Γαβγίζει στον πατέρα μου!!!!

alex1234

Active Member
21 Φεβρουαρίου 2013
36
1
Χαιρετώ την όμορφη παρέα του dogforum.Είμαι καινούριος στη σελίδα και επίσης είναι η πρώτη φορά που αποκτώ σκύλο.Έχω ένα θηλυκό Γερμανικό Ποιμενικό 3,5 μηνών το οποίο το έχω στο διαμέρισμα εδώ και περίπου 20 μέρες.Είμαστε 4 άτομα στην οικογένεια και τα πάει καλά με όλους εκτός απ τον πατέρα μου.Τις τελευταίες 10 μέρες του γαβγίζει θυμωμένα πολύ συχνά όταν τον βλέπει.Να σημειώσω ότι δεν γαβγίζει γενικά για κανέναν άλλο λόγο.Ο πατέρας μου γενικά φοβάται τα σκυλιά.Αλλά με τον καιρό αρχίζει να το συνηθίζει.Πάντα αποτρέπω το σκυλί όταν του γαβγίζει αλλά μετά από κάποιο διάστημα πάλι τα ίδια.Δοκίμασε ο πατέρας μου 2-3 φορές να το ταίσει με το χέρι και το σκυλί ήταν μια χαρά εκείνη τη στιγμή.Ωστόσο συνεχίζει να του γαβγίζει μέχρι κ σήμερα.Θα μπορούσατε να με βοηθήσετε ώστε να λυθεί το πρόβλημα και να μην γίνει πολύ σοβαρό στο μέλλον?Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων! :)

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Βόλτα μαμ και νάνι το μικράκι!

Μην το τροφοδοτείς με τέτοιες συμπεριφορές και καταστάσεις!
Αυτήν την περίοδο πρέπει να μάθει πρόγραμμα!

Πρωί βόλτα, μετά φαί και μετά νάνι στο crate!Μετά από 2-3 ώρες ξανά βόλτα ο μπαμπάς σου, μετά νάνι, μετά από 2-3 ώρες βόλτα άλλος μέλος της οικογένειας, μετά νάνι κτλ κτλ!
Καθένας που θα τον βγάζει και θα ασχολείται θα επαναλαμβάνει τα ίδια στον σκύλο!
Να τον ταίζεται φυσιολογικά!Μην τον τεστάρεται μέσω του φαγητού!Δώστε αν θέλετε στο μπολ ή από το χέρι!Όχι όμως σαν τέστ!Φυσιολογικά πράγματα πάντα!

Μην αναλώνεστε με μαλώματα συνέχεια!Ακόμα και αν θες να τον έχεις ελεύθερο μέσα σπίτι απέφυγε τα συνεχή μαλώματα και την διόρθωση γιατί τον εξιτάρεις περισσότερο!Οπότε όποτε βλέπεις ότι κάνει κάτι ένα "όχι" και αν θες τον πηγαίνεις(όχι σαν τιμωρία) στο crate για ξεκούραση!
Πιο χρήσιμο αυτό που λέω παραπάνω!Δεν χρειάζεται να αναπτύξει ένα λάθος για να υπάρξει επίπληξη!Μόλις έρχεστε από έξω, κατευθείαν ξεκούραση να μαθαίνει ότι στο σπίτι οι διακόπτες είναι off!

Σε όλα τα παραπάνω συμπεριέλαβε ότι είναι κουτάβι, σκέψου ότι δεν κάνει κάτι!Μπορεί ακόμα και να παραφράζεις το γάβγισμα του και πολύ απλά να είναι κάλεσμα για παιχνίδι!Μπορεί το κουτάβι να αντιλαμβάνεται τον φόβο προς τα σκυλιά!

Σαν χαρακτήρας πως είναι ο μικρός?

k4ileb

Well-Known Member
25 Ιανουαρίου 2013
288
1
ΑΘΗΝΑ
Για να διορθωθει αυτο πρεπει να αλλαξει ο πατερας σου. Τα σκυλια νιωθουν την ενεργεια σου κ αν ο πατερας σου ειναι αγχωμενος κτλ ο σκυλος το καταλαβαινει. Ετσι ο πατερας σου πρεπει να ειναι ηρεμος κ χαλαρος οταν ειναι με τον σκυλο. Για αρχη να πατε μια βολτα εσυ ο πατερας σου κ ο σκυλος. Οταν περπατατε για λιγη ωρα δωσε το λουρι στον πατερα σου κ συνεχιστε. Να πατε μεγαλη βολτα κ οχι 3 λεπτα για κατουρημα. Ετσι θα αρχισει ο σκυλος να εμπιστευεται τον πατερα σου κ να τον ακολουθει. Πρεπει να μπει στην ζωη του σκυλου, να τον πηγαινει βολτα συστηματικα, να τον ταϊζει, να παιζουν κτλ.

