ΓΕΙΑ ΣΑΣ. ΚΙ ΕΓΩ ΕΔΩ-ΒΟΗΘΕΙΑ!!!!!

LIZETA

New Member
8 Νοεμβρίου 2007
2
0
Γειά σας,
με λένε Λιζέτα και θάθελα τη βοήθειά σας. Από μικρή στο πατρικό μου μεγάλωναν διάφορα σκυλάκια με τελευταίο ένα κανισάκι που έζησε 12 χρόνια. Από τότε πέρασε πολύς καιρός και ενώ ήθελα πολύ ένα σκύλο "κρατιόμουν" γιατί δεν υπρχαν κατάλληλες συνθήκες (μικρό σπίτι, λίγος ελεύθερος χρόνος δικός μου κλπ).
Τώρα επιτέλους όλα αυτά εξέλιπαν οπότε μπορώ να οργανωθώ για να υιοθετήσω σκυλάκι.
Λαμβανομένου υπόψη οτι έχω και ένα κοριτσάκι 6 ετών θα ήθελα το σκυλάκι που θα έχουμε να είναι φιλικό προς τα παιδιά. Επίσης δεδομένου ότι θα μένει μέσα στο σπίτι θέλω κάποια μικροσωμη ράτσα με τρίχωμα που δεν μαδάει. Μας αρέσουν τα king charles και τα west highland terrier.
Αν μπορεί κάποιος να μου δώσει πληροφορίες για αυτές τις δύο ράτσες (χαρακτήρας, θέματα υγείας κλπ) ή να μου προτείνει κάποια άλλη ράτσα θα περιμένω μήνυμα.
Επίσης θα ήθελα ονόματα εκτροφέων γιατί δεν θέλω να πάω με τίποτα σε pet shop.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ΓΙΑ ΟΛΑ.
ΛΙΖΕΤΑ

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
Καλώς ήρθες LIZETA.

Εγώ νομίζω ότι η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ράτσα η οποία δεν μαδάει είναι τα κανίς.

σίγουρος όμως δεν είμαι γιαυτό ας περιμένουμε τους ειδικούς :) :) :) :) :) :) :) :)

perla

Well-Known Member
3 Οκτωβρίου 2007
136
0
Καλημέρα και καλώς ήλθες.
Μπορώ να σου πω για τα west highland γιατί έχω ένα μικρό τερατάκι 9 μηνών.Είναι πολύ παιχνιδιάρικα, καλοσυνάτα και πανέξυπνα.Χρειάζεται όμως υπομονή και σταθερή εκπαίδευση γιατί είναι και αρκετά ξεροκέφαλα.Μαθαίνουν όμως απίστευτα γρήγορα.Επίσης είναι αρκετά ομιλητικά :eyecrazy: .Με τα παιδιά (των άλλων γιατί εγώ δεν έχω) όπως και με τους παντες είναι πολύ φιλικά αλλά ότι σκυλάκι και να πάρεις θα πρέπει να είσαι από κοντά γιατί πολλές φορές τα παιδιά γίνονται άγαρμπα.
Εμένα είναι το πρώτο μου και έχω πάθει πλάκα.Για ονόματα εκτροφέων δεν γνωρίζω αλλά μπορείς να πάρεις το ΚΟΕ 210-8145165 και θα σε ενημερώσουν

sir-elric

Well-Known Member
17 Νοεμβρίου 2006
2.589
3
marathon beach
δεν υπαρχουν σκυλια που ειναι φιλικα προς τα παιδακια ! υπαρχουν παιδακια που ξερουν πως να παιζουν με τα σκυλακια !! :wink:

βασικα-ποση ωρα θα μπορεις να αφιερωσεις για την εκτωνοση του σκυλου ?

τα γαλλικα και τα αγγλικα μπουλντογκ τα εχεις κοιταξει ?

εχεις αρχισει πολυ σωστα παντως!!

LIZETA

New Member
8 Νοεμβρίου 2007
2
0
Ευχαριστω πολύ για την άμεση ανταπόκριση!!!
Κατ' αρχήν θέλω να πώ πως η κόρη μου δείχνει πολλή αγάπη και προς άγνωστα ζωάκια (χάδια, αγκαλιές κλπ).Ισως επειδή την έχουμε μάθει να τα σέβεται χωρίς να τα φοβάται και χωρίς να τα "κατσιάζει" στα μέτρα πάντα ενός εξάχρονου παιδιού.
Οσο για τον διαθέσιμό μου χρόνο: Είμαι στο σπίτι από τις 1500 το μεσημέρι και μετά. Βόλτες μπορώ δύο την ημέρα: μεσημέρι και βράδυ.
Τα ξαναλέμε.

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Καλώς ήρθες LIZETA στο Dodforum! :p
Συγχαρητήρια για τον υπεύθυνο τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζεις την μελλοντική απόκτηση ενός κουταβιού και για το σεβασμό για τα ζώα που έχεις διδάξει στη μικρή σου! Πολλά από τα μέλη μας έχουν την εμπειρία και τις γνώσεις για να σε βοηθήσουν να κατευθυνθείς στην σωστότερη επιλογή.
Εύχομαι καλές και εποικοδομητικές συζητήσεις!

