Βelcando: Adult multi croc vs Adult dinner

mAthosalas

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2011
1.053
2
52
Πάτρα
Η Βelcando προσφερει καποιες τροφες για ενηλικους σκυλους μεταξυ των οποιων και οι δυο που αναφερω στον Τιτλο...
Πιο αναλυτικα:
Εδω http://www.belcando.de/el_gr/produkte/trockennahrung/erwachsene-hunde/adult-multi-croc.html μιλαει για την ADULT MULTI CROC
και εδω http://www.belcando.de/el_gr/produkte/trockennahrung/erwachsene-hunde/adult-dinner.html μιλαει για την ADULT DINNER
Βασικη διαφορα βλεπω οτι η μια εκ των δυο περιεχει στα βασικα συστατικα εκτος απο πουλερικα ΚΑΙ βοδινο...
Επειδη προσωπικη εμπειρια ή γνωση δεν εχω τοση ωστε να μπορω να εξαγω ασφαλη συμπερασματα θα ηθελα την γνωμη/βοηθεια σας σχετικα με το ποια εκ των δυο επιλογων τροφης θεωρειται ως πιο πληρης.
Εχω επιλεξει για την ωρα την Dinner αλλά δεν θα ελεγα οχι και σε δοκιμη της αλλης,ειδικα αν ειναι πιο "πληρης"...
Μιλαω για τον Φοιβο μου και η ημερησια τροφη του αποτελειται αποκλειστικα μονο με ξηρα τροφη.
Επισης ενα αλλο θεμα που θα ηθελα να θιξω ειναι εαν πρεπει/μπορω/επιτρεπεται/"οπως θες πες το" να του δινω ενδιαμεσα γευματα ή ¨δωρακια¨απο αλλες τροφες πχ γιαουρτι-αυγο-μαγειρευτο ή εαν ειναι καλυτερα ΜΟΝΟ την ξηρα του τροφη...
:rolleyes:

sevah

Well-Known Member
29 Μαϊου 2009
1.543
4
Ιωαννινα
Ο λόγος που επέλεξα εγώ την DINNER αντί για την MULTI CROC ήταν επειδή η δεύτερη αναφέρει το κρέας στην τέταρτη θέση στα συστατικά.
Σαφώς και μπορείς να δίνεις γιαούρτι και αυγό(καλύτερα ωμό και με το τσόφλι). Κάποιοι δίνουν και μερικές μέρες του μήνα μαγειρευτό. Και εγώ δίνω, όποτε υπάρχει μαγειρεμένο κάτι που να μην τον βλάπτει.
Επίσης μπορείς να δίνεις και άλλα όπως μέλι, κεφίρ, βασιλικό πολτό κλπ κλπ.

Last edited:

mAthosalas

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2011
1.053
2
52
Πάτρα
τελικα εδω και μερικες μερες δοκιμαζουμε την Multicroc,παντα αραιωμενη με νερο...Δειχνει να την τρωει καλα και τού πηγαινειν και καλα.Χωρις παρενεργειες ή κακη πεψη...Λαμπερο και πυκνο τριχωμα οκ,ορεξη για ληψη της τροφης και ενεργειακα ειναι μια χαρα...Το παμε ετσι και βλεπουμε αν και πότε θα τη βαρεθει...Παντως σε σχεση με την Dinner τον βλεπω πιο ορεξατο και δεκτικο...Ισως φταιει και η πιο γεματη γευση της λογω "σουπας".θα δειξει...Και αν και το ξαναεγραψα παμε στα +10 ευρω στο 15kg σακι εδω σε σχεση με την dinner...

miminoula

Well-Known Member
26 Νοεμβρίου 2011
1.339
9
44
Κερατσίνι - Νίκαια
www.facebook.com
Να ρωτήσω κάτι σχετικό με αυτό που είπες για το τρίχωμα;
Πάνω στις πόσες μέρες μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι το τρίχωμα είναι πυκνό και λαμπερό λόγω της νέας τροφής;
Θέλω να πω.. δεν χρειάζεται μια Χ (σχετικά μεγάλη) διάρκεια για να αλλάξει είτε προς το καλύτερο, είτε προς το χειρότερο το τρίχωμα εξαιτίας της τροφής;

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Γιατί;
Ηθελα να το ρωτήσω κι εγώ...
Γενικά, αν έχει κιτρικό (ή ασκορβικό) οξύ, δεν πρέπει να μουλιάζει στο νερό!!!

Αν δεν έχει, πολλοί το συνιστούν, μιάς και γίνεται (θεωρητικά) πιο ομαλή διαδικασία πέψης και μειώνει (θεωρητικά) την πιθανότητα συστροφής...

miminoula

Well-Known Member
26 Νοεμβρίου 2011
1.339
9
44
Κερατσίνι - Νίκαια
www.facebook.com
Στην puppy που παίρνω εγώ, προσθέτουμε χλιαρό νερό για να δημιουργηθεί μια "σος" και να ενισχυθεί η γεύση της τροφής, έτσι ώστε να την πάρει με καλό "μάτι" το κουτάβι... για τις adult δεν ήξερα ότι γίνεται το ίδιο !:confused:

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
η οδηγία της belcando είναι πως ο μόνος κωδικός που μπορεί κι επιτρέπεται να μουλιάζεται είναι όποιος ανήκει στη σειρά finnest.

Γενικά, αν οι τροφές που δίνετε περιέχουν οξικά ή βασικά αποφεύγετε να διαλύετε σε νερό αν δεν είστε σίγουροι για τ' αποτελέσματα κι ότι στα υποπροϊόντα δεν υπάρχει κάτι που δεν πρέπει να καταναλωθεί.

Επίσης πέραν τούτου, αν για παράδειγμα ο σκύλος σας δεν καταναλώσει όλη την αραιωμένη τροφή, έχετε πετύχει να διατραφεί υποθερμιδικά των αναγκών του καθότι έχετε μειώσει τη συγκέντρωση και κατά συνέπεια την προσληφθείσα ενέργεια.

mAthosalas

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2011
1.053
2
52
Πάτρα
Και πολυ νωριτερα ηλικιακα,οταν επαιρνα την Belcando Puppy Gravy οι οδηγιες τής εταιρειας ήταν για αναμιξη με νερο... PUPPY GRAVY - reich an Geflügel, Reis und Ei Σήμερα που και παλι επελεξα μια αντιστοιχη τροφη,την Multicroc,τις ιδιες οδηγιες δινει η εταιρεια...ADULT MULTI-CROC - M

Δηλαδη,αν και δεν σε αναγκαζει να μουλιαζεις την ξηρα τροφη,εχεις παραυτα την δυνατοτητα να το κανεις,λογω διαφορετικοτητας στην γευση/οσμη της...Προσωπικα επιλεγω να την αναμιγνύω με νερο διοτι δειχνει να το προτιμα ο Φοιβος σε σχεση με το αντιθετο,δηλαδη απλα ξηρα τροφη χωρις νερακι...
Αν κανω κατι λαθος,ευχαριστως να το ακουσω και να το συζητησω και ακομα και να το αλλαξω εαν χρειασθει :)

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog