Βόλτα & Απροθυμία...

dimitris_s2k

Well-Known Member
23 Δεκεμβρίου 2011
1.022
192
57
Athens / Marussi
www.facebook.com
Παιδιά καλησπέρα,

Εδω και 2-3 μέρες που βγάζουμε τη μικρή Salve (pug 4 μηνών) βόλτα, ξαφνικά σταματάει στη μέση του δρόμου ή στο πεζοδρόμιο και δε λέει να κουνηθεί!

Τι παρακάλια, τι χαδάκια, όλα αποβαίνουν άκαρπα! Ακίνητη, μουλαρώνει εκεί ξαφνικά και δε πάει πουθενά!

Τι μπορεί να φταίει? μπορεί να συμβαίνει αυτό επειδή πιθανόν να νυστάζεί? Αλλά και πάλι κάθε φορά που τη βγάζουμε βόλτα να τυχαίνει να είναι νυσταγμένη?

Τσπ, την παίρνουμε αγκαλιά, μπαίνουμε στο σπίτι και αντί να τρέξει στο δωμάτιο όπως θα έκανε φυσιολογικά, κάθεται εκεί και δεν κουνιέται! Ακόμα και οταν πάμε κιεμείς στο δωμάτιο την φωνάζουμε να έρθει από το σαλόνι και τίποτα!

Ποιό είναι το περίεργο τώρα? Πάω της βγάζω το περιλαίμιο και νάσου έρχεται μόνη της...

Καμιά ιδέα για βοήθεια? Απλά να σημειώσω οτι έχει κανονικά ζωηράδα, όρεξη για φαί και δεν παρατηρούμε καμιά άλλη περίεργη συμπεριφορά...

lenaki124

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2010
1.436
9
Ο Diego το έκανε αυτό όταν ήταν μικρούλης στο γυρισμό. Δεν ήθελε να επιστρέψει και όταν καταλάβαινε οτι γυρνούσαμε καθόταν κάτω και δεν κουνιόταν με τίποτα. Μπορεί να είναι αυτό...

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Για περιέγραψε λίγο καλύτερα το δεν κουνιέται..

Σας κοιτάει ή έχει βλέμμα απλανές..?

dimitris_s2k

Well-Known Member
23 Δεκεμβρίου 2011
1.022
192
57
Athens / Marussi
www.facebook.com
Εμάς το κάνει στην αρχή αρχή το μουλάρωμα! Λες και δε θέλει να πάει πουθενά! Με το που βγαίνουμε από την πυλωτή στα τρία μέτρα κάθεται και μουλάρωμα!

ASFE

Well-Known Member
11 Μαϊου 2011
926
52
45
Αθηνα..Δυστυχως.
Πιο πριν εβγαινε κανονικα Δημητρη και τις τελευταιες 2-3 μερες το κανει αυτο που περιγραφεις?Η απο την 1η βολτα εγινε το περιστατικο?

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Σας κάνει νάζια και σας εκπαιδεύει....
Τσιγλίστε την!
Προλάβετέ την πριν κάτσει!
Μερικά χαλαρά τρανταγματάκια στο λουρί μόλις την δείτε ότι πάει να ξεκινήσει να τσινάει, μαζί με λεκτική παρακίνηση και με το που θα ξεκολλήσει τρέξτε λίγο να "ενεργοποιηθεί"!

dimitris_s2k

Well-Known Member
23 Δεκεμβρίου 2011
1.022
192
57
Athens / Marussi
www.facebook.com
Πιο πριν εβγαινε κανονικα Δημητρη και τις τελευταιες 2-3 μερες το κανει αυτο που περιγραφεις?Η απο την 1η βολτα εγινε το περιστατικο?
Στις 3-4 πρώτες βόλτες το έκανε που και που. Δλδ μουλάρωνε και με λίγο τράνταγμα το λουράκι και δύο τρια 'πάμε' ξαναξεκίναγε! Τωρα ότι και να κάνουμε, όσο και να την ´πιέσω ´ με το λουράκι, όσα λογια και να της πω για να την παρακινήσω, τίποτα....

