Γαυγιζει το πρωι.ΕΠΕΙΓΟΝ!

Giorgos1998

Well-Known Member
24 Μαϊου 2012
127
0
Γειά σας παιδιά έχω ένα σκυλάκι 3.5 μηνών και αντιμετωπίζω ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα.
Ο σούκρε μου κάθε πρωί κατά της πέντε με έξι ξεσηκώνει την γειτονιά και τους γονείς μου.Αντιμετωπίζουμε την κατάσταση πολύ καιρό και δεν ξέρουμε τι να κάνουμε.Δεν υπάρχουν χρήματα για εκπαιδευτή.Η μητέρα μου ειδηκά έχει ταλαιπωρηθεί απίστευτα και δεν βλέπω να κρατάμε πολύ το σκύλο αν συνεχίσει έτσι.Θα ήθελα άμεση απάντηση πως να τον εκπαιδεύσω να μην κάνει αυτο το πρωινό ξύπνημα.Εγώ παώ σχολείο και ξυπνάω 6 και μισή για να κάνουμε την βόλτουλα του και όμως ακόμα συνεχιζει.
Αυτά...:(

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Γειά σας παιδιά έχω ένα σκυλάκι 3.5 μηνών και αντιμετωπίζω ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα.
Ο σούκρε μου κάθε πρωί κατά της πέντε με έξι ξεσηκώνει την γειτονιά και τους γονείς μου.Αντιμετωπίζουμε την κατάσταση πολύ καιρό και δεν ξέρουμε τι να κάνουμε.Δεν υπάρχουν χρήματα για εκπαιδευτή.Η μητέρα μου ειδηκά έχει ταλαιπωρηθεί απίστευτα και δεν βλέπω να κρατάμε πολύ το σκύλο αν συνεχίσει έτσι.Θα ήθελα άμεση απάντηση πως να τον εκπαιδεύσω να μην κάνει αυτο το πρωινό ξύπνημα.Εγώ παώ σχολείο και ξυπνάω 6 και μισή για να κάνουμε την βόλτουλα του και όμως ακόμα συνεχιζει.
Αυτά...:(
Γιώργο καλώς ήρθες.
Αυτό το δεν βλέπω να κρατάμε άλλο τον σκύλο αν συνεχίσει έτσι πολύ βαρύ ρε παιδί μου. Ένα πρόβλημα προσπαθούμε να το λύσουμε όχι να το εξαφανίσουμε .. Αν ο σκύλος κοιμάται σε αυλή, μέσα τα βράδυα και κρέιτ για τον ύπνο του. Έχει πολλά ερεθίσματα έξω καθώς ξεκινά η μέρα και ίσως για αυτό γαβγίζει.

• Like
Reactions: johnchatzis

Giorgos1998

Well-Known Member
24 Μαϊου 2012
127
0
Apoth13 Ναί
takisft και το κρατε πότε να το χρησιμοποιώ?δεν ξερώ αν μπορείς δώσε περισσότερες λεπτομέρειες

Giorgos1998

Well-Known Member
24 Μαϊου 2012
127
0
Γιώργο καλώς ήρθες.
Αυτό το δεν βλέπω να κρατάμε άλλο τον σκύλο αν συνεχίσει έτσι πολύ βαρύ ρε παιδί μου. Ένα πρόβλημα προσπαθούμε να το λύσουμε όχι να το εξαφανίσουμε .. Αν ο σκύλος κοιμάται σε αυλή, μέσα τα βράδυα και κρέιτ για τον ύπνο του. Έχει πολλά ερεθίσματα έξω καθώς ξεκινά η μέρα και ίσως για αυτό γαβγίζει.
Κυβέλη το είπα αυτό επειδή ο γονείς μου δουλεύουνε και ξυπνάνε από τις πεντε...:(
Ευχαριστώ για την απαντηση.
Αν μείνει κάτω υπάρχει κάποιος τρόπος για να το σταματήσουμε αυτό για αργότερα οταν μεγαλώσει.

takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.038
Αθήνα
Γιώργο, κάνε μια αναζήτηση στο φόρουμ...

Είναι άπειρα τα θέματα για την χρήση του crate.

Για τον ύπνο του και για όση ώρα είναι μόνος του στο σπίτι

Giorgos1998

Well-Known Member
24 Μαϊου 2012
127
0
Γιώργο, κάνε μια αναζήτηση στο φόρουμ...

Είναι άπειρα τα θέματα για την χρήση του crate.

Για τον ύπνο του και για όση ώρα είναι μόνος του στο σπίτι
Ευχαρίστω πολύ θα το κοιτάξω. ;)

apoth13

Well-Known Member
25 Απριλίου 2011
199
1
Athens
Τοτε απο μονος σου καταλαβαινεις ποια ειναι και η λυση....επισης το crate ειναι για μεσα στο σπιτι,για να κοιμαται,για να νιωθει ασφαλες,για να μενει ηρεμο,αλλα για μεσα στο σπιτι.

Το σκυλακι ειναι πολυ μικρο,και απλα θελει να ειναι κοντα σε εσενα και στου γονεις σου.

Giorgos1998

Well-Known Member
24 Μαϊου 2012
127
0
Τοτε απο μονος σου καταλαβαινεις ποια ειναι και η λυση....επισης το crate ειναι για μεσα στο σπιτι,για να κοιμαται,για να νιωθει ασφαλες,για να μενει ηρεμο,αλλα για μεσα στο σπιτι.

Το σκυλακι ειναι πολυ μικρο,και απλα θελει να ειναι κοντα σε εσενα και στου γονεις σου.
Ώραια...όταν μεγαλώσει όμως θα συνεχίσει πάλι τα ιδια απο τις 5?

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Ώραια...όταν μεγαλώσει όμως θα συνεχίσει πάλι τα ιδια απο τις 5?
Θα συνεχίσει και μεγάλο να κοιμάται μέσα στο κρέιτ του.
Γιώργο το καταλαβαίνω ότι ειναι ενοχλητικό αυτό, και για σας και γιαμτους γείτονες. Υπάρχει όμως λύση και δεν θα ενοχλεί κανέναν.

Lovey the Lab

Well-Known Member
21 Απριλίου 2011
2.175
200
Εξω απο το σπιτι εχει περισσοτερα ερεθισματα: Περασε μια γατα, ενας αλλος σκυλος, πεταξε ενα πουλι και γι' αυτο γαυγιζει. Ειναι και μικρος αλλωστε. Ολα του φαινονται ενδιαφεροντα. Αν τον εχεις εξω τον σκυλο δεν μπορεις να τον κοντρολάρεις.

Η δικια μου οταν ηταν κουταβι μας ξυπνουσε καθε πρωϊ στις 6. Ερχονταν καθε πρωϊ στην κρεβατοκαμαρα και γαυγιζε μερικες φορές. Εγω -αφου σιγουρευομουν οτι δεν θελει να κανει την αναγκη της- σηκωνομουν την εβαζα να ξαπλωσει και την μαλωνα λιγο αυστηρα. Σε μια βδομαδα το σταματησε.

nfeel

Well-Known Member
7 Οκτωβρίου 2011
1.491
514
UK
Εχμ...πως ακριβώς θα σταματήσει να γαυγίζει το σκυλί με τη χρήση crate?
Άν το χώσει μέσα σε crate έτσι όπως είναι το πιθανότερο να στρεσαριστεί το σκυλί κ να γαυγίζει κ άλλες ώρες εκτώς του πρωινού..

Το σκυλί έχει καταλάβει ότι γαυγίζοντας,εσείς σηκώνεστε από το κρεβάτι κ σας τραβάει την προσοχή,οπότε θα συνεχίσει να γαυγίζει.
Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να το αγνοείτε,δύσκολο (ιδίως όταν πρέπει να πείσεις τους γονείς σου για αυτή την πρακτική)αλλά είναι η μοναδική εφαρμόσιμη λύση που βλέπω.
Ακόμα κ αν το μαλώνετε εκείνο θα συνεχίσει να γαυγίζει επειδή ξυπνάτε!Θέλει πλήρη αδιαφορία κ υπομονή,όταν καταλάβει ότι δεν σηκώνεστε θα σταματήσει!Είναι δύσκολο όταν σας βγάζει τον ύπνο κ έχουνε να πάνε κ οι γονείς στο μεροκάματο δε λέω..

giwrgos2222

Well-Known Member
5 Αυγούστου 2012
219
0
απο οτι εχω καταλαβει μεχρι στιγμης απο το φορουμ.οχι δεν θα συνεχισει τα ιδια αλλα το ιδανικο θα ηταν να κοιματε μεσα τα βραδυα.(μην το παρεις πολυ σοβαρα αυτο το μυνημα και εγω καινουριος ειμαι ;))

Lovey the Lab

Well-Known Member
21 Απριλίου 2011
2.175
200
Εχμ...πως ακριβώς θα σταματήσει να γαυγίζει το σκυλί με τη χρήση crate?
Άν το χώσει μέσα σε crate έτσι όπως είναι το πιθανότερο να στρεσαριστεί το σκυλί κ να γαυγίζει κ άλλες ώρες εκτώς του πρωινού..
Εδω εχεις δικιο μαλλον.

Το σκυλί έχει καταλάβει ότι γαυγίζοντας,εσείς σηκώνεστε από το κρεβάτι κ σας τραβάει την προσοχή,οπότε θα συνεχίσει να γαυγίζει.
Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να το αγνοείτε,δύσκολο (ιδίως όταν πρέπει να πείσεις τους γονείς σου για αυτή την πρακτική)αλλά είναι η μοναδική εφαρμόσιμη λύση που βλέπω.
Ακόμα κ αν το μαλώνετε εκείνο θα συνεχίσει να γαυγίζει επειδή ξυπνάτε!Θέλει πλήρη αδιαφορία κ υπομονή,όταν καταλάβει ότι δεν σηκώνεστε θα σταματήσει!Είναι δύσκολο όταν σας βγάζει τον ύπνο κ έχουνε να πάνε κ οι γονείς στο μεροκάματο δε λέω..
Εδω μαλλον δεν εχεις. Στη δικη μου περιπτωση τουλάχιστον.
Αυτο που εκανα εγω και επιασε αμεσως σχεδον ηταν καθε φορά που ερχονταν και γαυγιζε να σηκωνομαι, να τη "διορθωνω" ψιλοαυστηρα (λιγο ενταση στη φωνη) και να ξαναπεφτω για υπνο. Καμια φορά το ξανακανε λιγο μετα, τις πιο πολλες φορές οχι. Και το σταματησε σε μια βδομαδα οπως εγραψα.