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Γειά σου! Cavalier δεν ξέρω αν υπάρχει από Ελληνα εκτροφέα, Westie σίγουρα υπάρχουν ... κοίτα και Bulldog, ή και Boxer, είναι πολύ καλά με τα παιδιά, και πιο ήρεμα απο terrier ...

perla

Well-Known Member
3 Οκτωβρίου 2007
136
0
Όσον αφορά το χρόνο που θα πρέπει να διαθέσεις, 2 βόλτες αρκούν για τα westie

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Καλωηρθες lizeta, εγώ θα ήθελα να συμπληρώσω ότι πρώτα θέλουν "εκπαιδεύσει" τα παιδάκια και μετά τα σκυλάκια γιατί κανένα σκυλάκι δεν μπορεί να είναι πολύ ανεχτικό στο "βασανιστήριο"ενός μικρού παιδιού..,επίσης θέλω να πιστεύω ότι το σκυλάκι το πήρες για σένα και όχι για το παιδάκι..
Οσον αφορά τα westie ,είναι καταπληκτικά σκυλιά ,τα πάνε υπέροχα με τα παιδιά είναι αρκετά ατίθασα αλλα μαθαίνουν πολύ εύκολα,είναι πολύ έξυπνα,έχουν απίστευτη πλακα φαντάσου τα έχουν σε κάποιες κλινικές για να βοηθούν τους καταθλιπτικούς..,είναι πολύ ανθρωποκεντρικά σκυλιά οποτε θέλουν να είναι πολύ μαζί με την άγελη τους,όχι με την εννιά τις εξάρτησης αλλα με την έννοια τις παρέας ,μιας και θεωρούνται πολύ κοινωνικά πλάσματα!αν θα λείπεις πολλές ώρες από το σπίτι δεν είναι κατάλληλο σκυλί μιας και θέλει να ασχολείσαι μαζί τους γιατί "βαριετέ" εύκολα ,αυτή την λέξη ακριβώς αναφέρουν τα βιβλία..οποτε μπορεί να αρχίσει να κάνει ζημιες ,να γαβγίζει χωρίς λόγο,και να πάσχει από κατάθλιψη..,είναι ένα σκυλί που θέλει να ασχολείσαι μαζί του ,να του μιλάς και να παίζεις..,αν όμως πλήρεις τις προϋποθέσεις για αυτό το σκυλί τότε είναι υπέροχο πραγματικά..!
Είναι σχετικά ενεργητικά σκυλιά..,οι πρόγονοι τους κυνηγάγανε αλεπούδες,οποτε
θέλουν να τρέχουν και να πηγαίνουν σχετικά μεγάλες βόλτες,είναι πιο μυώδες συγκριτικά από κάποια αλλα μικρά, αλλα συγουρα δεν ειναι και όπως τα μεγάλα.όσον αφορά το τρίχωμα δεν μαδάει..αλλα θέλει μια τυπική περιποίηση όπως όλα τα "μακριτριχα" σκυλιά.έχουμε groomer στο forum οποτε αν θες και κάτι παραπάνω μπορείς να την ρωτήσεις..

Συχαρητήρια που επέλεξες να μεγαλώσεις το παιδάκι σου με σκυλί ,θα του κάνει απίστευτα καλο και μακάρι όλοι οι καινούριοι γονείς να σκεφτόντουσαν έτσι..μονο έτσι έχουμε πιθανότητες να ανεβεί η φιλοζωία στην ελλάδα..
αν θες μπες σε αυτό το site για περισσότερες info. http://www.westieclubamerica.com/ :p

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Οσον αφορα το θεμα υγειας, τα τεριε ειναι ευρωστα και γεματα ζωτικοτητα σκυλια που με την καταληλη φροντιδα και διατροφη ειναι ελαχιστα ευαλωτα στις αρρωστιες.(Δανισμενο απο βιβλιο για Westie).

Γενικά είναι υγιής και ανθεκτικός. Επειδή σε πολλές χώρες της Ευρώπης έγινε τα τελευταία χρόνια πολύ δημοφιλής, δεν λείπουν και τα προβλήματα τα οποία προκύπτουν από την «μαζική εκτροφή». Το καλό Γουέστι πρέπει να το πάρετε μόνο από έναν ευσυνείδητο εκτροφέα, οποίος δεν παράγει απλά κουτάβια αλλά προσπαθεί πάντοτε να βελτιώσει την φυλή, εκτρέφοντας υγιή κουτάβια.
(δανισμενο απο interpet).

Οτι και να διαλεξεις ,συχαρητηρια που το ψαχνεις!

:wink:

keyman

Well-Known Member
18 Ιουλίου 2007
1.010
1
ΑΘΗΝΑ
www.keyman.gr
δεν ξέρω για τα υπόλοιπα τερριέ αλλά το δικό μας....είναι ο διάολος μεταμορφωμένος :mrgreen: κι ακόμα δεν έχουμε δει τίποτα...Γενικά τα τερριέ πιστεύω πως είναι για γερά νεύρα :lol: :lol: :lol: Και δεν το λέω για να σε αποθαρρύνω,κάθε άλλο,αλλά για να είσαι προετοιμασμένη για το τι έχεις να αντιμετωπίσεις :roll: πιστεύω πως είναι σκυλιά για παιδιά μιας και γουστάρουν να παίζουν μέχρι τελικής πτώσης και μόνο ένα παιδί έχει αντοχή και όρεξη για τόοοοοσο παιχνίδι :wink:

mourgakos

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2007
60
1
athens
καλημερα και καλως ηρθες.
εγω εχω κοκερ σπανιελ,καλυτερα να το αποφυγεις αν το βγαζει βολτα ο αντρας σου-σχεση σου-αγορι σου....... :lol: :lol: :lol: καλοσυνατα και ενεργητικα με εξυπνο και λυπημενο βλεμμα.......
αλλα αν ειχα παιδι τωρα σ αυτην την ηλικια.......μποξερ.και ανεχοντε τα χιλια μυρια απο
τα παιδια και ειναι και προστατευτικα.και επειδη ειναι και λιγο μουντρουχλικα επειδη λειπεις το πρωι,θα πεφτει σιγουρα για υπνο.
υπακουα και στοργικα.......