Βοήθεια στην εκπαίδευση

Tzuvi

Member
6 Ιουνίου 2014
8
0
29
Γεια σας λεγομαι Γιωργος.
Το θεμα εχει ως εξης.Πριν 4 ημερες μου δωθηκε ενα 9μηνων πιτμπουλ που βρεθηκε αδεσποτο.Απο οτι φαινεται εχει και μια μικρη δοση μποξερ.
Του εχω δωσει αρκετη αγαπη και οταν ειμαστε μονοι μας δεν εχω θεμα με ακολουθει και χωρις λουρι.
Το σκυλι το δενω κατω και σιγα σιγα προσαρμοζεται καθε μερα κλαιει και λιγοτερο οσο τον αφηνω.
Πα'ρολα αυτα λογο της ηλικιας του πρεπει να τον εκπαιδευσει με γοργους ρυθμους.
Θελω βοηθεια στα εξης θεματα.
1)Ανα δει αλλον σκυλο σταματαει και αρκετες φορες γαβγιζει.αμα δεν ειναι δεμενος, πρεπει να τον κυνηγαω γιατι ακολουθει τα αλλα σκυλια πολυ μακρια και δεν παιζει να επιστρεψει.
2)Ξεκινωντας απο το κατσε, γενικα να του μαθω να ακουει στις εντολες
3)Παντα τον βγαζω βολτα με ακομα ενα πιτμπουλ 11 μηνων του κολλητου μου και καθως παιζει πολλες φορες καθεται η σα να ξενερωνει και μετα αρχιζει ξανα.
4)Δεν κατουραει με σηκωμενο ποδι και δε μυριζει κατουρα αλλων σκυλων στα χορταρια.

Ξερω βεβαια πως ο σκυλος νιωθει περιεργα απο την αλλαγη περιβαλλοντος η και ιδιοκτητη, πα'ρολα αυτα δειχνει λιγο σα φοβισμενος, εχω την εντυπωση.

Sirkos

Well-Known Member
1 Αυγούστου 2012
2.329
668
Νεα σμυρνη
Γιατι τον εχεις ελευθερο στην βολτα? εκτος του το οτι ειναι παρανομο ειναι και επικινδυνο οχι μονο να σου φυγει και να το χασεις αλλα να στομχτυπησει αμαξι η να στο δαγκωσει αλλο σκυλι . ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΛΟΥΡΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΟΧΗ εδω και φουλ εκπαιδευμενα σκυλια πρεπει να ειναι παντα σε λουρι ποσο μαλλον το δικο σου που τωρα εκπαιδευεται......
Το οτι σταματαει απο το παιχνιδι και ξαναρχιζει μου ακουγεται λογικο ξεκουραζεται και ξαναρχιζει . Το οτι δεν σηκωνει ποδι εινσι επισης λογικο , μη ξεχνας οτι εχεις ενα κουταβι 9 μηνων το οποιο τωρα ανακαλυπτει τις ορμες του . Το οτι ειναι επιφυλακτικο και διστακτικο απο την αλλαγη περιβαλλοντος επισης λογικο . Δωσε στον κουταβο χρονο να προσαρμοστει , να εισαι δικαιος και σταθερος μαζι του και σωστος και γρηγορα θα προσαρμοστει . Δεν ξερω την εμπειρια σου με σκυλια αλλα οπως και να εχει καλο ειναι να συμβουλευτεις και ενα εκπαιδευτη θα σου λυσει πολλες αποριες και θα σας βαλει σε ενα σωστο προγραμμα γιατι οτι και να σου πουμε εδω ειναι απλα θεωριες .

Μάρθα & Σίλβα

Well-Known Member
28 Μαϊου 2014
1.705
3.933
40
Εκπαίδευση με γοργούς ρυθμούς δεν γίνεται. Θα δεις με τι ρυθμό μαθαίνει και θα το πατε βήμα βήμα. Είναι μικρό δείγμα έχεις χρόνο. Όσο για τη βόλτα στα είπαν από πάνω

underdog

Well-Known Member
5 Απριλίου 2011
1.223
135
Βόλτα πάντα με λουρί. θα έχεις κανά ατύχημα και μετά ο σκυλάκος θα αρχίσει να έχει άλλα προβλήματα.
Τα τύπου πιτ μπουλ είναι ανθρωποκεντρικά σκυλιά. Καλό είναι να κοιμάται μέσα στο σπίτι για πάρα πολλούς λόγους.
Διάβασμα και χρόνο με το σκύλο σου να περνάς και όλα θα πάνε καλά!

• Like
Reactions: dnassib

Tzuvi

Member
6 Ιουνίου 2014
8
0
29
κατω εννοω στη πηλωτη με την αλυσιδα κοιμαται ειτε στο μαρμαρο που εχει η πηλωτη ειτε στο χωμα απο ενα μινι κηπο (5χ5).
οπως ανεφερα παραπανω χωρις λουρι ειναι οταν ειμαστε μονοι, τον και βγαζω αργα στο παρκο για να μαθαινει να με ακολουθει αλλα επισης με συμβουλεψαν να τον εχω με λουρι για να μαθει οτι ειμαι το αφεντικο.
Μ'αρεσει να τον βγαζω αρκετες βολτες καθε μερα, βοηθαει αυτο η πρεπει να εχω και ενα μετρο ωστε να μην κακομαθει?

Tzuvi

Member
6 Ιουνίου 2014
8
0
29
Οικογενειακως ειχαμε αλλα 2 σκυλια (γερμανικους ποιμενικους)αλλα αυτοι ηταν 1-2 χρονων οταν γεννηθηκα.Δλδ ειναι η πρωτη φορα που εκπαιδευω εγω σκυλο

dnassib

Well-Known Member
10 Μαϊου 2013
1.469
1.077
Παγκράτιους exoticus
Το δέσιμο με αλυσίδα είναι ο καλύτερος τρόπος να αγριέψει... και το ότι τον βγάζεις από ΤΟΣΟ νωρίς -- τον έχεις μόνο λίγες μέρες, έτσι; -- χωρίς λουρί, επίσης λάθος. Πως ξέρεις πχ πώς θα αντιδράσει αν πεταχτεί ένα παιδάκι και αρχίσει να του φωνάζει;;; Αν θέλεις να μάθει, εκπαίδευση ΜΕΣΑ σε κλειστό χώρο και δουλεύεις το έλα. Βήμα-βήμα, πολύ διάβασμα και υπομονή.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.249
Μέλη
20.028
Νεότερο μέλος
panagiotopk