Βοήθεια σας παρακαλώ!

Geo_1

Member
17 Ιουνίου 2013
10
0
Αργυρούπολη
Καλησπέρα σε όλους σας.

Ονομάζομαι Γεωργία και έχω ένα γερμανικό ποιμενικό 3 χρονών. Τον Darko. Δεν ήξερα, υπήρξε και μια συναισθηματική σύγχυση και τον αγόραα από pet shop που από ότι διάβασα δεν είναι και πολύ καλή επιλογή. Παρ'ολα αυτά δεν θέλω να σταθώ σε αυτό. Ο σκύλος μου δόξα το Θεό μέχρι σήμερα δεν έχει δείξει κάποιο πρόβλημα υγείας και νομίζω αυτό είναι που μετράει.

Δεν είναι ο πιο εκπαιδευμένος σκύλος, αλλά με ακούει. Έχω κάνει όμως ένα μεγάλο λάθος και θέλω να προσπαθήσω να το πολεμήσω. Όσο ήταν κουτάβι προσπαθούσα να τον κοινωνικοποιήσω. Πηγαίναμε πολύ συχνά στο βουνό όπυ τα απογεύματα μαζευόντουσαν πολλοί άνθρωποι με τα σκυλιά τους. Πρέπει να ήταν 5 μηνών όταν ένα θηλυκό ροτβάιελρ τον βούτηξε. Τρόμαξα πάρα πολύ ευτυχώς τη γλυτώσαμε μόνο με σάλια στο λαιμό του και μια γρατζουνιά. Συνέχισα να τον πηγαίνω, εκείνος μετά και από αυτό στην αρχή ήταν φοβισμένος με τα υπόλοιπα σκυλιά και δεν ξεκόλλαγε από δίπλα μου, σιγά σιγά όμως ξεθάρεψε και ήταν μια χαρά.

Μόλις χρόνισε και άριχσε να μεγαλώνει άρχισε να έχει άσχημη συμπεριφορά με τα άλλα σκυλιά, πηγαίναμε στο βουνό και έκανε επίθεση σε άλλα σκυλιά και φυσικά ούτε λόγος να με πλησιάσει άλλο σκυλί, ακόμα και σε θηλυκό έκανε επίθεση. Αναγνωρίζω πως φοβήθηκα με τη συμπεριφορά του και βλακωδώς ίσως έπαψα να τον φέρνω σε επαφή με άλλα σκυλιά.

Πριν 2 μήνες χρειάστηκε να λείψω 2 μέρες και ένα φίλος μου προσφέρθηκε να αναλάβει τον Darko και καθώς μιλάγαμε για το πως πέρασαν μου είπε ότι έκαναν και γνωριμίες με ένα αρσενικό χάσκι και κάτι άλλα σκυλιά. Του λέω δεν επιτέθηκε; Μου λέει όχι καθόλου, μυρίστηκαν ψιλοπαίξανε και φύγαμε!

Συνεπώς ο σκύλος μου είναι επιθετικός με τα άλλα σκυλιά όταν τον συνοδεύω εγώ. Ξέρω πως δεν είναι κουτάβι και πλέον δεν είναι εύκολο, αλλά πιστεύω με καλή θέληση κάτι μπορεί να γίνει.

Σκέφτηκα να του βάλω φίμωτρο και να τον φέρω σιγά σιγά σε επαφή με σκυλιά, αλλά δεν ξέρω ίσως να είναι και λανθασμένη σκέψη.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.803
20.123
Δεν έχεις την επιλογή, να μιλήσεις με εκπαιδευτή;
Είναι καταρχάς, ότι καλύτερο μπορείς να κάνεις.

takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.038
Αθήνα
Μόνο από τον τίτλο που επέλεξες για το θέμα, φαίνεται η στρεσογόνος ψυχολογία σου.

Καλώς ορίσατε, σαφώς ο εκπαιδευτής θα σε βοηθήσει στο πρόβλημά σου

Geo_1

Member
17 Ιουνίου 2013
10
0
Αργυρούπολη
Η επιλογή εκπαιδευτή το ξέρω πως θα ήταν η καλύτερη, αλλά το πρόβλημα μου είναι καθαρά οικονομικό.

Ναι ίσως να ήταν υπερβολικός ο τίτλος, απλά στεναχωριέμαι που από δικό μου λάθος τώρα φοβάμαι να φέρω το σκύλο μου σε επαφή με οποιοδήποτε σκυλί, και προφανώς αυτόν τον φόβο του τον μεταφέρω.

takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.038
Αθήνα
Ναι ίσως να ήταν υπερβολικός ο τίτλος, απλά στεναχωριέμαι που από δικό μου λάθος τώρα φοβάμαι να φέρω το σκύλο μου σε επαφή με οποιοδήποτε σκυλί, και προφανώς αυτόν τον φόβο του τον μεταφέρω.
Δεν το είπα για να σε "μαλώσω". :):D

Ο φίλος που τον ανέλαβε, είναι έμπειρος "σκυλάς";

Geo_1

Member
17 Ιουνίου 2013
10
0
Αργυρούπολη
;) Ναι το καταλαβαίνω

Ο φίλος που τον ανέλαβε δεν είχε ποτέ σκύλο, απλά αγαπάει τα σκυλιά και έχει μια αδυναμία στον Darko...

natacha

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2013
50
7
54
ΧΑΛΑΝΔΡΙ
Καλημέρα,
προχθές τηλεφωνησα στο puppies park για να ρωτήσω πληροφορίες για να παω το κουτάβι μου και αναφέρθηκα σε σκυλο φίλης 4 ετών που είναι φοβικος και επιθετικός με άλλα σκυλιά.( αν δέχονται και αυτόν)
Η απάντηση ήταν απίστευτη: φέρτε τον απο εδώ να τον δούμε γιατί ίσως αυτό το εκφράζει μόνο οταν είναι με τα αφεντικά του....
Μου άρεσε πολυ αυτή η προσέγγιση γιατί τελικά τα σκυλιά μας εκφράζουν συχνά αν όχι πάντα δικά μας συναισθήματα!

Geo_1

Member
17 Ιουνίου 2013
10
0
Αργυρούπολη
Ξέρετε τι δεν καταλαβαίνω, δεν είχα την φοβία όταν αρχισα να τον φέρνω σε επαφή με άλλα σκυλιά, απλά εκείνος μόλις άρχισε να μεγαλώνει άριχσε να γίνεται επιθετικός.
Την φοβία σε εισαγωγικά εκείνος μου την δημιούργησε όταν άρχισε αυτή τη συμπερφορά

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Καλώς όρισες!:)

1. ...Συνεπώς ο σκύλος μου είναι επιθετικός με τα άλλα σκυλιά όταν τον συνοδεύω εγώ...

2. ...Σκέφτηκα να του βάλω φίμωτρο και να τον φέρω σιγά σιγά σε επαφή με σκυλιά, αλλά δεν ξέρω ίσως να είναι και λανθασμένη σκέψη.
Αντε, δεν κρατιέμαι να απαντήσω, μιάς και τα θέματα αυτά "κάτι" μου θυμίζουν...:cool:

1. Το "συνεπώς" δείχνει κάποια συνέπεια ατίου - αποτελέσματος... και δεν είμαι τόσο σίγουρος ότι πρέπει να χρησιμοποιούμε αυτή την έννοια σε δύσκολα θέματα, όπως του Darko... και εξηγούμαι:

- Είναι πιθανό να συμβαίνει αυτό που λές: Να είναι επιθετικός με άλλα σκυλιά όταν τον κρατάς (ή, απλά, συνοδεύεις) εσύ...

- Είναι, όμως, πιθανό να είναι επιθετικός με άλλα σκυλιά, όταν τον συνοδεύει οποιοσδήποτε (και εσύ) άλλος, εκτός από λίγους ανθρώπους, μεταξύ των οποίων και ο συγκεκριμένος φίλος σου.

Στη θέση σου, θα παρακαλούσα τον φίλο αυτόν να πάμε τον Darko μαζί και να τον χειρίζεται αυτός... σε όλη τη διάρκεια της βόλτας, αλλά και στο διάστημα που θα συναντηθεί με άλλα σκυλιά... ώστε να παρακολουθήσω "live" τι κάνει (ή τι ΔΕΝ κάνει) εκείνος ... και να συγκρίνω με τις δικές μου συμπεριφορές - αντιδράσεις (πριν - στη διάρκεια - μετά) και να καταλάβω...

Ενα ζήτημα, λοιπόν, είναι αυτό: Ο χειριστής. Πάρα πολύ σημαντικό...
Ενα δεύτερο θέμα είναι: Το "είδος" του σκύλου που του προκαλεί την επιθετικότητα... δηλαδή, το φύλο - γλώσα σώματος - συμπεριφορά του άλλου σκύλου (στον οποίο θα προσπαθήσει να επιτεθεί, ή δεν θα το προσπαθήσει)...

Ας πούμε, κι εγώ ξέρω ένα συγκεκριμένο χειριστή, με τον οποίο ο δικός μου σκύλος είναι "παρθένα"... όχι πάντα, όμως: Υπήρξε μία φορά που ο χειριστής αυτός αφαιρέθηκε στιγμιαία και ο δικός μου "του την έκανε"...
Από την άλλη, υπάρχουν συγκεκριμένοι "τύποι" σκυλιών, στους οποίους ο δικός μου δεν δείχνει τάσεις επιθετικότητας... και προσπαθώ να μελετάω τι είναι αυτό που τον διατηρεί ήρεμο...
Ανάμεσα σε αυτά που μελετάω, είναι και η δική μου συμπεριφορά, στη διάρκεια (και, κυρίως, μερικές στιγμές πριν) των συναντήσεων αυτών... και, μετά, "παίζω" το έργο πάλι από την αρχή στο μυαλό μου...

2. Δεν μπορώ να πω με βεβαιότητα... βέβαια, ο δικός σου είναι ενήλικος πλέον, οπότε δεν θα υπήρχε (λέω τώρα) σημαντικό πρόβλημα ψυχολογίας, σε τέτοια περίπτωση...
Ας πούμε, ο εκτροφέας του δικού μου "αλητάμπουρα" μου είχε πει ότι κάνει ακριβώς αυτό, όταν φέρνει σε επαφή δύο σκυλιά που δεν γνωρίζονται: Τους βάζει (γερά) φίμωτρα και τα αφήνει σε μεγάλο περιφραγμένο χώρο... οπότε καθιερώνουν (αναίμακτα) τη μεταξύ τους ιεραρχία...
Παρόλα αυτά, δεν έχω καταλήξει σε οριστικό συμπέρασμα επ' αυτής της μεθοδολογίας...

takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.038
Αθήνα
Ο φίλος που τον ανέλαβε δεν είχε ποτέ σκύλο, απλά αγαπάει τα σκυλιά και έχει μια αδυναμία στον Darko...
Και παρόλο που γνώριζε το ιστορικό του σκύλου, τόλμησε να τον φέρει σε επαφή με άλλα αρσενικά... μπράβο του αν και ρίσκαρε... Φαίνεται ότι το έχει με τα σκυλιά και ο Darko του έχει και αυτός μεγάλη αδυναμία.

Geo_1

Member
17 Ιουνίου 2013
10
0
Αργυρούπολη
Και να σας πω και κάτι άλλο, που δεν ξέρω αν μπορεί να έπαιξε ρόλο στη διαμόρφωση αυτής του της συμπεριφοράς. Στη γειτονιά πλέον έχουμε αρκετά σκυλιά 2 εκ των οποίων είναι σε βεράντες στο δρόμο με τα οποία ερχόμαστε κάθε φορά που βγαίνουμε βόλτα σε επαφή και κάνουν και τα 2 πάντα σαν τρελλά. Γαβγίζουν, το ένα (λαμπραντόρ) κοπανιέται στα κάγκελά πετάει το χαλάκι του στον αέρα και γενικά κάνουν σαν λυσασμένα. Εκείνος δεν τους δίνει σημασία, γενικά δεν είναι φωνακλάς, ούτε δείχνει να μαζεύεται, απλά αδιαφορεί. Βέβαια το λαμπραντόρ 2 φορές που το πετύχαμε στο δρόμο ελεύθερο...μέχρι να έρθει το αφεντικό του να το μαζέψει έγινε ο κακός χαμός...Δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί να τον έκανε επιθετικό αυτό.

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
...Φαίνεται ότι το έχει με τα σκυλιά και ο Darko του έχει και αυτός μεγάλη αδυναμία.
Υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι... που, κυριολεκτικά, "τόχουν"... λέγεμε, για παράδειγμα, Cesar Millan - έτσι ξεκίνησε...

Γι' αυτό και πρότεινα να ξανακάνουν βόλτα μαζί...

Υ.Γ. Βέβαια, υπάρχει και το ρητό που λέει "η τύχη του πρωτάρη - σε αντιδιαστολή με τη δοκιμασία του νικητή"... δηλαδή, να ήταν "ειδικού τύπου" το αρσενικό Χάσκι και να μη δημιουργήθηκε πρόβλημα...

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
...Εκείνος δεν τους δίνει σημασία, γενικά δεν είναι φωνακλάς, ούτε δείχνει να μαζεύεται, απλά αδιαφορεί...

