ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΣ ΠΟΙΜΕΝΙΚΟΣ ΔΕΝ ΤΡΩΕΙ ΜΕ ΟΡΕΞΗ

tryphon13

Well-Known Member
29 Ιουνίου 2015
180
334
ATHENS
καλημέρα παιδιά,

Όπως οι περισσότεροι γνωρίζετε έχω ένα γερμανικό ποιμενικό και ένα ημίαιμο λαμπραντόρ.
Ο γερμανικός ποιμενικός υιοθετήθηκε από εμένα εδω και κάτι μήνες. Από τότε που τον πήρα έχω προβλήματα με την διατροφή του. Του έπαιρνα imperial δεν του άρεσε καθόλου. Το γύρισα σε brit και την τρώει. Αλλά δεν τρωει με όρεξη. Πρέπει να είμαι από πάνω του και να με βλέπει αλλιώς δεν τρώει. Πχ πλατάρια και τέτοια τρώει και μόνος του. Σημειωτέον δεν είναι ότι δεν του αρέσει η τροφή, γιατι τις προηγούμενες μόνο που τις μύριζε εξαφανιζότανε. Επίσης πρέπει να πάρει αλλά 2-3 κιλά σίγουρα τα οποία δεν τα παίρνει με τίποτα. Από εξετάσεις είναι υγιέστατος και μόλις του έκανα και αποπαρασίτωση.

Το κυριότερο που με ενδιαφέρει είναι να τον παχύνω λίγο. Τα πλευρά του δεν φαίνονται αλλά η κοιλιά μπαίνει λίγο μέσα. Δηλαδή δεν τον λες ακριβώς αδύνατο αλλά πρέπει να πάρει λίγο όγκο.
Τι να κάνω, τρώει περίπου 500-600γμ ξηρά τροφή.

ευχαριστώ,

Last edited:

tryphon13

Well-Known Member
29 Ιουνίου 2015
180
334
ATHENS
Επιπλέον ο χασάπης μου έχει κάτι κιμάδες για σκυλιά όπως τους αποκαλεί και μέσα έχουν τα απομεινάρια από μοσχάρια κυρίως. πχ ζωτικά όργανα λίπη κόκκαλα και μύς. Σπάνια του το παίρνω αλλά όταν το τρώει τρελένεται. το βράζω με κοφτό ρυζάκι για σκυλιά με λίγα καροτάκια και σπανάκι.

tryphon13

Well-Known Member
29 Ιουνίου 2015
180
334
ATHENS
500-600 γρ ξηρά την μέρα, είναι αρκετά και με το παραπάνω.
Και αφού δεν φαίνονται πλευρά, γιατί θες να τον παχύνεις κι άλλο? Για το Πάσχα τον ετοιμάζεις?
γιατί είναι στο όριο. δηλαδή αμα χτύπα ξύλο αρρωστήσει και δεν φάει για λίγες μέρες τη βάψαμε. Γιαυτό να παρει 2-3 κιλά να είμαι σίγουρος

Last edited:
  • Like
Reactions: Kodagoshe

Morian

Well-Known Member
9 Μαρτίου 2012
110
103
Ιωαννινα
Πόσο μηνών είναι ο ΓΠ? Είναι λογικό τα πλατάρια να τα καταβροχθίζει και την ξηρά τροφή όχι...
Προσωπική μου άποψη μην τον ταίζεις μια πλατάρια και μια ξηρά, διάλεξε τη διατροφή θα ακολουθήσει ο σκύλος σου barf ή ξηρά... τουλάχιστον μέχρι να φτιάξεις το πρόγραμμά του, μετά μπορείς να κάνεις συνδυασμούς πχ στην ξηρά βάλτου και λίγο κονσερβούλα μέσα ή την αγαπημένη του λιχουδιά... και όπως είπε και παραπάνω ο sea-mol wtf 500-600 γραμμάρια είναι πολλά. Εμένα είναι 6 μηνών και δίνω 370 γραμμάρια σύνολο σε 2 γεύματα...

tryphon13

Well-Known Member
29 Ιουνίου 2015
180
334
ATHENS
Πόσο μηνών είναι ο ΓΠ? Είναι λογικό τα πλατάρια να τα καταβροχθίζει και την ξηρά τροφή όχι...
Προσωπική μου άποψη μην τον ταίζεις μια πλατάρια και μια ξηρά, διάλεξε τη διατροφή θα ακολουθήσει ο σκύλος σου barf ή ξηρά... τουλάχιστον μέχρι να φτιάξεις το πρόγραμμά του, μετά μπορείς να κάνεις συνδυασμούς πχ στην ξηρά βάλτου και λίγο κονσερβούλα μέσα ή την αγαπημένη του λιχουδιά... και όπως είπε και παραπάνω ο sea-mol wtf 500-600 γραμμάρια είναι πολλά. Εμένα είναι 6 μηνών και δίνω 370 γραμμάρια σύνολο σε 2 γεύματα...
ευχαριστώ για τις συμβουλές. είναι 3 ετών σχεδόν. Κοιτα μόνο και μόνο απο τα 600 γραμμάρια που τρώει θα έπρεπε να παχαίνει. αλλα τπτ. επιπλέον 2 μέρες να φάει λιγότερο φαίνεται εμφανώς αδυνατυσμένος. και σημειωτεόν τον ταίζω μια φορα την ημέρα

