Βατερλό

sevah

Well-Known Member
29 Μαϊου 2009
1.543
4
Ιωαννινα
Ο τίτλος του θέματος τα λέει όλα. Ας αρχίσω όμως από την αρχή. Ο Δίας όπως κάθε κουτάβι που σέβεται τον εαυτό του ρίχνει τις δαγκωνιές του.Μικρές στην αρχή αλλά όσο μεγαλώνει γίνονται όλο και ποιο δυνατές στα μπατζάκια και στα παπούτσια μου. Ως εδώ τίποτα το παράξενο . Στο σπίτι όμως υπάρχουν και τρία μικρά ανιψάκια επτά πέντε και δυόμιση χρονών. Την μεγαλύτερη την δάγκωσε δύο φόρες μέχρι τώρα και τον μικρότερο τον έριξε κάτω χωρίς ευτυχώς να τον δαγκώσει . Κάτω ο μικρός και από πάνω του ο Δίας. Ξέρω ότι θα δαγκώνει για αρκετούς μήνες ακόμα αφού είναι μόλις 11 εβδομάδων και σκέφτηκα για σιγουριά να του φράξω ένα αρκετά μεγάλο κομμάτι της αυλής για όσους μήνες χρειαστεί μέχρι να κόψη αυτή τη συνήθεια . Από όσο διάβασα εδώ στο forum σταματάνε τις δαγκωνιές μετά τους 10 μήνες περίπου και ανάλογα με την φυλή. Δεν είναι συνέχεια εκεί αλλά τον βγάζω πάντα με τη δική μου επιτήρηση
αρκετές φορές τη μέρα έξω και παίζουμε. Οι δαγκωνιές όμως γίνονται όλο και ποιο δυνατές και συνοδεύονται από γρύλισμα που κάθε μέρα γίνεται δυνατότερο. Το καλό είναι ότι δεν τα κάνει συνέχεια αυτά. Αποφάσισα να πάρω δραστικότερα μέτρα για να του κόψω το δάγκωμα μια και έξω αλλά την πάτησα. Έφτιαξα ένα μείγμα από τσίλι και μπούκοβο και το έβαλα στα μπατζάκια και στα παπούτσια μου. Το αποτέλεσμα????? Ήρθε το μύρισε και μετά το έγλειψε το τέρας και αφού το καθάρισε όλο άρχισε πάλι τα δαγκώματα σαν να τον είχα κεράσει παγωτό:eek::eek::eek::eek:Το μεγαλύτερό μου όπλο για να τον κάνω να μην δαγκώνει ποτέ μου το έβγαλε άχρηστο . Έπαθα κανονικό Βατερλό.:mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad: Τώρα το μόνο που μου έμεινε να κάνω είναι να περιμένω να μεγαλώσει μπας και σταματήσει. Καμιά ιδέα????. Και μην μου πείτε να κόβω το παιχνίδι και να φεύγω γιατί δεν με αφήνει να φύγω. Επίσης δεν καταλαβαίνει τίποτα από άουτς και μη. Όσο δυνατά και να φωνάξω τζάμπα χαλάω τη φωνή μου.

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Εκτος απο το να φωναζεις πρεπει να κοβεις μαχαιρι και το παιχνιδι και να του γυρνας την πλατη (αδιαφορια δηλαδη) μεχρι να σταματησει και να ησυχασει. Τουλαχιστον ετσι κανει αυτη η εκπαιδευτρια στου Σκαι την εκπομπη.

Επισης καλο θα ειναι να παρεις και μια γνωμη εκπαιδευτη. Θα ξερει σαφεστατα πολυ περισσοτερο για το τι ειναι σωστο να κανεις και τι οχι.

Darkpaladin

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2009
2.272
60
Αττική
Τα κουτάβια πάντα στην αρχή δαγκώνουν λόγο του ότι βγάζουν νέα δοντάκια.

Υπάρχουν 2 τρόποι να απαλαγείς απο αυτό το πρόβλημα.

