Γατάκι με 2 σκυλιά

MichalisM

Active Member
2 Απριλίου 2011
43
0
Γεια σας,
χρειαζόμαστε λίγο τη βοήθεια σας. Ψάχνω να βρω εάν υπάρχει κάποια παλιότερη συζήτηση για το πως να φέρουμε κοντά ένα μικρό (νεογέννητο) γατάκι με 2 ενήλικα σκυλιά. Ο σκοπός να ζήσουν αρμονικά μαζί εάν γίνετε!!!
Η γυναίκα μου βρήκε κάτι γατάκια και θέλει να σώσει τουλάχιστον το ένα! όμως με ένα ΓΠ και ένα δεύτερο σκυλί εγώ το βλέπω λίγο δύσκολο. Να σημειώσουμε ότι εάν στο εξοχικό μας μπει γάτα στον κήπο γίνετε της παλαβής! Στο διαμέρισμα δεν είχαμε ανάλογη εμπειρία λόγο ύψους.
Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη

ευχαριστούμε

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Ομολογώ πως είναι ένας αρκετά δύσκολος συνδυασμός...

Ειδικά εάν γίνεται "της παλαβής", στο εξοχικό... Αυτή είναι η "φράση - κλειδί" του κειμένου σου και αύτήν πρέπει να μας εξηγήσεις λιγάκι περισσότερο...
Προσθέτοντας, επιπλέον τη σημαντική πληροφορία: πόσο ενήλικα είναι τα 2 σκυλιά...
Προσθέτοντας, επίσης και τη δεύτερη σημαντική πληροφορία: Οταν γίνεται "της παλαβής" στο εξοχικό, εσείς πως έχετε αντιδράσει μέχρι τώρα? έχουν εισπράξει τα σκυλιά ότι δεν σας αφορά? ότι σας αρέσει? ότι δεν σας αρέσει καθόλου?

Και εδώ είμαστε να συνεχίσουμε...:)

MichalisM

Active Member
2 Απριλίου 2011
43
0
Το ΓΠ είναι εκπαιδευμένο για φύλακας. Δεν μας έχει βγει ακόμη (λόγο έντονης κοινωνικοποίησης) αλλά το παλέβουμαι. είναι 19 μηνών θηλυκό. Το δεύτερο είναι 7 ετών, ράτσα σκύλος γενικά επίσης θυληκό. Δεν έχει κάνει εκπαίδευση και η υπακοή δεν θα έλεγα ότι είναι το δυνατό της σημείο
Γάτες έχουν μπει στον κήπο το βράδυ. Απλά βγήκα έξω και μάζεψα τα κορίτσια ώστε να τις κατεβάσω από το δέντρο για να φύγουν! Επειδή περνάνε σκυλιά και γατιά έξω από το σπίτι συχνά το καλοκαίρι, δεν δίναμε αμέσως σημασία. όταν τα γαβγίσματα ήταν πολύ έντονα για αρκετή ώρα έβγαινα να σώσω την κατάσταση. Τώρα στις 4 το πρωί, δεν έκανα και ασκήσεις υπακοής. Βιαζόμουν να τελειώσω τον πανικό ώστε να κοιμηθώ πάλι. Μια φορά μόνο μου κατέβηκε η γάτα (τρόμαξε από εμένα) πριν τις μαζέψω και άρχισε άγριο κυνηγητό (εμπρός η γάτα, πίσω τα σκυλιά και ποιο πίσω εγώ να ουρλιάζω να σταματήσουν)

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Αρα:

1) Τα σκυλιά έχουν μάλλον εισπράξει ότι το κυνηγητό της γάτας δεν σου αρέσει με τίποτα... Καλό αυτό, για αρχή!

2) Τα σκυλιά είναι αρκετά μεγαλωμένα και έχουν ψιλοπαγιώσει τις "τάσεις" τους...

Ομως, πιστεύω ότι μπορείς να το δουλέψεις, αρκεί να είσαι υπομονετικός και αρκεί να υπάρχει ένας χώρος όπου θα απομονώνεται το (ή τα) γατάκι, όσο δεν είστε παρόντες...

