Βοήθεια στην επιλογή σκύλου

vagos7

New Member
20 Φεβρουαρίου 2009
4
0
Σόρρυ για το τεράστιο κείμενο και ευχαριστώ σε όσους το διαβάσουν και απαντήσουν!

Καταρχάς καλησπέρα, καλώς σας βρήκα και ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ σε moderators-admins και ποστερς για την καλή δουλειά που κάνετε!Πραγματικά αν δεν ήμουν pc addict λόγω δουλειάς θα είχα κάνει ένα πολυ μεγάλο λάθος, να αγοράσω δλδ απο pet-shop!Απ την αρχή είχα ενδοιασμούς για τα pet-shop γιατί ήθελα να έχει pedigree το κουτάβι το οποίο δεν έδιναν με τπτ, οπότε είπα ας το ψάξω λίγο.Χαρη σε εσάς λοιπόν, δεν θα γίνει αυτό όμως και να νιώθετε πραγματικά περήφανοι για αυτό που κάνετε μέσω του φόρουμ!

Στο ζουμί τώρα!Τον τελευταίο μήνα ψάχνω να αγοράσω ένα κουτάβι και πίστευα πως είχα καταλήξει αλλά διαβάζωντας όσα λετε για τα chow άρχισα να έχω αμφιβολίες :p.Με την συγκεκριμένη ράτσα κόλλησα λόγο του ξαδέρφου μου που και αυτός είχε παλαιότερα ένα ίδιο, άρα είπα να το δοκιμάσω!.Απο έσας μιας και είστε ΠΟΛΥ πιο εμπειροι θα ήθελα λίγη βοήθεια,όποιος έχει διάθεση, για να μην γίνει καμιά βλακεία και υποφέρει το ζώο κυρίως.

Το "ιστορικό" μου ας πούμε:

- Μένω στα δ.προάστεια στην Αθήνα δίπλα στο βουνό.
- Δεν υπάρχουν παιδία κτλ στο σπιτί και αριθμός μελών 4
- Μικρότερη ηλικιά ο αδερφός μου(20)
- Υπάρχει κήπος στο σπίτι και δεν πρόκεται για διαμέρισμα σε πολυκατοικία.

Τώρα, σε τι θα ήθελα λιγο βοήθεια. Αν και είχα κολλήσει εδω και καιρό με τα chow chow με όσα διάβασα το ξανασκέφτομαι(ίσως να φταίει η Chloe :p).Λόγο μη προηγούμεηνης εμπειρίας με σκύλους πολλοί θα με αποτρέψετε να ασχοληθώ με την συγκεκρίμενη ράτσα, και είναι απολύτως κατανοητό.Αντουτού όμως έχετε να προτείνεται κάτι σε αντίστοιχο "στυλ"(χώρις να παρεξηγηθώ) αλλά με καλύτερο χαρακτήρα?Η δεύτερη αγάπη μου είναι τα Σιβηρικά Χασκυ και είδα την πολυ καλή δουλειά που γίνεται απο Gaialykaia και bravo!Δεν ξέρω όμως μήπως είναι υπερβολικό γιατί δεν έχω και κανα στρέμμα για είναι ελεύθερο το σκυλί!Δλδ, ναι μεν υπάρχει χώρος αλλα όταν μεγαλώσει το φοβάμαι λίγο και δεν θέλω να το ταλαιπωρώ.

Τέλος, υπάρχει μήπως κάποιο ποστ για το που μπορούμε να ενημερωθούμε για τους εκτροφείς των διαφόρων ρατσών στην Ελλάδα? Το ταξίδι στο εξωτερικό το αποκλείω οπότε αν δεν υπάρχει εκτροφέας της ράτσας στην Ελλάδα μην την αναφέρετε και κολλήσω και τρέχω στην απεξάρτηση μετά:)!

Ευχαριστώ ξανά,

Φιλικά Βαγγέλης

bili.t

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2009
68
0
60
ΝΑΥΠΛΙΟ
mybassetdog.blogspot.com
Αααααα!!!! και κατι αλλο που ξεχασα να σου πω!!!! Ειναι η γνωμη μου κ δεν θελω να παρεξηγηθω.Παρε οτι σκυλι γουσταρεις!!!!!!!!!!!! Απλα πρωτα ενημερωσου για τις αναγκες της συγκεκριμενης φυλής που θα αποφασισεις να αποκτησεις:) .

vagos7

New Member
20 Φεβρουαρίου 2009
4
0
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας έως τώρα και για την λιστα billi.t! Όσον αφορά το chow, αυτό που μου ψιλο ξένισε είναι ότι πολλοί γράφουν πως δεν είναι δραστήριο σκυλί, δένεται μόνο με ένα άτομο,δεν πολυ αντιδρά σε χάδια... Ίσως επειδή έχουν περάσει και χρόνια να είχα άλλη εικόνα στο μυαλό μου. Απλά έτσι όπως παρουσιάζεται δεν έχει καμιά σχέση με αυτό που θα ήθελα σε ένα σκύλο.