Υπαρχει κ μια περιπτωση επειδη ο πατερας σου εχει αδυναμη ενεργεια λογο φοβου ο σκυλος να θεωρει οτι εχει το πανω χερι στην σχεση τους ή να μν τον εμπιστευεται. Αυτο πρπ να αλλαξει. Πρωτα πρπ να μαθει να τον πηγαινει βολτα και ο σκυλος να τον ακολουθαει χωρις να τραβαει. Κ μεσα στο σπιτι πηγαινετε σε ενα δωματιο περιορισε τον σκυλο σε μια γωνια να μν μπορει να τρεξει/φυγει κ πες του πατερα σου να παει προς τον σκυλο με ηρεμες κινησεις, χωρις αγχος, χωρις eye contact ουτε ομιλια. Πρπ να καταφερει να παει διπλα του και ο σκυλος να ειναι χαλαρος. Να κατσει κατω κ να χαλαρωσει κ να αφησει τον σκυλο να τον μυρισει. Οταν τελειωσει κ ο σκυλος παραμενει χαλαρος τοτε ο πατερας σου μπορει να αγγιξει/χαϊδεψει τον σκυλο κ να αρχισουν να εχουν μια σωματικη επαφη που σημαινει οτι ο σκυλος εμπιστευεται τον πατερα σου.

Βεβαια θα σου πουν κ την γνωμη τους πιο εμπειρα μελη του φορουμ.

Sent from my GT-S5830i using Xparent Blue Tapatalk 2

alex1234

Active Member
21 Φεβρουαρίου 2013
36
1
Σ ευχαριστώ πολύ καταρχήν.Την Τετάρτη θα κάνει το δεύτερο της εμβόλιο οπότε δεν την βγάζουμε ακόμα έξω.Πηγαίνει στο μπαλκόνι στην πάνα της.Είναι πολύ έξυπνη γενικά και κοινωνική με φίλους κ συγγενείς που έρχονται σπίτι.Κυνηγάει συνέχεια παντόφλες, και με το παιχνίδι ζωηρεύει πάρα πολύ.Γενικά είναι οκ, δεν έχω κάποιο παράπονο από χαρακτήρα.Κουτάβι είναι κιόλας.Δεν έχω και εμπειρία για να συγκρίνω.Δεν της έχω crate και κοιμάται στο δωμάτιο μου κοντά στο κρεβάτι μου.Αυτό είναι κάτι που ήθελα να ρωτήσω.Πόσο κακό είναι να κοιμάται στο δωμάτιο μου?Γιατί ακούω που λένε ότι αν συμβαίνει αυτό, ο σκύλος γίνεται αφεντικό κλπ κλπ.Δεν κάνει ζημιές σχεδόν ποτέ, εκτός από μερικά βράδια που προσπαθούσα να την απομονώσω στο σαλόνι για να μάθει να κοιμάται εκεί, όπου έκλαιγε, έκανε την ανάγκη της, κατέβαζε μαξιλάρια κλπ.Όταν φεύγουμε απ το σπίτι πάει και κάθεται στο δωμάτιο μου ήσυχη κ περιμένει χωρίς να κάνει ζημιές.Αν την κλείσω όμως σε ένα δωμάτιο θα κάνει.Την εκπαιδεύω με την τροφή της.Την μισή της τη δίνω εκπαιδεύοντας τη, και την άλλη μισή στο μπολ.Έχει μάθει πολύ γρήγορα το "κάτσε" και χτες της ξεκίνησα το "κάτω" όπου τα πάει αρκετά καλά.Θα ήθελα να ξέρω αν κάνω κάποιο σοβαρό λάθος που χρειάζεται επειγόντως διόρθωση μιας και σαν καινούριος έχω το άγχος να μεγαλώσει σωστά.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Υπαρχει κ μια περιπτωση επειδη ο πατερας σου εχει αδυναμη ενεργεια λογο φοβου (1)ο σκυλος να θεωρει οτι εχει το πανω χερι στην σχεση τους ή να μν τον εμπιστευεται. Αυτο πρπ να αλλαξει. Πρωτα πρπ να μαθει να τον πηγαινει βολτα και ο σκυλος να τον ακολουθαει χωρις να τραβαει. (2)Κ μεσα στο σπιτι πηγαινετε σε ενα δωματιο περιορισε τον σκυλο σε μια γωνια να μν μπορει να τρεξει/φυγει κ πες του πατερα σου να παει προς τον σκυλο με ηρεμες κινησεις, χωρις αγχος, χωρις eye contact ουτε ομιλια. Πρπ να καταφερει να παει διπλα του και ο σκυλος να ειναι χαλαρος. Να κατσει κατω κ να χαλαρωσει κ να αφησει τον σκυλο να τον μυρισει. Οταν τελειωσει κ ο σκυλος παραμενει χαλαρος τοτε ο πατερας σου μπορει να αγγιξει/χαϊδεψει τον σκυλο κ να αρχισουν να εχουν μια σωματικη επαφη που σημαινει οτι ο σκυλος εμπιστευεται τον πατερα σου.

