Γατοσκυλομπερδέματα :/

Νταβίνα

Well-Known Member
25 Φεβρουαρίου 2011
1.579
688
Βύρωνας-Καρέα
www.facebook.com
Καλησπέρα σας!

'Ενα προβληματάκι με τον Τζέρυ και τις γάτες.
Λογικό μεν αλλά και με γατάκια 1-2 μηνών :/

Λίπον όπως κάθε μέρα ο Τζέρυ έχει την ελευθερία να μπαινωβγαίνει στην αυλή αλλά σήμερα για κακή μου τύχη έπεσε μία γατούλα στην αυλή μας :( ακούω νιαουρίσματα και μετά τρεξίματα του Τζέρυ και της γατούλας.

Βγαίνω τρέχοντας έξω και πιάνω τον Τζέρυ απο τη γούνα στο σβέρκο και τον κρατούσα ως ότου ηρεμήσει αλλά ήταν πάνω απο τις δυνάμεις μου και τον πιάνω απο το κεφάλι και τον έσυρα μέσα στον σπίτι. :(
Μετά κοπανιώταν στην πόρτα για να βγεί έξω. Τον μάλωσα(δηλαδή κυριαρχούσα την πόρτα και έτσι μπορούσα να τον διορθώνω. Δεν ξέρω αν θεωρήτε μάλωμα τώρα αυτο.) και μετα απο κανένα 10λεπτο ηρέμησε.

Παρόλα αυτά όμως δεν ήταν και η καλήτερη αντίδραση μιάς και πιθανό να πόνεσα τον Τζέρυ έτσι όπως τον κρατούσα για να μην μου φύγει απο τα χέρια μου.

Υπάρχει κάπιος άλος τρόπος για να αποτρέπω τέτιες περιπτώσεις σαν αυτή που έπεσε η γάτα στην αυλή μας? διστυχός υπάρχουν αρκετές αδεσποτούλες εδώ. :( και δεν θέλω να πονάω τον Τζέρυ κάθε φορά που γίνεται κάτι τέτιο :( ούτε να βρεί καμιά γατούλα τον χάρο.

Επείσης η γάτα είναι ακόμα στην αυλή και δεν μπορώ να την πιάσω.

Last edited:

Scarlett

Well-Known Member
9 Αυγούστου 2010
4.911
59
Νεα Ερυθραια
www.birmans-greece.com
ποια ηταν η προθεση του σε σχεση με τη γατα? τι εκανε? γαυγιζε απο μακρυα, κυνηγησε να την πιασει?
προσπαθησε να διωξεις τη γατα μακρυα.....να μην μενει στο κηπο...κυνηγησε την με λιγο νερο να μην ξαναρθει....να φοβηθει πολυ....
ο χωρος ειναι δικος του και δεν θελει εισβολεις....αυτο πρεπει να το σεβαστουμε...

ChilliJRT

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2011
1.970
139
Πάτρα
Δεν φοράει κολάρο ο μικρός στο σπίτι για να τον πιάνεις ε? Μήπως να το φοράει όταν βγαίνει στην αυλή? Να έχεις από που να τον πιάσεις...

Νταβίνα

Well-Known Member
25 Φεβρουαρίου 2011
1.579
688
Βύρωνας-Καρέα
www.facebook.com
Δεν φοράει κολάρο ο μικρός στο σπίτι για να τον πιάνεις ε? Μήπως να το φοράει όταν βγαίνει στην αυλή? Να έχεις από που να τον πιάσεις...
'Οχι δεν του έχω κολάρο στο σπίτι μόνο το scalibor με την ταμπελίτσα του έχω και στην βόλτα το πνίχτη. Το κολάρο το φοβάμε λίγο γιατί όταν θέλει κάτι βγάζει το κεφάλι του. στριφογυρίζει προς τα πίσω και έτσι το βγάζει. :/

Η πόρτα της αυλής είναι πάντα ανοιχτή δεν είναι πως ανοίγω την πόρτα αποκλειστικά για τον Τζέρυ. Μάλλον όμω τώρα θα πρέπει να την κλείνουμε για να μην έχουμε ατυχηματάκια.

Νταβίνα

Well-Known Member
25 Φεβρουαρίου 2011
1.579
688
Βύρωνας-Καρέα
www.facebook.com
ποια ηταν η προθεση του σε σχεση με τη γατα? τι εκανε? γαυγιζε απο μακρυα, κυνηγησε να την πιασει?
προσπαθησε να διωξεις τη γατα μακρυα.....να μην μενει στο κηπο...κυνηγησε την με λιγο νερο να μην ξαναρθει....να φοβηθει πολυ....
ο χωρος ειναι δικος του και δεν θελει εισβολεις....αυτο πρεπει να το σεβαστουμε...
Σύγουρα όχι με καλή πρόθεση. Γενικά έχουμε μεγάλο πρόβλημα με τις γάτες. Μου είχε σκοτώσει ένα μωρό γατάκι και μία φορά στην βόλτα όταν του είχα βάλει τον πνίχτη με τον τρόπο που να μην κλείνει αλλά να είναι σαν κολάρο έστριψε το κεφάλι πίσω το έβγαλε και έπιασε μία γάτα απο το κεφάλι. Πάλι καλά η γάτα ζεί μιας και κατάφερα να του ανοίξω το στόμα.

