Βοήθεια

ΜΠΕΤΥ

Well-Known Member
6 Οκτωβρίου 2011
56
0
ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ
ΚΑΛΩΣ ΣΑΣ ΒΡΗΚΑ
ΕΙΜΑΙ ΝΕΑ ΣΤΟ FORUM KAI ΗΘΕΛΑ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ.ΕΓΩ ΚΑΙ Ο ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑ PUG ΜΑΥΡΟ 7 ΜΗΝΩΝ.ΤΟΝ ΕΧΩ ΑΠΟ 40 ΗΜΕΡΩΝ.ΕΧΕΙ ΜΑΘΕΙ ΑΠΟ ΜΙΚΡΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΡΩΝΕΙ ΜΕΣΑ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΣΤΗ ΒΟΛΤΑ ΤΟΥ Η ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ.ΝΑ ΤΟΝΙΣΩ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΖΩΗΡΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΛΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑ.ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΠΟΥ Ο ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ ΠΗΓΕ ΣΤΡΑΤΟ ΤΟΝ ΑΦΗΝΩ ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΑΡΚΕΤΑ ΜΕΓΑΛΗ ΤΙΣ ΩΡΕΣ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΜΕΝΟΣ ΜΕΣΑ.ΟΜΩΣ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΑΙΡΟ ΜΟΛΙΣ ΓΥΡΝΑΩ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΕΙ ΤΗ ΒΟΛΤΑ ΜΑΣ ΠΕΡΙΠΟΥ 1ΜΙΣΙ ΩΡΑ ΤΗ ΜΕΡΑ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ Η ΣΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ ΜΟΥ Η ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ Η ΣΤΙΣ ΚΟΥΡΤΙΝΕΣ ΣΗΚΩΝΕΙ ΤΟ ΠΟΔΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΤΣΙΣΑ.ΠΡΟΧΤΕΣ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΚΑΚΑ ΜΕΣΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΕΝΩ ΚΟΙΜΟΜΟΥΝ ΚΑΙ ΕΝΩ ΕΙΧΕ ΠΑΕΙ ΒΟΛΤΑ.ΤΟΝ ΜΑΛΩΝΩ,ΤΟΝ ΕΧΩ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΜΕ ΠΑΝΤΟΦΛΑ ΣΤΟΝ ΠΟΠΟ,ΤΟΝ ΕΔΕΣΑ ΓΙΑ ΤΙΜΩΡΙΑ ΑΛΛΑ ΔΕ ΔΕΙΧΝΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ.ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟ ΚΑΝΕΙ??ΕΠΕΙΔΗ ΜΕΝΕΙ ΜΟΝΟΣ?ΑΠΛΑ ΜΑΡΚΑΡΕΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ?ΠΩΣ ΝΑ ΤΟΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΩ?ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΩ ΑΛΛΟ.ΕΠΙΣΗΣ ΕΔΩ ΚΑΙ 1 ΒΔΟΜΑΔΑ ΕΧΩ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΓΑΤΑΚΙ ΠΟΥ ΒΡΗΚΑ ΑΛΛΑ ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΤΟ ΔΩΣΩ?ΠΑΙΖΕΙ ΡΟΛΟ ΑΥΤΟ?ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

ChilliJRT

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2011
1.970
139
Πάτρα
Γεια σου Μπετυ κ καλωσηρθες!
Γτ γράφεις κεφάλαια καλε; Φωναζεις; Απο αγανάκτηση μάλλον αλλα το καταλαβαίνουμε κ απο ότι λες οπότε γυρνα στα μικρά ναι; Αν κατάλαβα καλα το σκυλάκι ήταν μαθημενο σωστά με την τουαλέτα του κ "χάλασε" όταν αρχισες να το αφήνεις στην αυλή όσο λείπεις; Τι θα κάνει δλδ αν το αφήσεις μέσα όσο λείπεις; Έστω περιορισμένο σε ένα δωμάτιο με νεράκι. Έχεις σκεφτεί ότι φέρεται στο σπίτι όπως στην αυλή όπου περνάει τις περισσότερες ώρες της ημέρας; Μήπως τον μπερδεψες;
Το χτύπημα-όσο μικρο κ να ήταν-περνάει λάθος μηνύματα στον σκυλακο κ μπορει να το κάνει απο αντιδραστικό εώς επιθετικό. Διορθωνουμε δεν τιμωρουμε!

Last edited:

ΜΠΕΤΥ

Well-Known Member
6 Οκτωβρίου 2011
56
0
ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ
Aυτό δεν το είχα σκεφτεί αλλα έχει τύχει να τον αφήσω μέσα 8 ώρες που δούλευα και με περίμενε να γυρίσω.αισθάνομαι πως μου διαμαρτύρεται για κάτι.ένα βράδυ και πρϊν παρω το γατάκι ηθελα να τον αφησω να κοιμηθει στο δωματιο μου και εκτος οτι χαλασε τον κοσμο και δε με αφησε να κοιμηθω κατουρισε πανω στο κρεβατι μου.ειναι και αγυριστο κεφαλι.

Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
Δεν είναι αγύριστο κεφάλι! Κουτάβι είναι που είχε μια ρουτίνα και του άλλαξε!
Προσπαθεί να σου τραβήξει την προσοχή!
Ξεκίνα μια καινούρια ρουτίνα μαζί του για να μην μπερδεύεται! Είναι μικρό ακόμα θα επανέλθει γρήγορα

ChilliJRT

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2011
1.970
139
Πάτρα
Έχεις διαβάσει καθόλου για τν φυλή; Σε ένα μόνο σάιτ που είδα μόλις λεει ότι τα παγκ είναι λιγο αργά στν εκμάθηση τουαλέτας. Ο μέσος ιδιοκτήτης θα κάνει κάπου ένα χρόνο να έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα. Όσο δλδ περίπου κρατά η κουταβισια ηλικία... Για πολλούς είναι ανασταλτικος παράγοντας στν απόκτηση ενός παγκ. Όταν ήταν το αγόρι σου εκει ποιος ήταν αυτός που ασχολούνταν πιο πολυ με την εκπαίδευση του; Ρωτάω γτ αν κ μικρός μπορει να σε προκαλεί για την αρχηγία τώρα που βλέπει κενό στν ιεραρχία...

ΜΠΕΤΥ

Well-Known Member
6 Οκτωβρίου 2011
56
0
ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ
ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΝΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΥΠΑΚΟΥΟΣ ΜΟΥ ΤΟ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΚΑΙ Η ΓΙΑΤΡΟΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠ ΖΩΗΡΟ ΣΚΥΛΙ.ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ Ο ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ ΤΗΝ ΕΙΧΕ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΑΛΛΑ ΠΑΝΤΑ Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΜΑΛΩΜΑ ΗΤΑΝ ΑΔΙΑΦΟΡΗ.ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ 2 ΜΑΣ.ΟΤΑΝ ΤΟΝ ΜΑΛΩΝΩ ΠΑΙΖΕΙ ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΣΟΒΑΡΗ ΚΑΙ ΑΥΣΤΗΡΗ ΜΑΖΙ ΤΟΥ.ΧΤΕΣ ΜΕ ΝΕΥΡΙΑΣΕ ΤΟΣΟ ΠΟΥ ΚΡΥΦΤΗΚΕ ΚΑΤΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ ΟΠΟΥ ΤΟΝ ΤΡΑΒΗΞΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΔΕΣΑ ΕΞΩ ΣΤΕΝΑΧΩΡΗΘΗΚΑ ΠΟΛΥ ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΩ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕ.ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΝΑ 20 ΛΕΠΤΟ ΤΟΝ ΕΛΥΣΑ Κ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΑ ΝΑ ΤΟΝ ΜΑΘΩ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΟΝΤΑΣ ΤΟΝ Κ ΜΕ ΜΠΙΣΚΟΤΑΚΙΑ Γ ΣΚΥΛΑΚΙΑ.(OXI ΠΟΛΛΑ)KAI EKEI ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΑ ΠΩΣ ΚΑΤΙ ΚΑΤΑΦΕΡΝΑ ΓΙΑΤ ΕΜΕΝΕ ΚΑΤΩ ΠΗΓΕ ΕΚΑΝΕ ΤΣΙΣΑ ΣΤΗ ΚΟΥΡΤΙΝΑ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΞΑΝΑΠΕΤΑΞΑ ΕΞΩ.ΠΩΣ ΝΑ ΤΟΥ ΔΕΙΞΩ ΟΤΙ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΑΡΧΗΓΟΣ?ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ.ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΧΑΡΙΑ

