Γαλλικό Bulldog - βάρος

todorun

New Member
21 Ιανουαρίου 2012
3
0
Καλησπέρα. Έχω ένα γαλλικό Bulldog, θυλικό και θα ήθελα να ρωτήσω σχετικά με το βάρος της. ποσά κιλά πρέπει να είναι περίπου ένα γαλλικό 5 μηνών? η δική μου σε 10 μέρες γίνεται 5 μηνών και είναι 5 κιλά ακριβώς, προχ8ές που την ζύγισα. Καμία ιδέα? Ευχαριστώ.

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Το προτυπο φυλης γραφει οτι ενα υγιες ενηλικο γαλλικο πρεπει να εχει απο 8-14 Κιλα. Ελλειπεις η υπερβολικο βαρος θεορουνται ελλατωμα. ( προς αποκλεισμο απο εκτροφη και εκθεσης).

Το βαρος ενος υγιες γαλλικου στην αναπτυξη σχηματιζεται περιπου ετσι :
1. μηνων: 1-2 kg
2. μηνων: 2-4 kg
3. μηνων: 4-6 kg
4. μηνων: 5-7 kg
5. μηνων: 6-8 kg
6 .μηνων: 7-9 kg
7. μηνων: 8-10 kg
8. μηνων: 9-12 kg

Το δικο σου ειναι λιγο λιψο σε βαρος. Η μια δικια μου ( Πρωταθλητρικα μορφολογιας σημερα- 12 κιλα) 6 μηνων ηταν 9 κιλα και οι δυο "μικρες" μου 8 ( με τελικο βαρος τωρα σαν ενηλικα 11 και 10.5 κιλα- μια απο αυτες επισης πρωταθλητρια μορφολογιας).

todorun

New Member
21 Ιανουαρίου 2012
3
0
Ευχαριστώ πάρα πολύ. Θα κοιτάξω να την παχίνω λιγάκι τότε. Απλά τόσο καιρό της βάζω όση τροφή λέει από πίσω η συσκευασία καθημερινά αλλά δεν ήμουν σίγουρος αν είναι η σωστή ποσότητα για τη μικρή. :)

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
todorun καλώς ήρθες στο φόρουμ.

Ο πίνακας που σου παρέθεσε η FrenchieFan, έχει φτιαχτεί για καθαρόαιμα γαλλάκια.
Η δικιά σου σκυλίτσα, είναι από εκτροφείο; Αν ναι, καλό θα ήταν να συμβουλευθείς τον εκτροφέα σου, για την εξέλιξη του βάρους της.
Αν όχι, καταρχάς πάρα πολύ κακώς, για μια φυλή εξαιρετικά ιδιαίτερη, όσον αφορά τα προβλήματα υγείας που μπορεί να εμφανίσει και τα οποία συνήθως είναι κληρονομικά, αλλά δεν θα πρέπει να στηριχθείς μόνο στον πίνακα, εφόσον ο σκύλος σου μπορεί και να ξεφεύγει από το πρότυπο. Μην προσπαθήσεις δηλαδή να την παχύνεις, μόνο επειδή έτσι διάβασες ότι πρέπει να είναι, αλλά σύγκρινε και άλλα στοιχεία. Και στην επόμενη επίσκεψη στον γιατρό, συζήτα το και μαζί του. Θα μπορεί να σου πει, αν χρειάζεται να πάρει βάρος ή όχι.

todorun

New Member
21 Ιανουαρίου 2012
3
0
Από εκτροφείο είναι κ έχει κ pedigree. Στον γιατρό που πήγαμε την περασμένη εβδομάδα να κάνουμε το 4ο εμβόλειο δεν σχολίασε κάτι για το βλαρος της. Θα τον ρωτήσω την επόμενη φορά αν είναι..

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Θα σου έλεγα τότε, να μιλήσεις με τον εκτροφέα σου καλύτερα και μάλιστα το συντομότερο, εφόσον είναι κάτι που σε απασχολεί.
Αυτός είναι που ξέρει την φυλή και τα σκυλιά του καλύτερα και ένας από τους λόγους που πλήρωσες, είναι για να έχεις την υποστήριξη και την βοήθειά του, στις απορίες και τα τυχόν προβλήματα που μπορεί να προκύψουν. Μην φοβάσαι λοιπόν, να τον ρωτήσεις.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog