Βγαίνοντας από το crate

dnassib

Well-Known Member
10 Μαϊου 2013
1.469
1.077
Παγκράτιους exoticus
Καλησπέρα και καλό φθινόπωρο σε όλους!

Ερώτηση για όσους χρησιμοποιούσαν/χρησιμοποιούν crate: πως προχωρήσατε στο να αφήνετε το σκυλί σας εκτός crate όταν λείπετε; Φαντάζομαι σταδιακά - αλλά θα μ' ενδιέφερε πολύ ν΄ ακούσω εμπειρίες, ειδικά από όσους υιοθετήσατε ενήλικο σκύλο, ο οποίος είτε είχε μάθει μέσα στο crate, είτε το εφαρμόσατε αρχικά για ευνόητους λόγους, μιας και η μετάβαση στα κουτάβια μου φαίνεται πιο straightforward περίπτωση...

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Hlianna

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2009
1.567
647
Στη Μοκα πηραμε το crate 2 μηνες αφου την ειχαμε! Ζημια δεν μας εκανε ΠΟΤΕ, το crate το πηραμε καθαρα για εκπαιδευτικους λογους και για να εχει τη φωλια της.
Αφηνε τη σταδιακα εξω, στην αρχη ενα τεταρτο, μετα μιση ωρα και παει λεγοντας. Τη Μοκα δεν τη κλεινουμε σχεδον ποτε μεσα οταν φευγουμε, παρολαυτα σχεδον παντα την βλεπουμε οταν γυρναμε μεσα. Τη κλεινουμε μονο οταν κανουμε δουλειες ή οταν τρωμε γιατι γινεται ζητιανακι.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.803
20.123
Το να την αφήνει σταδιακά έξω, τι διαφορά έχει, από το να την αφήνει σταδιακά μέσα; :D

Εχετε ομως βρε παιδί μου, κάτι προβλήματα!!!
Αστην πουλάκι μου, με ανοιχτή την πόρτα του crate και φύγε.
Σιγά μην της κάνεις και σταδιακή μετάβαση στην...ελευθερία :D

dnassib

Well-Known Member
10 Μαϊου 2013
1.469
1.077
Παγκράτιους exoticus
Mareco, άμα μου φάει την προίκα την πλερώνω εγώ - άμα μου φάει τους τοίχους και την πόρτα ασφαλείας της σποιτονυκοκυράς, τα πλερώνεις εσύ;; ;)

Hlianna μου αυτές τις οδηγίες έχω και εγώ, για σταδιακή 'απελευθέρωση', αν και με όσα παίζουν αυτές τις μέρες, το έχω σκεφτεί σοβαρά απλά να την αφήσω μια μέρα πριν πάω δουλειά και να δω τι θα γίνει: ΚΟΛΩΝΩ όμως (see above), οπότε θα το πάω λάου-λάου...

Απλά ήθελα να ακούσω και εμπειρίες εν τοις πράγμασι από μέλη...

Hlianna

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2009
1.567
647
Το να την αφήνει σταδιακά έξω, τι διαφορά έχει, από το να την αφήνει σταδιακά μέσα; :D

Εχετε ομως βρε παιδί μου, κάτι προβλήματα!!!
Σιγά μην της κάνεις και σταδιακή μετάβαση στην...ελευθερία :D
Φανταζομαι mareco το προβλημα της dnassib θα ειναι μηπως η Αναστασια τρομοκρατηθει με καποιο θορυβο και πως θα αντιδρασει με αυτον οταν λειπει ή μη της κανει καποια ζημια αφου ποτε δεν την εχει αφησει εκτος crate.
Εγω παντως αν το σκυλι μου ειχε ακομα καποιες φοβιες ή δεν το ειχα αφησει ποτε εκτος crate οταν λειπω δεν θα το αφηνα απλα και θα φευγα, οπως και τη Μοκα δεν την αφησα κι εφυγα για αρκετη ωρα τις πρωτες φορες.