ChilliJRT

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2011
1.970
139
Πάτρα
Το θέμα με το λερωμα πάρε το απο την αρχη γτ τώρα είστε οι 2 σας. Πρέπει να μάθει να σέβεται κ σένα. Προγραμμάτισε τις βόλτες του. 2 φορές για πιπι κ κακά κ μια μεγάλη για παιχνίδι. Ο καλύτερος τρόπος για να μάθει είναι η επιβράβευση κ όχι το ξύλο κ οι φωνές. Καλο θα ήταν να τον έχεις μέσα στο σπίτι, είτε είσαι κει είτε όχι, περιορισμένο ώστε να μν έχει τη δυνατότητα να γυρνάει κ να μαρκαρει τώρα που αρχίζει να καταλαβαίνει τι έχει ανάμεσα στα ποδια του! Στα σκυλιά δν αρέσει να λερωνουν όταν είναι περιορισμένα γτ θα το ξαναβρουν μπροστά τους, όπως επίσης -εκτός ατυχήματος - δν θα λερωσουν εκει που κοιμούνται. (το μαθαίνουν απο τη μαμά τους αν την έζησαν αλλα δν είναι το θέμα μας εδω...) μαθε να τον "διαβάζεις" όσο είσαι σπίτι κ αν δεις ανησυχία βουρ έξω για πιπι! Κ κάθε φορα που θα τα κάνει έξω, εχε μια λιχουδια μαζι σου για επιβράβευση. Θα το πιάσει γρήγορα το νόημα.
Όσο για τους καναπέδες... Θέλει υπομονή. Όσες φορές ανεβεί, τόσες θα τν κατεβασεις. Χωρίς να μιλήσεις κ χωρίς φαπουλες εννοείται! Αν είσαι σταθερή κ δν υποχωρήσεις κερδίζεις! Χαχα! Έχω κάτσει ολόκληρη μέρα έτσι...
Απο κρειτ ξέρει ο μικρός; Του οποίου να σου πω θελουμε όνομα ΚΑΙ φωτο ε;

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.208
927
Καναδάς
Μην τον δερνεις και μην του φερεσαι για κανεναν μα κανεναν λογο βιαια. Παρε δυο βαθειας ανασες και φερε στο μυαλο σου το 40 ημερων μωρο που διαλεξες να παρεις πριν λιγους μηνες στο σπιτι σου. Δεν λεω οτι το σπας στο ξυλο αλλα η τακτικη του δαρμου ειναι ξεπερασμενη σε παιδια και ζωα. Δεν εχει κανενα αποτελεσμα στην εκμαθηση. 2011 !

Διαβασε λιγο για το κρειτ που σου προτεινε και το μελος ChilliJRT. Ειναι απαραιτητο εργαλειο τις περισσοτερες φορες για τα κουταβια.

ΜΠΕΤΥ

Well-Known Member
6 Οκτωβρίου 2011
56
0
ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ
αισθανομαι τυψεις που τον εδειρα αλλα τρελαθηκα .το τερατακι μου τον λενε carlos και θα βαλω photo.πηρα pug για ηρεμο σκυλι και μου βγηκε πολυ ζωηρο.τρεχουμε 1μισι ωρα στη παραλια και γυρναει στο σπιτι και τρεχει γυρω γυρω.δεν με χαλαει αυτο μαρεσει αλλα θελω να εχει τροπους που δεν εχει.ενα αλλο προβλημα ειναι οτι επιτιθεται σε μεγαλα σκυλια και δεν εχει αισθηση φοβου.τι μπορω να κανω?επισης ξεχασα να πω πως οταν εκανε τα τσισα στον καναπε μυριζε το γατακι κ κουναγε την ουρα μπορει να ηταν απο χαρα?αλλα τα υπολοιπα δεν εξηγουνται...

