Βελτίωση σχέσης

Vanessa99

Well-Known Member
28 Ιανουαρίου 2017
250
282
Πως μπορούμε να βελτιώσουμε τη σχέση μας με το σκύλο μας?
Να εξηγηθω. Ο Δίας, "πάει" πιο πολύ το μπαμπά μου. Αν τον φωνάξω εγώ και ο μπαμπάς, σίγουρα θα πάει στο μπαμπά μου. Με εμένα παρ'όλα αυτά είναι πιο χαλαρός. Γενικά
Αν γίνει αυτό που σκέφτομαι, χρειάζομαι να με ακούει, δε λέω να γίνει στρατιωτακι ή να μη δίνει σημασία σε κανέναν εκτός από εμένα. Αλλά να με ακούει. Στη βόλτα έστω. Να είμαστε λίγο πιο καλά μεταξύ μας σε αυτό το θέμα
Στα άλλα μια χαρά είμαστε, χάδια να του δίνω και φαΐ
Πώς μπορώ να βελτιώσω τη σχέση μας?

betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.756
48
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
Δες τι κανει ο μπαμπας σου που δεν κανεις εσυ. Χωρις να σας ξερω πχ μπορω να κανω φανταστω οτι δεν τον πολυχαιδευει ή τουλαχιστον οχι οσο εσυ. Πολυ συχνα, οι αντρες καταφερνουν να ειναι πολυ πιο αποτελεσματικοι με τους σκυλους λογω στασης σωματος, τονου και υφους της φωνης.
Η βολτα κατα τη γνωμη μου βοηθαει στο δεσιμο, ειδικα να συνδυαζεται με εντολες. Και στο σπιτι δοκιμασε να παιζετε παιχνιδια που θα εχεις ολη του τη προσοχη.

• Like
Reactions: Vanessa99

canis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
1.416
6.551
Η στρατηγική απλή...

Θα "εξουσιάσεις" τα σημαντικότερα πράγματα στην ζωή του σκύλου!

Θα ταΐζεις τον σκύλο μόνο εσύ και για μερικές μέρες θα ταΐζεις τον σκύλο από το χέρι σου. Την ώρα που τον ταΐζεις θα τον χαϊδεύεις και θα του μιλάς με ήρεμο και "επιβραβευτικό" τόνο που κάθεται δίπλα σου και τρώει από εσένα.

Θα πηγαίνεις βόλτα τον σκύλο μόνο εσύ. Η βόλτα θα είναι μεγάλη. Θα περπατάτε μαζί και δίπλα και συνεχώς θα προσπαθείς να έχεις την προσοχή του σκύλου σου, οπτική επαφή. Θα το πετυχαίνεις με φαγητό που θα του το δίνεις μόνο όταν σε κοιτάξει και μετά "Μπράβο!". Το ίδιο μπορεί να καταφέρεις με ένα πολύ αγαπημένο του παιχνίδι όπως ένα μπαλάκι ή ένα "λουκάνικο" ή ένα πανάκι...

Θα παίζεις με τον σκύλο σου κάθε μέρα. Θα παίζεται στην βόλτα αποκλειστικά μαζί και χωρίς την παρουσία άλλων ανθρώπων ή σκύλων και θα παίζεται και στο σπίτι για κάποια λεπτά (10-20) κάθε μέρα. Θα δουλεύεις και στο σπίτι το θέμα της οπτικής επαφής.

Μετά από λίγο καιρό που θα κάνεις τα παραπάνω χωρίς πολλές εντολές, θα αρχίσεις να μαθαίνεις στο σκύλο βασικές εντολές όπως το "Κάτσε!" και το "Μείνε!". Αργότερα προχωράς και στο "Έλα!" με την βοήθεια ενός μεγάλου σε μήκος λουριού/ιμάντα/σχοινιού και σε ότι άλλο θες...

Προσωπικά θα έκανα και άλλο ένα "τρικ"... Τον χρόνο που θα περνούσα στο σπίτι θα είχα τον σκύλο στον οδηγό (λουρί) και πάντα δίπλα μου. Θα βλέπαμε μαζί τηλεόραση, θα παίζαμε, θα πήγαινα να φτιάξω καφέ με τον σκύλο στο λουρί, θα έτρωγα με τον σκύλο στο λουρί να κάθεται δίπλα μου... και θα επιβράβευα κάθε οπτική επαφή και κάθε επιθυμητή συμπεριφορά.

Σε σχετικά μικρό χρονικό διάστημα ο σκύλος μπορεί να είναι δικός σου... :)

Vanessa99

Well-Known Member
28 Ιανουαρίου 2017
250
282
Σας ευχαριστώ πάρα πολύ!! Ο Δίας αυτή τη στιγμή δεν είναι σπιτι μας. Θέλω να τον φέρω σπίτι μας, αλλά θέλω να είμαι σιγουρη ότι θα έχουμε μια αρμονική συμβίωση. Τουλάχιστον όσο περνάει από το χέρι μου. Εγώ λόγω τρίτης φοράς πανελληνίων, είμαι όλη μέρα σπίτι, οπότε την περισσότερη ώρα μοιραία θα είναι μαζί μου
Εγώ τον χαϊδεύω συνέχεια είναι η αλήθεια. Ο μπαμπάς μου οχι τόσο πολύ. Ίσως είναι και αυτό
Το μεγάλο θέμα που με "κρατάει πίσω" είναι η βόλτα. Είναι 8 μηνών, και γύρω στα 25 κιλά. Εγώ Δυστυχώς είμαι πολύ αδύνατη (γύρω στα 40 κιλά) και δε θέλω να ρισκάρω να πάθει κάτι ο Δίας ή καποιος άλλος, αν συμβεί κάτι. Για αυτό χρειάζομαι να με ακούει. Για να μπορέσω να τον προστατεύσω

• Like
Reactions: spyv