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Σας κάνει νάζια και σας εκπαιδεύει....
Τσιγλίστε την!
Προλάβετέ την πριν κάτσει!
Μερικά χαλαρά τρανταγματάκια στο λουρί μόλις την δείτε ότι πάει να ξεκινήσει να τσινάει, μαζί με λεκτική παρακίνηση και με το που θα ξεκολλήσει τρέξτε λίγο να "ενεργοποιηθεί"!
Αυτό !;)

aliki_s

Well-Known Member
27 Μαϊου 2011
3.279
1.797
Αθήνα
Μην την αφήσετε να περάσει το δικό της σε καμία περίπτωση! Η μικρή "ξεβολεύτηκε" με τις βόλτες... Επίσης δοκιμάστε να τη βγάζετε πολλές φορές έξω όσες περισσότερες μπορείτε! Ακόμα και 5λέπτες!

deckel

Well-Known Member
22 Σεπτεμβρίου 2011
70
0
Ρόδος
Κι εμένα ο αρσενικός έτσι έκανε κόντρα με όλη του δύναμη όταν ήταν για βόλτα δε δεχόταν το λουρί καθόλου....αλλά με λιχουδίτσες και ελαφρύ τράβηγμα το λύσαμε το πρόβλημα....τώρα μόλις δει λουρί κανει σαν κατσίκι....

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.210
927
Καναδάς
Αφηστε το περιλαιμιο πανω της για μερικες ημερες. Θα το συνηθισει. Μολις το συνηθισει μπορειτε να δενετε και τον οδηγο πανω στο περιλαιμιο και να κυκλοφορει μεσα στο σπιτι με αυτο τις ωρες που ειστε εκει μονο για να μην πιαστει πουθενα.

christos79

Well-Known Member
20 Νοεμβρίου 2011
633
27
Επειδή πρόσφατα ξεκινήσαμε τις βόλτες και είχαμε παρόμοιο πρόβλημα να σου πω εμείς τι κάναμε.

Καταρχήν είχαμε ξεκινήσει απο το σπίτι να πηγαίνουμε βόλτες με λουρί μέσα στο σπίτι. Ξεκίνα και τώρα να πηγαίνεις από δωμάτιο σε δωμάτιο με το λουρί. Μπορεί να είσαι σε ένα δωμάτιο και η γυναίκα σου στο άλλο και να την φωνάζει να έρθει, οπότε πάτε με λουρί παρέα.
Στον δρόμο εμάς όταν είμασταν και οι 2 μαζί δεν μουλάρωσε ποτέ αν και τα Collie είναι γνωστά για το μουλάρωμα. Πήγαινε η γυναίκα μου μπροστά και αυτός ακολουθούσε κανονικά. Μουλάρωνε μόνο όταν τον έβγαζε ένας από τους 2 βόλτα μόνος του. Εκεί με λιχουδιές, πολύ λίγο απαλό τράβηγμα και πολύ υπομονή τελικά προχώραγε. Μπορεί να καθόμασταν σε ένα σημείο ακόμα και 15 λεπτά αλλά πίσω δεν γυρίζαμε.
Μην αφήσεις να περάσει το δικό της σε καμία περίπτωση!! Κάτσε εκεί μέχρι να βαρεθεί και να σηκωθεί !!!

dimitris_s2k

Well-Known Member
23 Δεκεμβρίου 2011
1.022
192
57
Athens / Marussi
www.facebook.com
Παιδιά σας ευχαριστώ όλους για τις συμβουλές σας! Η αλήθεια είναι ότι η μικρή είναι πολύ μα πολύ πεισματάρα σε όλα!
Δεν ξέρει όμως ότι κιεγω είμαι πεισματάρης! Για να δούμε ποιός θα νικήσει... :D

dimitris_s2k

Well-Known Member
23 Δεκεμβρίου 2011
1.022
192
57
Athens / Marussi
www.facebook.com
μπορεις να μου θυμισεις ποσων εβδομαδων ειναι?
αν ειναι περιπου μεταξυ 17-21 εβδομαδων ενδεχεται να περναει και μια περιοδο φοβου.
Είναι 4 μηνών και 3 εβδομάδων, ήτοι 19 βδομάδων περίπου...

Μπορεί να παίζει ρόλο που την πήγαμε στο puppies park το Σάββατο που μας πέρασε και είδε άλλα σκυλάκια? Ήταν αρκετά μαζεμένη θυμάμαι αλλά χωρίς όμως ιδιαίτερα προβλήματα. Και λέμε να την πάμε και σήμερα...

ghost girl

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2007
1.073
185
το έχω δίπορτο...
17-21 εβδομαδων περιπου μπορει να περναει τη δευτερη φοβικη περιοδο. Δωστε της χρονο να συνηθισει το λουρι και μην την πιεζετε να περπατησει. παρακινηστε την με γλυκια φωνη υψηλης συχνοτητας και λιχουδιες, κατεβειτε στο υψος της και καλεστε την να περπατησει. περιμενετε εκει που σταματαει και αφηστε την να επεξεργαστει το χωρο. αν περναει φοβικη περιοδο ισως κατι που πριν δεν φοβοταν τωρα να της φαινεται περιεργο ή τρομακτικο. μην την τραβατε σερνοντας την για να περπατησει αλλα μην αφηνετε να πηγαινει προς τα πισω. αν δειχνει τρομαγμενη απο κατι καλυτερα να την απομακρυνετε με ηρεμες κινησεις απο την εστια του φοβου της και να προσπαθησετε αργοτερα παλι.
θα το ξεπερασει αν της παρεχετε θετικους συνειρμους με το εξωτερικο περιβαλλον. υποκινηση, επιβραβευση, υπομονη, ηρεμια και προβλεψη για θετικες μονο εμπειριες ειναι το κλειδι.

