Γάβγισμα στους ενοίκους

Bellos

Well-Known Member
28 Ιανουαρίου 2011
124
0
Thessaloniki
Καλησπέρα σε όλους!!! Λοιπόν μένω με τον Μπέλλο σε πολοικατοικία.Έχει εδώ και κανα μήνα που όταν ακούει κάποιον να μπαίνει ή να βγαίνει απ'το σπίτι του τρέχει προς την πόρτα και γαυγίζει. Πιστεύω πως δεν παίρνει τον ρόλο του φύλακα αλλα γαυγίζει για να του ανοίξουμε να ''χαιρετήσει'' τον κόσμο(ειναι παρα πολυ κοινωνικό κουτάβι, λατρεύουμε τους πάντες). Δεν του προωθώ αυτήν την αντίδραση αν και καταλαβαίνω πως σκύλος ειναι και φυσικά θα γαυγίσει και κάποια στιγμή αλλα όταν κάποιοι έρχονται 2-3 η ώρα το βράδυ και αυτός ειναι ξύπνιος τότε τινασόμαι απ'την τρομάρα μου!! Μήπως γνωρίζετε κάποιον τρόπο να του περιορίσω αυτήν την αντίδραση?
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας :D

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Άφηνε το ραδιόφωνο ανοιχτό έτσι ώστε να καλύπτει το θόρυβο που περπατάνε από έξω!

Bellos

Well-Known Member
28 Ιανουαρίου 2011
124
0
Thessaloniki
Και τηλεόραση έχω αφήσει και zooradio στη διαπασόν έχω βάλει αλλα οι τοίχοι είναι χάρτινοι..είναι και οι ένοικοι φασαριώζοι(ώρες ώρες χαίρομαι που γαβγίζει και τους τρομάζει για να μαθουν να μην κάνουν φασαρία 2-3ωρα το βράδυ)*demonio* αλλα μαζί τους τρομάζω και γω :(

minpinkiller

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2009
1.173
18
36
Ξεσσαλονίκη
Εχω ακριβως το ιδιο προβλημα με τον δικο μου...Απλα εμενα δεν γινεται 2-3 φορες...ακριβως απο διπλα μας εχουμε ενα φροντιστηριο πληροφορικης, οποτε ανεβοκατεβαινουν ανθρωποι και ακουγονται ομιλιες οοοοολη μερα....

Αυτο που προσπαθω να κανω ειναι να του αποσπαω την προσοχη με κατι αλλο εκεινη την ωρα...δεν πιανει παντα βεβαια αλλα κατι ειναι κ αυτο...

Louna mou

Well-Known Member
3 Δεκεμβρίου 2010
1.966
5
Πειραιάς
και εμένα το ίδιο κάνει.
δεν το θεωρώ κακό αντίθετα φύλαξη είναι
αν και είναι μικρό το δικό μου έχει διώξει κλέφτη γιατί ο άλλος δεν ξέρει τι σκύλος είναι πίσω απο τι πόρτα

και στη πολυκατοικία μου χάρτινοι είναι οι τοίχοι :(

minpinkiller

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2009
1.173
18
36
Ξεσσαλονίκη
Σιγουρα ειναι αποτρεπτικο αλλα δεν παυει να ειναι ακρως ενοχλητικο, ειδικα αν σε εχει παρει ο γλυκος υπνος στον καναπε κ σε κατατρομαξει το σκατο...

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.535
789
Ξεσσαλονικη!!!
ο,τι σκυλος κ να ειναι απο πισω απο την πορτα, με τετοιο γαβ(Σε κυβικα 5 κιλων κ πολλα λεω)....ε δεν θα κολωσει κ πολυ ο αλλος λογω του οτι δεν ξερει τι σκυλος ειναι....νομιζω πως φοβηθηκε μην ειναι κανεις μεσα κ αναστατωθει.κατα τα αλλα,κακο ειναι οταν γινεται συνεχεια.δεν ειναι φυλαξη αυτο.φυλαξη το λες εκ του αποτελεσματος που στις προυγουμενες περιπτωσεις ,δεν νομιζω κανεις να ειχε την διαθεση να παραβιασει τα σπιτια των παιδιων....σε οποιαδηποτε αλλη περιπτωση,μονο σπασαρχιδισμο μπορεις να το πεις κ καθε αλλο παρα καλο σου κανει.οταν θα γαυγησει για σοβαρο λογο ,θα πεις,ελα μωρε ο απο πανω ειναι....

mairoula

Well-Known Member
19 Απριλίου 2011
438
32
33
Zografou, Greece
Παιδιά και ο δικός μου το κάνει αυτό! 4 μηνών κούταβος είτε είναι ξύπνιος, είτε κοιμάται, με το που ακούγεται ο παραμικρός θόρυβος στην πόρτα πετάγεται και γαβγίζει σαν τρελός! Μια φορά μάλιστα που χτύπαγε το κουδούνι και εγώ δεν άκουγα γιατί ήμουν στη βεράντα, ήρθε και με τράβαγε από το παντελόνι να πάω μέσα! Αλλά δε με ενοχλεί, μπορώ να πω μ'αρέσει κιόλας γιατί νιώθω ότι θέλει να μας προστατεύσει! (αν και είναι κάπως μικροσκοπικός για κάτι τέτοιο :p )

minpinkiller

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2009
1.173
18
36
Ξεσσαλονίκη
σε οποιαδηποτε αλλη περιπτωση,μονο σπασαρχιδισμο μπορεις να το πεις κ καθε αλλο παρα καλο σου κανει.οταν θα γαυγησει για σοβαρο λογο ,θα πεις,ελα μωρε ο απο πανω ειναι....
Ακριβως αυτο...καθε περιπτωση πραγματικης απειλης μετα, θα την παρεις στο ντουκου κ δεν θα δωσεις καμια σημασια.

mairoula

Well-Known Member
19 Απριλίου 2011
438
32
33
Zografou, Greece
ο,τι σκυλος κ να ειναι απο πισω απο την πορτα, με τετοιο γαβ(Σε κυβικα 5 κιλων κ πολλα λεω)....ε δεν θα κολωσει κ πολυ ο αλλος λογω του οτι δεν ξερει τι σκυλος ειναι....νομιζω πως φοβηθηκε μην ειναι κανεις μεσα κ αναστατωθει.κατα τα αλλα,κακο ειναι οταν γινεται συνεχεια.δεν ειναι φυλαξη αυτο.φυλαξη το λες εκ του αποτελεσματος που στις προυγουμενες περιπτωσεις ,δεν νομιζω κανεις να ειχε την διαθεση να παραβιασει τα σπιτια των παιδιων....σε οποιαδηποτε αλλη περιπτωση,μονο σπασαρχιδισμο μπορεις να το πεις κ καθε αλλο παρα καλο σου κανει.οταν θα γαυγησει για σοβαρο λογο ,θα πεις,ελα μωρε ο απο πανω ειναι....
Εμένα ευτυχώς το κάνει μόνο όταν ακούει θόρυβο στη δική μας πόρτα! :)

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
To 4-5-6 μηνών κουτάβι που θα γαβγίσει πίσω από την πόρτα θα είναι από την περιέργεια του τι γίνεται πίσω από αυτήν!
Δεν νομίζω να είναι φύλαξη!

