Βόλτα πριν τα εμβόλια;

20 Ιουνίου 2015
21
5
26
Καλησπέρα σε όλους! :)
Πρόσφατα προστέθηκε καινούριο μέλος στην οικογένειά μας, ένας πανέμορφος κούταβος 2 μηνών.
Η ερώτησή μου είναι ή εξής: Επιτρέπεται να το βγάλω βολτίτσα (στα χέρια μου χωρίς να πατήσει κάτω), ώστε να συνηθίζει τους θορύβους και τον κόσμο έξω πριν την ολοκλήρωση των εμβολίων;

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!! :)

manolo

Well-Known Member
31 Ιουλίου 2013
2.595
7.632
Φυσικά αρκεί να γίνεται σε προστατευμενο περιβάλλον. Επαφή με άλλα σκυλιά εμβολιασμενα, βόλτες με το αμάξι, βόλτες στην αγκαλιά σου και οτιδήποτε άλλο που δεν θα το φέρει σε επαφή με κάτι που μπορεί να κολλήσει τώρα που δεν έχει ακόμα αντισώματα, για μένα είναι απαραίτητο.
Βόλτα μμε λουράκι στον δρόμο, όχι.
Καλώς ήρθες και να το χαίρεσαι.

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Καλως ηρθες! Οχι απλως επιτρεπεται, επιβαλλεται κιολας! Προσεξε ομως να μην ειναι πολυ μεγαλες οι βολτες, γιατι ολα αυτα τα ερεθισματα, που για μας ειναι αυτονοητα, για το κουταβι ειναι κουραστικα στο μυαλο του. Εκεινη τη στιγμη το μυαλουδακι του μπαινει στο τουρμπο κ επεξεργαζεται. Προσεξε λοιπον να μη το "καψεις". Καλυτερα πολλες μικρες βολτες (των 10' για παραδειγμα), παρα 2 μεγαλες βολτες. Κ το νου σου! Προσπαθησε οι εμπειριες του να ειναι θετικες. Απεφυγε οσο μπορεις οτιδηποτε μπορει να το φοβισει ή να του κανει κακο. :)

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Εγώ προσωπικά διαφωνώ με την επαφή με άλλα σκυλιά (άμεση επαφή) έστω και με σκυλιά που είναι εμβολιασμένα. Το εμβόλιο προστατεύει το εμβολιασμένο σκυλί, όχι τα υπόλοιπα. Τι θέλω να πω: είναι πιθανόν το εμβολιασμένο ζώο να έχει προσβληθεί από κάποιου είδους ασθένεια για την οποία δεν έχει εκδηλώσει συμπτώματα λόγω των αντισωμάτων που έχουν ήδη παραχθεί απο το εμβόλιο , μπορεί όμως να τη μεταδώσει σε άλλα σκυλιά. Οπότε, από ιατρικής άποψης καλύτερα όχι, απο εκπαιδευτικής άποψης καλύτερα ναι. Το αποφασίζεις μόνη σου...

• Like
Reactions: tsavdas and ghelly

brand13

Member
26 Ιουνίου 2015
6
2
50
Βόλτα στα χέρια επιτρέπεται. Θέλει όντως το σκυλάκι να συνηθίσει τους θορύβους αλλά και να σπάσει λίγο την βαρεμάρα του μέσα. Όχι όμως επαφή με άλλα σκυλάκια ακόμα και να μυρίσουν απλώς την μουσουδίτσα τους.

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.769
4.045
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Βόλτα πριν τα εμβόλια είναι ένα ρίσκο που δεν μπορεί να σου πει κανένας αν επιτρέπεται ή όχι, την απόφαση την παίρνεις εσύ. Εγώ προσωπικά έβγαζα τον σκύλο μου βόλτες απ' την στιγμή που ήρθε στο σπίτι. Κάποιοι άλλοι περιμένουν να γίνουν όλα τα εμβόλια πρώτα.

• Like
Reactions: Kimigaz

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.864
5.114
patra
grdane.blogspot.com
να θεωρησω οτι ο κουταβος ειναι ημιαιμος...?
αν ναι... δεν εχεις ιδιατερο προβλημα καλη ειναι η κοινωνικοποιηση αλλα επισης καλυτερη η υγεια του σκυλου ...
αν αντιθετα ανηκει σε δυναμικη φυλη οπου η κοινωνικοποιηση του ειναι αναγκαια και ικανη συνθηκη... τοτε πρεπει να ζυγισεις λιγο την κατασταση και να προχωρησεις σε κοινωνικοποιηση του σκυλου οσο γρηγοροτερα κι ασφαλεστερα αυτο ακομα κι αν περιλαμβανει την βολτα αγκαλια...
παντως για οσους ανησυχουν ιδιαιτερα για τα μικροβια που θα συναντησει το κουταβι εξω... απλα να υπενθυμισω και να ρωτησω ταυτοχρονα αν βγαζουν τα παπουτσια τους πριν μπουν σπιτι διοτι μεταφερουν οτιδηποτε μπορει να συναντησει το κουταβι εξω....
μετα απο πολλα χρονια σκυλοβολτας σε κουταβισιες περιοδους προσωπικα εχω γινει λιγο αναισθητος αρκει το κουταβι να εχει ξεκινησει με το προπαππυ του... ειτε να βυζαινει ακομα...

• Like
Reactions: ghelly and Aslan

Maria hellas

New Member
14 Ιουλίου 2015
1
0
44
Γειά σας είμαι καινούργια εδώ είναι στην Γερμανία, θα ήθελα κι εγώ με την σειρά μου να πώ ότι έχουμε κι εμείς ένα θυληκό Shih Tzu και αυτήν την στιγμή είναι 3 μηνών, κλείσαμε Ράντεβου για τα εμβόλια της αλλά θέλει μέρες ακόμα για να πάμε, σε αυτήν την ηλικία δεν μπορείς να το έχεις στα χέρια γιατί θέλει να κατεβένει και να εξερευνά εγώ προσωπικά το έχω λουράκι και δεν το αφήνω να πηγένει σε κάποια σιμεία που πιστεύω εγώ ότι έχει π.χ τσιμπούρια θέλω να πώ ότι,ότι και να κάνουμε το σκυλάκι θέλει τον αέρα του και δεν καταλαβένει ότι προσπαθούμε να το προφηλάξουμε επιδεί δεν είναι εμβολιασμένο, αφήστε το να χαρεί και να μάθει να παίζει χωρίς ανασφάλειες αλλά όχι πολύ ώρα γιατί είναι μικρό και ο σκελετός του δεν είναι ακόμα έτοιμος για να αντέχει την πίεσει και ειδικά τα ποδαράκι του πρέπει να ξεκουράζεται συχνότερα απ ότι ένα μεγαλήτερο σκυλάκι.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.247
Μέλη
20.026
Νεότερο μέλος
Μάρα