Βοήθεια και Συμβουλές για την Λόγκα.

panagiotisgp

Well-Known Member
3 Μαϊου 2012
1.003
436
53
Β.Α Αττική
image.jpeg image.jpeg Το σκυλάκι αυτό περιφέρεται σαν φάντασμα στην περιοχή της Γλύφας Φθιώτιδας. Δεν χρειάζεται να πούμε πολλά πράγματα η εικόνες μιλούν απο μόνες τους.
Απο την πρώτη μέρα που βρεθήκαμε στη περιοχή αρχίσαμε να το ταΐζουμε, να του δίνουμε νεράκι. Πριν τρεις μέρες του βάλαμε αμπούλα για ψωρίαση και σήμερα βρήκαμε εθελοντές στη περιοχή οι οποίοι προμηθεύτηκαν απο κτηνίατρο στο Βόλο ένεση (τρεις) που απο ότι είπε θα πρέπει να κάνουμε μια φορά την εβδομάδα.
Ο κόσμος εδώ δεν χρειάζεται να σας πω πως αντιμετωπίζει το σκυλί. Καταλαβαίνετε.
Σήμερα θα προσπαθήσουμε να το περιορίσουμε τρία άτομα να του κάνουμε την πρώτη ένεση.
Κάθε βοήθεια δεκτή.
Για το πως θα μπορέσουμε να το περιορίσουμε.
Τι να προσέξουμε.
Φιλοζωική στο δήμο στυλιδας δεν βρήκαμε.
Επικοινώνησα με τον αντιδήμαρχο και είπε θα δούμε το μπορούμε να κάνουμε.
Αν υπάρχει επίσης κάποιος γνωστός εθελοντής κοντά που να γνωρίζετε και να μπορεί να βοηθήσει τουλάχιστον για τις επόμενες δόσεις της ένεσης.
Αν γνωρίζει κάποιος κάποιον στο δήμο ή μπορεί να επικοινωνήσει με "επαγγελματικό" τροπο. Έχω τηλέφωνα.
Ευχαριστώ.

• Like
Reactions: mareco

theo9

Well-Known Member
18 Μαϊου 2016
515
377
νοτια προαστια
καλημέρα
δε ξερω πως μπορεις και κατά ποσο είναι εφικτο να το περιορισετε επειδή μπορει να τρομαξει και να γινει χαμος.
αν είναι ηρεμος γενικα και χαιδευεται ας παει ενας με γαντια και να το χαιδευει στο σβερκο σαν ν ατου κανει μασαζ.
ας υπαρχει καποιος να του δινει κατι σαν λιχουδιά και σιγα σιγα του κανεις την ενεση στο σβερκο.δεν θα την καταλαβει (πιανεις δερμα και το μαζεύεις λιγο και εκει την κανεις την ενεση).
αλλα αν πατε 3 ατομα και σαςπαρει πρεφα ότι θελετε να το κλεισετε καπως δε ξερω πως θα αντιδρασει.
βεβαια να πω την αηθεια αν δεν παει σε φιλοζωικη ή καπου που να τον εχουν κάθε μερα με μπανιο για ψωριαση κτλ δεν βλεπω να στρωνει ετσι ευκολα...(αλλα το θεμα φιλοζωικη είναι άλλη πικρη ιστορια στην ελλαδα)

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.767
7.926
Μου κάνει εντυπωση ότι ο σκύλος δεν δείχνει από τις φωτογραφίες υποσιτισμένος. Εϊναι κάποιου;

panagiotisgp

Well-Known Member
3 Μαϊου 2012
1.003
436
53
Β.Α Αττική
Είναι αρκετά αδύνατο αλλά τρώει με όρεξη.
Του κάναμε την ένεση τελικά και εύκολα μπορώ να πω. Όταν του πέρασα τη θηλιά για να το κρατήσουμε περπατούσε δίπλα μου σαν κάτι να του θύμισε.
Δυσανασχέτησε ελάχιστα με την είσοδο της βελόνας στο σβέρκο.
Το πρόβλημα είναι ότι δε λίγες μέρες εμείς πρέπει να φύγουμε. Ευτυχώς βρήκα κάποιους στο χωριό οι οποίοι είναι διαθετημένοι να συνεχίσουν. Αν δεν βρεθεί κάποια φιλοζωική όμως να το αναλάβει δεν τα βλέπω καλά τα πράγματα. Δυστυχώς.

• Like
Reactions: mareco

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.767
7.926
Ο σκύλος χρειάζεται νοσηλεία όντως. Με υποσχέσεις ότι θα βοηθήσουν δεν σώζεται η κατάσταση δυστυχώς. :(

panagiotisgp

Well-Known Member
3 Μαϊου 2012
1.003
436
53
Β.Α Αττική
... και εκεί που πήγαινε κάπως καλύτερα.
Τις κάναμε τρεις ενέσεις για την ψωρίαση, πήρε δέκα μέρες αντιβίωση, drontal κτλ.
Σήμερα μου έστειλαν αυτές τις φωτογραφίες.
Το τρίχωμα και απο ότι μου λένε έχει φτιάξει πολύ, έχουν κλείσει αρκετές πληγές να μην πω όλες.
Εδώ και δυο μέρες όμως είναι έτσι στο πρόσωπο και τα μάτια. Ένα πιτσιρίκι είπε πως της πέταξαν κάτι καυτό αλλά δεν είμαστε και σίγουροι.
Υποτροπή, κάτι άλλο ή όντως κάτι έχουν κάνει στο σκυλί.
Όσο είμαστε στην περιοχή μίλησα με όλες σχεδόν τις φιλοζωικές και δεν ασχολήθηκε κανένας. Μίλησα με τον αντιδήμαρχο Στυλίδας και μάλλον μας έγραψε κανονικά παρόλο που είπε πως θα στείλει άτομα να την μαζέψουν.
Είμαι πολύ απογοητευμένος πάντως και απο τις φιλοζωικές της περιοχής και του Βόλου.
Τι πρέπει να κάνουμε τώρα; Αν μπορούμε να κάνουμε κάτι γιατί πλέον είμαστε μακριά. Μιλάω πάντως με άτομα που την προσέχουν κάπως και της έδιναν την θεραπεία. image.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpeg

Giwrgos_Trls

Well-Known Member
26 Μαϊου 2015
103
70
26
Αθήνα
Τι ζωα θεε μου...Το καλυτερο που εχετε να κανετε ειναι να το παρει καποιος σπιτι του ή εστω να φτιαξεται ενα μεγαλο περιγραμμα με σκεπη και να του βαζετε φαι κτλ...ετσι και ασφαλεις θα ναι και θα τον πηγαινεται καθε μερα βολτα...αν μεινει κι αλλο μονος του δεν θελω να φανταστω τι θα παθει! Λυπαμαι τους ανθρωπους πραγματικα...

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.247
Μέλη
20.026
Νεότερο μέλος
Μάρα