Βεβαια θα σου πουν κ την γνωμη τους πιο εμπειρα μελη του φορουμ.
(1)Είναι πολύ μικρό για να αναπτύξει κάτι τέτοιο ως συνδυασμό!

(2)Όσο καλοπροαίρετη και αν είναι η συμβουλή σου αν το κάνει αυτό δημιουργεί στρες στο κουτάβι!
Προτιμότερο είναι να εξαφανίσεις την συμπεριφορά αυτή και την προσέγγιση της!Δεν χρειάζεται να το υποβάλλεις το κουτάβι σε αυτήν την διαδικασία!Φυσιολογικά πράγματα χρειάζεται!Δεν χρειάζεται σώνει και καλά να του δείξει ότι τον πατέρα του θα πρέπει να τον δεχθεί!Αυτό θα γίνει σιγά σιγά με τροφούλα ως κίνητρο και παιχνίδι ως επαφή και όχι με "απαίτηση" και δη υπό στρες!Γιατί άσχετα όπως είπα αν το κάνεις καλοπροαίρετα το κουτάβι στρεσσάρεται!Θέλει πιο νορμαλ διαχείριση και όχι πίεση!Μπορεί να του το περάσει αλλιώς!

Με σταθερό πρόγραμμα και ενασχόληση θα μάθει ένα κουτάβι!Περνιούνται και "χωνεύονται" πιο εύκολα καταστάσεις στο μυαλουδάκι του!

Σ ευχαριστώ πολύ καταρχήν.Την Τετάρτη θα κάνει το δεύτερο της εμβόλιο οπότε δεν την βγάζουμε ακόμα έξω.Πηγαίνει στο μπαλκόνι στην πάνα της.Είναι πολύ έξυπνη γενικά και κοινωνική με φίλους κ συγγενείς που έρχονται σπίτι.Κυνηγάει συνέχεια παντόφλες, και με το παιχνίδι ζωηρεύει πάρα πολύ.Γενικά είναι οκ, δεν έχω κάποιο παράπονο από χαρακτήρα.Κουτάβι είναι κιόλας.Δεν έχω και εμπειρία για να συγκρίνω.Δεν της έχω crate και κοιμάται στο δωμάτιο μου κοντά στο κρεβάτι μου.Αυτό είναι κάτι που ήθελα να ρωτήσω.Πόσο κακό είναι να κοιμάται στο δωμάτιο μου?Γιατί ακούω που λένε ότι αν συμβαίνει αυτό, ο σκύλος γίνεται αφεντικό κλπ κλπ.Δεν κάνει ζημιές σχεδόν ποτέ, εκτός από μερικά βράδια που προσπαθούσα να την απομονώσω στο σαλόνι για να μάθει να κοιμάται εκεί, όπου έκλαιγε, έκανε την ανάγκη της, κατέβαζε μαξιλάρια κλπ.Όταν φεύγουμε απ το σπίτι πάει και κάθεται στο δωμάτιο μου ήσυχη κ περιμένει χωρίς να κάνει ζημιές.Αν την κλείσω όμως σε ένα δωμάτιο θα κάνει.Την εκπαιδεύω με την τροφή της.Την μισή της τη δίνω εκπαιδεύοντας τη, και την άλλη μισή στο μπολ.Έχει μάθει πολύ γρήγορα το "κάτσε" και χτες της ξεκίνησα το "κάτω" όπου τα πάει αρκετά καλά.Θα ήθελα να ξέρω αν κάνω κάποιο σοβαρό λάθος που χρειάζεται επειγόντως διόρθωση μιας και σαν καινούριος έχω το άγχος να μεγαλώσει σωστά.
Δεν έχει σημασία αυτό!Άσε τι λένε και δες τι έχεις, τι είσαι και που μπορείτε να φτάσετε!

