Βοηθηστε με στη επιλογη του μικροσωμου σκυλου μου!!!

GEORGE1034

Well-Known Member
20 Σεπτεμβρίου 2009
579
0
27
Θεσσαλονικη!!!!!!!!!!!!!!!!
Καλμερα σε ολους!!!Θα ηθελα ενα μικροσωμο σκυλακι αλλα δεν εχω καταληξει στην ρατσα του.Μου αρεσαν και μου αρεσουν τα πανεμορφα και παιχνιδιαρικα maltez αλλα μολις εμαθα για τα westie αρχισα να μπερδευομαι.Και τα δυο ειναι πολυ ωραια για αυτο θα ηθελα να μου μηλησετε για αυτα τα δυο η και αλλα μικροσωμα σκυλακια (χαρακτηριστηκα,μεγεδος κ.α.).Σας παρακαλω στηλτε και εσεις το δικο σας μηνυμα για να με βοηθησετε στην επιλογη του σκυλου μου:rolleyes:

jennie

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2008
562
1
εγω μπορω να σου πω για μαλτεζ μια και εχω ενα. Το μονο "προβλημα" ειναι ο χρονος που απαιτειται καθημερινα για την περιποιηση του μαλλιου. Ειναι αρκετα "εργαλεια" που πρεπει να εχεις και κοντα μια ωρα καθε μερα για καλο βουρτσισμα ειδαλλως δημιουργουνται τζιβες που για να φυγουν απαιτειται περισσοτερος χρονος ενασχολησης ή στη τελικη κουρεμα που για τα μαλτεζ δεν ενδεικνυται. Επισης πολλοι αντιμετωπιζουν προβλημα με τον μυκητα που δημιουργειται κατω απο τα ματια και δημιουργει το κοκκινισμα στο προσωπο του. Εγω δεν το αντιμετωπιζω αυτο το προβλημα απο τη στιγμη που σταματησα τη ξηρα τροφη.
Αυτα μου ερχονται στο μυαλο μεχρι τωρα. Αν θυμηθω κατι αλλο θα επανελθω.
Κατα τα αλλα ειναι υπεροχα σκυλακια, πανεξυπνα και πανεμορφα.

mariettou

Well-Known Member
14 Μαρτίου 2009
314
1
Glasgow, UK
Κατα τα αλλα ειναι υπεροχα σκυλακια, πανεξυπνα και πανεμορφα.
Οπως και τα westie:D
Δεν χρειαζονται τοσο εντατικο βουρτσισμα και ξεκομπιασμα οπως τα μαλτεζακια αλλα θελουν καθε λιγους μηνες stripping το οποιο θελει το χρονο του και το χρημα του:p
Πολλα westie εχουν μια ταση για δερματικα προβληματα και γενικα μια ευαισθησια με το δερμα τους.
Δεν ειναι σε καμια περιπτωση σκυλοι του καναπε. Ειναι πολυ δραστηρια, θελουν να βρισκονται εξω, λατρευουν το χωμα, την αμμο, το γρασιδι και γενικα τη φυση. Εχουν πολλη ενεργεια και αν δεν εκτονωθουν θα σε ζαλιζουν (μπορει και τους γειτονες γιατι συμπαθουν αρκετα το γαυγισμα):rolleyes:
Ειναι πολυ εξυπνα και μαθαινουν πολυ ευκολα. Θα πρεπει ομως να θεσεις τα ορια στη σχεση σας απο νωρις γιατι αλλιως θα σου παρουν τον αερα. Δεν θεωρουν οτι ειναι πολυ μικρα και αδυναμα για να ειναι αρχηγοι:p
Ειναι τρισχαριτωμενα. Εγω πολλες φορες καθομαι και κοιταω το Μιλου που απλως περπαταει και χαζευω:D
Αυτα μου ερχονται προς το παρον. Στο μεγεθος μοιαζουν οι δυο ρατσες και εμφανισιακα ειναι σχετικα κοντα (εκτος απο τριχα, αυτακια). Με το μαλτεζακι χρειαζεσαι χρονο για την περιποιηση του και με το γουεστι χρειαζεσαι χρονο για να παρετε τα βουνα και τα λαγκαδια;)

alef

New Member
26 Σεπτεμβρίου 2009
2
0
Εχεις δει τα yorkie θα σε τρελανουν μην κοιτας τις φωτογραφιες των εκθεσιακων σκυλων αλλα πως ειναι στο φυσικο τους.

