Βοήθεια για την επιλογή τροφής για Ακίτα 3,5 μηνών

JOHNN

Member
15 Απριλίου 2010
10
0
Καλημέρα σε όλους.
Είμαι νέο μέλος και θα ήθελα την βοήθεια σας για την επιλογή τροφής για το Αmerican Akita κουταβάκι θυληκό που έχω ηλικίας 3,5 μηνών και βάρους 15 κιλών.
Μέχρι τώρα μου έλεγαν στα μαγαζιά που αγόραζα τροφή ότι η συγκεκριμένη που έδινα είναι από τις καλύτερες.Δυστηχώς όμως στο νησί που είμαι τα μαγαζιά και οι τροφές είναι περιορισμένες και με συζήτηση που είχα με κάποιο κατάστημα από Αθήνα που πουλάει τροφές μου είπε ότι η συγκεκριμένη πρώτον έχει συντηριτικά και δεύτερον ότι δεν κάνει σε ράτσα μεγαλόσωμων κουταβιών να δίνω τόσο πρωτεϊνούχα τροφή.
Του ζήτησα να μου προτείνει κάποια καλή και άρχισε να μου λέει πως δεν μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο γιατί οι τροφές είναι το τι πάει στο κάθε σκύλο και μου πρότεινε να διαβάσω και να αποφασίσω μόνος μου.
Δυστηχώς έτσι ένοιωσα αβοήθητος και κοιτώντας την IDA μου λυπόμουν που δεν θα μπορούσα να πάρω γρήγορα μια απόφαση για να μη της δίνω τροφή δηλητήριο.
Παρακαλώ όλους σας, καταλαβαίνω ότι θα χρειαστεί να δοκιμάσω μια και δύο και τρείς τροφές μέχρι να δω ποιά πάει στο σκυλί μου αλλά θα ήθελα τα φώτα σας για να πάρω μια σωστή και όσο γίνεται πιο γρήγορη απόφαση.
Σας ευχαριστώ ειλικρινά όλους σας.

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Καταρχας το Ακιτα χρειαζεται τροφη για μεγαλοσωμα σκυλια και οχι για medium.
H Royal δεν ειναι ασχημη σαν τροφη. Πολυ την χρησιμοποιοθν και ειναι ευχαριστημενοι.
Εγω την εδινα στον δικο μου για σχεδον 3 χρονια. Δεν ειναι τροφη δηλητηριο προς θεου.

Τωρα εχω γυρισει σε Acana, τους ταιριαζει πολυ περισσοτερο και θεωρειται και καλυτερη απο την Royal.
Βεβαια ειναι και τι θα ταιριαξει στην Ida σου. Μπορεις να κανεις οπως λες δοκιμες.

Τα κακακια της, το τριχωμα ειναι καλα??

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Δες σε αυτο το link :
http://www.kompa.gr/acana.html

Εχει και την Acana και την Origen! Θεωρουνται απο τις καλυτερες τροφες!
εγω θα δοκιμαζα την puppy large breed. Θα κοιταγα αν τα κακα της ειναι καλοσχηματισμενα,
φυσιολογικα σε χρωμα και ποσοτητα, το τριχωμα της λαμπερο κλτ τοτε της ταιριαζει. Να ξερεις οτι
θα χρειαστει πανω απο ενας μηνας για να τα καταλαβεις ολα αυτα.

JOHNN

Member
15 Απριλίου 2010
10
0
Γράφαμε μαζί και τώρα το είδα το μήνυμα σου.
Καταρχήν σε ευχαριστώ για την απάντηση αλλά όταν λες για τα κακάκια και το τρίχωμα τι εννοείς?
και αν ξέρεις να μου προτείνεις σε παρακαλώ κάποια άλλη τροφή καλύτερη από αυτή που δίνω τώρα αφού όπως και εσύ μου είπες δεν κάνει για μεγαλώσωμα σκυλιά.
θα περιμένω πάντηση σου
Ευχαριστώ.

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Η royal είναι μια χαρά τροφή!
Αν δεν έχεις κάποιο πρόβλημα, θαμπο τρίχωμα, πολύ φαγούρα, αραιά κόπρανα, είναι κάποια από τα προβλήματα που μμπορεί να συσχετιστούν με την τροφή, τουλάχιστον αυτή την στιγμή δεν βλέπω κανένα λόγο να την αλλάξεις!
Απλά να επιλέξεις τον κωδικό που ταιριάζει περισσότερο στην φυλή σου!

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Και εγω συμφωνω με τον Φοιβο! Η Royal δεν ειναι καθολου ασχημη τροφη!
Αν παλι θεωρεις για τους παραπανω λογους οτι δεν κανει στο σκυλι σου η
θες να δοκιμασεις και κατι αλλο τοτε ενταξει.

JOHNN

Member
15 Απριλίου 2010
10
0
Επειδή διαβάζω τώρα μια λίστα αξιολόγησης των ξηρών τροφών και η orijen που λες εναι 6 αστέρων ενώ η Acana 5 αλλά η puppy large breed είναι στα 4 αστέρια.
Τα κακάκια είναι αρκετά και καλοσχηματισμένα αλλά το τρίχωμα είναι το χνουδάκι ακόμα δεν έχει το καλό το τρίχωμα

JOHNN

Member
15 Απριλίου 2010
10
0
Ξέχασα να αναφέρω και με συγχωρείτε ότι το σκυλί μου είναι Αmerican Akita όχι inu μήπως και σας βοηθήσει περισσότερο σε αυτά που μου προτείνεται.

