Βρήκα άρρωστο γατάκι. SOS !

Status
Κλειδωμένο θέμα

Felicine

Well-Known Member
29 Ιανουαρίου 2013
53
0
Αγαπητοί συμφορουμιτες ζήτω ταπεινά βοήθεια και συμβουλές.

Σήμερα όλο το πρωί που κοπροσκυλιαζα στο κρεβάτι άκουγα ένα επίμονο νιαούρισμα που δε με άφηνε να κοιμηθώ. Το μεσημεράκι λοιπόν που το πήρα απόφαση να σηκωθώ, κοιτάω έξω και βλέπω ένα γατί σε άθλια κατάσταση. Αδύνατο, αφυδατωμένο, με κλειστά μάτια πρησμενα και γεμάτα τσίμπλες. Ρωτάω τη γειτόνισσα στο μπαλκόνι απέναντι και μου λέει ότι το μάζεψε αυτή χθες και το έβαλε στα χόρτα μπας και το μαζέψει η μάνα του που έχει γεννήσει παραπάνω.

Anyway το μάζεψα και το πήγα στο κτηνιατρείο του ΣΩ.ΖΩ. που είναι κοντά στο σπίτι μου, μέσα σε μια χάρτινη σακούλα με μια πετσέτα...Η τρελή με τη σακούλα που νιαουρίζει...Ο γιατρός μου έγραψε TOBREX και μια βιταμίνη και με έστειλε. Μου είπε ότι έχει μόλυνση στα μάτια που ίσως το αφήσει τυφλό και ότι είναι 1,5 μηνών περίπου.

Τώρα το έχω στη μπανιέρα μέσα σε μια λεκανιτσα με μια πεστετα. Του πήρα ξηρά, τη μούσκεψα, αλλά δεν τρώει. Του δίνω αραιωμένο εβαπορέ με σύριγγα (ελπίζω να μην το πνίξω...).

Δεν έχω σκοπό να πάρω κατοικίδιο σε αυτή τη φάση γιατί δεν έχω λεφτά να ταΐσω ούτε εμένα. Ο αδερφός μου που μένουμε μαζί με είναι έτοιμος να με πετάξει έξω μαζί με το γατί! Οπότε το πλάνο είναι μάλλον να βρω κάποια φιλοζωική να το αναλάβει, ή να δοθεί για υιοθεσία μόλις συνέλθει λίγο.

Αν όμως τελικά μείνει τυφλό ποιος θα το πάρει !?

Hlianna

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2009
1.567
647
Αν η τσιμπλα ειναι κιτρινη τοτε το γατακι μαλλον εχει ρινοτραχειιτιδα και συνηθως, περα απο το κολυριο(τομπρεξ) κι αν ειναι σε ελαφρια μορφη το αφηνεις και κανει το κυκλο του. Αν ομως ειναι σε βαρια μορφη, δηλαδη εχει μυξες και φτερνιζεται πολυ τοτε πρεπει να παρει και αντιβιωση.
Αν η τσιμπλα ειναι πρασινη τοτε εχει ερπητοιο και ναι, το τομπρεξ δεν θα κανει τιποτα και θα χασει τα ματια του.

Μην κανεις βιαιες κινησεις, προσπαθησε με αποστειρωμενη γαζα(και οχι βαμβακι) και ορο να απομακρυνεις τη τσιμπλα και μετα βαζε κολυριο.

Μην του δινεις γαλα εβαπορε, το πιθανοτερο ειναι να του τσακισεις το εντερο. προτιμησε καποια κονσερβα που θα μυριζει και πιο εντονα, ή στη συριγγα κονσερβα αραιωμενη με νερο.

Παντως αν δεν σου φανηκαν νορμαλ αυτα που σου πε ή δεν σου εκανε καλη εντυπωση καλο θα ηταν να παρεις και 2η γνωμη, γιατι ετσι και χασει τα ματια του θα ειναι δυσκολη μετα η υιοθεσια του. Τουλαχιστον αν σωζονται να μην χανεις χρονο.

Ευχομαι ολα να πανε καλα :) Αν θες βαλε και μια φωτογραφια να δουμε σε τι κατασταση ειναι.

maxinikol

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
1.091
87
Κομπρεσες με χαμομηλακι ,ετσι ειχα βρει τον μητσο μου πριν χρονια μεσα στη μηχανη ενος αυτοκινητου. Και προς θεου οχι εβαπορε .σκονη γαλα για γατακια. Η εστω στο σουπερ γαλα για γατακια της whiskas.ποσο θα φαει το δολιο ,δε θα σου κοστισει πολυ.

