ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΛΥΚΟΣΚΥΛΟ

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.787
20.091
Δοκίμασες να κάνεις ένα googlάρισμα; Νομίζω θα σου βγάλει πολλά πράγματα. Τι ακριβώς προσπαθείς να μάθεις;

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

Active Member
7 Μαϊου 2010
37
0
ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
Εχω κανει,το μονο που διαπιστωνω ομως ειναι οτι ορισμενα γερμανικα ποιμενικα ειναι γραμμενα ως ''λυκοσκυλα''..οποτε δεν βγαζει νοημα..απλα απο εκει που μου εδωσαν το σκυλο μου ειπαν οτι δεν ειναι ποιμενικος,αλλα γερμανικο λυκοσκυλο..αλλα απο οσο γνωριζα κ εγω δεν υπηρχε κατι τετοιο..

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.787
20.091
Η σωστή/επίσημη ονομασία είναι "γερμανικός ποιμενικός". Σε όλα τα σοβαρά sites, έτσι θα το βρεις.
Διάβασε για να ενημερωθείς και να μην σου λέει ο καθένας ότι θέλει.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Η επίσημη ονομασία είναι Γερμανικός Ποιμενικός!
Αυτοί που δεν ξέρουν το λένε λυκόσκυλο!Δεν ξέρω γιατί αλλά δεν μου αρέσει που μερικές φορές τον δικό μου το λένε λυκόσκυλο!Δεν ξέρω στην Ελλάδα νομίζω το έχουμε συνδιάσει με το ημίαιμο!Εδώ μπερδεύουμε το εκτροφικό καθαρόαιμο με το απλό καθαρόαιμο που απέχουν έτη φωτός!

Last edited:

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
εσύ πάλι τι λές τώρα?δεν σε καταλαβαίνω
εκτροφικό καθαρόαιμο και απλό καθαρόαιμο???

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
εκτροφικό καθαρόαιμο και απλό καθαρόαιμο???
Υπαρχουν απειρα καθαροαιμα απο bybs και pet shops, τα οποια φυσικα απεχουν ετη φωτος απο τα εκτροφικα, οπως ειπε ο Στελιος. Οχι οτι τα εκτροφικα ειναι αναγκαστικα και τελεια. Απειρα παραδειγματα μαπα εκτροφικων σκυλων.

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
Το λυκόσκυλο είναι η διασταύρωση λύκου και σκύλου

Ας μην αναφερθούμε στο τι είναι το τσοπανοσκυλο καλύτερα...

:D:D:D

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
Αυτό δεν είναι τίποτα

Φανταστείτε ότι το λυκόσκυλο (γερμανικό ποιμενικό) είναι ΚΑΙ τσοπανόσκυλο

Αυτό πώς θα το χαρακτηρίζατε;

Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
Δηλαδή το δικό μου είναι διασταύρωση του jack και του russell???? Ποιός είναι ο jack και ποιός ο russell??? Σοβαρά τώρα η έκφραση "λυκόσκυλο" πως επικράτησε? έστω και από αδαείς?

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Παλαιοτερα λεγοταν Ποιμενικος Σκυλος Αλσατιας(Ελζας,η Ελσας)στα Γερμανικα,περιοχη στα Γαλλογερμανικα συνορα,της οποιας το μεγαλυτερο κομματι ανηκει σημερα σην Γαλλια,αλλα οι περισσοτεροι κατοικοι μιλανε Γερμανικα,στην Γαλλια οπως ειναι γνωστο υπαρχουν πολλα προβατα και ρατσες(ισως οι καλυτερες παραγωγης γαλακτος),εξου και το ποιμενικο,οι Γερμανοι στα αγελαδια ειχαν περισσοτερο Ροτβαιλερ.
Υπαρχουν πολλες μορφες του Γερμανικου ποιμενικου,απλα με τα στανταρ και τις εκθεσεις (εχουν και τα στραβα τους)εχουν πολλες χαθει,λογω του οτι δεν αναγνωριστηκαν και δεν οργανωθηκαν σε δυνατα λομπι οπως ο Γερμανικος Ποιμενικος οπως τον γνωριζουμε σημερα.
Υπαρχουν ομως,εγω γνωριζω μια,ειναι κοντο φαρδυ σκυλι με ορθια κοντα αυτια και εχει το ιδιο χρωμα,το τριχωμα του ειναι ελαφρως κυματιστο(πολυ λιγο)υπαρχουν και αλλα πολλα.
Και κατι αλλο το FCI δεν ειναι ο γενικος δερβεναγας,υπαρχουν αλλες τοσες ρατσες εκτος,δεν σημαινει οτι δεν υπαρχουν,ας μην μπαινουμε σε κυκλωματα,αποκλειστικοτητα δεν εχει κανενας.

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
Η φυλή ξεκίνησε ως Deutscher Shaeferhund από τον Max von Stephanitz, δηλαδή Γερμανικός Ποιμενικός

Το "Αλσατίας" υιοθετήθηκε μετά τον Β' ΠΠ γιατί ότιδήποτε "γερμανικό" έφερνε αποστροφή στον κόσμο.

Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
Ναι ρε παιδιά η έκφραση "λυκόσκυλο" πως προέκυψε όμως? επειδή το ΓΠ έχει την κοψιά ας το πούμε καταχρηστικά του λύκου? Η υπήρξε κάποια διασταύρωση στο παρελθόν? Σόρρυ αν ρωτάω χαζά...

Panos0685

Well-Known Member
21 Ιουλίου 2008
490
1
43
Anthousa Athens
Γι αυτο τα μποξερ και ολα τα μαστιφοειδη μπορουν να ονομαστουν και αρκουδοσκυλα!