1ος) Όταν σε δαγκώνει πρέπει να βγάζεις μια "κραυγή" ένα αουτς ή κάτι και να σταματάς το παιχνίδι μαζί του και μετά να του δίνεις ένα απο τα μασουλητήρια του για να καταλάβει ότι μόνο αυτά επιτρέπετε να δαγκώνει.

Αν συνεχίζει όμως να αγνοεί τα μασουλητήρια και συνεχίζει να σε δαγκώνει πρέπει να κάνεις το εξής

2ος) πρέπει να σταματάς το παιχνίδι μαζί του και να φευγείς. Τι εννοείς δεν σε αφήνει να φυγεις? Πρέπει να υπάρχει κάποιος χώρος που να μπορείς να τον βάλεις (και να μην μπορεί να έρθει σε εσένα) όταν το κάνει αυτό ώστε να καταλάβει ότι όταν το κάνει αυτό χάνει την παρουσία σου? Γιατί η παρουσία σου είναι το μεγαλύτερο πράγμα που θέλει ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ.

Όσο και να φωνάζεις δεν θα καταλάβει το σκυλάκι. Δεν καταλαβαίνει καν τι λες. Τι νομίζεις ότι τα σκυλάκια έχουν κάποιο λεξιλόγιο στο μυαλό τους για να καταλάβουν ότι το ΜΗ ή το ΣΤΑΜΑΤΑ συμαίνει όντος ΜΗ και ΣΤΑΜΑΤΑ?

Αν το αφήσεις αυτό να συνεχιστεί για πολύ θα έχεις άσχημα αποτελέσματα στο μέλλον. Δεν είναι τοσο δύσκολο να σταματήσεις τα δαγκώματα. Απλά θέλει υπομονή και επιμονή.

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Μην περιορίσεις τον σκύλο από την οικογένειά!
Τα προβληματα θα χειροτερέψουν!

Πρέπει παντα να έχεις στο μυαλό σου ότι ο σκύλος σου είναι Ε.Π. με ότι συνεπάγεται αυτό....

Ψάξε μέσα στο forum υπάρχουν πολλές αναφορές σχετικά με το δάγκωμα και πως να το κόψεις!
Μην περιμένεις να το κόψει από μόνος του το θεωρώ απίθανο, μάλιστα η συμπεριφορά μπορεί να ενισχυθεί!!!

Vasbar

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2010
964
0
Μπορείς να δοκιμάσεις το παρακάτω:
Κάθε φορά που δαγκώνει πόδια-παπούτσια-κλπ, ρίξε ενα φωνήεν-Αυτο θα έχεις σαν κόφτη και στο μέλλον- κοφτό & μέτριο σε ένταση στην αρχή. Για παράδειγμα, Φούϊ, Μη, Εεεε, Ιατς, κλπ.
Το παρακολουθείς..Αν συνεχίσει τότε, ρίξε το ίδιο φωνήεν ποιο δυνατά και φοφτά Φούϊ, Μη, Εεεε, Ιατς, κλπ με ταυτόχρονο ακούμπημα έως αρκετά ήπιο τσιμπιματάκι ή πιάσιμο στο πάνω μέρος του κουταβιού.

Με επαναλήψεις θα το κόψει, λογικά...

Βέβαια, σωστά και ποιο πάνω όπως είπαν τα παιδιά, όχι απομάκρυνση απο την οικογένεια, και δώσε ενα μασουλητήρα... ;)

Darkpaladin

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2009
2.272
60
Αττική
Μην περιορίσεις τον σκύλο από την οικογένειά!
Τα προβληματα θα χειροτερέψουν!
Δεν λεω να περιορίσει το σκυλί επι μονίμου βάσεως, λεω ότι αν το σκυλί ενώ φεύγεις (επειδή σε δάγκωσε) και συνεχίζει να σε ακολουθεί και να σε τσινάει και δεν σταματάει με τίποτα τότε το ποιο λόγικό είναι να μπαίνει για λίγα λεπτα σε ένα δωμάτιο μόνο του χωρίς την παρουσία κανενός (ή όπως εγώ εχω κάνει και έχω βάλει πορτάκι μωρού να διαχωρίζει το σαλόνι απο το χολ, έτσι ναι μεν έχει οπτική επαφή μαζι μου αλλά δεν δίνω σημασία) και μετά το βγάζουμε και το παίζουμε πάλι να δούμε αν θα σταματήσει το δαγκωμα. Έτσι μπορεί να γίνουν πολλές επαναλήψεις (όσο δεν το καταλαβαίνει) και στο τέλος θα καταλάβει ότι με αυτή την συμπεριφορά χάνει την παρέα σου. Κάτι που δεν το θέλει με τίποτα, έτσι πιθανότατα θα το κόψει το δάγκωμα.