Hlianna

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2009
1.567
647
Κομπρεσες με χαμομηλακι ,ετσι ειχα βρει τον μητσο μου πριν χρονια μεσα στη μηχανη ενος αυτοκινητου. Και προς θεου οχι εβαπορε .σκονη γαλα για γατακια. Η εστω στο σουπερ γαλα για γατακια της whiskas.ποσο θα φαει το δολιο ,δε θα σου κοστισει πολυ.
Και παλι αν δεν εχει απλα μια ελαφρια ρινοτραχειιτιδα δεν θα το γλυτωσει το ματι μονο με χαμομηλι (εκτος κι αν εισαι πολυ τυχερος) , χρειαζεται και κολυριο, εκτος κι αν το αναφερεις αντι για ορο. Ειδικα αν ειναι και ερπητοιος εκει τα πραγματα χειροτερευουν. :(
Σε καθε περιπτωση πρεπει να κρατας το ματι οσο γινεται ανοιχτο και να μην κλεινει απο τις τσιμπλες.

Felicine

Well-Known Member
29 Ιανουαρίου 2013
53
0
Δεν έχει μύξες και δε φτερνίζεται. Οι τσίμπλες είναι άσπρες, αν και, μια μου φαίνεται πως παίρνουν μια πράσινη απόχρωση και μια προς κίτρινο. Δεν είμαι σίγουρη. Όμως δε θέλει να φάει και δεν κατουράει ούτε χέζει :( . Προσπάθησα και το τρικ που κάνουν στα νεογέννητα που τα τρίβεις στην κοιλιά αλλά ακόμα δεν...

Στο κτηνιατρείο του ΣΩ.ΖΩ. το πήγα:
1.γιατί είναι πολύ κοντά στο σπίτι μου και χωρίς κλουβάκι και αυτοκίνητο δεν μπορούσα να το πάω μακριά.
2.γιατί είναι κτηνιατρείο φιλοζωικού σωματείου και περίμενα πως θα το κρατούσαν (μου είπαν δεν μπορούν να το κρατήσουν και τους πέτυχα και στο κλείσιμο) να το βοηθήσουν μιας που εμένα τουλάχιστον μου φαινόταν χάλια και είχα την ελπίδα πως δε θα δώσω και ένα σωρό λεφτά (δε με χρέωσαν τπτ τελικά)
Οπότε να πάρω 2η γνώμη είναι λίγο δύσκολο.

Παρόλο που θέλω να πάρω γάτα κάποια στιγμή, στη συγκεκριμένη φάση είμαι τελείως απροετοίμαστη.

Felicine

Well-Known Member
29 Ιανουαρίου 2013
53
0
Τα καλά νέα είναι ότι κατούρησε και ψιλοβλεπει.
Τα κακά νέα είναι πως ακόμα δεν μπορεί να φάει μόνο του και επίσης κλαίει ασταμάτητα (όταν δεν κοιμάται). Σταματάει το νιαούρισμα μόνο όταν το χαϊδεύεις ή το ταΐζεις ή το σκουπίζεις ή το ακουμπάς με οπουδήποτε τρόπο. Τώρα το πρωί το έβγαλα από τη μπανιέρα και το έχω στο σαλόνι. Τριγυρίζει κάτω από την καρέκλα μου και κλαίει :(
Το κλάμα πως το αντιμετωπίζω ?

Ευτυχώς είναι πολύ καλόβολο και κάθεται να του βάλω το κολλύριο (δλδ προσπαθεί λίγο να μου διώξει το χέρι αλλά χωρίς να βγάλει νύχια). Παίζει να λέω και μπούρδες βέβαια και να είναι καλόβολο λόγω ηλικίας/αδυναμίας/αρρώστιας...

Επίσης έχει και ψύλλους :mad:

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.762
7.923
Mπορεί να πεινάει. Τρώει αρκετά με την σύριγγα? Μήπως είναι τόσο μωρό που δεν τρώει γι αυτό; Πώς συμπεράναμε ότι είναι μεγάλο γατάκι και μπορεί να φάει μόνο του; Eίναι σίγουρη η γιατρός ότι είναι 1.5 μηνών;
Aν όντως είναι τόσο και απλά δεν τρώει δεν πρόκειται να ζήσει. Πρέπει οπωσδήποτε να θρέφεται σωστά.