barbie_s2k

Well-Known Member
8 Ιανουαρίου 2012
241
3
45
Αθήνα - Μαρούσι
Εγώ πάλι νομίζω ότι ο φόβος της δεν είναι τόσο το εξωτερικό περιβάλλον όσο το ίδιο το λουρί!
Απο σήμερα το πρωί της το έχω βάλει για να το συνηθίζει αλλά τίποτα. Κάθεται ακούνητη και ενώ με ακολουθούσε όπου και να πήγαινα΄στο σπίτι, τώρα ούτε και το τολμάει.
Καμιά φορά μπορεί να το πάρει απόφαση να έρθει και αυτό τρέχοντας λες και την κυνηγάνε και έρχεται πλαγίως επειδή την ενοχλεί το λουρί.
Απο το πρωί ούτε τσίσα έχει κάνει ούτε νερό έχει πιεί.

christos79

Well-Known Member
20 Νοεμβρίου 2011
633
27
Εγώ πάλι νομίζω ότι ο φόβος της δεν είναι τόσο το εξωτερικό περιβάλλον όσο το ίδιο το λουρί!
Απο σήμερα το πρωί της το έχω βάλει για να το συνηθίζει αλλά τίποτα. Κάθεται ακούνητη και ενώ με ακολουθούσε όπου και να πήγαινα΄στο σπίτι, τώρα ούτε και το τολμάει.
Καμιά φορά μπορεί να το πάρει απόφαση να έρθει και αυτό τρέχοντας λες και την κυνηγάνε και έρχεται πλαγίως επειδή την ενοχλεί το λουρί.
Απο το πρωί ούτε τσίσα έχει κάνει ούτε νερό έχει πιεί.
Και παραπονιέσαι ? ορίστε πέτυχες 2 σε 1!!! και το λουρί μαθαίνει και δεν λερώνει μέσα!! πλάκα κάνω!!:)

Η δική μου γνώμη είναι το λουρί να το βάζετε και να το βγάζετε όταν ασχολείστε μαζί της και να το συνδυάσει με καλά πράγματα.
Δηλαδή ετοιμάζεις το φαί της στην κουζίνα, της βάζεις το λουρί και πάτε με το λουρί στο crate για να φάει. Τρώει με λουρί και μετά το βγάζεις. Είναι ο ένας στο δωμάτιο μαζί της με λουρί και την φωνάζει ο άλλος από το σαλόνι. Πάτε στο σαλόνι με λουρί και πέρνει λιχουδίτσα. Εγώ δεν το είχα μόνιμα το λουρί γιατί φοβόμουν ότι απότομα και για μεγάλη διάρκεια θα στρεσαριζόταν.

Επίσης το λουρί καλό είναι να είναι ελαφρύ και όχι αλυσίδα

barbie_s2k

Well-Known Member
8 Ιανουαρίου 2012
241
3
45
Αθήνα - Μαρούσι
Της το έβγαλα τώρα γιατί φοβήθηκα μην στρεσαριστεί πολύ που όπως τελικά αποδείχτηκε στρεσαρίστηκε.
Με το που το έβγαλα άρχισε να τρέχει σαν παλαβή στο σπίτι, ήπιε νερό και όχι μόνο αυτό...έκανε και τα τσίσα της σε μέρος που δεν έπρεπε, τα πάτησε κιόλας απο την χαρά της δύο φορές και καθάριζα σκύλο και το κρεβατάκι της. Την έβγαλα έξω στο μπαλκόνι για τσίσα αλλά λόγω της βροχής δεν μπορούσε.
Αυτό που είπες πριν για την λιχουδιά, το δοκίμασα αλλά δεν ερχόταν. Έπρεπε να πάω πολύ κοντά της για να έρθει.
Τέλοσπαντων πιστεύω με πολλές προσπάθειες να το ξεπεράσουμε. Ούτε οι πρώτοι είμαστε ούτε οι τελευταίοι!
Πάντως με έκανε και γέλασα έτσι όπως περπάταγε...όταν περπάταγε!!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97