Βοήθεια με κουτάβια

Alex8

New Member
25 Ιανουαρίου 2013
4
0
Χαιρετώ την παρέα του dogforum.gr

Φαντάζομαι ότι έχετε διαβάσει πολλά θέματα σαν αυτό αλλά παρακαλώ δώστε μου τα φώτα σας γιατί είμαι σε αδιέξοδο.

Η γιαγιά μου έχει μια σκυλίτσα (ημίαιμο golden retriever) η οποία γέννησε 7 κουταβάκια (ο μπαμπάς μάλλον είναι ένα ημίαιμο γερμανικό). Ο λόγος που δεν την είχε στειρώσει είναι γιατί κάποιος γιατρός της είχε πει να αφήσει το σκυλί να κάνει μία γέννα πρώτα και μετά να το στειρώσει (πιστεύω πως δεν έχει καμία βάση αυτό αλλά δεν ξέρω κιόλας....)

Το πρόβλημα είναι ότι η γιαγιά είναι λίγο αδιάφορη για το σκυλάκι της, μένει επαρχία και απλά πάντα είχε 1-2 σκυλιά.
Τα κουτάβια δεν μπορεί και ούτε θέλει να τα κρατήσει και μου ανακοίνωσε ότι θα τα στείλει στο δρόμο.

Αυτό που ζητώ είναι αν μπορείτε να με κατευθύνετε για το τι μπορώ να κάνω. Τα κουταβάκια είναι 25 ημερών και ένας κτηνίατρος μου είπε ότι οι φιλοζωικές δεν τα παίρνουν τόσο μικρά. Ισχύει κάτι τέτοιο?

Πραγματικά δεν ξέρω σχεδόν τίποτα σε τέτοια θέματα οπότε κάθε βοήθεια/γνώμη είναι καλοδεχούμενη.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων και συγνώμη αν πόσταρα σε λάθος forum.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.767
7.926
Δηλαδή η καλή σου γιαγιούλα θα πετάξει 7 κουταβάκια στον δρόμο;
Οι φιλοζωϊκές δεν θα τα δεχτούν για πολλούς λόγους. Πρώτον, είναι φουλ, δεύτερον τα κουτάβια συνήθως έχουν πρόβλημα που να τα βάλουν για να μην κολλήσουν από τα ενήλικα σκυλιά επικίνδυνες για αυτά ασθένειες, τρίτον, δεν είναι αδέσποτα αλλά της γιαγιάς σου και πολλά άλλα..
Εξήγησε στην γιαγιά σου γιατί αυτό που πάει να κάνει είναι εγκληματικό και ότι οφείλει να τους βρει σπίτια. Βέβαια η γιαγιά σου απλά θα σε αγνοήσει και θα κάνει το δικό της..Πραγματικά εκτός αν αναλάβεις εσύ την ευθύνη να κάνεις κάτι προσωπικά δεν νομίζω να υπάρξει λύση.

matilda

Well-Known Member
16 Ιουλίου 2007
1.431
1.022
Να τα παει στον κτηνιατρο που της ειπε να βαλει την σκυλα να γεννησει! Αμαν πια με αυτην την καραμελα!

Οι φιλοζωικες δεν παιρνουν τοσο μικρα κουταβια. Εκτος αυτου ειναι τοσο γεματες που ελαχιστα μπορουν να κανουν πλεον.

Η γιαγια σου μπορει (και πρεπει κατα την γνωμη μου) να εχει νομικες κυρωσεις μιας και η εγκαταλειψη σκυλου τιμωρειτε με προστιμο.

Μπορεις εσυ να αναλαβεις καποια πραγματα?
Βγαλε φωτο τα κουταβια και ανεβασε τα σε διαφορα site προς υιοθεσια.
Πεισε την γιαγια να τα κρατησει για οσο χρειαστει μεχρι να υιοθετηθουν.
Εν αναγκη ανελαβε αν μπορεις το κοστος τους για οσο καιρο μενουν εκει ή βοηθησε εμπρακτα αν μπορεις να πηγαινεις και να τα φροντιζεις.
Φριντισε χωρις δευτερη κουβεντα για την στειρωση της σκυλας.

Alex8

New Member
25 Ιανουαρίου 2013
4
0
Βέβαια η γιαγιά σου απλά θα σε αγνοήσει και θα κάνει το δικό της..

Σ'αυτό έπεσες μέσα.

Την άλλη Τετάρτη λογικά θα έχω φωτογραφίες από τα σκυλάκια. Να τα κρατήσω εγώ είναι πολύ δύσκολο από πολλές πλευρές. Ούτε τον χώρο έχω, ούτε τον χρόνο και σίγουρα δεν έχω την οικονομική άνεση.

Εκτός από το adespoto.gr μήπως ξέρετε κάποια άλλα sites για να βάλω ανακοινώσεις για
υιοθεσία?

Αν αναγκαστώ να φροντίσω τα κουτάβια για κάποιο καιρό μήπως μπορείτε να μου πείτε πάνω-κάτω τι θα χρειαστώ?

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

KICKASS

Well-Known Member
16 Απριλίου 2012
1.396
2
ΠΑΤΡΑ
τα κουτάβια κανονικά πρέπει να μένουν με την μάνα τους μέχρι 60 ημερών .

