Γαυγίζει όταν είναι στον κήπο

KiaraD

Active Member
18 Ιανουαρίου 2012
43
1
33
Καλησπέρα!
Η μικρή είναι περίπου 4μιση μηνών πια,
και ενώ όταν βρισκόταν στον κήπο ήταν ήσυχη, έπαιζε και όλα καλά,
τις τελευταίες 3 μέρες γαυγίζει..
Χωρίς κανένα λόγο..Και τρώει και βόλτες πάει και δεν μένει και μόνη της πολύ ώρα..
Τι μπορεί να φταίει; Τι να κάνω;
Τώρα την έχω μέσα επειδή γαύγιζε..Αλλα αναγκαστικά πρέπει να την βγάζω και έξω από το σπίτι..Πώς να το χειριστώ;

veloutela

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2011
209
4
Το παράξενο θα ήταν αν δεν γάβγιζε .. θόρυβοι, φωνές απο άλλα σκυλιά, φύλαξη του χώρου της. Εγώ πάντως τα μαλώνω μόνο τις ώρες κοινής ησυχίας και όταν φωνάζουν για πολλή ώρα και κάνω κεφάλι.... όσο να ναι σκυλιά είναι πρέπει να πούνε τα δικά τους.

KiaraD

Active Member
18 Ιανουαρίου 2012
43
1
33
Οταν λείπω από το σπίτι..
Αυτο που μου κάνει εντυπωση ειναι οτι παλιοτερα δεν γαυγιζε αλλα αρχισε τωρα..
Παιζιε ρολο η ηλικια; Οτι σιγα σιγα γαυγιζει κ πιο πολυ;

Lucimar

Well-Known Member
19 Οκτωβρίου 2011
664
14
Ιωάννινα
Κυρίως είναι αυτά που σου είπε η @veloutela. Στον κήπο υπάρχουν πολλά που τις τραβούν την προσοχή.
Εκτός και αν βαριέται υπερβολικά. Πόσες ώρες λείπεις συνήθως.;

KiaraD

Active Member
18 Ιανουαρίου 2012
43
1
33
Οταν ειμαι σχολη κυριως,σαν να δουλευω τα πρωινα πχ.
Αλλα και λιγοτερο.. :)

Αν οταν γαυγιζει την βαζω μεσα θα την κακομαθει ετσι;
Απλα την αγνοω για να μαθει;

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Καλησπέρα!
Η μικρή είναι περίπου 4μιση μηνών πια,
και ενώ όταν βρισκόταν στον κήπο ήταν ήσυχη, έπαιζε και όλα καλά,
τις τελευταίες 3 μέρες γαυγίζει..
Χωρίς κανένα λόγο..Και τρώει και βόλτες πάει και δεν μένει και μόνη της πολύ ώρα..
Τι μπορεί να φταίει; Τι να κάνω;
Τώρα την έχω μέσα επειδή γαύγιζε..Αλλα αναγκαστικά πρέπει να την βγάζω και έξω από το σπίτι..Πώς να το χειριστώ;
Έχεις παρατηρήσει εσύ κάτι περίεργο στην γειτονιά? Κάποιον θόρυβο? Έναν καινούριο σκύλο σε διπλανό σπίτι κλπ ?

KiaraD

Active Member
18 Ιανουαρίου 2012
43
1
33
Έχεις παρατηρήσει εσύ κάτι περίεργο στην γειτονιά? Κάποιον θόρυβο? Έναν καινούριο σκύλο σε διπλανό σπίτι κλπ ?
Μπορώ να πώ πως όχι.Γενικά είναι πολύ φιλική και με ανθρώπους κ με άλλα σκυλάκια..
Αν και μια φορά που γαύγιζε πολύ μ είπε η μαμά μου οτι είχε περάσει μια κυρία με ένα σκυλάκι και γαύγιζε από ζήλεια μάλλον..

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Δεν έχει να κάνει με το αν είναι φιλική ή όχι..
Ούτε με ζήλια αν πέρασε κάποιο σκυλάκι από έξω..

Γενικά και πολύ γρήγορα η ζήλια είναι συναίσθημα των ανθρώπων και όχι των σκύλων..
Έλλειψη κοινωνικοποίησης θα μπορούσαμε να το πούμε..αλλά και ανάγκη για να έρθει σε επαφή με τον σκύλο που πέρασε.., να μυριστούν να παίξουν να γνωριστούν, επίσης και φύλαξης του χώρου, πάντως όχι ζήλια.