Ο Τζέρυ δεν γαυγίζει πολύ σχεδόν καθόλου παραμόνο στα παράθυρα και πάλι άμα δει κάτι περίεργο ή κανένα σκυλί να του μαρκάρει την κολόνα. αλλά την κυνηγούσε και ούτε στα δέντρα για να φύγει δεν την άφισε. Τώρα τι θα γινόταν αν την έπιανε παρόλο που φαντάζομαι δεν θέλω να ξέρω.
'Οταν τον έβαλα μέσα ήθελε να ανοίξει την πόρτα(την είχα κλειδώσει γιατί ανοίγει και πόρτες όταν το θέλει -.-) με μανία και την δάγκωνε ως ότου τον έκανα πίσω και δεν τον άφινα να πλησιάσει την πόρτα.

'Οσο για την γάτα πάλι καλά έφυγε προς το παρόν τουλάχιστον.

Εννοείτε πως πρέπει να τον σεβαστώ απλά ρωτάω μήπως υπάρχει κάποιος τρόπος έστω κάτι που να ηρεμεί τον Τζέρυ όταν εγώ τον πιάσω να, μην είμστε σαν δύο αγρίμια.

Νταβίνα

Well-Known Member
25 Φεβρουαρίου 2011
1.579
688
Βύρωνας-Καρέα
www.facebook.com
τωρα μου εδωσες να καταλαβω το μεγεθος του προβληματος....
εχει "μανια" και θεμα λοιπον....
Ναι αυτό έχει μανία. Δεν λέω φυσικό για ένα σκυλί αλλά αντιδράει πιο πολύ σαν να θέλει να το αρπάξει και να το έχει σαν δικό του και όχι τόσο σαν φύλακας. αλιως θα κυνηγούσε και τα πτηνά που έρχονται στην αυλή έτσι δεν είναι?

Συγνώμη για τις πολλές και ανόητες ερωτήσεις μου απλός ψιρίζομαι πολύ σε θέματα που αφορούν τον Τζέρυ και θέλω να μαθαίνω και να καταλαβαίνω όσα περισσότερα γίνεται για τον Τζέρυ του έχω τεράστια αδυναμία και τον ψιρίζω πολύ :p

cathy93

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
1.924
57
Μαρούσι
Είναι δύσκολα τα θέματα γενικά με τις γάτες...πιστεύω λίγα είναι αυτά που μπορείς να κάνεις..όμως σίγουρα μπορείς να προσπαθήσεις!!!
Άμα θες ρίξε μια ματιά και σε αυτό!! ο harryf3 βιώνει την ίδια κατάσταση περίπου και νομίζω θα σε βοηθήσει κάπως!!!

Γατοκόλαση

Scarlett

Well-Known Member
9 Αυγούστου 2010
4.911
59
Νεα Ερυθραια
www.birmans-greece.com
Ναι αυτό έχει μανία. Δεν λέω φυσικό για ένα σκυλί αλλά αντιδράει πιο πολύ σαν να θέλει να το αρπάξει και να το έχει σαν δικό του και όχι τόσο σαν φύλακας. αλιως θα κυνηγούσε και τα πτηνά που έρχονται στην αυλή έτσι δεν είναι?

Συγνώμη για τις πολλές και ανόητες ερωτήσεις μου απλός ψιρίζομαι πολύ σε θέματα που αφορούν τον Τζέρυ και θέλω να μαθαίνω και να καταλαβαίνω όσα περισσότερα γίνεται για τον Τζέρυ του έχω τεράστια αδυναμία και τον ψιρίζω πολύ :p
Nα τον ψειριζεις οσο θες....μονο μην τον παρακανεις και τελικα δεν ειναι προς καλο του, αθελα σου!
η τεραστια αδυναμια για εμενα ειναι "λαθος"....βαθεια αγαπη ναι....προστασια και προληψη ναι....οχι ψιλοψειρισμα ομως...
φιλικα και λογω της πειρας μου στο λεω αυτο....ισως γιατι ειμαι και απο τα ατομα που πνιγονται οταν τα ψειριζουν:p

συμφωνω με την cathy93

(αυτα τα νουμερακια διπλα στο Nickname ειναι ημερομηνιες γεννησης? :( ) :p

cathy93

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
1.924
57
Μαρούσι
Nα τον ψειριζεις οσο θες....μονο μην τον παρακανεις και τελικα δεν ειναι προς καλο του, αθελα σου!
η τεραστια αδυναμια για εμενα ειναι "λαθος"....βαθεια αγαπη ναι....προστασια και προληψη ναι....οχι ψιλοψειρισμα ομως...
φιλικα και λογω της πειρας μου στο λεω αυτο....ισως γιατι ειμαι και απο τα ατομα που πνιγονται οταν τα ψειριζουν:p

