Βιβλία εκπαίδευσης

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Έχει κανείς να προτείνει κάποια βιβλία εκπαίδευσης που έχει χρησιμοποιήσει ο ίδιος και θεωρεί καλά?

Εχουν ξαναναφερθεί μερικά στο φόρουμ, αλλά θα ήταν ίσως χρήσιμο να τα έχουμε όλα μαζί σε ένα νήμα μαζί και με τα σχόλια σας για την ποιότητα τους.

(θέλω να κάνω ένα δώρο σε μια φίλη που προσφατα πήρε ένα σκυλάκι αλλά θεωρώ επίσης οτι είναι καλό δώρο για τους ανθρώπους που υιοθετούν σκυλιά απο το καταφύγιο και θα μπορούσαμε να δίνουμε κάποιο στο "πακέτο" με το σκύλο...:) )

Α, ξέχασα, καλό θα ήταν να είναι στα ελληνικά τα βιβλία που θα προτείνετε, αλλά αν θέλετε βάλτε και αγγλικά.

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Tα βιβλία που έχω διαβάσει στα Ελληνικα σχετικά με την εκπαίδευση και θα προτεινα σε καποιον να διαβασει, είναι τα εξής:

- Το κλασσικό πλέον «Πως να εκπαιδεύσετε τον σκύλο σας» (Obedience & security training for Dogs) του Tom Scott που αν και προτοεκδοθηκε το 1967 παραμένει σε πολλά σημεία του επίκαιρο.

- Το κλασσικό επίσης «Σήματα ηρεμίας» (Calming Signals) της Turid Rugaas σχετικά με την γλώσσα του σώματος του σκύλου.

- Το «Η Τέλεια εκπαίδευση» (The perfect puppy) της Gwen Bailey, ένα πολύ καλό βιβλίο για νέους και όχι μόνο ιδιοκτήτες σκύλου, το οποίο έχω προτείνει κατ’ επανάληψη στο forum.

- To «Τι σκέφτεται ο σκύλος μου» της Gwen Bailey επίσης, σχετικά με την συμπεριφορά του σκύλου και τον τρόπο που επικοινωνεί.

- Το «Η εγκυκλοπαίδεια του σκύλου». (Doglopedia) του J.M Evans και Kay White, το οποιο περιέχει μεταξύ άλλων πολύτιμες συμβουλές για την εκπαίδευση και την συμπεριφορά των σκύλων, τα κίνητρα και την ευφυΐα τους. Σχετικη παρουσιαση του βιβλιου ειχα κανει παλαιότερα εδώ: Doglopedia

:)

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Δυστυχώς έχω μόνο βιβλία στα αγγλικά, αλλά μεταξύ των καλύτερων εδώ είναι τα εξής:

1) The Complete Idiot's Guide to Positive Dog Training, by Pamela Dennison. Αυτό ανήκει στην εξαιρετική σειρά "Οδηγός για τελείως ηλιθίους" που συμπεριλαμβάνει καταπληκτικά, με χιούμορ γραμμένα βιβλία με απλές οδηγίες για πολλά πράγματα που μπορεί να ακούγονται δύσκολα. Εγώ π.χ. πήρα τον οδηγό για τρέξιμο και Μαραθώνειο για ηλιθίους, ξεκίνησα από το μηδέν και έτρεξα και Μαραθώνειο!

(Υπάρχει και αντίστοιχη σειρά "Για Χαζούς" [For Dummies] αλλά δεν έχει τίποτα για εκπαίδευση σκύλων).

2) Barbara Handler, Positively Obedient. Good Manners for the Family Dog.

3) Patricia McConnell, The Other End of the Leash. Why We Do What We Do Around Dogs. Αυτή είναι σπουδαία ψυχολόγος και για ανθρώπους και για σκύλους και μάλιστα διδάσκει στο πανεπιστήμιο και έχει διδακτορικό.

4) Paul Owens, The Dog Whisperer. ΔΕΝ έχει σχέση με το Cesar Millan και θεωρείται από τους σπουδαίους εκπαιδευτές σκύλων στην Αμερική. Το βιβλίο του έχει γίνει bestseller.

Last edited:

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
πολλα βιβλια που ειναι στα αγγλικα,αξιζει να τα αγορασει καποιος!

λιγα αγγλικα χρειαζονται και ενα καλο λεξικο.

γιατι πολλα απο αυτα δεν μεταφραζονται στα ελληνικα,δυστυχως...

Promitheas

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2008
2.554
2
Γέρακας
Την εκπαίδευση την αφορά έμμεσα, αλλά θεωρείται η Βίβλος για την συμπεριφορά των σκύλων και ανοίγει τα μυαλά για να μπορέσει κανείς να βρεί τους σωστούς τρόπους.

Είναι στην Αγγλική γλώσσα και λίγο βαρύ λόγω εκτενούς αναφοράς σε τρόπους και πειραμάτισμούς που αποδεικνύουν τις επισημάνσεις που γίνονται στο βιβλίο.

Έχει βγει σε πάμπολλες εκδόσεις, εγώ έχω την πρώτη και την Αμερικάνικη. Και οι δύο είναι εξαιρετικές

Πρωτότυπη έκδοση, Αγγλια:
Τίτλος: The Dog's Mind
Συγγραφέας: Bruce Fogle
Εκδόσεις:pelham Books (Penguin Group)
1η έκδοση: 1990
2η έκδοση: 1992
ISBN-13 978-0-720 71964-2

Έκδοση Η.Π.Α.:
Τίτλος: The Dog's Mind: Understanding Your Dog's Behavior
Συγγραφέας: Bruce Fogle, DVM - MRCVS
Εκδόσεις: Howell Book House
1η έκδοση: 1992
ISBN 0-87605-513-7

Αξίζει τον χρόνο που θα αφιερώσει κανείς σε κάθε περίπτωση

scooby doo

Well-Known Member
25 Φεβρουαρίου 2009
612
3
Ναύπλιο-Αθήνα
Έχω δανειστεί την πρώτη έκδοση του "the dog's mind" από τον εκπαιδευτή μου και είναι πράγματι πολύ καλό βιβλίο.. Το συνιστώ και εγώ ανεπιφύλακτα!:)

Θεωρώ πως τα βιβλία που στοχεύουν στην μελέτη της συμπεριφοράς των ζώων και όχι σε συγκεκριμένες εκπαιδευτικές μεθόδους είναι απείρως χρησιμότερα...

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
...εχω και εγω 2 βιβλια του B.Fogle,το ενα ειναι "η φροντιδα του σκυλου" και το αλλο αυτο που προτεινε ο Προμηθεας....ειναι πολυ καλα και τα 2 βιβλια...γενικα νομιζω τα βιβλια του ειναι καλα.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Μπράβο παιδιά, ευχαριστώ πολύ! Ξεκίνησα να ψάχνω βιβλία για άλλους, αλλά τελικά μου φαίνεται ότι θα τα πάρω καταρχήν για μένα!!!! Μου φαίνονται όλα πολύ ενδιαφέροντα!!!

Συνεχίστε, συνεχίστε να προτείνετε!!:):)

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.250
Μέλη
20.029
Νεότερο μέλος
Stefaniadoul