Βοήθεια συνάνθρωποι! Λαμπραντόρ ημερών 37

nerteria

Member
12 Μαρτίου 2011
14
0
Καλημέρα! Είμαι ένα ράκος! 5η μέρα ξημερώνει με το 37 περίπου, ημερών λαμπραντόρ μου. Την πρώτη μέρα πήγα να χτυπήσω το κεφάλι μου στον τοίχο, αλλά σιγά σιγά ενθουσιάζομαι! Δεν είχα ποτέ σκύλο υπο την προστασία μου και τώρα που το πήρα απόφαση και γουστάρω θέλω να κάνω ότι καλύτερο για να περάσουμε όλοι καλά και να έχουμε όσες πιο πολλές ευτυχισμένες στιγμές. Γι΄αυτό καλοί μου άνθρωποι δώστε μου τις πολύτιμες συμβουλές σας. Όπως σας είπα πρόκειται για ένα κουτάβι αρσενικό λαμπραντόρ (εντάξει έιναι κούκλος, σαν ψεύτικος). Μου το χάρισε φίλος, οχι απο pet shop, με μάνα υπέροχη! (τον μπαμπά δεν τον ξέρω). Μένω σε διαμέρισμα, μεγαλούτσικο, αλλά διαμέρισμα! Είμαι διατεθειμένη να κάνω πολλές βόλτες, ατέλειωτες, σε βουνά θάλασσες και όπου αλλού. Σε αυτή τη φάση το κουτάβι κοιμάται πολύ, αλλά τις τελευταιές μέρες διακρίνω μια ζωηράδα. Πιθανότατα διότι έχει αρχίσει να μαθαίνει το χώρο. Έχει αρχίσει να ψιλομασουλάει καρέκλες και τα συναφή και προβλέπω το τι με περιμένει. Αυτό που με ψιλοφρικάρει είναι πως με δαγκώνει διαρκώς και με πάθος. Καταλαβαίνω πως είναι φυσιολογικό, αλλά σε αυτή την ηλικία μπορώ να αρχίσω να το μαλώνω; Καταλαβαίνει; Με έχει ξεχέσει παντού και έχουμε καταφέρει να κατουράμε σε πάνες, που είναι ψεκασμένες με σπρευ απο το pet shop. Εχθές πήγαμε για πρώτη φορά στον κτηνίατρο και μας βρήκε καλά. Την άλλη εβδομάδα θα πάμε για τα πρώτα μας εμβόλια. Ο γιατρός είπε πως πρέπει να κόψουμε σιγά σιγά το γάλα (σκόνη, υποκατάστατο του μητρικού) και να ξεκινήσουμε κονσέρβα, σιγά σιγά θα γίνει μετάβαση σε ξηρά τροφή. Πως σας ακούγεταιι αυτό; Την κονσέρβα την τάραξε σήμερα!!! Για να τελειώνω και να μην σας κουράζω και άλλο, μεταξύ άλλων θα ήθελα να ρωτήσω, απο πότε ένα κουτάβι μπορεί να αρχίζει να εκπαιδεύεται και να καταλάβαίνει τι πρέπει να κάνει; Πως πρέπει στην παρούσα φάση να αντιμετωπίσω την μανία του να με δαγκώνει ; Και ότι άλλο μου πείτε θα το διαβάσω με προσοχή!
Θέλω να του αφιερώσω όσο χρόνο θέλει. Θέλω να περνάμε και οι δύο καλά όμως. Είμαι πολυ ανχωμένη, άλλαξε η καθημερινότητά μου, παρόλο που ήταν δικιά μου επιλογή μου δε λέω, είναι λίγο δύσκολα τα πράγματα, έτσι δεν είναι;
Ευχαριστώ πολύ! 3 και τέταρτο η ώρα! Κοιμάται ο μικρούλης μου, αλλά για πόσο;;;;;;;;; χαχα!

Last edited:

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Kαλώς Ήρθες στο dogforum.

Μάλλον βιάστηκες πολύ να πάρεις τον σκύλο σου και δεν μελέτησες καθόλου.
Είναι πολύ μικρό σε ηλικία για να φύγει από την τοκετομάδα, με την οποία θα έπρεπε να παραμείνει μέχρι 2-3 μηνών τουλάχιστον.
Η μάνα θα του μάθαινε πράγματα τα οποία δεν μπορείς να του μάθεις εσύ,
κοινωνικοποίηση & πως να συμπεριφέρεται στα αδέρφια του άρα και στα υπόλοιπα σκυλιά,
θα του έκανε διορθώσεις κλπ.

Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να επιστρέψεις το κουτάβι στην τοκετομάδα μέχρι να γίνει 2 μηνών τουλάχιστον.

Επίσης διάβασε την ενότητα του forum,
"Εκτροφή,Αναπαραωγή & Επιλογή", ξεκίνα από τα υπομνήματα,
για να ενημερωθείς για τους λόγους που δεν παίρνουμε σκυλιά από φίλους/γνωστούς μας που ανεύθυνα ζευγάρωσαν την σκύλα/σκύλο τους,
χωρίς καμία πρόνοια για τα κουτάβια που θα έρθουν στον κόσμο.

Είναι πολύ μικρό για να το εκπαιδεύσεις,
και φυσικά μην το μαλώσεις γιατί θα του προκαλέσεις φοβίες.

ΑΝ για κάποιους λόγους δεν δεχτεί ο φίλος σου να επιστρέψεις το κουτάβι στην μάνα του,
τότε θα πρέπει να κάνεις πολύ υπομονή γιατί είναι πολύ μικρό για να εκπαιδευτεί.

Σε δαγκώνει προφανώς γιατί πονάνε τα δόντια του,
πάρε παιχνιδάκια να μασουλάει.
Για το κατούρημα και τα κακά δεν μπορείς να κάνεις κάτι εκτός απο υπομονή,
είναι μωρό ακόμα.

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.535
789
Ξεσσαλονικη!!!
η εκπαιδευση του κουταβιου ξεκιναει απο την στιγμη που βγαινει απο την κοιλια της μανουλας του κ η ιδια καθως κ τα αδερφακια του ,ειναι αυτα που του δινουν τις πρωτες βασεις για την υπολοιπη ζωη του.απο εκεινη την στιγμη λοιπον κ μεχρι να φυγει απο την μανουλα σε ηλικια περιπου 2 μηνων το κουταβι μαθαινει πολυ σημαντικα για αυτο αλλα κ για εσενα πραγματα.προφανως ο φιλος που σου το εδωσε δεν μπορουσε να τα κρατησει αλλο(?)...εγω στη θεση σου ,θα του πληρωνα τις τροφες κ θα του το εδινα να το κρατησει με την μαμα κ τα αδερφακια του ,αν δεν τα εχει δωσει καπου μεχρι τωρα,μεχρι να φτασει σε ηλικια καταλληλη για να ερθει σπιτι σου.αφου θελεις να κανεις καλο στο σκυλι σου,σκεψου το...

απο εκει κ μετα,η μεταμαμας εκπαιδευση,ξεκηναει απο τοτε που το παιρνεις στα χερια σου εσυ.καθε μερα μπορεις να του μαθαινεις κ απο κατι.προσεξε ομως,υπαρχουν πραγματα που δεν μπορει κανεις εκπαιδευτης να του μαθει κ ειναι αυτα που μονο η μητερα του μπορει.

msantas

Well-Known Member
16 Ιανουαρίου 2011
170
0
38
Π.Φάληρο
Να τον χαίρεσαι!!!!

37 ημερών;
Δεν είναι σοβαρός αυτός που στο έδωσε!!!

Σαφώς και να επιστραφεί στην τοκετομάδα!

Last edited:

nerteria

Member
12 Μαρτίου 2011
14
0
Χωρίς να θέλω να αμφισβητήσω αυτά που μου λέτε, που πιθανόν να είναι σωστά, δεν πήραμε πρωτοβουλία όυτε εγώ ούτε και ο ιδιοκτήτης της μαμάς. Δεν είμαστε ανεύθυνοι. Συμβουλευτήκαμε κτηνίατρο. Φυσικά και θα ήταν καλύτερο να παίρναμε το σκυλάκι πιο μεγάλο, αλλά δεν μας είπε κανέις πως είναι απαγορευτικό, μας το επετρέψαν . Ούτε και ο κτηνίατρος που πήγα προχτές μου είπε να το επιστρέψω στη μαμά.

Last edited by a moderator:

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Εφόσον μπορείτε να συνεννοηθείτε εσύ και ο ιδιοκτήτης ας ξαναγυρίσει το μωρό στην μαμά του για λίγο ακόμη καιρό.