Felicine

Well-Known Member
29 Ιανουαρίου 2013
53
0
l.Kyveli
Ο γιατρός μου είπε 1.5 μηνών περίπου. Δε νομίζω πως πέφτει πολύ έξω. Και μένα δλδ μου φαίνεται πως το μήνα τον έχει κλείσει σίγουρα. Νεογέννητο δεν είναι σίγουρα.
Με τη σύριγγα του δίνω 7-8 ml κάθε 3-4 ώρες και του βάζω και λίγο από τη βιταμίνη Nurish UM Cat (ο γιατρός μου είπε να πάρω την Vit Calopet άλλα το pet shop δεν είχε και μου έδωσε αυτή) μέσα στο στόμα με το δάχτυλο. Μονό του από πιατάκι δεν πίνει γάλα, την ξηρά την αγνοεί.
Αλλά σου λέω και μόλις ταϊσμένο να είναι, μόλις σταματάς να το ακουμπάς κλαίει μέχρι να αποκοιμηθεί. Όσο το ακουμπάς γουργουρίζει.
Θα πάρω σήμερα και γάλα για γατάκια να δούμε...

Hlianna

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2009
1.567
647
Αμμο του εχεις βαλει? γιατι αν οχι μη περιμενεις να τα κανει τοσο ευκολα..

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.210
927
Καναδάς
1,5 μηνος μπορει ανετα να τρωει στερεα τροφη, το γαλα μπορει να του φερει διαταραχες. Απορω τι συμβουλες ειναι αυτες που σου εδωσε αυτος ο κτηνιατρος....:rolleyes: Με ενα πατε απο το σουπερ μαρκετ κανεις ανετα τη δουλεια σου. Εαν το γατακι δεν ειναι του πεθαμου θα πεσει με τα μουτρα στο φαγητο.

Κι επισης 1,5 μηνος πανε κανονικα μονα τους στην αμμο για τουαλετα. Βαλε μια φωτο να το δουμε.

Felicine

Well-Known Member
29 Ιανουαρίου 2013
53
0
Άμμο πήρα σήμερα και θα του βάλω.
Κορσερβα από αύριο που θα πάω για ψώνια.
Γάλα για γατάκια δε βρήκα, ρώτησα σε ένα pet shop εδώ και δεν είχαν. Θα τσεκάρω πάλι αύριο. Το εβαπορέ το δίνω γιατί αυτό μου απάντησε ο γιατρός όταν το ρώτησα τι να το ταΐσω.
Οι φωτογραφίες έρχονται :D

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.210
927
Καναδάς
Γνωμη μου να κοψεις το γαλα αμεσα. Σε ασθενη οργανισμο μονο προβληματα φερνει. Δεν ξερω αν ειναι απο το φλας αλλα τελειως κλειστα τα εχει τα ματακια του? Αν δεν συνελθει σε μερικες ημερες εγω θα προτεινα να το πας και σε αλλον γιατρο, ισως χρειαστει αντιβιωτικα.

Felicine

Well-Known Member
29 Ιανουαρίου 2013
53
0
Σήμερα πήγα σε άλλο pet shop και πήρα Ormilack και του έδωσα από αυτό (πάλι με σύριγγα). Το πιατάκι ακόμα δεν το θέλει. Κατάφερε και βρήκε την άμμο και κατούρησε εκεί το πρωί :D.

Τα μάτια του τα ανοίγω εγώ όταν τα καθαρίζω σε κάθε τάισμα και μένουν ψιλοανοιχτα για 1-2 ώρες μετά το καθάρισμα. Μετά ξανακλεινουν από τις τσίμπλες, οπότε τα ξανανοιγω και καθαρίζω στο επόμενο τάισμα (κάθε 3-4 ώρες περίπου ταΐζω).
Μου φαίνεται είναι ίσως λιγάκι καλύτερα.
Θα δω πως θα είναι από Δευτέρα και θα δω μήπως το πάω πουθενά στη γειτονιά (κάνα καλό γιατρό στα Εξάρχεια κανείς ?) ή στον ίδιο πάλι να μου πει πως πάει.

Πήρα και 2 κονσέρβες από το supermarket, από αύριο μάλλον θα προσπαθήσω να του δώσω.

Για το κλάμα όμως βρε παιδιά έχετε καμιά ιδέα ??

