Βοηθεια για επιλογη σκυλου

athanasiadm

New Member
20 Οκτωβρίου 2012
4
0
Γεια σας!
Ειμαι καινουρια εδω κ θα θελα να με βοηθησετε στην επιλογη σκυλου. Μενω με το συντροφο μου και εδω και καιρο αποφασισαμε να παρουμε ενα σκυλο. Ειμαστε διατεθημενοι και οι 2 να του αφιερωσουμε πολυ χρονο και να του δωσουμε πολυ αγαπη. Εχω ενημερωθει αρκετα ως προς τα βασικα που χρειαζεται να γνωριζεις για να αποκτησεις εναν τετραποδο φιλο,αλλα η αληθεια ειναι οτι δεν μπορουμε να καταληξουμε στο τι σκυλο να επιλεξουμε.
Τα πραγματα εχουν ως εξης:
Μας ενδιαφερει ενας σκυλος ο οποιος σχετικα να μην διμιουργει καποιο προβλημα με πολλα γαυγισματα (μενουμε σε πολυκατοικια).
Να μπορουμε να τον εκπαιδευσουμε τουλαχιστον για τα βασικα (να ναι καταλληλος δηλαδη και για αρχαριους).
Να ειναι μεσαιου μεγεθους
και να μην μαδαει υπερβολικα.
Οποιαδηποτε πληροφορια θα φανει πολυ χρησιμη.
Ευχαριστω για την υπομονη σας..

ProudtobeGreek

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2010
3.691
4.332
43
www.proudtobegreek.eu
Καλωσόρισες... από αυτά που ζητάς θα σου πρότεινα το staffordshire terrier.Είναι μεσαίου μεγέθους,δε γαβγίζει ιδιαίτερα,με εκπαίδευση και κοινωνικοποίηση θα είναι ο ιδανικός σύντροφος!Αν δεν θές καθαρόαιμο,σε καταφύγια θα βρείς πολλά σκυλάκια που πληρούν τα παραπάνω..

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Καλώς ήρθες!
Ένα σκυλάκι από καταφύγιο/φιλοζωική όχι εντελώς κουτάβι (δηλαδή όχι 2-10 μηνών) νομίζω ότι μπορεί να καλύψει άνετα αυτά που ζητάτε.
Ρίξε μια ματιά στο fazoo: Υιοθεσία σκύλου | Fazoo.gr
ή στο ΚΑΖ: Υιοθεσίες – Adoptions | KAZ Shelter
ή στη φιλοζωική της περιοχής σου
ή στην ενότητα ΠΡΟΣΦΟΡΑ εδώ στο φόρουμ!

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Το μάδημα ξέχνα το. Δεν υπάρχει σκυλί που δε μαδάει..Είτε κοντότριχο είτε μακρύτριχο είτε μεσαίου μήκους τρίχα, τη σκούπα δύο φορές τη βδομάδα θα την χρησιμοποιείς.

athanasiadm

New Member
20 Οκτωβρίου 2012
4
0
Ευχαριστω πολυ! Θα κοιταξω και σε αυτα τα σαιτ. Μια ερωτηση,μηπως ξερετε αν τα μπηγκλ σαν σκυλια ανταπεξερχονται πανω κατω σε αυτα που ανεφερα? Απλα ρωταω γιατι αν και μ'αρεσουν πολυ εχω ακουσει κατα καιρους οτι ειναι σκυλακια πολυ ζωηρα και ανηπακουα αλλα γαυγιζουν κ πολυ.

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Είναι από τις πιο ενεργητικές φυλές, αυτό είναι αλήθεια.
Τώρα για ανυπάκουα, δεν ξέρω, φαντάζομαι εξαρτάται από τον ιδιοκτήτη κυρίως, αλλά νομίζω πως είναι από τα σκυλιά που δύσκολα τα εμπιστεύεσαι χωρίς λουρί.
Τέλος για το γαύγισμα, το έχω ακούσει κι εγώ αλλά δεν ξέρω αν ισχύει.

athanasiadm

New Member
20 Οκτωβρίου 2012
4
0
Παντως αν γνωριζει καποιος η εχει εμπειρια για τα μπηγκλ θα παρακαλουσα να μου δωσει καποιες πληροφοριες πριν αποκλεισω αυτη τη ρατσα και ψαξω για οτιδηποτε αλλο. (ειτε αδεσποτακι ειτε ρατσας)

eleutheriaria

Well-Known Member
27 Ιουλίου 2012
300
1
Καλώς ήρθες αρχικά!!

Απέκτησα πρόσφατα "μπιγκλ" αλλά δε θα έλεγα πως μπορώ να σε διαφωτίσω σε πολλά.
Μόνο με το γαύγισμα... Η συγκεκριμένη φυλή είτε θα ουρλιάζει είτε θα γαυγίζει. Και το κάνει συχνά.
Φαντάσου πως έχω ένα σκυλάκι που δεν έχει δείξει ακόμη το χαρακτήρα του και στο γαύγισμα είναι πρώτο.
Υπάκουα θεωρώ πως είναι, η δικιά μου ήδη έχει αρχίσει να μαθαίνει πράγματα και χωρίς πίεση ή πολλές λιχουδιές.
Το λουρί, σίγουρα πρέπει να είναι "γερό" γιατί τα μπίγκλ είναι και ιχνηλάτες... τους οδηγούν οι χαριτωμένες μουσούδες τους και όπου φύγει φύγει!

Επίσης, πολύ καλή ιδέα είναι ένα ενήλικο (1-2-3 ετών) αδεσποτάκι! Αν δεν σου αρέσουν οι εκπλήξεις δηλαδή... Και το κατάλληλο για εσένα θα στο υποδείξουν οι άνθρωποι που τα φροντίζουν.
Είχα και ημίαιμο που το πήρα 4 ετών ...πρόβατο μου βγήκε!

Last edited:

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.254
Μέλη
20.032
Νεότερο μέλος
Nina_Κ