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
τα ίδια τα σκυλιά μας δείχνουν την σωστή συμπεριφορά σε τέτοιες περιπτώσεις, παράδειγμα:
To αρσενικό μου Rottie είναι ξαπλωμένος στο πάτωμα της κουζίνας και απολαμβάνει το μπαλάκι του που το αγαπάει πολύ, το γλύφει, το δαγκώνει, το βάζει στο στόμα, το ξαναφήνει και επανάληψη,
η κόρη του 3 μηνών πλησιάζει και αρχίζει να τον ενοχλεί, δαγκώνει λίγο την ουρά τα αυτιά τον γλύφει κλπ, ο αρσενικός κάνει πρώτα το βαθύ σιγανό μούγκρισμα, η μικρή επιμένει,
στο επόμενο δεπτερόλεπτο πεταχτήμε όλοι στον αέρα γιατί ο αρσενικός έκανε σαν να την σκότωνε επι τόπου, τέτοιο φοβερό βρυχθυσμό ούτε στα βάθη του Αμαζονίου μιλάμε, η μικρή έτρεχε να γλυτώσει τσιρίζοντας, η γυναίκα μου πήγε να πάθει εγκεφαλικό απο την τρομάρα της
ομως εγώ και το ροτάκι ξέραμε, η μικρή ΔΕΝ θα τον ξαναενοχλήσει.
Ολα είναι θέμα έντασης και επιβολής.

sevah

Well-Known Member
29 Μαϊου 2009
1.543
4
Ιωαννινα
Ολα είναι θέμα έντασης και επιβολής.
Και εγώ νομίζω ότι μου έχει πάρει τον αέρα και τα κάνει αυτά για αυτό αποφάσισα να πάρω δραστικά μέτρα με τα καυτερά αλλά ούτε που ίδρωσε το αυτί του. Με βλέπω να αρχίζω τους βρυχηθμούς:D:D:D:D

Last edited by a moderator:

XPHSTOS

Well-Known Member
2 Μαρτίου 2010
241
0
ΠΛΑΓΙΑΡΙ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ
Παιδιά και εμένα δαγκώνει πολύ.
Τις περισσότερες φορές εφαρμόζω αυτό που λέτε και πιο πάνω (σταμάτημα παιχνιδιού ή αποχώρηση από τον χώρο).
Αλλά το σταματάει για λίγη ώρα και μετά ξανά. Εντάξη με τον καιρό θα μάθει.
Αυτό που κάνω μερικές φορές είναι πέφτω στα 4 (σαν σκύλος :) ) και λίγο αγριεμένος μιλάμε δεν τολμάει να πλησιάσει με τίποτα για δάγκωμα.
Κάνει πως πάει να επιτεθεί αλλά αμέσως υποχώρηση ούτε καν γρύλισμα.
Τώρα αυτό είναι καλό ή κακό.

sevah

Well-Known Member
29 Μαϊου 2009
1.543
4
Ιωαννινα
Εγώ πάντως άρχισα το γρύλισμα και φαίνεται να πιάνει. Ήδη μειώθηκαν οι δαγκωματιές. Ελπίζω να συνεχιστεί αυτό:D

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
Εγώ πάντως άρχισα το γρύλισμα και φαίνεται να πιάνει. Ήδη μειώθηκαν οι δαγκωματιές. Ελπίζω να συνεχιστεί αυτό:D
είπαμε σαν θηρίο της ζούγκλας, όχι σαν γάτα

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97