Georgios_Lupo

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2012
272
1
Thessaloniki
greece.pvybe.com
Οταν ειμαι σχολη κυριως,σαν να δουλευω τα πρωινα πχ.
Αλλα και λιγοτερο.. :)

Αν οταν γαυγιζει την βαζω μεσα θα την κακομαθει ετσι;
Απλα την αγνοω για να μαθει;
Αν γαυγίζει για να μπει την κακομαθαίνεις. Να την αγνοείς δεν φτάνει. πρέπει να την μάθεις και ποιο είναι το σωστό.

christos79

Well-Known Member
20 Νοεμβρίου 2011
633
27
Εάν διάβασα καλά το σκυλάκι σου είναι 4 1/2 μηνών οπότε είναι πάρα πολύ λογικό να μην γάυγιζε τόσο πολύ πριν. Τα σκυλάκι σου αρχίζει να μαθαίνει την φωνή του και την εξασκεί! Επίσης αρχίζει να περνάει η φοβική περίοδος του κουταβιού, έμαθε τον χώρο νιώθει ασφάλεια και αρχίζει να εκφράζεται

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
...Επίσης αρχίζει να περνάει η φοβική περίοδος του κουταβιού, έμαθε τον χώρο νιώθει ασφάλεια και αρχίζει να εκφράζεται
Βέβαια, υπάρχει περίπτωση (κατά πάσα πιθανότητα) να μη γαυγίζει από αίσθηση ασφαλείας...
Αλλά, αντίθετα, από ανασφάλεια... ή από κάτι ενοχλητικό... ή, σαφώς, από ανία... όλα αυτά τα γαυγίσματα έχουν διαφορετική χροιά το καθένα και, σιγά-σιγά, μαθαίνουμε να τα αναγνωρίζουμε...
Οπως, για παράδειγμα, η Μόκα, που γαυγίζει όταν ακούει κάτι που την φοβίζει - προβληματίζει - ενοχλεί...

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Γιατί αφήνεις μωρό πράμα σε εξωτερικό περιβάλλον μόνο του?Ποιος ο σκοπός?
Και μεγαλύτερο βέβαια ποιος είναι ο σκοπός του να έχεις τον σκύλο έξω και μάλιστα να τείνει να αποκτήσει κακές συνήθειες όπως το άσκοπο γάβγισμα και ό,τι αυτό συνεπάγεται για το χτίσιμο του χαρακτήρα του?
Βάλε μέσα τον σκύλο...

christos79

Well-Known Member
20 Νοεμβρίου 2011
633
27
Βέβαια, υπάρχει περίπτωση (κατά πάσα πιθανότητα) να μη γαυγίζει από αίσθηση ασφαλείας...
Αλλά, αντίθετα, από ανασφάλεια... ή από κάτι ενοχλητικό... ή, σαφώς, από ανία... όλα αυτά τα γαυγίσματα έχουν διαφορετική χροιά το καθένα και, σιγά-σιγά, μαθαίνουμε να τα αναγνωρίζουμε...
Οπως, για παράδειγμα, η Μόκα, που γαυγίζει όταν ακούει κάτι που την φοβίζει - προβληματίζει - ενοχλεί...
Έχεις δίκιο! Το είδα μόνο με θετικό μάτι και έκανα το λάθος να γράψω με βάση τον δικό μου που είναι στην ίδια ηλικία, 4.5 μήνων, και γαυγίζει μόνο όταν παίζουμε ή όταν θέλει να παίξει με άλλα σκυλιά στην βόλτα.
Όταν τον ενοχλεί κάτι μέσα στο σπίτι γρυλίζει ή ψιλοκλαίει ανάλογα τι είναι.
Όταν τον ενοχλεί κάτι εκτός σπιτιού στην βόλτα απλά τρέχει να φύγει ποτέ δεν μένει να γαυγίσει.

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
...και γαυγίζει μόνο όταν παίζουμε ή όταν θέλει να παίξει με άλλα σκυλιά στην βόλτα...
Ξέχασα και αυτές τις περιπτώσεις:
Οταν ο θέλει να παίξει και κανείς από τους παριστάμενους (ανθρώπους ή ζώα) δεν ενδιαφέρεται... τότε καλεί με γαύγισμα...

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97