Όπως είπε και ο Λαυρέντης είναι σπαστικό κάποια στιγμή και αν χρειαστεί το γάβγισμα για σοβαρό λόγο θα το αγνοήσουμε!
Καλό είναι όταν γαβγίζει ο σκύλος προς πόρτες και παράθυρα να πηγαίνουμε και να ελέγχουμε!Προσωπικά όταν αντιληφθεί κάτι έστω και σε άλλο δωμάτιο να είμαι θα σηκωθώ και θα ελέγξω!Θα πάω δίπλα του να δει ότι έλεγξα, θα το χτυπήσω ελαφρά στα πλευρά ως ένδειξη ευχαρίστησης για το ότι με ειδοποίησε και θα του πω "τέλος" και θα επιστρέψει στην θέση του ή θα συνεχίσει αυτό που έκανε!Αυτό προϋποθέτει να έχει δουλευτεί ο σκύλος στο γάβγισμα!

Αυτό θέλει καθοδήγηση για το πότε είναι σωστό να γαβγίσει και "μάζεμα"/κόψιμο όταν δεν είναι σωστό να γαβγίσει(ας πούμε το περπάτημα του γείτονα) δεν το ξέρω και κατά πόσο θα τον επηρεάσει αργότερα στην κρίση του απέναντι σε έναν σοβαρό λόγο!
Δεν ξέρω αν είναι σωστό να αδιαφορήσουμε εκείνη την ώρα ή να τον απασχολήσουμε ή να τον διορθώσουμε!Εξαρτάται τι σκύλος είναι, κατά πόσο "έχει" το γάβγισμα, κατά πόσο έχει κατά πόσο έχει κοινωνικοποιηθεί!

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.535
789
Ξεσσαλονικη!!!
πολυ σημαντικο αυτο που ειπε ο στελιος...καθε φορα που γαυγιζει εμεις ελεγχουμε κ πρατουμε αναλογα.η αδιαφορουμε (παντα πρωτα ελεγχουμε) οποτε με τον καιρο αδιαφορει κ αυτος για κατι παρομοιο η του λεμε μπραβο ,οπως ειπε ο στελιος!δεν εχει σκεπτικα,τωρα κοιμαμαι αστο,βλεπω λαμπιρη,εχει την πετρουλα στην τηλεοραση κτλ κτλ....χρειαζεται "οδηγο" ο σκυλος,μην το ξεχναμε.

minpinkiller

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2009
1.173
18
36
Ξεσσαλονίκη
lawrence-gr;392892η αδιαφορουμε ([B said:
παντα πρωτα ελεγχουμε[/B]) οποτε με τον καιρο αδιαφορει κ αυτος για κατι παρομοιο η του λεμε μπραβο ,οπως ειπε ο στελιος!
Εννοεις οτι παμε κ βλεπουμε τι παιζει? Αν ομως θελουμε να κοψει το γαυγισμα με το παραμικρο, δεν του δειχνουμε οτι ετσι τραβαει την προσοχη μας?

Louna mou

Well-Known Member
3 Δεκεμβρίου 2010
1.966
5
Πειραιάς
Εννοεις οτι παμε κ βλεπουμε τι παιζει? Αν ομως θελουμε να κοψει το γαυγισμα με το παραμικρο, δεν του δειχνουμε οτι ετσι τραβαει την προσοχη μας?
μάλλον δεν το κατάλαβα πριν.... γαβγίζει ακομά και όταν ακόύσει το γείτονα να μπαίνει στο σπίτι του?εμένα γαβγίζει μονο οταν ακούσει κουδούνι

minpinkiller

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2009
1.173
18
36
Ξεσσαλονίκη
Οχι, εμεις λεμε που γαυγιζουν κ με τις μυγες, οπως λεει και ο Λαυρεντης. Καλα στο κουδουνι δεν το συζηταω...γινεται χαμος!

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.535
789
Ξεσσαλονικη!!!
περσα στην πορεια,κ αφου δει οτι καποιες φορες επιβραβευεις κ καποιες οχι,θα καταλαβει τι πρεπει κ τι οχι...εξαλλου ,αν το σκυλι κατα τα αλλα εκτονωνεται κανονικα κ εισαι ενταξη απεναντι του,δεν θα χρειαζεται να σου τραβαει την προσοχη με χαζοσυπεριφορες τετοιου τυπου.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97