Η προσωπική μου άποψη είναι πως πρώτα πρέπει να ιδρύονται οι σύλλογοι, τα σωματεία κτλ, να ανακοινώνεται η απόφαση του πρωτοδικείου (πιστοποιητικό τελεσιδικίας της αποφάσεως μετά την πάροδο είκοσι ημερών από την δημοσίευσή της), να δημοσιεύεται το καταστατικό λειτουργίας τους υπογεγραμμένο από τα μέλη, να υπάρχει πλήρη διαφάνεια στα οικονομικά του συλλόγου και μετά να ζητούνται συνδρομές ή να δημοσιεύονται τραπεζικοί λογαριασμοί που κανείς δεν γνωρίζει σε ποιον ανήκουν.
Χριστιάνα σε ρώτησα και κάτι άλλο και θα ήθελα, αν επιθυμείς να απαντήσεις. Τελευταία βλέπω να ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια φιλοζωικα blogs και να ζητούν λεφτά χωρίς να ανήκουν σε κανένα σύλλογο ή φιλοζωικό σωματείο.
Πως εξασφαλίζεται κάποιος που θέλει να συνεισφέρει σε κάποιες φιλοζωικες δραστηριότητες χωρίς να κινδυνεύει να πέσει θύμα απατεώνων?
Με την ανεξέλεγκτη κατάσταση που επικρατεί, ο καθένας μπορεί να δηλώσει ότι θέλει και να εξαπατήσει τον κόσμο εκμεταλλευόμενος την ευαισθησία του.
Ποια είναι η θέση σου? Πως πιστεύεις πως πρέπει να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο?
Σωστό έτσι πρέπει να είναι.
Δεν ξέρω τι κάνουν σε άλλα blog ή site. Για να πω την αλήθεια δεν έχω στείλει ποτέ χρήματα, παρά μόνο στη wwf και εκεί μου έρχεται απόδειξη, κάρτα μέλους κλπ.
ειδικά σε ανρθωπιστικές οργανώσεις δεν δίνω και αυτό γιατί τόσα έχουν ακουστεί και στο τέλος δεν ξέρω τι γίνονται τα λεφτουδάκια μου.
Για μένα καλό θα είναι πριν στείλει ο οποιοσδήποτε οπουδήποτε να ξέρει τι είναι εκεί που θα στείλει, τι έξοδα καλύπτει, απόδειξη θα πάρεις?.
Σε απλή δωρεά νομίζω ότι δεν παίρνεις τίποτα και αυτό γιατί σου λέει άν θες στέλνεις.
Δεν ξέρω αν δίνει απόδειξη του συλλόγου. (σε περίπτωση που είναι σύλλογος).
Αν είναι blog ή site δεν ξέρω καν πως δικαιολογούν τα έσοδα αυτά.
Σαν σύλλογος ξέρω ότι κρατάς βιβλία και τα παρουσιάζεις στην εφορία που ανήκει. Σαν απλό blog δεν νομίζω ότι φαίνονται πουθενα. Αλλά και πάλι χωρίς να θέλω να πάρω κάποιον στο λαιμό μου.
Υπάρχουν blog και site που όντως κάνουν δουλειά στο θέμα των αδέσποτων.
Μετά είναι στην κρίση του καθενός....
τώρα να διευκρυνήσω για τον σύλλογο της Χίμαιρας..
Δεν ξαναήμουν μέλος σε φιλοζωικό σύλλογο ή σωματείο, έτσι δεν ξέρω επίσημα πως λειτουργούν.
αυτό λοιπόν που κάνω εγώ για να είμαι κατωχυρωμένη είναι ότι τώρα που ψάχνω για μέλη, διευκρυνίζω ότι είναι για ιδρυτικά (δηλαδή το όνομά τους θα μπει στο καταστατικό).
Χρήματα δεν έχω πάρει απο κανέναν και όταν μου είπανε να μου κάνουν δωρεά (κάποιος που βρήκε το σκύλο του μέσω της Χίμαιρας), του απάντησα ότι θα μπορέσω να δεχτώ δωρεές μετά την ίδρυση του συλλόγου και σε λογαριασμό τραπέζης στο όνομα του συλλόγου.
Προς το παρόν εξυπηρετούμε με εθελοντές.
όταν γίνει ο σύλλογος και θα θέλει κάποιος να γίνει απλό μέλος, αφού στείλει την αίτηση εγγραφής και καταθέσει την ετήσια συνδρομή του, θα λαβαίνει την κάρτα μέλους με το ονοματεπώνυμο του, απόδειξη απο τον σύλλογο (οχι της τραπέζης), και κάποια αναμνηστικά.
Σε περίπτωση δωρεάς πάλι θα παραλάβει στην διεύθυνση που θα υποδείξει την απόδειξη για κατάθεση χρημάτων, αλλά οχι την κάρτα μέλους.
όσοι θα είναι μέλη, θα έχουν δικαίωμα να ζητήσουν να δουν τα βιβλία εξόδων και ότι άλλο χρειάζεται για να ξέρουν τι γίνονται τα έσοδα του συλλόγου. (μόνο για τα μέλη όμως).
πιστεύω ότι ο σύλλογος έτσι θα εχει την διαφάνεια του (πολύ συζητιέται αυτή η λέξη στις μέρες μας).
και έτσι νομίζω ότι πρέπει να είναι ενας σύλλογος για να είναι εντάξει στα μέλη του.
Ελπίζω να σας κάλυψα.
Στην τελική δεν μπορείς να είσαι σίγουρος όταν στέλνεις χρήματα μέσω τραπέζης σε κάποιον που δεν ξέρεις.
Οι σύλλογοι και τα σωματεία έχουν έδρα και κάποιον νομικά υπεύθυνο.
Ισως μπορείς να το ελένξεις έτσι.
πριν στείλεις οτιδήποτε..