Γαύγισμα στους περαστικούς

posedon2468

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2010
372
0
Να δω ποσα θεματα θα ανοιξω ακομα! Λοιπον, τωρα που ειμαστε σε καλο δρομο με τις μηχανες ανοιγω το θεματακι του γαυγισματος... Λοιπον, παλια ο Ερμης ηταν μονος στην αυλη και γαυγιζε σε οτιδηποτε εβλεπε κ ακουγε! Μπηκε στο σπιτι κ τις πρωτες μερες δεν εβγαζε κιχ. Στο δωματιο μου που καθεται εχω μπαλκονοπορτα που βλεπει στο δρομο. Καθεται ο κυριος για ωρα και παρατηρει απεξω. Ε, πολλες φορες γαυγιζει οταν περναει καποιος περαστικος...και συνηθως σε παπουδες... Εχω αρχισει και τον αφηνω να παρατηρει και αν γαυγισει τον βγαζω απο το δωματιο για κανα πενταλεπτο-δεκαλεπτο και μετα τον αφηνω παλι. Κανει τιποτα αυτο? Καμια μεθοδο αλλη? Προσπαθω να τον παρατηρω κιολας, καθεται με τα αυτια τεντωμενα, ουρα αλλες φορες κατω κ αλλες φορες σε καμπυλη... στη βολτα βεβαια ειναι οκ με τους περιεργους ανθρωπους (παππουδες, παπαδες, καροτσακια κτλ). Αν το κανει για θεμα προστατευτικοτητας χωρου το κανει στο δωματιο μου (μεταφραστε μου στα σκυλισια:''ο χωρος ειναι δικος μου κ οχι δικος σου'')?? Απο θεμα βαρεμαρας δεν το κανει γιατι εχει τυχει πολλες φορες να γαυγισει ενω εχουμε γυρισει απο βολτα ή μετα απο παιχνιδι...

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Το ότι γαυγίζει δεν είναι άσχημο!

Ίσα ίσα επιθυμούμε να γαυγίζει αν βλέπει κάτι περίεργο από έξω από τον χώρο του!
Ίδιως τους παππούδες που το περπάτημα τους είναι περίεργο και ποικίλει από παππού σε παππού!

Το θέμα όμως είναι να σταματάει όταν του το λες!
Το γαύγισμα είναι προειδοποίηση και εφόσον σε προειδοποίησε η δουλεία του τελειώνει εκεί εφόσον και εσύ αντιλήφθηκες τον κίνδυνο και ζήτησες από τον σκύλο να σταματήσει γιατί ο αρχηγός(εσύ) από εδώ και πέρα αναλαμβάνει!

Δεν θα τον τιμωρείς επειδή γαυγίζει αλλά επειδή δεν σταματάει να γαυγίζει εφόσον του το λες να σταματήσει!

posedon2468

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2010
372
0
Περιεργο ναι.. πχ αν δει γατα.. ντηλιβερα κτλ ναι, οκ!τον αφηνω, τον φωναζω ναρθει κοντα και τον χαιδευω.. Αλλα πολλες φορες γαυγιζει σε απλους περαστικους που μπορει μεν να του φαινονται εκεινου περιεργοι αλλα δεν κανω κατι νομιζω στο τελος θα αρχιζει γαυγιζει σε οτι περναει..

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97