Γάβγισμα..

YoDog

Member
3 Απριλίου 2013
23
0
Χαίρεται, έχω υιοθετήσει εδώ και κάποιον καιρό ένα πολύ ήσυχο μικρό σκυλάκι.
Το θέμα που έχω παρατηρήσει είναι που όπως και το πάσχα (και τώρα ξανά που γυρίσαμε για καλοκαίρι) το σκυλί στην πόλη έχει αλλάξει λίγο συμπεριφορά.

Κάθε φορά που βγαίνει στο μπαλκόνι γαβγίζει είτε επιθετικά είτε καμιά φορά κλαψουρίζοντας-τσιρίζοντας είτε όλα μαζί...

Προσπάθησα να το περιορίσω στο να βγαίνει μόνο του χωρίς κάποιον να το επιβλέπει για να προσπαθήσει να το σταματήσει όταν το κάνει.

Πραγματικά σαν να αφηνιάζει κάνει, σπάνια ακούει με τις φωνές,τρομάζει τους περαστικούς και φοβάμαι μην μου κάνουν και παρατήρηση.. Και έτσι το μαζεύω μέσα.

Τώρα κάνει κάτι που δεν έκανε ποτέ, γαβγίζει και μέσα στο σπίτι δυνατά, όχι σε μένα αλλά στα σκυλιά που ακούει απο έξω ακόμα και αν είναι 8 το πρωί...

Ξέρω πως το τελευταία είναι κάτι σαν "προστασία" και προειδοποίηση αλλά ίσως είναι ενοχλητικό τόσο για μένα όσο για τους γείτονες που φοβάμαι περισσότερο,γιατί έχουμε και περίεργους...(κατα καιρούς έχουν πέσει και φόλες στην γειτονιά)

Μπορώ να κάνω κάτι για αυτό? Μου φαίνεται περίεργο γιατι στο μέρος που σπουδάζω είναι γεμάτο σκυλιά και αδέσποτα και ποτέ δεν γαβγίζει ακούγοντας τα μέσα στο σπίτι ούτε δείχνει τέτοιου είδους συμπεριφορά.

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
ολο μεσα ακουω και μπαλκονι,,, αν δεν το πας βολτες να ξεδινει τοτε ι καλα κανει και γαυγιζει,,,,,

YoDog

Member
3 Απριλίου 2013
23
0
ολο μεσα ακουω και μπαλκονι,,, αν δεν το πας βολτες να ξεδινει τοτε ι καλα κανει και γαυγιζει,,,,,
Φυσικά και το βγάζω... 2 φορές την ημέρα και την 2η που είναι βράδυ και δεν έχει ζέστη για αρκετές ώρες :)

Σκυλάκι είναι δεν πήρα να το μαντρώσω ξέρω ότι έχει και αυτό ανάγκες

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
ε θαναι σαν τη μικρη τη δικια μου τοτε,,, και στο μπαλκονι αν δει σκυλο η περαστικο η οταν βαζω κανα βιντεο με σκυλο που γαυγιζει στο γιουτιουμπε και χαλαει το κοσμο... ενω η μεγαλη ειναι απαθεστατη,,, προς το παρων με διασκεδαζει η αντιδραση της,,, στη μεγαλη το εκοψα με το αποτομο ΜΗ.. μετα ΚΑΤΣΕ.. ΚΑΤΩ,, ΞΑΠΛΑ... μεχρι να το κοψει τελειως το βιολι αυτο... εκτος αμα δει πακιστανο με καροτσακι,,, της γυριζει το ματι ==__))

dnassib

Well-Known Member
10 Μαϊου 2013
1.469
1.077
Παγκράτιους exoticus
εκτος αμα δει πακιστανο με καροτσακι,,, της γυριζει το ματι ==__))
ferozasea ΤΙ είπες τώρα - πραγματικά, φοβόμουν ότι μόνο εγώ έχω σκυλί κρυφο-Χ.Α. :confused: όταν είμαστε έξω, ΕΤΣΙ και δει σκουρόχρωμο αλλοδαπό, και δη με καροτσάκι, γίνεται χαμός!!! μιλάμε για σουρεάλ καταστάσεις... αφού ντρέπομαι και που το λέω, αλλά τώρα τελευταία μου το έχουν πει άλλοι 2-3 ότι το κάνουν τα σκυλιά τους!

(off topic, sorry, αλλά....)

