια μου.

Για μένα καλό θα είναι πριν στείλει ο οποιοσδήποτε οπουδήποτε να ξέρει τι είναι εκεί που θα στείλει, τι έξοδα καλύπτει, απόδειξη θα πάρεις?.
Σε απλή δωρεά νομίζω ότι δεν παίρνεις τίποτα και αυτό γιατί σου λέει άν θες στέλνεις.
Δεν ξέρω αν δίνει απόδειξη του συλλόγου. (σε περίπτωση που είναι σύλλογος).
Αν είναι blog ή site δεν ξέρω καν πως δικαιολογούν τα έσοδα αυτά.
Σαν σύλλογος ξέρω ότι κρατάς βιβλία και τα παρουσιάζεις στην εφορία που ανήκει. Σαν απλό blog δεν νομίζω ότι φαίνονται πουθενα. Αλλά και πάλι χωρίς να θέλω να πάρω κάποιον στο λαιμό μου.
Υπάρχουν blog και site που όντως κάνουν δουλειά στο θέμα των αδέσποτων.
Μετά είναι στην κρίση του καθενός....

τώρα να διευκρυνήσω για τον σύλλογο της Χίμαιρας..
Δεν ξαναήμουν μέλος σε φιλοζωικό σύλλογο ή σωματείο, έτσι δεν ξέρω επίσημα πως λειτουργούν.
αυτό λοιπόν που κάνω εγώ για να είμαι κατωχυρωμένη είναι ότι τώρα που ψάχνω για μέλη, διευκρυνίζω ότι είναι για ιδρυτικά (δηλαδή το όνομά τους θα μπει στο καταστατικό).
Χρήματα δεν έχω πάρει απο κανέναν και όταν μου είπανε να μου κάνουν δωρεά (κάποιος που βρήκε το σκύλο του μέσω της Χίμαιρας), του απάντησα ότι θα μπορέσω να δεχτώ δωρεές μετά την ίδρυση του συλλόγου και σε λογαριασμό τραπέζης στο όνομα του συλλόγου.
Προς το παρόν εξυπηρετούμε με εθελοντές.
όταν γίνει ο σύλλογος και θα θέλει κάποιος να γίνει απλό μέλος, αφού στείλει την αίτηση εγγραφής και καταθέσει την ετήσια συνδρομή του, θα λαβαίνει την κάρτα μέλους με το ονοματεπώνυμο του, απόδειξη απο τον σύλλογο (οχι της τραπέζης), και κάποια αναμνηστικά.
Σε περίπτωση δωρεάς πάλι θα παραλάβει στην διεύθυνση που θα υποδείξει την απόδειξη για κατάθεση χρημάτων, αλλά οχι την κάρτα μέλους.

όσοι θα είναι μέλη, θα έχουν δικαίωμα να ζητήσουν να δουν τα βιβλία εξόδων και ότι άλλο χρειάζεται για να ξέρουν τι γίνονται τα έσοδα του συλλόγου. (μόνο για τα μέλη όμως).

πιστεύω ότι ο σύλλογος έτσι θα εχει την διαφάνεια του (πολύ συζητιέται αυτή η λέξη στις μέρες μας).
και έτσι νομίζω ότι πρέπει να είναι ενας σύλλογος για να είναι εντάξει στα μέλη του.

Ελπίζω να σας κάλυψα.
Στην τελική δεν μπορείς να είσαι σίγουρος όταν στέλνεις χρήματα μέσω τραπέζης σε κάποιον που δεν ξέρεις.
Οι σύλλογοι και τα σωματεία έχουν έδρα και κάποιον νομικά υπεύθυνο.
Ισως μπορείς να το ελένξεις έτσι.
πριν στείλεις οτιδήποτε..

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.247
Μέλη
20.026
Νεότερο μέλος
Μάρα