Τι καταλαβαίνεις από την παραπάνω φωτογραφία?Πόσο αφεντικό μπορεί να είναι ο σκύλος?
Η φωτογραφία είναι παρμένη πριν από 10 λεπτά!Ο σκύλος δεν είναι αφεντικό!Δεν μου αρέσει παρεμπιπτόντως η λέξη αφεντικό, προτιμώ την λέξη ηγέτης!Είναι σημαντικό γιατί ανάλογα του πως αισθάνεσαι και πως αντιλαμβάνεις τα πράγματα τα περνάς και στον σκύλο!Το ότι είναι πάνω στο κρεβάτι και κοιμάται δεν τον κάνει αφεντικό λοιπόν!Είναι απλά ένας σκύλος που κοιμάται πάνω στο κρεβάτι, that's all!It's so simple που λένε και οι φίλοι μας οι Άγγλοι!Ποτέ δεν ασχολήθηκα αν ο σκύλος είναι πάνω στο κρεβάτι ή κάτω από αυτό!Ποτέ και ο ίδιος ο σκύλος δεν εξέλαβε το κρεβάτι σαν κατάληψη χώρου του "αφεντικού"!
Απλά είναι αναπαυτικά!
Δεν το εκλαμβάνει έτσι γιατί δεν έδωσα σημασία στο να αποτρέψω τον σκύλο να ανεβαίνει με το να τον μαλώνω ή να τον αποτρέπω!Από κουτάβι τον επιτρέπω να ξαπλώνει και όποτε θέλω να κατεβαίνει!Ποτέ δεν τον μάλωσα!Δεν μάλωσα γιατί ξέρω ότι ο σκύλος δεν το κάνει για να επιβληθεί!Το ξέρω γιατί ξέρω τον χαρακτήρα του, ξέρω ότι από κουτάβι υπάρχει εμπιστοσύνη, ξέρω ότι υπάρχει συνεργασία, έχει εμπεδώσει την επαφή που έχουμε, έχει εμπεδώσει την υπακοή που αναπτύχθηκε μέσα από ωωωωρες παιχνιδιού, προγράμματος και αλληλοσυνεργασίας και ξέρει πως να συμπεριφερθεί ανα πάσα στιγμή στις εντολές!Τι να το κάνω να ασχολούμαι με μικρότητες(ανεβαίνει στο κρεβάτι γιατί θέλει να επιβληθεί) όταν ξέρω ότι ο σκύλος μου συνεργάζεται άψογα μαζί μου?Τι "κοντά" και "μακριά" και "δεν κάνει κοντά" και κουρεφέξαλα σου αναφέρουν αυτοί οι γνωστοί που άκουσες και μιλάνε!Ξέρουν για συμπεριφορές?
Κι όμως φίλε Αλέξη(?), αν πω "κατέβα" ή "έλα" ο σκύλος θα κατέβει, αν του πω "όχι" θα ψάξει να βρει κάπου αλλού να ξαπλώσει το κορμί του!Και ξαναλέω με το κρεβάτι δεν ασχολήθηκα ποτέ!Ασχολήθηκα με άλλα πράγματα πιο ουσιώδη!Επικεντρώθηκα εκεί και ξόδεψα χρόνο και φυσικά έχουν αντίκτυπο και σε όλα τα πράγματα που αφορούν την καθημερινότητα μας!
Το κρεβάτι λοιπόν για τον σκύλο είναι απλά ένα αντικείμενο!Ούτε χώρος του αφεντικού, ούτε κάτι ουαου!
Αν θες να το δώσεις να το καταλάβει έτσι (και γενικά την ζωή μαζί σου) τότε θα είστε ολοκληρωμένοι και πλήρεις!Αν όχι θα παιδεύεστε με τις γνώμες και τις προτροπές των άλλων και δουλειά δεν θα κάνετε!