Αλλα αυτο προυποθετει να το εχει διπλα σου το σκυλι. Οχι στο μπαλκονι.

nfeel

Well-Known Member
7 Οκτωβρίου 2011
1.491
514
UK
Εδω εχεις δικιο μαλλον.
Εδω μαλλον δεν εχεις. Στη δικη μου περιπτωση τουλάχιστον.
Αυτο που εκανα εγω και επιασε αμεσως σχεδον ηταν καθε φορά που ερχονταν και γαυγιζε να σηκωνομαι, να τη "διορθωνω" ψιλοαυστηρα (λιγο ενταση στη φωνη) και να ξαναπεφτω για υπνο. Καμια φορά το ξανακανε λιγο μετα, τις πιο πολλες φορές οχι. Και το σταματησε σε μια βδομαδα οπως εγραψα.

Αλλα αυτο προυποθετει να το εχει διπλα σου το σκυλι. Οχι στο μπαλκονι.
Κ στη δική μου περίπτωση ακολούθησα τη μέθοδο της διόρθωσης.Μετά από 3-4 μέρες το λύσαμε το θέμα.
Η συμβουλή μου όμως ήταν βασισμένη στο συγκεκριμένο περιστατικό,βάση των όσων μας είπε το παιδί.Υποθέτω πως τόσο καιρό τώρα που συνεχίζει την ίδια συμπεριφορά,αν μη τι άλλο έχει δοκιμάσει κ αυτός αλλά κ οι γονείς του να το μαλώσουν,χωρίς αποτέλεσμα.

Δεν υπάρχει πανάκεια βέβαια αλλά αυτό το σκυλάκι φαίνεται περισσότερο ατίθασο από το δικό μου κ το δικό σου..

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Δεν υπάρχει περίπτωση αγνοώντας έναν σκύλο που βρίσκεται στον κήπο να σταματήσει το γάβγισμα. Ο σκύλος δεν γαβγίζει για να τραβήξει την προσοχή τους, αλλά γιατί βλέπει ανθρώπους, σκύλους, γάτες κλπ κλπ..Όσο και αν το αγνοήσουν θα συνεχίσει τον χαβά του. Το κρέιτ λειτουργεί ηρεμιστικά σε πολλούς σκύλους.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.803
20.123
εμείς τον έχουμε στον κήπο και του έχουμε φτιάξει ένα πολύ ωραίο σκυλόσπιτο οικονομικό δεν είναι ανάγκη να αγοράσεις =] λιγο υπομονή απλα =]
Τελικά το κουτάβι έμεινε έξω;
Πέρα απ'όλα τ'άλλα, με το γάβγισμά του, τι έγινε;

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Επειδή και εγώ έχω το ίδιο πρόβλημα με τον δικό μου θα σου πω τα εξής
1)Ο δικός μου δεν είναι όλη την ημέρα έξω, παρα μόνο κάποιες ώρες. Αυτές τις ώρες λοιπόν που είναι έξω γνωρίζει οτι δε τον ελέγχει κανείς και κάνει ότι γουστάρει, όταν είναι μέσα όμως, παρόλο που μπορεί να δει/ακούσει πράγματα για τα οποία αν ήταν έξω θα φώναζε, δε βγάζει άχνα, και αν βγάλει ακούει ένα "ΜΗ" και σταματάει αμέσως. Γιατί; γιατί μέσα στο σπίτι με το που φώναζε διορωνόταν ενώ έξω οχι
2) Ο εκπαιδευτής μας σύστησε ένα εργαλείο το οποίο το ζουπας και κάνει έναν θόρυβο που ενοχλεί το σκυλί, το οποίο φαντάζομαι μπορείς να το κάνεις και μέσα απο το σπίτι (παράθυρα, μπαλκονόπορτες,πόρτες) δε χρειαζεται να βγαινεις εξω, αρκει να το ακούει το σκυλί, αν λοιπόν συνδιάσει το αναίτιο γάβγισμα με κάτι που τον ενοχλεί, κόβεται το γάβγισμα. Θέλει υπομονή και συνέπεια.

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
3.5 μηνών κι εκτός σπιτιού [ειδικά τώρα που κρύωσε ο καιρός] είναι κρίμα για το κουτάβι. Πάρτε το να κοιμηθεί μαζί σας και θα δεις ότι θα είναι πιο ήρεμο.

Αφού ξυπνάει την ώρα που ξυπνάνε και οι γονείς σου, η μόνη λογική εξήγηση είναι ότι επιζητάει τη συντροφιά σας. Γιατί δεν της τη χαρίζετε λοιπόν;

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.250
Μέλη
20.029
Νεότερο μέλος
Stefaniadoul