Βόλτα και τουαλέτα

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
Σας έχω πρήξει, αλλά επειδή ασχολούμαι πρώτη φορά σοβαρά και εξ’ ολοκλήρου με την... ανατροφή ενός κουταβιού, οι ερωτήσεις είναι αναπόφευκτες!

Με το μικρό ξεκινήσαμε σήμερα τις βόλτες εκτός σπιτιού. Πώς γίνεται ο μικρός να μάθει να κάνει την ανάγκη του έξω (θα έχω σακουλάκι μαζί μου... μη βαράτε) και να μην περιμένει μέχρι να γυρίσει πίσω;

Θυμήθηκα ένα φίλο με Γ/Π που σε κάποια φάση, η μικρή του τότε, είχε κρατηθεί για 6 ώρες χωρίς να κάνει ούτε το βρέξιμο, κατά τη διάρκεια μιας εκδρομής. Με το που μπήκε στην αυλή του σπιτιού, άρχισε να τα κάνει από τη σκάλα καθώς ανέβαινε... :D

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Καλό και εύκολο κόλπο είναι να ταίζεται και να περιορίζεται για μία ώρα πρίν βγεί ώστε να κάνει τις ανάγκες της πιο γρήγορα.

Η βόλτα σε συγκεκριμένο μέρος και συγκεκριμένη ώρα είναι επίσης πολύ σημαντική παράμετρος, αν βγαίνει σε άτακτες ώρες και όλο σε καινούρια μέρη θα ξεχνιέται περισσότερο και η δουλειά θα αργήσει να γίνει κατανοητή

Panos0685

Well-Known Member
21 Ιουλίου 2008
490
1
43
Anthousa Athens
Κ για να εχουμε καλο ερωτημα...ποιος ειναι ο μεσος ορος χρονου που χρειαζεται ενα κουταβι για να μαθει να κρατιεται κ να τα κανει στη βολτα?Θεωρωντας δεδομενα ολα αυτα που λεει ο Denis.

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
ΣΤΗΝ βόλτα ? Πάρα πολύς καιρός χρειάζεται - και δεν κάνει κι όλας ... :)

ΣΤΙΣ βόλτες είναι πιο εύκολο ... με πιάνεις ?

Ενα κουτάβι 2 μηνών μπορεί να κρατηθεί 2+ ώρες, και 3+ αν δεν έχει φάει, και ο χρόνος σταδιακά ανεβαίνει ...

Panos0685

Well-Known Member
21 Ιουλίου 2008
490
1
43
Anthousa Athens
Χμ.....σε πιανω.Ξερω οτι εχω να μαζεψω πολυ σκ@το κ κ@τουρο ακομα(ειναι full time job):p.Απλα ρωταω για να ξερω που βρισκομαι!

Panos0685

Well-Known Member
21 Ιουλίου 2008
490
1
43
Anthousa Athens
Ο,τι "προβλεπεται" θεωρω.Απο οταν την πηρα την εμαθα στο μπαλκονι με χαδια κ χαρες.Τα ατυχηματα εντος σπιτιου εχουν μειωθει πααααρα πολυ.Αναποφευκτα τα κανει μεσα, στις 9 ωρες που ειμαστε στη δουλεια κ ειναι μονη της.Αυτο ελπιζω κ αναρωτιεμαι ποτε θα αρχισει να μειωνεται αλλα θελει υπομονη ακομα.
Τωρα που εχω αρχισει κ την βγαζω εξω το παλευει αλλα δεν μπορει να συγκεντρωθει με τιποτα τα περνει στο κρανιο για εξερευνηση κ τραβαει σαν τρελη.(Ειναι η επομενη προκληση).Το οτι εκανε χοντρο κ ψιλο σε ενα τεραστιο parking που την ειχα παει χωρις αλλα ζωα(σκυλια και ανθρωπους) - αυτοκινητα επιβεβαιωνει αυτο που λες πιο πανω.Το προβλημα ειναι οτι δεν μπορω να την πηγαινω καθε μερα...Γενικα εχω στο μυαλο μου τη βολτα πιο πολυ για κοινωνικοποιηση αυτον τον καιρο παρα για να μαθει να λερωνει εξω.
Βλεπεις κατι λαθος η θα μπορουσα να κανω κατι να επισπευσω τη διαδικασια??

Panos0685

Well-Known Member
21 Ιουλίου 2008
490
1
43
Anthousa Athens
Την βγαζω εξω απ το σπιτι μου που εχει μερικα αδεσποτα κ δεσποζομενα μεσα σε σπιτια που γαβγιζουνε και την αποσυντονιζουνε.Λεω να καθιερωσω μια μισαωρη κ αλλη μια η δυο απο ενα τεταρτο(Τις καθημερινες).Πιο πολυ για κοινωνοικοποιηση επαναλαμβανω δεν εχω απαιτηση να τα κανει σε τοσο μικρο χρονικο διαστημα.Κ οταν χρειαστει οταν ειμστε στο σπιτι την βγαζω μπαλκονι η κηπο.
Και κατι αλλο.Τρελενεται τοσο πολυ που ουτε μεζεδακι δεν τρωει.Της το βαζω μες στη μουρη και ψαχνεται να δει τι παιζει γυρω της.Απο ελλειψη κοινωνικοποιησης ειναι αυτο?Φανταζομαι θα συνηθεισει ε?

Panos0685

Well-Known Member
21 Ιουλίου 2008
490
1
43
Anthousa Athens
Δεν παιζεσαι μιλαμε...
Μια την ημερα βγαζω εδω και 5 μερες.Σημερα εβγαλα 2 φορες πρωτη φορα.Για αυτο λεω "να καθιερωσω" θα δω πως θα με παει γιατι τωρα δεν μπορω να πω οτι τερματιζω εγω τη βολτα.Οταν πλησιαζουμε σπιτι τρεχει να μπει μεσα οποτε δεν θελω να πιεσω να μεινει κ αλλο εξω.

