Γάβγισμα προς τους άλλους

andrykor

Well-Known Member
19 Ιουλίου 2010
311
0
κορινθος
καλησπερα! διαβασα θεματα για το γαυγισμα αλλα δεν με καλυψαν πληρως. το κουταβι μου, 5 μηνων τωρα, αφου τελειωσαμε με τα εμβολια και τα αργησαμε λιγο λογω χαμηλου ανοσοποιητικου, αρχισαμε να βγαινουμε βολτες εξω. σημερα βγηκαμε την 2η βολτα μας. μεχρι στιγμης δεν τον αφηνα να περπαταει κατω αλλα εχει συνεχεια επαφη με θορυβους και οτι εχει σχεση με το περιβαλλον οπου ζουμε. στην πρωτη βολτα γαυγιζε σε οτι εβλεπε να κινειται γυρω του. προσπαθησα χωρις χαδια να του λεω μη και να του το κοβω. σημερα στη 2η βολτα παλι γαυγιζε ακομα και σε αλλα σκυλια. παλι του ελεγα '''μη'' αλλα αν και δεν γαυγιζε γιατι ακουγε το μη, γρυλιζε και καμια φορα γαυγιζε στα κρυφα. 2 φορες τωρα τον εχω παει σε φιλικο σπιτι με αλλο σκυλι και τα πανε αρκετα καλα και δεν γαυγιζει. εξω ομως το κανει. πως λετε να του το κοψω χωρις να του δημιουργησω προβλημα? νομιζετε πως φοβαται επειδη ειναι αρχη ή οτι ειναι πολυ προστατευτικος προς εμενα λογω ηλικιας του?

thp

Well-Known Member
7 Απριλίου 2011
101
3
5 μηνών; Μου φαίνεται βγήκε λίγο καθυστερημένα, εγώ άρχισα όταν ήταν 2,5 μηνών. Καλο είναι να συνηθίζει και να μαθαίνει από μικρό.

andrykor

Well-Known Member
19 Ιουλίου 2010
311
0
κορινθος
βγηκαμε καθυστερημενα επειδη λογω χαμηλου ανοσοποιητικου αργησαμε με τα εμβολια. παρολα αυτα, μπορει να μην περπατουσε στο χωμα, αλλα ερχονταν σε επαφη με παρα πολλους θορυβους, αυτοκινητα και κοσμο, απο την αγκαλια μου ομως. δεν γαυγιζε ομως καθολου. τωρα που περπαταει γαυγιζει.

thp

Well-Known Member
7 Απριλίου 2011
101
3
Δεν χρειάζεται να ολοκληρωθούν τα εμβόλια για να βγει έξω αρκεί να υπάρχει προσοχή. Νομίζεις το δικό μου έχει ολοκληρώσει τον κύκλο; Ούτε καν. Αλλα το πάω εδώ κοντά για να συνηθίζει, έχει γνωρίσει γείτονες, σκυλιά, γατιά ότι θες. Το γαύγισμα σε ένα κουτάβι δεν σημαίνει κάτι κακό, πολλές φορες θέλουν να σου πουν να τα πας πιο κοντά σε αυτό που τους τράβηξε την προσοχή. Έχουν απίστευτη περιέργεια για το οτιδήποτε και είναι απόλυτα φυσιολογικό.

Tonini

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
843
2
36
Munich/Germany
Καλησπέρα παιδιά! Αρχικα θεωρώ πως καλά εκανες και δεν τον εβγαζες βόλτα μεχρι την ολοκλήρωση του κύκλου εμβολίων. Το σκυλί σου ειδικά οταν λες οτι εχει και αδύναμο ανοσοποιητικό μπορεί να είχε συνέπειες ασχημες. (δεν θέλω να ακουστεί σαν κινδυνολογία αυτο). Σε οτι αφορά το γαύγισμα μπορεί να είναι ανήσυχο, μπορεί να θέλει οπως είπε κ ο φίλος πιο πανω να πλησιάσει κατι που το ενδιαφέρει...μπορεί να μύρισε κατι και να του προκαλεί περιέργεια, μπορεί ακόμα και να μην αισθάνεται άνετα κάποιες φορές. Επίσης θα σημείώσω κατι σε οτι αφορα την βόλτα. Εγώ τον δικό μου πριν ολοκληρώσει τον κύκλο εμβολίων τον επαιρνα μαζί μου για να μαθαίνει ήχους, και να κοινωνικοποιείται αλλα δεν ερχόταν σε επαφή με άλλα ζωα ούτε με το έδαφος αφού τον είχα μπροστα στην αγκαλιά μου, σε μια σχολική τσάντα φορεμενη αναποδα για να τον βλέπω, να τον παρακολουθώ πως αντιδρα σε καθε τι που θα δει, κ που θα μυρισει. Σιγα σιγα το σκυλακι συου θα προσαρμοστεί σε ήχους και σε αντιδράσεις άλλων στον εξωτερικό χώρο. Θέλει υπομονή και χρόνο ενασχόλησης.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97