Καλησπερα ειμαι καινουρια στην ομαδα και θα ηθελα την συμβουλη σας. Εχω ενα σκυλακι ημιαιμο Στράτφορντσαιρ θα ελεγα οτι ειναι (ετσι μοιαζει), αρσενικο 3 ετων. Ειναι πολυ ευγενικο και καλο οπως και ολα τα ζωακια και με αγαπαει. Τον πηρα απο το δρομο για να τον σωσω. Εχω ομως προβλημα με την βολτα τραβαει παρα πολυ, ιδρωνω καθε φορα και πονανε τα χερια μου. Ιδικα αν δει αλλο σκυλι η γατα γινεται ο χαμος. Μια φορα με εριξε και κατω και χτυπησα πολυ ασχημα το ποδι μου οταν ειδε ενα αλλο σκυλι σε μια αυλη. Αγχωνομαι πολυ καθε φορα στην βολτα για το τι προκειται να γινει. Δεν το διασκεδαζω καθολου φοβαμε μην μου φυγει καθως ειναι παρα πολυ δυνατο σκυλι η μην πεσω παλι. Εχω ακουσει οτι μετα τα 1.5 - 2 χρονια ηρεμουν. Εμενα ειναι 3! Τι να κανω βρε παιδια να περιμενω κι αλλο? Καθε μερα θελει δυο φορες την μερα βολτα κατω απο αυτες τις συνθηκες. Εκπαιδευση δεν εχουμε κανει με ανθρωπο μονο εγω απο κατι βιντεο προσπαθησα αλλα με αγνοει. Αν και στα αλλα τα σκυλακια που εχω ειχαμε κανει εκπαιδευση και δεν εγινε τιποτα. Απλα τα αλλα τα κουμανταρεις οσο κι αν τραβανε γιατι ειναι πιο ευκολα και οχι τοσο δυνατα οπως αυτος. Θα ηρεμισει?