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
Τζίφος η προσπάθεια...

Λίγο μετά το φαγητό, τον έβγαλα στον κήπο μπας και κάνει τπτ. Και αυτό ακριβώς έκανε. Τίποτα.

Μετά βόλτα. Έπαθε ακριβώς ότι και η μικρή του Panos0685. Ήταν αποροφημένος σε όλα τα νέα για αυτόν ερεθίσματα και ούτε για αστείο να κάνει κάτι.

Η βόλτα τελείωσε στην αυλή ενός φίλου με μια σκυλίτσα για την πρώτη γνωριμία που πήγε πολύ καλά. Αφού παίζανε για κανένα εικοσάλεπτο, ο μικρός τα έφτυσε τελείως (είχε προηγηθεί και η βόλτα του 1,5 χιλιομέτρου) και μας γύρισε ο φίλος σπίτι με το αυτοκίνητο.

Μόλις μπήκε σπίτι κατευθείαν με τράβηξε στο μπαλκόνι για νερό και για να τα κάνει. Είχα βάλει και την πάνα λίγο πιο πέρα, αλλά αφού μύρισε λίγο τα έκανε στο κλασσικό του σημείο και εκτός πάνας :cool:

lone wolf

Well-Known Member
13 Οκτωβρίου 2006
706
3
Athens
kkranis το θέμα είναι η πρώτη φορά!!! Αν τα κάνει μια φορά έξω και καταλάβει από την συμπεριφορά σου ότι αυτό θέλεις μετά τα πράγματα θα είναι πολύ πιο εύκολα. Για να το πετύχεις αυτό καλύτερα είναι η πρωινή βόλτα. Το βράδυ μετά το φαγητό και αφού πιει όσο θέλει αφαίρεσε από το σπίτι οποιαδήποτε πρόσβαση σε αυτά τα δύο μόλις λερώσει και όσο πιο αργά μπορείς περιόρισέ τον στο κλουβί του. Νωρίς το πρώι και όταν λέω νωρίς εννοώ νωρίς 6.30 με 7.00 το πολύ αφού ετοιμαστείς για την βόλτα βγάλτον από το κλουβί και γρήγορα κατέβασέ τον κάτω, πήγαινέ τον στο σημείο που θέλεις να μάθει να λερώνει (κάπου κοντά στο σπίτι) και περίμενε εκεί για 15 λεπτά μόλις τα κάνει επιβράβευσέ τον μια λιχουδιά και πολλά πολλά χάδια μετά γυρίζεις σπίτι τον ταϊζεις του δίνεις νερό και τον ξαναβγάζεις στο ίδιο σημείο αυτή την φορά μπορεί να μη τα κάνει αλλά μην απογοητευτείς συνέχισε μερικές μέρες με αυτό που σου είπα και σύντομα θα τα καταφέρεις.

Καλή επιτυχία!

vaso

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2008
1.197
1
Θεσσαλονίκη
Να ρωτήσω κάτι??Όταν τον βγάλει από τον περιορισμό θα ήταν καλύτερο να το πάει αγκαλιά στο "μέρος" ή όχι?
Αν όχι σκέφτομαι μήπως τα αμολύσει στο δρόμο αν κατουριέται πολύ...:p

Υγ.Βλακεία είπα??:paja1:

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
kkranis το θέμα είναι η πρώτη φορά!!! Αν τα κάνει μια φορά έξω και καταλάβει από την συμπεριφορά σου ότι αυτό θέλεις μετά τα πράγματα θα είναι πολύ πιο εύκολα.
Εχει απόλυτο δίκιο!! Εμένα που είχε το ίδιο πρόβλημα οταν ήρθε σπίτι, και ήταν ενήλικο, κρατήθηκε πάνω από δυο μέρες!!! Έξω δεν τα έκανε γιατί φοβόταν, μέσα δεν τα έκανε γιατι δεν ήξερε αν εγκρίνω, οπότε δεν τα έκανε πουθενά!!! Μέχρι που είχα αρχίσει να ανυσηχώ αν τρέχει κάτι με το σκύλο!

Με το κουτάβι είναι πιο εύκολο να κάνεις υπομονή μερικές ώρες (δε χρειάζονται δυο μέρες!!!) και να το παρακολουθείς συνέχεια.... το κλειδί είναι όταν δεν θα μπορεί πλεον να τα κρατήσει άλλο, να "τυχει" να βρίσκεται έξω.... οπότε κανεις τεράστιες χαρες κτλ....

Θα μάθει γρήγορα.... απλως θέλει timing τις πρώτες φορές....

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
Λοιπόν, ο μούργος έμαθε το πίσω μέρος της αυλής. Έχει χώμα και χόρτα και είναι μακρυά από άλλα σπίτια γειτόνων. Τρώει δεμένος στην αλυσίδα του και μετά από μισή ωρα τον πάω βουρ στο πίσω μέρος του κήπου. Ξεκινάμε πάντα με το ψιλό και μετά από 1 λεπτό το χοντρο, αφού μυρίσει γύρω - γύρω και βρει το σημείο που του αρέσει.

Σήμερα το πρωΐ μάλλιστα, είδα ότι δεν είχε κάνει τπτ όλο το βράδυ στο μπαλκόνι και λίγο μετά που τον έβαλα μέσα στο σπίτι πήγε προς την εξώπορτα. Κατευθείαν λουρί, αγκαλιά στις σκάλες (πάει αυτή η μέση μου) και καρφί στο μέρος του.

Όλα καλά :cool: