Γατάκια σε κάδο σκουπιδιών

Status
Κλειδωμένο θέμα

pomy_

Well-Known Member
8 Φεβρουαρίου 2012
47
1
Αθήνα
Πριν λίγες ώρες ενώ πήγαινα βόλτα την μικρή μου, είδα στον κάδο σκουπιδιών σε μια κούτα..5 νεογέννητα γατάκια.
Μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι βλέποντας τα έτσι,και αποφάσισα να τα πάρω να τα φροντίσω.

Το πρόβλημα είναι πως είναι υπερβολικά μικρά(κάτω από εβδομάδα) και εγώ δεν έχω καμία εμπειρία με γάτες πόσο μάλλον με νεογέννητα.

Πήρα τηλέφωνο την κτηνίατρο άμεσα η οποία μου είπε να δώσω γάλα εβαπορέ τουλάχιστον για σήμερα που δεν μπορώ να βρω ειδικό και να τα έχω σε ζέστη.Και έτσι και έκανα..

Τα γατάκια τρώνε το γάλα τους σιγά-σιγά και όχι με πολλή όρεξη.Ανησυχώ πολύ..
Αν μπορείτε να βοηθήσετε με κάποιο τρόπο σας παρακαλώ η αν έχει κανείς εμπειρία σε τέτοιο ζήτημα..Δεν ξέρω που αλλού να απευθυνθώ!

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
κάνε αυτό που σου είπε η κτηνίατρός σου και έχε πίστη και πολλή προσοχή!Τα γατάκια έχουν λίγες πιθανότητες να επιζήσουν αλλά δεν είναι αδύνατον!
είχα μεγαλώσει ένα γατάκι ακριβώς έτσι,μεγαλώνοντας πίστευε πως είμαι η μαμά του και προσπαθούσε να ρουφήξει γάλα απο την κλείδωση απο τη μέσα μερια του αγκόνα.Απίστευτο συναίσθημα !

matilda

Well-Known Member
16 Ιουλίου 2007
1.431
1.022
Τρωνε το γαλα τους εννοεις μονα τους ή με μπιμπερο? Αν δεν εχεις μπιμπερο και μια μεγαλη συριγγα χωρις την βελονα ειναι οκ. Ταιζε καθε 2 με 2μιση ωρες, ml δεν θυμαμαι μπορεις να ρωτησεις τον κτηνιατρο.

Απο ζεστη μπορεις να ζεστανεις νερο και να το βαλεις σε θερμοφορες ή πλαστικα μπουκαλια. Απο πανω μια μαλακη κουβερτουλα και εισαι ετοιμη. Οταν δεις οτι πεφτει η θερμοκρασια στα μπουκαλια ξαναζεσταινεις νερο και το αλλαζεις.

Καλο τριψιμο με βρεγμενο βαμβακακι σε πωπο και πιπι για να ενεργηθουν αν ειναι τοσο μικρα που δεν το κανουν μονα τους.

Καλο κουραγιο και υπομονη γιατι θα την χρειαστεις.

pomy_

Well-Known Member
8 Φεβρουαρίου 2012
47
1
Αθήνα
Αυτό που μου φαίνεται βουνό είναι να τα βοηθήσω να κάνουν την ανάγκη τους ! Πραγματικά ΜΕΓΑΛΗ αποτυχία . Προσπαθω με βαμβάκι βουτηγμένο σε ζεστό νερό και τρίψιμο αλλά μάταια ! Ελπίζω να τα καταφέρουν ...........

pomy_

Well-Known Member
8 Φεβρουαρίου 2012
47
1
Αθήνα
Τρώνε απο σύριγγα( χωρίς βελόνα ) , όχι μόνα τους , με την βοήθεια μου . Έχουν κλειστά μάτια και δεν κάνουν παρά λίγα εκατοστά αποστάσεις .

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.806
20.129
pomy μπράβο σου που δεν δίστασες να τα μαζέψεις.

Καλό θα ήταν, από δω και πέρα, να ζητήσεις οδηγίες από ένα γατοφόρουμ ίσως. Θα μπορούν να σε βοηθήσουν πιο έγκυρα από εμάς εδώ.

Καλό κουράγιο και καλή τύχη στα μικρούλια.

Status
Κλειδωμένο θέμα

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.254
Μέλη
20.032
Νεότερο μέλος
Nina_Κ