συμφωνω με την cathy93

(αυτα τα νουμερακια διπλα στο Nickname ειναι ημερομηνιες γεννησης? :( ) :p
Ναι...!!! :D:D:D:D:D

Νταβίνα

Well-Known Member
25 Φεβρουαρίου 2011
1.579
688
Βύρωνας-Καρέα
www.facebook.com
'Εχεται απόλυτο δίκιο αφίστε που δεν υπάρχει και λόγος για πολύ ψείρισμα :p

Είναι δύσκολα τα θέματα γενικά με τις γάτες...πιστεύω λίγα είναι αυτά που μπορείς να κάνεις..όμως σίγουρα μπορείς να προσπαθήσεις!!!
Άμα θες ρίξε μια ματιά και σε αυτό!! ο harryf3 βιώνει την ίδια κατάσταση περίπου και νομίζω θα σε βοηθήσει κάπως!!!

Γατοκόλαση
Ευχαριστώ πολύ :) είναι πολύ χρήσιμο και όντος είναι σχεδόν ίδιο το πρόβλημα.

Να αναφέρω επείσης πως κάποτε είχαμε δεχθεί επίθεση απο 3 γάτες μαζί -.- λέτε να οφείλεται και εκί η τόση μανία του?

Μετά απο εκίνη την ημέρα που έπεσε η γάτα στην αυλή μονίμος ψάχνει όλη την αυλή και αν ακούσει τίποτα στα απέναντη σπίτια νομίζει πως είναι γάτες και προσπαθεί να πηδήξει τον τοίχο. Του λέω ΜΗ και σταματάει για λίγο και όταν το ξανακάνει τον βάζω μέσα.
Μήπως είναι λάθος αυτό και πρέπει να του λέω ΜΗ μόνο δηλαδή να επιμένω στη διόρθωση εκείνη την ώρα? Απλός σκεύτικα πως αν συνδιάσει το οτι χάνει την ελευθερία του στην αυλή κάθε φορά που το κάνει αυτό θα το σταματήσει.

Viviana

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2011
2.901
546
Χολαργός
Το μόνιμο άγχος μου αυτές οι γάτες πια!!!
Μια φόρά έτρεχε η γάτα να κρυφτεί,σκαρφάλωσε σε δέντρο, κι ο δικός μου σηκώθηκε στα δύο του πόδια πάνω στο δέντροκαι τη γάβγιζε με μανία!
Κι αυτό είναι το λιγότερο,γιατί σε άλλη βόλτα, έχωσε τη κεφάλα του σε μεγάλο θαμνο,δε φαινόταν καθόλου η γάτα,και σε κλάσματα δευτερολέπτου την αρπάζει απο το σβέρκο και τη τίναζε με τέτοια δύναμη,που τη πέταξε απέναντι και προσγειώθηκε σε μπαλκόνι πρώτου ορόφου!
ευτυχώς η γάτα δεν έπαθε τίποτα,αλλά μου κόπηκαν τα πόδια!!!!!!!
Πάλι καλά που δεν ήταν κανείς στο μπαλκόνι εκείνη την ώρα!!!!!!

Νταβίνα

Well-Known Member
25 Φεβρουαρίου 2011
1.579
688
Βύρωνας-Καρέα
www.facebook.com
Το μόνιμο άγχος μου αυτές οι γάτες πια!!!
Μια φόρά έτρεχε η γάτα να κρυφτεί,σκαρφάλωσε σε δέντρο, κι ο δικός μου σηκώθηκε στα δύο του πόδια πάνω στο δέντροκαι τη γάβγιζε με μανία!
Κι αυτό είναι το λιγότερο,γιατί σε άλλη βόλτα, έχωσε τη κεφάλα του σε μεγάλο θαμνο,δε φαινόταν καθόλου η γάτα,και σε κλάσματα δευτερολέπτου την αρπάζει απο το σβέρκο και τη τίναζε με τέτοια δύναμη,που τη πέταξε απέναντι και προσγειώθηκε σε μπαλκόνι πρώτου ορόφου!
ευτυχώς η γάτα δεν έπαθε τίποτα,αλλά μου κόπηκαν τα πόδια!!!!!!!
Πάλι καλά που δεν ήταν κανείς στο μπαλκόνι εκείνη την ώρα!!!!!!
:eek::eek::eek:
'Εχω μίνει!!! Ακόμα δεν μπορώ να πηστέψω πως έζησε :eek::eek:

Νταβίνα

Well-Known Member
25 Φεβρουαρίου 2011
1.579
688
Βύρωνας-Καρέα
www.facebook.com
Ούτε εγώ μπορούσα να το πιστέψω αλλά τελικά να που οι γάτες είναι εφτάψυχες!!
Ακόμα θυμάμαι τη τρομάρα που είχα πάρει.......
'Ελα μου ντε!! Τώρα είναι 6αψυχη :p πάει η μία της ψυχή χεχε. Καλά λογικό εδώ μου κόπικαν εμένα στην αυλή του σπιτιού μου πόσο μάλλον να γινόταν κάτι τέτοιο

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97