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Δεν αλλάζει κάτι!
Αν εκεί που μένεις μπορείς να βρίσκεις άνετα την Royal, αυτή να παίρνεις!
Απλά θα ζητήσεις να σου φέρνει την large ή giant breed(δεν θυμάμαι ποια ταιριάζει στην φυλή, μάλλον η giant...τσέκαρε το πάει ανάλογα με τα κιλά της φυλής)

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Επειδή διαβάζω τώρα μια λίστα αξιολόγησης των ξηρών τροφών και η orijen που λες εναι 6 αστέρων ενώ η Acana 5 αλλά η puppy large breed είναι στα 4 αστέρια.
Τα κακάκια είναι αρκετά και καλοσχηματισμένα αλλά το τρίχωμα είναι το χνουδάκι ακόμα δεν έχει το καλό το τρίχωμα
Η Royal στα ποσα αστερια βρισκεται?? Νομιζω πιο κατω. Δεν θυμαμαι.
Αρα δεν εχει προβλημα με την Royal! Οποτε γιατι να την αλλαξεις? Απλα παρε την ιδανικη για τα κιλα της, αυτα που θα γινει οταν ενηληκιωθει! Αν βεβαια θες μπορεις να δοκιμασεις και την Origen αν την προμηθευεται καποιο καταστημα στο νησι που εισαι!

JOHNN

Member
15 Απριλίου 2010
10
0
Η Royal αρχίζει να εμφανίζεται στα 3 αστέρια και κάτω.
Μίλησα με τον κτηνίατρο και μου είπε ότι έχει κτηνιατρική τροφή royal σε διάφορους κωδικούς και ότι η Acana ναι μεν καλή αλλά πολύ πρωτεϊνη και διάροιες.Όπου ρωτήσω άλλα ακούω.
Σας ευχαριστώ.Θα συνεχίσω μάλλον με royal που μου είπατε εσείς αλλά και ο γιατρός και θα αλλάξω κωδικό.

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Μην πάρεις την κτηνιατρική σειρά!
Αν δεν κάνω λάθος, είναι και ακριβότερη, αλλά και δεν προδφέρει τίποτα παραπάνω στον σκύλο σου όταν είναι υγιής!

Δεν σε αφήνουμε σε ησυχία έ;

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Οι κτηνιατροι εκτος απο την ιδιοτητα του γιατρου εχουν και μια καινουργια του εμπορου.
Την κτηνιατρικη σειρα φερνει αρα αυτην πουλαει. Μην την παρεις. Το σωστο ειναι οτι
μονο αν εχει καποιο προβήμα ο σκυλος δινουμε την κτηνιατρικη σειρα. οταν ο σκυλος ειναι υγιης οχι.
Ασε που δαγκωνει και στα χρηματα, δεν συμφερει!

Οσο για την πολλη πρωτεινη η Acana εχει λιγοτερη απο την origen. Δεν θα εχεις προβλημα, μην ανυσηχεις.

JOHNN

Member
15 Απριλίου 2010
10
0
Οι κτηνιατροι εκτος απο την ιδιοτητα του γιατρου εχουν και μια καινουργια του εμπορου.
Την κτηνιατρικη σειρα φερνει αρα αυτην πουλαει. Μην την παρεις. Το σωστο ειναι οτι
μονο αν εχει καποιο προβήμα ο σκυλος δινουμε την κτηνιατρικη σειρα. οταν ο σκυλος ειναι υγιης οχι.
Ασε που δαγκωνει και στα χρηματα, δεν συμφερει!

Οσο για την πολλη πρωτεινη η Acana εχει λιγοτερη απο την origen. Δεν θα εχεις προβλημα, μην ανυσηχεις.
Να σου πω την αλήθεια πέρασε από το μυαλό μου όταν μου είπε ότι φέρνει την Buffalo τροφή και που δεν την βρίσκεις αλλού και κάτι τέτοια.
Την ξέρετε?

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Εγω δεν την ξερω για να σε βοηθησω! Αλλα αν ηταν να προτιμησω αναμεσα στην Buffalo και την Royal
θα διαλεγα την δευτερη σαν πιο παλια και πιο δοκιμασμενη!

JOHNN

Member
15 Απριλίου 2010
10
0
Το ίδιο σκέφτηκα ακριβώς.Είπα ότι ήταν να βγάλει η μια το έβγαλε και το ξέρουμε για να το αποφύγουμε τώρα η καινούρια ποιος να ξέρει τι μπορεί να προκαλεί και γιατί να είμαστε οι πρώτοι που θα το μάθουμε.. ;-)

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Μπορει οντως να ειναι μια πολυ καλη τροφη. Αλλα η Royal εχει περασει τα crash test της!!!
Απλα απο medium να γυρισεις η στην large η στην giant αναλογα με τα κιλα της ενηλικιωσης της!