GEORGE1034

Well-Known Member
20 Σεπτεμβρίου 2009
579
0
27
Μου φενονται πολυ ωραια alef, ομως δεν μου λες με το γαυγισμα τι γινετε.Ρωταω γιατι μενω σε διαμερισμα και αμα γαυγιζει πολυ θα αρχισουν ολλοι με το δικαιο τους φυσικα να μου κανουν παρατηρησεις

GEORGE1034

Well-Known Member
20 Σεπτεμβρίου 2009
579
0
27
Εχεις δει τα yorkie θα σε τρελανουν μην κοιτας τις φωτογραφιες των εκθεσιακων σκυλων αλλα πως ειναι στο φυσικο τους.
Μου φαινονται πολυ ωραια alef, ομως δεν μου λες με το γαυγισμα τι γινετε.Ρωταω γιατι μενω σε διαμερισμα και αμα γαυγιζει πολυ θα αρχισουν ολοι να διαμαρτυρονται με το δικαιο τους φυσικα.

jennie

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2008
562
1
Το γαυγισμα ειναι θεμα εκπαιδευσης. Αν το εκπαιδευσεις σωστα δεν θα γαυγιζει. οσον αφορα την ξηρα τροφη δεν μπορω εγω να σου πω τι θα κανεις. Καλο ειναι να διαβασεις τα παντα περι διατροφης και να αποφασισεις τι ειναι καλυτερο για το σκυλακι σου παρατηρωντας το πως ωφελειται απο την διατροφη που προτιμας.;)

alef

New Member
26 Σεπτεμβρίου 2009
2
0
Η αληθεια ειναι πως μενω σε μονοκατοικια, γαυγιζει οταν ακουσει καποιον στη πορτα (που δεν ειναι κακο), στα βιβλια παντων αναφερουν το γαυγισμα ως μετριο και δινουν τροπους αντιμετωπισης. Στην πολυκατοικια που μενει η μητερα μου παλι γαυγιζει οταν χτυπησει καποιος το κουδουνι ή οταν καταλαβει πως ειναι καποιος στη πορτα του διαμερισματος. Επισης δεν μαδαει (οπως και το μαλτεζακι) και μπορεις να τοχεις αγκαλια γιατι δεν ξεπερναει τα 4 κιλα.

GEORGE1034

Well-Known Member
20 Σεπτεμβρίου 2009
579
0
27
Ειναι πολυ ωραια και τα μαλτεζ και τα yorkie και τα westie.Το μονο σκυλι που δεν νομιζω πως δεν ''ΠΡΕΠΕΙ'' να παρω ειναι το westie.Και λεω πρεπει, γιατι απο οτι ξερω oντως mariettou λατρευουν το χωμα, την αμμο, το γρασιδι και γενικα τη φυση.Εγω μενω σε διαμερισμα και δεν μπορω να ειμαι συνεχεια στο παρκο αν και επειδη στα παρκα ηπαρχουν παιδια που παιζουν με το χωμα ολλοι οι γονεις θα μου λεν να παρω το σκυλακι απο το χωμα και να το παω καπου αλλου.Για αυτο δεν θα ηθελα να του τα στερισω ολλα αυτα.
Αρα τωρα ειμαι ενδιαμεσα στα yorkie και στα μαλτεζακια.
Ευχαριστω για την συμμετοχη σας ως τωρα στο θεμα μου!!!:)

mariettou

Well-Known Member
14 Μαρτίου 2009
314
1
Glasgow, UK
Χαχαχα σε επεισα δηλαδη να ΜΗΝ παρεις westie; Μπραβο μου, καλα τα καταφερα παλι:p:p:D
Καλα μην φανταστεις οτι κι εμεις που εχουμε τα τρεχουμε καθε μερα στο βουνο. Εχουμε και δουλειες:rolleyes: Απλως το χαιρονται παρα πολυ. Ο.τι σκυλακι και να παρεις παντως το παρκο δεν το γλυτωνεις. Οσο μικρο και τεμπελικο να ειναι, τη βολτιτσα του τη θελει;)

GEORGE1034

Well-Known Member
20 Σεπτεμβρίου 2009
579
0
27
Α γαιτι ετσι οπως μου το ειπες mariettou ηταν λες και οποιος ειχε westie καθε μερα επρεπε να κατασκηνωνη στο βουνο:D.Τωρα που αλλαξαν τα πραγματα το westie το βλεπω με αλλο ματι:D.Δεν μου λες τα westie ποσο μεγαλωνουν (διαστασεις).:rolleyes:

Last edited:

mariettou

Well-Known Member
14 Μαρτίου 2009
314
1
Glasgow, UK
Α γαιτι ετσι οπως μου το ειπες mariettou ηταν λες και οποιος ειχε westie καθε μερα επρεπε να κατασκηνωνη στο βουνο:D.Τωρα που αλλαξαν τα πραγματα το westie το βλεπω με αλλο ματι:D.
Ολε ξαναμπηκε στη λιστα:D
Ναι ισως να ημουν λιγακι υπερβολικη στις περιγραφες μου:rolleyes: Παντως εγω τον τελευταιο μηνα επειδη διαβαζω μεχρι αργα και νυχτωνει νωρις τον βγαζω (μεγαλουτσικη βεβαια) βολτα μονο απο το πεζοδρομιο (εκτος απο τις μερες που δινω μαθημα και μετα το γιορταζουμε με βολτα στο βουνο) και παιζουμε και λιγο στο σπιτι και δεν εχει κανενα προβλημα:). Να σου πω, αυτος βρισκει παντου ενδιαφεροντα, εγω πιο πολυ βαριεμαι να περπαταω μεσα στην κινηση.

jennie

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2008
562
1
και το μαλτεζακι την θελει την ασκηση. Βεβαια επειδη ειναι μικροσωμο ( 4 κιλακια) το βαζω στη τσαντα μεταφορας και παμε μαζι σουπερμαρκετ, ψωνια, τραπεζες το πρωι, παιζουμε ή προσπαθουμε να μαθουμε κολπα το απογευμα και το βραδυ ειναι η αγαπημενη του μεγαλη βολτα που τον αφηνω να παμε οπου θελει ( στα γυρω τετραγωνα βεβαια). Γενικα ειναι ενα σκυλακι που τρελαινεται να ειναι μαζι σου και δεν σου παει η καρδια να το αφησεις μονο του στο σπιτι οταν σε κοιταει με απογοητευση που φευγεις και τον αφηνεις. Επισης ολα τα σκυλακια τρελλαινονται να τους μαθαινεις πραγματα. Μετα ειναι πιο ηρεμα στη συμπεριφορα αν ειναι κουρασμενα. Αρα οτι σκυλακι και να παρεις καλο ειναι να ξερεις απο τωρα οτι θα αφιερωσεις αρκετη ωρα για να ειναι καλα σωματικα και ψυχικα.;)

GEORGE1034

Well-Known Member
20 Σεπτεμβρίου 2009
579
0
27
Οντως ''ξαναμπηκες στη λιστα'':D λεω μαλιστα να σε βαλω στην πρωτη θεση μαζι με το μαλτεζ.Για να δουμε ποιος θα ειναι εκεινος ο οποιος θα μεινει την πρωτη θεση, το πανεμορφο westie η το παιχνιδιαρικο μαλτεζ.Μην ξεχνατε οτι μπορει αναπασα στιγμη να μπει και αλλος υποψιφηος στην λιστα με τα πειστηκα του μυνηματα.Μην νομιζετε πως ξεχασα το yorkie,το yorkie ειναι στην δευτερη θεσει, λιγο ακομη και θα την φτασει την πρωτη θεση (απαγορευονται τα ψεματα).Ωραιο τηλεπαιχνιδη δεν εκανα!!!!:D:D:D:D:D:D:D

Last edited:

jennie

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2008
562
1
και εμεις ειμαστε γλυκουλικα ........

Πριν αποφασισεις καλο ειναι να δεις ολες τις φυλες που σου αρεσουν σε καποια εκθεση και να μιλησεις με τους εκτροφεις. Ετσι θα εχεις μια πιο ολοκληρωμενη εικονα. Επισης διαβασε για διατροφη και εκπαιδευση να εισαι προετοιμασμενος.

Attachments

jennie

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2008
562
1
ειναι εκθεσεις μορφολογιας σκυλων. Γινονται και στην Ελλαδα. Ολοι οι εκτροφεις πηγαινουν εκει τα σκυλια τους και συναγωνιζονται παιρνοντας κρισεις για τα σκυλια τους ποσο καλα ειναι απο μορφολογια, υγεια και συμπεριφορα. Ξερεις τον ΚΟΕ?