Γι'αυτό λοιπόν σε εκείνους που λένε μπούρδες να τους πεις αυτό το πράγμα!Το μόνο που θα σου πω και κλείνω εδώ είναι απλά να έχεις τον σκύλο σου μαζί σου!ΟΠΟΥ και αν βρίσκεσαι!Να είστε συνοδοιπόροι και όχι αφεντικά και δούλοι!Βέβαια το παραπάνω προυποθέτει δική σου ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ δουλειά!!!

Συγγνώμη που έδωσα προσωπικό παράδειγμα αλλά όταν ακούω για κοντά ή μακριά ο σκύλος, για κρεβάτια, για το να περνάει πρώτος ο σκύλος από πόρτες ή τέτοιους είδους επιβολές προς τον σκύλο κάτι παθαίνω...

Αν ο σκυλάκος σου είναι ισορροπημένος χαρακτήρας και σωστός πάνω απ'όλα γέμισε τον με σωστά πράγματα!Μην καταγίνεσαι με διάφορα και χάνεις την ουσία!Η εμπιστοσύνη και κατ'επέκταση η υπακοή έρχονται μέσα από ΕΠΑΦΗ!

Υ.Γ.: Η υπακοή και ο σεβασμός για να έρθει θα πρέπει να υπάρχει εμπιστοσύνη!Δεν μπορείς να απαιτείς με μαλώματα, αντιπαραθέσεις, με "όχι" ή "ναι", με επιτρέπω ή δεν επιτρέπω να σε σεβαστεί και να υπακούσει!Είναι 2 διαφορετικές καταστάσεις!Θα έρθουν και οι αποτροπές και οι διορθώσεις μετά!
Το θέμα είναι τι γίνεται αν έρθουν μόνο αυτά και δεν υπάρχει συνεργασία, συνεννόηση, επαφή?

Υ.Γ.: Έχεις έναν σκύλο και μια φυλή μανούλα σε αυτά!Εκμεταλεύσου την!

Να σου ζήσει!

Last edited:

k4ileb

Well-Known Member
25 Ιανουαρίου 2013
288
1
ΑΘΗΝΑ
(1)Είναι πολύ μικρό για να αναπτύξει κάτι τέτοιο ως συνδυασμό!

(2)Όσο καλοπροαίρετη και αν είναι η συμβουλή σου αν το κάνει αυτό δημιουργεί στρες στο κουτάβι!
Προτιμότερο είναι να εξαφανίσεις την συμπεριφορά αυτή και την προσέγγιση της!Δεν χρειάζεται να το υποβάλλεις το κουτάβι σε αυτήν την διαδικασία!Φυσιολογικά πράγματα χρειάζεται!Δεν χρειάζεται σώνει και καλά να του δείξει ότι τον πατέρα του θα πρέπει να τον δεχθεί!Αυτό θα γίνει σιγά σιγά με τροφούλα ως κίνητρο και παιχνίδι ως επαφή και όχι με "απαίτηση" και δη υπό στρες!Γιατί άσχετα όπως είπα αν το κάνεις καλοπροαίρετα το κουτάβι στρεσσάρεται!Θέλει πιο νορμαλ διαχείριση και όχι πίεση!Μπορεί να του το περάσει αλλιώς!
Πρωτον νομιζα οτι προκειται για ενηλικο σκυλο και δευτερον παντα ανεφερα σαν προυποθεση να υπαρχει χαλαρη και ηρεμη ενεργεια ετσι ωστε το σκυλι εστω και αν στρεσαριστει λιγο στην αρχη μετα απο το μυρισμα που θα κανει θα χαλαρωσει. Τελοσπαντων συμφωνω σε αυτα που λες.

alex1234

Active Member
21 Φεβρουαρίου 2013
36
1
Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για το χρόνο σας!Με βοηθήσατε πολύ να ξεκαθαρίσω κάποια πράγματα! :)

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.249
Μέλη
20.029
Νεότερο μέλος
Stefaniadoul