ChilliJRT

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2011
1.970
139
Πάτρα
Ναι μπορει να ήταν ένας λάθος τρόπος να δείξει τη χαρα του. Αν δν του το κόψει η εκπαίδευση για τουαλέτα κ βασική υπακοη κατα πάσα πιθανότητα θα το κόψει όταν ωριμάσει. Αυτο για το ότι δν έχει αίσθηση φόβου είναι γνώρισμα των περισσότερων μικροσωμων φυλων. Πιστεύουν οτι ειναι τουλαχιστον Μολοσσοι κ δν τους το βγάζεις απο το μυαλό! Το κλειδι είναι η σωστή κοινωνικοποίηση. Χρειάζεσαι σκύλους κ των 2 φύλων, όλων των ηλικιών κ μεγεθών -εννοείται να γνωρίζεις κάποια πράγματα για τν χαρακτήρα τους. Έχει λοιπόν φίλους ο Κάρλος; πώς τους φέρεται; Τα παει καλα με όλους ή δν θέλει τα μεγάλα; Κ δν μου απαντησες για το κρειτ. Απλως να ξερω αν εχεις τν επιλογη να το χρησιμοποιησεις...

greedy

Well-Known Member
23 Απριλίου 2008
2.314
3
52
Πατρα
Διορθωση μονο την στιγμη που κανει την σκανταλια του ο μικρος.Αν το κανεις αργοτερα δεν τον βοηθας.
Πρεπει τις ωρες που λειπεις να χρησιμοποιησεις το crate.Θα σε βοηθησει και εσενα και τον κικρο σου σε αυτον τον τομεα.

ΜΠΕΤΥ

Well-Known Member
6 Οκτωβρίου 2011
56
0
ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ
to crate ειναι κλουβι στο οποιο μενει οταν λειπω?και μπαινει τιμωρια οταν κανει κατι που δε πρεπει?τωτα που ειμαι μονη μου δυστηχως λειπω 8 ωρες απο το σπιτι και μενει μονος στην αυλη.ολες τις υπολοιπες ωρες φροντιζω να τις περναω μαζι του.χτες κιολας ειδα βελτιωση γιατι ασχοληθηκα αποκλειστηκα μαζι του και εμαθε τι σημαινει ¨¨στο κρεβατι σου΄΄αυτα τα μπισκοτακια κανουν θαυματα.επισης δε κατουρισε μεσα και δεν προσπαθησε να αναιβει στο καναπε.μαλλον προσοχη ζηταει.ελπιζω να συνεχισουμε ετσι καλα.σας ευχαριστω για τη βοηθεια.

ChilliJRT

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2011
1.970
139
Πάτρα
Ναι το κρειτ είναι κλουβακι αλλα σε καμία περίπτωση μν τν τιμωρησεις με αυτο. Θα είναι ένας περιορισμένος χωρος που θα θεωρεί σπίτι του. Στα σκυλιά αρέσει να "φωλιάζουν". Αν το δει έτσι θα κάθεται αδιαμαρτύρητα για μέχρι 5-6 ώρες. Αν χρειαστεί να τν έχεις παρα πάνω πρέπει να κανονιζεις να πηγαίνει κάποιος να τν βγάζει για λιγο. Κ τώρα που έρχεται χειμώνας καλο θα ήταν να τν αφήνεις μέσα στο σπίτι όταν δουλεύεις. Κλείνε πόρτες να έχει πρόσβαση μόνο εκει που θες εσυ. Μην κρυωνει το καημενο το καημενο έξω!