Βέβαια το λαμπραντόρ 2 φορές που το πετύχαμε στο δρόμο ελεύθερο...μέχρι να έρθει το αφεντικό του να το μαζέψει έγινε ο κακός χαμός...
Πριν διαβάσω το δεύτερο μέρος της φράσης σου, ήταν σα να περίμενα το δεύτερο!!!;)

takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.038
Αθήνα
Πριν διαβάσω το δεύτερο μέρος της φράσης σου, ήταν σα να περίμενα το δεύτερο!!!;)
χαχαχαχα εσένα σκέφτηκα αμέσως :D:D

Υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι... που, κυριολεκτικά, "τόχουν"... λέγεμε, για παράδειγμα, Cesar Millan - έτσι ξεκίνησε...

Γι' αυτό και πρότεινα να ξανακάνουν βόλτα μαζί...

Υ.Γ. Βέβαια, υπάρχει και το ρητό που λέει "η τύχη του πρωτάρη - σε αντιδιαστολή με τη δοκιμασία του νικητή"... δηλαδή, να ήταν "ειδικού τύπου" το αρσενικό Χάσκι και να μη δημιουργήθηκε πρόβλημα...
Έτσι ακριβώς είναι... αυτό που αναρωτιέμαι, αν ο άνθρωπος το έχει τελικά, είναι αν θα μπορέσει να μεταδώσει τον τρόπο στην φίλη μας και βέβαια αν και αυτή με την μέθοδο της παρατήρησης, θα μπορούσε να καταλάβει όλα αυτά τα "λεπτά σημεία" που χρειάζονται

Geo_1

Member
17 Ιουνίου 2013
10
0
Αργυρούπολη
;) και μάλιστα τη μία εκ των δύο ήμουν και εγώ λίγο χαλαρή και αφηρημένη... από τη μία το λουρί του Darko και από την άλλη τα σκουπίδια και ξαφνικά βλέπω να πετάγεται πίσω από ένα αυτοκίνητο ένα "λυσασμένο" λαμπραντόρ....Σοκ και δέος!! :xD::xD:

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.803
20.123
Πάντως Γεωργία, μπορείς πάντα να μιλήσεις με κάποιον εκπαιδευτή και να ζητήσεις να τον πληρώσεις έστω για ένα ραντεβού, να κάνει εκτίμηση της κατάστασης, να βγάλει κάποια συμπεράσματα και να δώσει συμβουλές, πάνω στις οποίες να μπορείς να στηριχθείς και να δουλέψεις με τον σκύλο σου.

Geo_1

Member
17 Ιουνίου 2013
10
0
Αργυρούπολη
Ναι δεν είναι κακή ιδέα αυτό που λές. Δεν ξέρω αν έχετε κάποιον εκπαιδευτή να μου προτείνετε εδώ στα νότια προάστια. Πάμε μια μικρή βόλτα πριν φύγω για δουλειά. Σας ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια, θα δω τις απαντήσεις σας μετά! :)

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Πάντως Γεωργία, μπορείς πάντα να μιλήσεις με κάποιον εκπαιδευτή και να ζητήσεις να τον πληρώσεις έστω για ένα ραντεβού, να κάνει εκτίμηση της κατάστασης, να βγάλει κάποια συμπεράσματα και να δώσει συμβουλές, πάνω στις οποίες να μπορείς να στηριχθείς και να δουλέψεις με τον σκύλο σου.
Σωστή πρόταση αυτή... κάνε ένα ραντεβού με 1-2 εκπαιδευτές (έναν τη φορά, εννοείται!) και βλέπεις τι θα σου πουν...

silent

Well-Known Member
4 Ιουλίου 2011
1.042
52
Νότια Προάστια
Γεωργια μην νομιζεις οτι ολοι μας εχουμες ενηλικα σκυλια και πηγαινουμε στα παρκα και τα αμολαμε ετσι απλα αναιμακτα και παιζουν ολα σαν κουταβια κλπ κλπ κλπ.

Σε ποια παρκα πηγαινεις?
Γενικα τα παρκα με πολλα σκυλια δεν ειναι οτι το καλυτερο γιατι δεν ξερεις τι θα συναντησεις.

silent

Well-Known Member
4 Ιουλίου 2011
1.042
52
Νότια Προάστια
Ο πιο κοντινος σου ειναι ο Τριαντης πανω στην Αλιμου (Ελληνικο Κεντρο Εκπαιδευσης Σκυλων).
Σιγουρα μπορει να δει το σκυλο σου και να σου πει για τον χαρακτηρα του. Στο πρωτο ραντεβου δεν παιρνει χρηματα.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.249
Μέλη
20.029
Νεότερο μέλος
Stefaniadoul