Πιστεύω ότι το βασικό πλεονέκτημα του μικρού γατιού είναι πως θα μάθει να μην τρέχει μπροστά στα σκυλιά, ξέροντας ότι θα το κυνηγήσουν αν τρέξει και θα το αφήσουν ήσυχο αν μείνει ακίνητο ή αν περπατάει αργά...

Εμείς ζούμε με 2 σκυλιά (2χρονη σκύλα και 5 μηνών κούταβος) και με ένα γάτο...
Η διαφορά είναι ότι τα σκυλιά βρήκαν το γάτο στο σπίτι από κουτάβια... Ενώ ο γάτος είχε αρχικά "εκπαιδευτεί" από την προηγούμενη σκυλίτσα μας...
Στο κουτάβι, υπάρχει το πλεονέκτημα πως η ενήλικη γάτα θα το "διορθώσει" αν αρχίσει τις βλακείες (2-3 χαστουκια και θα είναι όλα εντάξει)...

Από εκεί και πέρα, ούτε εμείς αφήνουμε μαζί τα 3 ζώα, όταν λείπουμε... Ισως να μας πάρει κα 1-2 χρόνια για να έχουμε εμπιστοσύνη για το τι "μέλλει γενέσθαι"...
Εν των μεταξύ, εκπαιδεύονται καθημερινά να συμβιώνουν, να μην παίζουν σκληρά και να μαθαίνουν τη γλώσσα σώματος ο ένας του άλλου:
Για παράδειγμα: Οταν ο σκύλος ξαπλώνει ανάσκελα, δείχνει υποταγή - αλλά, όταν η γάτα ξαπλώνει ανάσκελα, είναι πανέτοιμη να σε αρπάξει με τα νύχια της...
Αλλο παράδειγμα: Οταν ο σκύλος κουνάει την ουρά χαμηλά και χαλαρά, δείχνει καλή πρόθεση και όταν την έχει ψηλά είναι alert. Αντίθετα, η γάτα όταν την κουνάει χαμηλά ετοιμάζεται για "ενέδρα" και όταν την έχει "κάγκελο" είναι χαρούμενη και παιχνιδιάρα...
Προσπαθούμε (με αργό ρυθμό, αλλά με σχετική επιτυχία) να μαθαίνουν τα σκυλιά (και ο γάτος) τις σχετικές γλώσσες σώματος...

Και, πάντα, είμαστε σε επιφυλακή, έστω και αν δεν το δείχνουμε...

MichalisM

Active Member
2 Απριλίου 2011
43
0
Ευχαριστώ για τις συμβουλές. Το Σάββατο θα πάρουμε το γατάκι σπίτι. Σκέφτομαι πρώτα να γνωριστούν στο σπίτι της πεθεράς μου ( γνώριμο για τα σκυλιά αλλά ξέρουν ότι δεν είναι και δικό τους) και εάν δεν τις το κάνουν καλοκαιρινό πάμε και στο σπίτι μας. Το πολύ πολύ να βρεθώ εγώ και τα κορίτσια κλεισμένα στο μπαλκόνι με την πεθερά μου λιπόθυμη επάνω στα σπασμένα διακοσμητικά της χο χο χο

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Και θα θυμάσαι πάντα: Στις πρώτες (δεν ξέρω πόσες - εσύ θα το καταλάβεις) επαφές, τα σκυλιά θα φοράνε τα λουριά τους, τα οποία θα κρατάς εσύ...
Κοντά λουριά, στην αρχή, μέχρι να σου δώσουν "όλη την ήρεμη υποταγή τους" μπροστά στο γατί που θα σουλατσάρει...
Λίγο πιο μακριά κατόπιν... και πάει λέγοντας...
Δεν θα αφήσεις τα σκυλιά ελεύθερα, αν δεν είσαι 100% σίγουρος...