Hlianna

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2009
1.567
647
Σήμερα πήγα σε άλλο pet shop και πήρα Ormilack και του έδωσα από αυτό (πάλι με σύριγγα). Το πιατάκι ακόμα δεν το θέλει. Κατάφερε και βρήκε την άμμο και κατούρησε εκεί το πρωί :D.

Τα μάτια του τα ανοίγω εγώ όταν τα καθαρίζω σε κάθε τάισμα και μένουν ψιλοανοιχτα για 1-2 ώρες μετά το καθάρισμα. Μετά ξανακλεινουν από τις τσίμπλες, οπότε τα ξανανοιγω και καθαρίζω στο επόμενο τάισμα (κάθε 3-4 ώρες περίπου ταΐζω).
Μου φαίνεται είναι ίσως λιγάκι καλύτερα.
Θα δω πως θα είναι από Δευτέρα και θα δω μήπως το πάω πουθενά στη γειτονιά (κάνα καλό γιατρό στα Εξάρχεια κανείς ?) ή στον ίδιο πάλι να μου πει πως πάει.

Πήρα και 2 κονσέρβες από το supermarket, από αύριο μάλλον θα προσπαθήσω να του δώσω.

Για το κλάμα όμως βρε παιδιά έχετε καμιά ιδέα ??

http://www.vets.gr/
πηγαινα εκει 2-3 χρονια, απλα ειναι αρκετα ακριβος.

βαλε ενα αναλογικο ρολοι και ενα αρκουδακι και πιστευω πως θα ησυχασει. Το ρολοι νομιζουν οτι ειναι ο χτυπος της καρδιας της μανας.

Serge

Well-Known Member
18 Δεκεμβρίου 2012
743
296
Κτηνιατροι Εξάρχεια:

Εμείς πηγαίνουμε στον Παπαιωάννου που σου είπε και η Hlianna.

Υπάρχει επίσης και η Λούτα Αθανασία,
Βαλτετσίου 5, Αθήνα, 10680, ΑΤΤΙΚΗΣ 2103610350

Επίσης έχω ένα τηλέφωνο για Κολωνάκι και ένα για Βικτώρια που μου τους έχουν συστήσει για καλούς και πιο οικονομικούς αλλά δεν έχω πάει. Αν θέλεις τα τηλέφωνα πες μου να σου στείλω πμ

Felicine

Well-Known Member
29 Ιανουαρίου 2013
53
0
Σήμερα είμαστε λιγάκι καλύτερα νομίζω. Τα μάτια ανοίγουν λίγο πιο εύκολα και μένουν ανοιχτά περισσότερο. Δεν έχω ζυγαριά γαμώτο να δω αν παίρνει βάρος :s

Hlianna Δοκίμασα το αρκουδάκι με το ρολόι αλλά δεν...το μόνο που δουλεύει τελικά είναι να το βάζω στα πόδια μου. Γουργουρίζει και ξεραίνεται για ώρες! (ενώ στη λεκανιτσα ξυπνάει ανά 1-2 ώρες και κλαίει μέχρι να ξανακοιμηθεί). Αν δεν είχε τους ψύλλους θα το κοίμιζα έτσι συνέχεια (ή μήπως έτσι κακομάθει?). Ελπίζω όταν θα πάμε πάλι σε κτηνίατρο να κάνουμε κάτι και για τους ψύλλους.

Hlianna και Serge αν μπορείτε στείλτε σε pm πόσο είναι το "αρκετά ακριβός" και πόσο το "οικονομικός", να ξέρω περίπου τι παίζεται και τα τηλ και των άλλων γιατρών. Κάνει κανένας από όλους αυτούς που αναφέρατε ειδικές τιμές για αδέσποτα ?

Έχει κανείς ένα μικρο crate να του περισσεύει, να μου το δανείσει για λίγο καιρό ή καμιά καλή ιδέα/πατέντα για ασφαλή μεταφορά του γατιού?
Τώρα που ζωήρεψε λίγο το γατί δε νομίζω να μπορώ να το πάω πάλι σε σακούλα στο γιατρό. Θα μου φύγει πουθενά και θα τρέχουμε!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.103
Felicine νομίζω ότι το θέμα σου, κάπου εδώ θα πρέπει να κλείσει.

Πμ βοηθείας, μπορείς να συνεχίσεις να λαμβάνεις βέβαια.

Καλή τύχη στο μικρούλη :)

Status
Κλειδωμένο θέμα