κάποιος να μαζέψει τους παπούδες και τις γιαγιάδες ,δεν φτάνει που μας φέρανε έτσι οικονομικά σαν χώρα κάνουν και άλλα χειρότερα!

προσπάθησε να βάλεις αγγελίες και δώσε τα κοντά στις 60 μέρες όχι τόσο μικρά..πές και στην γιαγιά σου για το λάθος της ,δεν ισχυεί το ότι για να την στειρώσουν την σκύλα χρειάζεται πρώτα να κάνει μία γέννα και έπρεπε να την προσέχει όταν βρισκόταν στον οίστρο αλλά και γενικά .ακόμα είναι έγκλημα να τα διώξει ,δεν πρέπει να αποφεύγουμε τις ευθύνες μας !

ο κτηνίατρος είναι χαζός ..όλοι σχεδόν που έχουν δίπλωμα στην ελλάδα κάνουν λάθος εργασία μου φαίνεται ,μόνο νέους μου αρέσει να βλέπω γιατί οι άλλοι άστα να πάνε!

βάλε φωτογραφίες απο μαμά,μπαμπά και κουτάβια .

Last edited:

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.767
7.926
Εδώ είναι μια λίστα για να βάλεις αγγελίες για τα κουτάβια.

Groups:

* [email protected](χρειάζεται εγγραφή)
* [email protected] (χρειάζεται εγγραφή)
* [email protected] (χρειάζεται εγγραφή)
* [email protected]
* [email protected]
* [email protected]
* [email protected]
* [email protected] , για δημοσίευση στο blog Strays' Help και μόνο για αδέσποτα,όχι από γέννες ιδιωτών.
* [email protected] (Για Χάθηκαν-Βρέθηκαν κυρίως)
* [email protected] (Για Χάθηκαν-Βρέθηκαν μόνο)

Websites:

* InterPet
* : - : - : Pets.gr : - : - :
* xe.gr - Χρυση Ευκαιρια - Ακινητα, Μεταχειρισμενα αυτοκινητα, Αγγελιες εργασιας
* Maintenance (και μετά με mail την φωτογραία,θα σας σταλλεί αυτόματο).
* hugforpet.com: The Leading Hug for Pet Site on the Net
* Adespoto.gr - Αγγελίες και ειδήσεις για κατοικίδια και αδέσποτα ζώα.
* What Is ZKLIK? | ZKLIK Is My Word For Awesome (In Dutch) :) (Kατηγορία ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ ΖΩΑ και μετά Σκύλοι ή Γάτες κλπ...)

Είναι του 2008 , δεν έκανα έλεγχο, κάποια links δεν θα λειτουργούν.
Για την φιλοξενία των κουταβιών μέχρι να βρουν σπίτια χρειάζεται να έχεις προμηθευτεί μια τροφή starters για κουτάβια μέχρι 60 ημερών, που θα την μουλιάζεις εάν αρχικά δεν μπορούν να την φάνε.
Ένας γιατρός θα πρέπει να δει τα κουτάβια για τις αποπαρασιτώσεις τους και τα πρώτα εμβόλια.
Ίσως χρειαστείς ένα πάρκο ή ένα κρέιτ να τα βάζεις εκεί για να μην σε τρελάνουν.

Alex8

New Member
25 Ιανουαρίου 2013
4
0
Λοιπόν έχω επιτέλους φωτογραφίες από τα κουταβάκια

--------> Koutavia - Imgur <--------

Θα φτιάξω κι ένα album στο facebook για να το κάνει share όποιος θέλει.

Τι πρέπει να φροντίσω πριν αρχίσω να δίνω τα κουταβάκια? Σε 20 μέρες περίπου θα είναι 2 μηνών.

και πάλι ευχαριστώ για τη βοήθεια σας μέχρι τώρα

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.767
7.926
Κρατάνε από τσοπάνηδες;
Πανέμορφα είναι. Να φροντίσεις να πάτε μαζί σε κτηνίατρο να τα τσιπάρουν οι ιδιοκτήτες στο όνομα τους όταν θα γίνεται η κάθε υιοθεσία. Αν έχεις χρόνο να ασχοληθείς μαζί τους μπορείς να τα μαθαίνεις σιγά σιγά με λουράκι.
Τα έχει δει κτηνίατρος;

Νικόλ32

Well-Known Member
29 Ιανουαρίου 2013
56
1
Είναι πανέμορφες φατσούλες:)
Μακάρι να βρουν ένα καλό σπίτι.
Πόσο μηνών σκοπεύεις να τα δώσεις για υιοθεσία???

Alex8

New Member
25 Ιανουαρίου 2013
4
0
Το συντομότερο δυνατό, παραπάνω μου πρότειναν να τα κρατήσω με τη μαμά τους για 60 μέρες.

Απ'οσο ξέρω δεν κρατάνε από τσοπάνηδες βέβαια η μαμά τους ξεπόρτιζε αλλά λογικά μεσαίου μεγέθους θα γίνουν.
Επίσκεψη από κτηνίατρο θα έχουν μέσα στην εβδομάδα λογικά.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.245
Μέλη
20.024
Νεότερο μέλος
BaNi