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Το "ιστορικό" μου ας πούμε:

- Μένω στα δ.προάστεια στην Αθήνα δίπλα στο βουνό.
- Δεν υπάρχουν παιδία κτλ στο σπιτί και αριθμός μελών 4
- Μικρότερη ηλικιά ο αδερφός μου(20)
- Υπάρχει κήπος στο σπίτι και δεν πρόκεται για διαμέρισμα σε πολυκατοικία.
Δεν αναφέρεις χρόνο και διάθεση. Ο προσανατολισμός σου στα τετραγωνικά του κήπου είναι άστοχος, και προδιαθέτει προβλήματα.

Θα ήθελες ένα αρκουδόσκυλο (μαδάει απίστευτα οποιοδήποτε από αυτά έτσι ?) μετρίου μεγέθους (άσχετο με το μέγεθος του κήπου) χαρούμενο, φιλικό με όλους, με δυνατότητα να βγαίνει βόλτες στο βουνό που έχεις δίπλα (ελπίζω), αλλά όχι να θέλει να το οργώνει 3 φορές την ημέρα, να μένει έξω αν χρειαστεί και να μην έχεις προβλήματα με τα άλλα μέλη της οικογένειας - χωρίς να έχει κάποιος ιδιαίτερη εμπειρία για εκπαίδευση. Σωστά ?

Σάμογιεντ.

vagos7

New Member
20 Φεβρουαρίου 2009
4
0
Τον κήπο τον ανέφερα για μην πάει η συζήτηση στο θέμα χώρου,κλείσιμο σε διαμέρισμα κτλ κτλ.Χρόνος υπάρχει άπλετος μιας και είμαι φοιτητής και αν δεν είχα διάθεση δεν νομίζω να έμπαινα στον κόπο 23 χρονών να ψάχνω.
Τώρα όσον αφορά την εκπαίδευση, ναι δεν είμαι έμπειρος οπότε σκέφτομαι να απευθυνθώ σε κάποια ακαδημία για την βασική εκπαίδευση, ώστε να συμβιώνουμε σωστά με το σκυλί. Το προφιλ του σκύλου το έθεσες ψιλό σωστά αν και μου αρέσουν και τα χάσκυ όπως ανέφερα. Απλά δεν ξέρω κατα πόσον ισχύει ο χαρακτηρίσμος "βαριεστημένου" που έχει το chow και αν υπάρχει εκτροφέας στην Ελλάδα για αυτη την ράτσα.

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Βαριεστημένου όχι τόσο πολύ ... σκύλος ενός ατόμου και λίγο απόμακρος - δύσκολος στην εκπαίδευση είναι, ναι ...

Επίσης δύσκολο για μη γνώστη και το χάσκι, και τρομερή ενέργεια.

Με χρόνο όμως - διάθεση - και εκπαιδευτή παίρνεις σχεδόν οποιοδήποτε σκύλο εφόσον δεν έχεις άλλον να πάρεις στον λαιμό σου όπως μικρά παιδιά, και οι απαιτήσεις σου είναι φυσιολογικές, άρα και Χάσκι.

Επιμένω σαν μέση λύση του Σάμογιεντ.

vagos7

New Member
20 Φεβρουαρίου 2009
4
0
denis /kiss :D Με έχεις βοηθήσει απίστευτα! Το Σαμογιεντ δεν το είχα σκεφτεί καθόλου!Μήπως ξέρεις και κανένα καλό εκτροφέα σε Ελλάδα? Για chow βρήκα μόνο σε Κύπρο μέσω του chowschows.com, αν ξέρει καποιος τι παίζει ας ποστάρει:).

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Ωχ, δε μ' άρεσε αυτό που έγραψες! :p
Δεν είχα σκοπό να δυσφημίσω ΚΑΝΕΝΑ σκύλο :) Όλες οι φυλές είναι ιδανικές για τουλάχιστον έναν τύπο ανθρώπου. Αν σου αρέσει το chow πάρε chow!!!
Θα σε λατρεύει αν εκπαιδευτεί σωστά και θα είστε μια χαρά:)
Βαριεστημένο?
Δεν ξέρω, τα λίγα που έχω γνωρίσει δεν γουστάρουν να τρέχουν π.χ.
Απλώς εγώ προτιμώ τους ευκολότερους σκύλους. Στη θέση σου (αν κατάλαβα καλά θέλεις ένα χαρούμενο, δραστήριο σκυλί, έχεις κήπο, όρεξη κ.ο.κ) θα σκεφτόμουν κάτι σε golden retriever που αρκουδοφέρνει κιόλας :)

ΓΕΩΡΓΙΑ

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2008
414
0
35
επειδη εχεις μερακι και ορεξη....ψαξ' το και για μπιγκλ..ενεργητικα σκυλια, πολυ φιλικα, παιχνιδιαρικα, δενονται πολυ με ολα τα μελη της οικογενειας..θελουν αρκετη εκτονωση...

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Μιας και δεν έχεις καταλήξει ακόμα σε συγκεκριμένη φυλή, κάνε καμια βόλτα και στις αγγελίες με τα αδεσποτάκια, μήπως σου αρέσει κάτι κι από κει....