YoDog και εμένα τα ίδια κάνει όταν βγαίνει στο μπαλκόνι ενώ στη βόλτα, πχ, ποτέ. Νομίζω είναι ο δικός της τρόπος να παρατηρεί και να επικοινωνεί... Είναι σίγουρα ενοχλητικό κάποιες φορές, οπότε και εγώ αν βλέπω ότι το πάει για συναυλία της το κόβω με 'ΜΗ!', 'ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΑΑΑ!', 'ΕΛΑ τώρα, τί είναι αυτά;;' κτλ κτλ...

shib

Well-Known Member
16 Ιουνίου 2012
156
3
Οταν γαβγίζει θα του λες μίλα και όταν θέλεις να σταματήσει θα του λες ή σιωπή ή μη,έντονα και επιβλητικά,μετά λιχουδιά και χάδι,είναι πολύ δύσκολο να μάθει πότε θα γαβγίζει και πότε όχι,αν γαβγίσει και λες σιωπή και δεν ακούει μην τον βάλεις μέσα στο σπίτι να του αποσπάς την προσοχή σε κάτι άλλο,καλή τύχη!!!!!Εμείς το δουλευουμε αυτό πάνω από ένα χρόνο,έχω δει βελτίωσει αλλά έτσι και της τη βιδώσει και αρχίσει δεν σταματάει,ο εκπαιδευτής μου είχε πει πως 100% αποτέλεσμα δεν πρόκειται να δω είναι η φύση της τέτοια να κάνει σαματά!!!!

shib

Well-Known Member
16 Ιουνίου 2012
156
3
Ρατσιστές σκυλιά!!!!Μάλιστα,ενδιαφέρον!!!!Μήπως είναι και μέλη καμιάς τρομοκρατικής οργάνωσης και το κρύβετε;
ferozasea ΤΙ είπες τώρα - πραγματικά, φοβόμουν ότι μόνο εγώ έχω σκυλί κρυφο-Χ.Α. :confused: όταν είμαστε έξω, ΕΤΣΙ και δει σκουρόχρωμο αλλοδαπό, και δη με καροτσάκι, γίνεται χαμός!!! μιλάμε για σουρεάλ καταστάσεις... αφού ντρέπομαι και που το λέω, αλλά τώρα τελευταία μου το έχουν πει άλλοι 2-3 ότι το κάνουν τα σκυλιά τους!

YoDog και εμένα τα ίδια κάνει όταν βγαίνει στο μπαλκόνι ενώ στη βόλτα, πχ, ποτέ. Νομίζω είναι ο δικός της τρόπος να παρατηρεί και να επικοινωνεί... Είναι σίγουρα ενοχλητικό κάποιες φορές, οπότε και εγώ αν βλέπω ότι το πάει για συναυλία της το κόβω με 'ΜΗ!', 'ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΑΑΑ!', 'ΕΛΑ τώρα, τί είναι αυτά;;' κτλ κτλ...

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα

Και τι σου απαντάει???

Και μένα με τους αλλοδαπούς τα ίδια κανει, αλλά και προχτές το εκανε με μια ομάδα ΧΑ... οποτε ησύχασα

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
μαλλον σαλταρει απο το θορυβο που κανουν τα καροτσακια,,, και επειδη τα σερνουν πακιστανομελαψοι εχει συνδιασει τις φυλες αυτες με τα καροτσακια και οταν τους δει ακομα και χωρις καροτσακια τρελαινεται.....

συλβοσκυλο

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2013
2.036
294
χμμμ.....
ενδιαφέρον, αλλά.... δεν ξέρω. την κόβω για ακροδεξιά - δυστυχώς! - shhhhhhhhhhhhh and word to your mothah! :p
Ωστε έτσι η Τασούλα...:confused: και την ειχα συμπαθησει...

Η Σύλβια γαυγίζει μόνο σε ανθρώπους που δείχνουν σε μένα επικίνδυνοι...Κανέναν μεθυσμένο που να τριγυρνάει πέρα δώθε, η κάποιον που τρομάζει εμένα. Ισως να "εκλαμβάνει" τον δικό μου φόβο και να αντιδράει με γαύγισμα σαν προσπάθεια να μας προστατέψει.

Αντιθέτως σε κάθε περίπτωση ανθρώπου ψυχικα ασταθους (οι "τρελοι" του χωριού που λέμε...σορρυ) δείχνει πάρα πολύ υπομονή όταν την χαϊδεύουν και μάλιστα πάει απο μόνη τους κοντά τους!

Πέρσι είμασταν για καφέ σε μια πλατεία, και είχε έρθει ένας τέτοιος κυριούλης, δεν ειναι καλα ο ανθρωπος...Ειχε κάτσει απέναντι απο τη Συλβια, αυτη τον κοιτούσε μέσα στα μάτια, και της μιλούσε...Της έλεγε την ιστορία της ζωης του λες και μιλούσε σε άνθρωπο! Το σκυλί δεν κουνήθηκε απο εκει όση ώρα μιλούσε ο άνθρωπος.

shib

Well-Known Member
16 Ιουνίου 2012
156
3
Της έλεγε την ιστορία της ζωης του λες και μιλούσε σε άνθρωπο! Το σκυλί δεν κουνήθηκε απο εκει όση ώρα μιλούσε ο άνθρωπος.
Mεσημεριάτικο θα βάλω τα κλάματα......

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.249
Μέλη
20.029
Νεότερο μέλος
Stefaniadoul