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
αχ αυτοί οι κτηνίατροι :(:(:(

απαγορευτικό δεν είναι από την άποψη ότι δεν θα πάθει κάτι σοβαρό στην υγεία του το κουταβάκι (μάλλον) αλλά σίγουρα θα έχετε αρκετά προβλήματα συμπεριφοράς (όπως πχ τα δαγκώματα τώρα που θα έπρεπε να τα κάνει με τα αδερφάκια του και τη μαμά να επιβλέπει).

Γύρισε το κουταβάκι στη μαμά του για 20 μέρες ακόμα τουλάχιστον για το καλό του κουταβιού και της μελλοντικής σας σχέσης!
Σκέψου μόνο, ποιο λόγο έχουμε να στο λέμε τόσοι άνθρωποι? δεν έχουμε κανένα συμφέρον!

Όσο το κουτάβι θα είναι με τη μαμά του εσύ φρόντισε να μελετήσεις ώστε να είσαι όσο το δυνατόν προετοιμασμένη για μια καλή συμβίωση όταν το ξαναπάρεις πίσω!

Και πες στη φίλη σου να μην ξαναζευγαρώσει τη σκυλίτσα της...τόσα αδέσποτα έχουμε, δε χρειαζόμαστε άλλες ανευθυνες γέννες:(

bytzamas

Well-Known Member
21 Φεβρουαρίου 2011
123
0
Ο δικός μου όταν τον πήραμε (2 μηνών και κάτι), κοιμόταν περίπου...18 ώρες την ημέρα, αν δεν ήταν και παραπάνω, όπως μας είπε και η κτηνίατρος είναι φυσιολογικό γιατί είναι μωράκι!Του είχαμε μία ήσυχη γωνια με μαξιλαρια και οχι πολύ φως και δεν τον ενοχλούσε κανείς οσο κοιμοτανε!Όταν με το καλό μεγαλώσει θα γίνει ένας πραγματικός σίφουνας.Πάντως το καλύτερο θα ήταν να ακούσεις τα μέλη που είναι πιο έμπειρα και να τον επιστρεψεις για λίγο καιρό στη μαμά και τα αδερφάκια του!

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
31
Αθήνα
Χωρίς να θέλω να αμφισβητήσω αυτά που μου λέτε, που πιθανόν να είναι σωστά, δεν πήραμε πρωτοβουλία όυτε εγώ ούτε και ο ιδιοκτήτης της μαμάς. Δεν είμαστε ανεύθυνοι. Συμβουλευτήκαμε κτηνίατρο. Φυσικά και θα ήταν καλύτερο να παίρναμε το σκυλάκι πιο μεγάλο, αλλά δεν μας είπε κανέις πως είναι απαγορευτικό, μας το επετρέψαν . Ούτε και ο κτηνίατρος που πήγα προχτές μου είπε να το επιστρέψω στη μαμά.
Καλώς ήρθες και να χαίρεσαι το μικρό σου.
Τα έχουμε πει ένα εκατομύριο φορές...ο κτηνίατρος δεν είναι ούτε εκτροφέας ούτε εκπαιδευτής!! Όταν θα σου βγάλει (μαθηματικά βέβαιο) προβλήματα κοινωνικοποίησης με άλλα σκυλάκια ή προβλήματα συμπεριφοράς τότε ο κτησίατρος τη θα κάνει??? Θα του χορηγήσει ενέσιμα καλούς τρόπους συμπεριφοράς??
Δι'αβασε τα θέματα που σου έχουν παραθέσει τα παιδιά για να μάθεις πως θα πρέπει να έχεις το σκυλάκι σου, αλλά κατά τη γνώμη μου όσο εσύ θα ενημερώνεσαι καλό θα ήταν το μικρό να επιστρέψει στη μαμά του. Η άγνοια με το πότε πρέπει να φύγει ένα κουτάβι από την τοκετοομάδα δεν δικαιολογεί το γεγονός ότι έφυγε πολύ πιο νωρίς από ότι πρέπει και φυσικά αποδεικνύει περίτρανα ότι εάν δεν είσαι εκτροφέας (άρα άσχετος) δεν ζευγαρώνεις τη σκύλα σου για κανένα λόγο. Κάνε ένα καλό στο μικρό σου, πήγαινε το πίσω και κάνε υπομονή πολύ λίγο καιρό για να έχεις χρόνια μετάένα σωστό σύντροφο δίπλα σου.