Dnassib υπαρχουν και καποια προγραμματα στον υπολογιστη νομιζω που τον αφηνεις ανοικτο με καμερα και μπορεις να παρακολουθησεις τι γινεται, αλλα δεν ειμαι σιγουρη αν ισχυει :)

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.803
20.123
Dnassib υπαρχουν και καποια προγραμματα στον υπολογιστη νομιζω που τον αφηνεις ανοικτο με καμερα και μπορεις να παρακολουθησεις τι γινεται, αλλα δεν ειμαι σιγουρη αν ισχυει :)
Αρκεί να δουλεύεις κοντά στο σπίτι, να μπορείς να τρέξεις, να προλάβει την επικείμενη καταστροφή. Αλλιώς, καλύτερα να μην μπορείς να το δεις.

Εκτός της πλάκας, το μόνο real test, είναι σε real συνθήκες. Αν δεν νοιώθεις σιγουριά, ίσως είναι ακόμη νωρίς. Ανέβαλέ το :)

Hlianna

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2009
1.567
647
Αρκεί να δουλεύεις κοντά στο σπίτι, να μπορείς να τρέξεις, να προλάβει την επικείμενη καταστροφή. Αλλιώς, καλύτερα να μην μπορείς να το δεις.

Εκτός της πλάκας, το μόνο real test, είναι σε real συνθήκες. Αν δεν νοιώθεις σιγουριά, ίσως είναι ακόμη νωρίς. Ανέβαλέ το :)
Εκτος κι αν πας στο σπιτι της γειτονισας να δεις τι θα γινει. Γιατι προφανως αν κανεις σταδιακη μεταβαση δεν μπορεις να φυγεις να πας στη δουλεια μονο για μιση ωρα και να ξαναγυρισεις στο σπιτι :)

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Crate= μικρός χώρος
Δωμάτιο=περιορισμένος χώρος
Σπίτι=μεγάλος χώρος

Η μετάβαση θα γίνει σταδιακά. Από το crate θα μεταβεί στο δωμάτιο(μεγαλύτερο crate)!
Οπότε θα την αφήσεις ελεύθερη στο δωμάτιο με σένα να κινείσαι στο υπόλοιπο σπίτι και θα μεγαλώνεις τα διαστήματα που θα κάθεται ήρεμη στο δωμάτιο.
Αργότερα θα την αφήσεις ελεύθερη σε όλο το σπίτι(πολύ μεγαλύτερο crate) με εσένα να κινείσαι πλέον έξω από το σπίτι επιβραβεύοντας το να κάθεται ήρεμη στο σπίτι.

LaCat

Well-Known Member
3 Ιουλίου 2013
861
923
To έχω σκεφτεί αυτό με την κάμερα, αλλά φοβάμαι μην πάθω εγώ κανένα εγκεφαλικό γιατί δεν παίζει να μπορώ να γυρίσω :confused: Αχ...
Εγώ δεν είχα εφαρμόσει αυτό με την κάμερα αλλά πριν φύγω είχα πάρει από το κινητό στο σταθερό για να ακούω τι γίνεται. Είκοσι λεπτά αφού έφυγα άρχισε να γαβγίζει και αρχικά διατήρησα την ψυχραιμία μου. Όμως συνεχιζόταν για τουλάχιστον μισή ώρα οπότε αν και εν τω μεταξύ είχα φτάσει στο γραφείο γύρισα πίσω...:smurf:
Δεν κατέστρεφε κάτι αλλά πιάνεται η ψυχή σου.

Hlianna

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2009
1.567
647
To έχω σκεφτεί αυτό με την κάμερα, αλλά φοβάμαι μην πάθω εγώ κανένα εγκεφαλικό γιατί δεν παίζει να μπορώ να γυρίσω :confused: Αχ...
dnassib τη καμερα δεν τη προτεινα για να την βαλεις και να φυγεις για τη δουλεια, αλλα σε περιπτωση σταδιακης μεταβασης οπου θα εισαι καπου εκει κοντα και θα μπορεσεις να επεμβεις. Εννοειται οτι οταν εισαι στη δουλεια σου δεν μπορεις να κανεις τιποτα :)