Και κάτι άλλο που θα ξέρεις φαντάζομαι, αλλά που μου το είπε πρόσφατα ο εκτροφέας του κουταβιού μου: Μπορεί ο σκύλος σου να είναι μιά χαρά με τη γάτα του, αλλά μην αναμένεις ότι θα κάνει το ίδιο με τη γάτα του γείτονα...

mariaa

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2010
861
1
πανω σε δενδρο
πολυ δυσκολο ,θελει να εχετε τα ματια σας 14, μια φιλη μου που της πηγανε δωρο ενα γατακι εκανε το εξης;
ειχε παντα μεχρι να γνωριστουνε το γατακι μεσα στο σπιτι , το σκυλι στην αυλη ανοιγοντας μονο την σιτα , χτυπιοταν ο σκυλος απεξω αλλα δεν μπορουσε να αρπαξει το γατακι . Τωρα μετα απο 4 χρονια ο σκυλος βλεπει την γατα ,μεσα στο σπιτι ,και δεν γαυγιζει την εχει συνιθησει και του ειναι πλεον αδιαφορη ,φυσικα δεν εχουν συναντηθει ποτε ,αν τυχει η γατα προλαβαινει και την κοπαναει
καλη τυχη , στο γατακι:rolleyes:

roky + maroyso

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2011
1.434
44
guess
για τον ροκυ δν ειναι καθολου δυσκολο οσες φορες εχει γενησει η γατα τις θειας μου περνω το μικρο γατακι και το βαζω και πεζει με την ουρα του ροκυ :D

Scarlett

Well-Known Member
9 Αυγούστου 2010
4.911
59
Νεα Ερυθραια
www.birmans-greece.com
αν το γατακι ειναι νεογεννητο η περιπτωση γινεται πολυ πιο απλη...
ενα απροστατευτο μικρουλι στη χουφτα σας θα τους κινησει τη περιεργεια γιάυτο αφηστε το να το μυρισουν προσεχτικα....
ο σκυλος κυνηγα τη γατα λογω ενστικτου κυνηγετικου...με το απροστατευτο μωρο τα πραγματα αλλαζουν...
δωστε να καταλαβουν οτι ειναι θα γινει μελος της αγελης τους....

το σεναριο μωρο γατι μεγαλος σκυλος κι ας κυνηγα γατες συνηθως εχει καλη πορεια....
εσεις να ειστε ψυχραιμη και μην τους εξαψετε την φαντασια...λειτουργηστε με τις οσμες....

thunderbill84

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2011
48
0
Καταρχην συγνωμη που μπαινω στο θεμα σου MichalisM , αλλα ειπα να μην ανοιξω νεο μιας και ειναι "παρομοιο"με το δικο σου.
Οσο ειχα το σκυλο μου εξω στη βεραντα (να πω ότι ειναι 11 μηνων και κατι), καποια στιγμη εμφανιστηκε ενα μικρο γατακι στο σπιτι (ζω εκτος πολης οπότε ειναι φυσιολογικό μιας και στην γειτονια μου κοβουν βολτες πολλα). Ειπαμε να το κρατησουμε, αλλωστε ειπαμε πόσο φαγητο θα χρειάζεται;;...ελάχιστο(βεβαια καναμε λαθος, γιατι τρωει ασταματητα)! Ο σκυλος στην αρχη το γαυγιζε,αυτο αν και μια σταλια εβγαζε τα νυχακια του και φουσκωνε στην αρχη. Τεσπα ενολίγης αγαπηθήκανε μεχρι που κοιμόταν και μαζι,το εγλυφε και γενικα δεν εδειχνε πλεον να υπάρχει καποιο πρόβλημα. Καποια στιγμη το τελευταιο μήνα θα ελεγα (χωρις να εχει δειξει ποτε παρομοια συμπεριφορα) άρχισε να τρωει στη βόλτα μας κακάκια από τις γάτες!!! Και μαλιστα με μεγαλη χαρα το εχει κανει/προσπαθησει 6-7 φορες. Εγω εχω παθει σοκ γιατι οπως προειπα ποτε μα ποτε δεν αντιμετωπισα τετοιο προβλημα από 5 μηνων που τον εχω. Λετε να οφειλεται στο γατακι; Και αν ναι πως; Αντιμετωπισε κανεις αλλος κατι παρομοιο;

roky + maroyso

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2011
1.434
44
guess
παντως οτι τρωει τις ακαθαρσεις της γατας φενετε οτι την αγαπαει :)
δλδ καθαριζει κατι τετιο..