• Like
Reactions: Kodagoshe

tryphon13

Well-Known Member
29 Ιουνίου 2015
180
334
ATHENS
ευχαριστώ για τις συμβουλές. είναι 3 ετών σχεδόν. Κοιτα μόνο και μόνο απο τα 600 γραμμάρια που τρώει θα έπρεπε να παχαίνει. αλλα τπτ. επιπλέον 2 μέρες να φάει λιγότερο φαίνεται εμφανώς αδυνατυσμένος. και σημειωτεόν τον ταίζω μια φορα την ημέρα
.

Morian

Well-Known Member
9 Μαρτίου 2012
110
103
Ιωαννινα
Φτου να μην τον ματιάσω, καλέ τι αδύνατος? Φοβερός είναι να σου ζήσει!
Εγώ πάντως θα διάλεγα μια ποιοτική ξηρά τροφή και θα επέμενα, εντάξη δεν είναι και σε ηλικία ανάπτυξης για να μην κάνεις παιχνίδια με την τροφή... Μπορείς να του προσθέσης και λίγο κονσέρβα μέσα όπως είπα παραπάνω και θα δεις πως θα την τρώει μετά...
Εξάλου παίζουν και πολλά ρόλο για το πόσο πρέπει να τρώει και με τι όρεξη... Αθλείται ο σκύλος? Εκτονώνεται όσο πρέπει?

• Like
Reactions: tryphon13

tryphon13

Well-Known Member
29 Ιουνίου 2015
180
334
ATHENS
Φτου να μην τον ματιάσω, καλέ τι αδύνατος? Φοβερός είναι να σου ζήσει!
Εγώ πάντως θα διάλεγα μια ποιοτική ξηρά τροφή και θα επέμενα, εντάξη δεν είναι και σε ηλικία ανάπτυξης για να μην κάνεις παιχνίδια με την τροφή... Μπορείς να του προσθέσης και λίγο κονσέρβα μέσα όπως είπα παραπάνω και θα δεις πως θα την τρώει μετά...
Εξάλου παίζουν και πολλά ρόλο για το πόσο πρέπει να τρώει και με τι όρεξη... Αθλείται ο σκύλος? Εκτονώνεται όσο πρέπει?
να σαι καλα. ευχαριστώ. κοιτα δοξα το Θεό εχω τεραστιο κηπο και παίζουν με τον αλλο σκύλο πολύ.. αλλά αυτος δεν έχει μαθει στα παιχνίδια τρέχει κανένα 15 λεπτο και μετά γρατζουνάει την πόρτα να μπει σπίτι να καπλώσει στο χαλί. για βόλτες τρελένεται.. και γ κολύμπι το ίδιο..ειναι εξαιρετικά σοβαρό σκυλί και ανεξάρτητο. ουτε μια φορα δεν έχει ζητιανέψει φαγητο απο το τραπέζι, ουτε τρώει απο χέρι ξένου. το ακριβώς αντιθετο από τον αλλον δηλαδή..οσο για την τροφή brit prenium δίνω και του κάθεται τέλεια

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.860
5.110
patra
grdane.blogspot.com
500 600 γραμμαρια είναι πολύ
γι αυτο νομίζεις ότι δεν καλοτρωει
προφανως ο σκυλος σου δεν αφομοιωνει την τροφη την αποβαλλει μεσω κοπρανων
μην τον ταιζεις αυτη τη ποσοτητα μια φορα την ημερα
χωρισε την σε δυο γευματα
αν θελεις να παρει ογκο αρχισε τον τρεξιμο με ποδηλατο απο 1500 μετρα
και καθε εβδομαδα θα προσθετεις 500 μετρα
στα 4000 μετρα σταθεροποιεισαι και τρεχεις καθημερινα
θα αρχισει να αφομοιωνει καλυτερα την τροφη και θα ανοιξει λιγο ακομα το στερνο του...
όταν λεμε τρεξιμο εννοουμε γρηγορο τριποδισμο...

tryphon13

Well-Known Member
29 Ιουνίου 2015
180
334
ATHENS
@tryphon13
Εμενα μου φαινεται μια χαρα! Φτου φτου κουκλαρος ειναι, να σου ζησει πολλα πολλα χρονια! :)
Ποσα κιλα ειναι και θες να τον παχυνεις σονι και ντε; Εμενα μου φαινεται οκ!:D
να εισαι καλά φιλε μου. περίπου είναι 38 κιλα. για να το λέτε ολοι οτι ειναι οκ κατι θα ξέρετε.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog