Βρήκα πανέξυπνο κουτάβι αλλά δεν ξέρω τι να κάνω!

eve1

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2010
221
0
Αθήνα
Την περασμένη βδομάδα βρήκα στο χωριό μου, κοντά στην Κόρινθο ένα υπέροχο αρσενικά κούταβο ο οποίος μένει προσωρινά με τον πατέρα μου στο χωριό. Ήταν νυστικός και είχε μια πληγη στην πλάτη. Τώρα έχει ντερλικώσει και είναι πιο δραστήριος και λιγότερο φοβισμένος.
Το πρόβλημα είναι ότι ο πατέρας μου δεν μένει μόνιμα στο χωριό και πρέπει να βρεθεί μια οικογένεια να τον υιοθετήσει. Δεν υπάρχει φιλοζωικός σύλλογος στην περιοχή ή κάποιο καταφύγιο. Δεν ξέρω τι να κάνω...
Α! Έχει κομμένη ουρίτσα περίπου 3-4 εκατοστά ... :(
Εχει και φακίδες στη μύτη και στη κοιλίτσα!! :)

Attachments

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Χα! Κούκλος είναι! Βάλε αγγελίες παντού, σε φιλοζωϊκά σωματεία κτλ. Επίσης βάλε αφίσες στη γειτονιά σου και στη γειτονιά του πατέρα σου! Φτιάξε του και μια σελίδα στο Facebook και βάλε λινκ εδώ να τον προωθήσουμε κι εμεις. :)

eve1

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2010
221
0
Αθήνα
Χα! Κούκλος είναι! Βάλε αγγελίες παντού, σε φιλοζωϊκά σωματεία κτλ. Επίσης βάλε αφίσες στη γειτονιά σου και στη γειτονιά του πατέρα σου! Φτιάξε του και μια σελίδα στο Facebook και βάλε λινκ εδώ να τον προωθήσουμε κι εμεις. :)
Ναι είναι κούκλος και τον έχουμε ερωτευτεί οικογενειακώς..Έβαλα αγγελία! Ευχαριστώ!

eve1

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2010
221
0
Αθήνα
Επίσης είχε λίγα τσιμπούρια τα οποία του τα έβγαλα και τον ψέκασα με ένα σπρει για να μην κολλήσει ξανά (ένα της Bayer). Του έβαλα και κολάρο για τσιπουρια και ιώδιο στην πληγή στην πλάτη και πενικιλίνη.. αυτά.
Η πληγή κοντεύει να επουλωθεί εντελώς και έχει αρχίσει να ξύνεται λιγότερο.
Τα εμβόλια πρέπει να του τα κάνω τώρα? Αν το είχε κάποιος πριν και του τα είχε ήδη κάνει? Τι άλλο να του κάνω σε πρώτη φάση.
Του είχα πάρει και ξηρά τροφή για μικρά πριν φύγω αλλά ο πατέρας μου, μου είπε σήμερα ότι το ταίζει μέχρι και γεμιστά :eek:

vasiliki68

Well-Known Member
2 Μαρτίου 2010
526
2
Αμαλιάδα
Είχα την ίδια απορία για τα εμβόλια όταν φρόντιζα τη Ρόξυ και ρώτησα τον κτηνίατρο και μου είπε πως δεν υπάρχει πρόβλημα

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Να τα ξανακάνετε. Αλλά να περιμένετε πρώτα καμιά βδομάδα μήπως το σκυλάκι εμφανίσει κάποιο πρόβλημα και μετά. Επίσης, βάλτου και αμπούλα εκτός απο το κολλάρο, ειδικά αν ζει έξω. :)

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Και το Μουφ που το βρήκανε να βολοδέρνει στη χιονοθύελλα όταν το παράτησε ο προηγούμενος αφεντικός του δεν είχαν ιδέα αν είχε κάνει εμβόλια, οπότε το καταφύγιο του τα έκανε από την αρχή. Όταν μου τον έδωσαν απλώς μου τόνισαν να μην του κάνω κανένα απολύτως εμβόλιο αν δεν έχει περάσει πρώτα ολόκληρος ο πρώτος χρόνος από τότε που του τα έκανε το καταφύγιο, το οποίο φυσικά και έπραξα. Μάλιστα μέχρι τότε είχε βγει και η οδηγία από την κυβέρνηση ότι το αντιλυσσικό πρέπει να γίνεται μια φορά στα τρία χρόνια, οπότε του κάναμε το καινούριο που βγήκε και το επόμενο θα γίνει το 2012. Ωστόσο προληπτικά πρέπει να γίνουν τα εμβόλια έτσι κι αλλιώς αν βρεθεί αδέσποτο σκυλί.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.103
Και στο μεταξύ, καλό θα ήταν να σταματήσει τα γεμιστά και λοιπά λιγουρευτικά :???::-|

eve1

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2010
221
0
Αθήνα
Και στο μεταξύ, καλό θα ήταν να σταματήσει τα γεμιστά και λοιπά λιγουρευτικά :???::-|
Ναι τα σταματησαν αυτά!! Έτσι κι αλλιώς του αρέσει πολύ η ξηρά τροφή του!