Scarlett

Well-Known Member
9 Αυγούστου 2010
4.911
59
Νεα Ερυθραια
www.birmans-greece.com
λαθος....ειναι ασχετη συμβιωση με τη γατα και την βρωση των ακαθαρσιων της.
τα σκυλια λατρευουν τα γατοκακα....περιεχουν στοιχεια που τους αρεσουν κι ισως και χρειαζονται....
παντως δεν ειναι σωστο να τα τρωει....απομακρυνε τον.

thunderbill84

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2011
48
0
παντως οτι τρωει τις ακαθαρσεις της γατας φενετε οτι την αγαπαει :)
δλδ καθαριζει κατι τετιο..
Το χιουμορ σου ειναι πολύ κρυο και οσο παει χειροτερευει. Εισαι απλα ΕΛΕΟΣ!! Ελπίζω να κάνεις και εσυ το ίδιο με αυτους που αγαπας :)

thunderbill84

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2011
48
0
λαθος....ειναι ασχετη συμβιωση με τη γατα και την βρωση των ακαθαρσιων της.
τα σκυλια λατρευουν τα γατοκακα....περιεχουν στοιχεια που τους αρεσουν κι ισως και χρειαζονται....
παντως δεν ειναι σωστο να τα τρωει....απομακρυνε τον.
Απλα όταν αρχισαν να ειναι μαζι τότε παρουσιάστηκε και αυτο το πρόβλημα. Δεν τρωει τις ακαθαρσιες της συγκεκριμένης γατας αλλα απο τις αλλες που υπάρχουν στη γειτονια. Εννοειται πως δεν τον αφηνω, απλα ειναι περιεργο το γιατι να το ξεκινησει τωρα; Και δεν αλλαξα κατι στη διατροφη του εδω και 4,5 μηνες

Scarlett

Well-Known Member
9 Αυγούστου 2010
4.911
59
Νεα Ερυθραια
www.birmans-greece.com
Απλα όταν αρχισαν να ειναι μαζι τότε παρουσιάστηκε και αυτο το πρόβλημα. Δεν τρωει τις ακαθαρσιες της συγκεκριμένης γατας αλλα απο τις αλλες που υπάρχουν στη γειτονια. Εννοειται πως δεν τον αφηνω, απλα ειναι περιεργο το γιατι να το ξεκινησει τωρα; Και δεν αλλαξα κατι στη διατροφη του εδω και 4,5 μηνες
Ναι, το καταλαβα οτι τρωει των αλλων γατιων τα κακα....απλα λεω οτι δεν εχει σχεση με τη συμβιωση με τη γατα....
τους αρεσουν πολυ....ασχετως αν ζουν με γατα η οχι....

Scarlett

Well-Known Member
9 Αυγούστου 2010
4.911
59
Νεα Ερυθραια
www.birmans-greece.com
Το χιουμορ σου ειναι πολύ κρυο και οσο παει χειροτερευει. Εισαι απλα ΕΛΕΟΣ!! Ελπίζω να κάνεις και εσυ το ίδιο με αυτους που αγαπας :)
??? τι κακο ειπε η Μαρουσω???? και γιατι σε ενοχλησε τοσο?

thunderbill84

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2011
48
0
??? τι κακο ειπε η Μαρουσω???? και γιατι σε ενοχλησε τοσο?
βρηκα τις απαντήσεις πολυ εριστικες και με ενόχλησαν. Τωρα αν εκανε πλακα, τη βρηκα πολυ κρυα! Απαντησεις τετοιου τυπου καλα ειναι να μην δινονται καθολου, μιας και αγνοούμε το ατομο που απευθύνονται, καθως και την αισθηση του χιούμορ του, αλλα και τη στιγμη που γίνεται η "πλάκα".

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97